Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ηλεκτρονικός ειδικός τύπος

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Συμφωνώ απόλυτα για το forum το οποίο περισσότερο σχολιασμός στα άρθρα είναι παρά forum με την κανονική έννοια του όρου( πολυφωνία στα μέτρα του δυνατού, δημοκρατία κτλ)

    Ωστόσο, σε πολλά άρθρα με βρίσκει σύμφωνο. Όπως για παράδειγμα το θέμα με τα arcades, με το κατά πόσο το role playing στα games είναι role playing, art in games etc Ομολογώ πως εκνευρίζομαι με τις απόψεις σε αρκετά θέματα, ωστόσο δεν πάυει να είναι ένα site που αντιμετωπίζει τα games περισσότερο ως επίδειξη ικανοτήτων, προπόνηση για βελτίωση, 1cc golden rule κτλ( πχ δεν είναι τυχαίο πως αρκετά είναι shmups) ενώ δε λείπουν και άσχημοι χαρακτηρισμοί με το retarded να έχει τα πρωτεία( πολύ άσχημος χαρακτηρισμός... Πραγματικά ούτε στη μητρική μας γλώσσα δεν τολμώ να αποκαλέσω καποιον έτσι) Ο ελιτισμός δυστυχώς από ένα σημείο και μετά καταντάει κουραστικός και κάπου φαντάζει αυτοσκοπός.

    Σχετικά με το θέμα του Jedah, Τίτε, δυστυχώς πρέπει να συμφωνήσω, πως ο φίλος μας φάνηκε να παρασύρεται αρκετά από τις απόψεις που επικρατούν εκεί μέσα. Ελπίζω σε επιστροφή του στο μέλλον.

    Ξέχασα να αναφερθώ στο υπέροχο hardcore gaming 101!! Πολυ όμορφα αφιερώματα σε πολλές σειρές παιχνιδιών. Από τις πιο γνωστές, μέχρι κρυμμένα διαμαντάκια.
    «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

    Comment


    • #17
      Το Authority έχει σχετικά ικανοποιητική αρθρογραφία (αν εξαιρέσεις ορισμένες αδιάφορες προς εμένα στήλες) αλλά πάσχει από πολλά προβλήματα, όπως μεροληψία, βερμπαλισμός και δηθενισμός κ.α. Επίσης δεν έχει καθόλου κόσμου. Το forum είναι προ πολλού νεκρό και τα σχόλια στο site ελάχιστα.
      Διάβασε το βιβλίο του Ντίνου Χριστιανόπουλου "Τα αλαμπουρνέζικα ή η γλώσσα των σημερινών κουλτουριάρηδων."



      Εγώ πάντως μόνο στο kotaku μπαίνω, τα υπόλοιπα από το gamers-odyssey .

      Comment


      • #18
        Originally posted by Raphael View Post
        [/SIZE][/SIZE]Η πομπώδης χρήση της γλώσσας για ρηχό εντυπωσιασμό του αναγνώστη.
        Αυτό που κάνεις και ο ίδιος στο σχόλιο αυτό, δηλαδή.

        Στο θέμα: Πλέον μόνο εδώ μπαίνω.
        "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

        Comment


        • #19
          Χωρίς να αμφισβητώ ότι θα είναι παιχνιδάρα,το edge έχω σταματήσει να το παίρνω στα σοβαρά πλέον.Τα reviews του είναι για ΓΕΛΙΑ,ακόμα και το gamespot τα πάει καλύτερα σε αυτόν τον τομέα.Εκεί που το σώζει είναι στα αφιερώματα/ειδικά θέματα,αλλά και πάλι καμία σχέση το σημερινό edge με το παλιότερο.


          Tidy!

          Do not blame me.Blame yourself or God.
          In Matsuno we trust.

          Comment


          • #20
            ενταξει δεν ειναι και τοσο χαλια τα reviews στο edge (πλην του witcher 2 που ειναι οντως για γελια) απλα εχουνε πεσει στην λουπα του
            ''εχω καβαλησει καλαμι γιατι νομιζω οτι με διαβαζουνε μονο σκεπτομενοι gamers (lolz) οποτε πρεπει να γραψω κατι διαφορετικο καμια φιλοσοφια του κωλου κατι ποιητικο βρε αδερφε η μια εξυπναδα παραπανω''

            Comment


            • #21
              Εγώ πάλι, διαβάζοντας συστηματικά το περιοδικό, νομίζω ότι αυτά που ακούγονται κατά καιρούς στο internet, αν και έχουν μια δόση αλήθειας, είναι κομματάκι υπερβολικά. Παρεμπιπτόντως, τελευταίο review που διάβασα ήταν του Arkham City και το βρήκα πάρα πολύ καλό.

              Σίγουρα το περιοδικό, από ποιοτικής άποψης, δεν είναι αυτό που ήταν παλιότερα, ούτε και εκπέμπει το κύρος άλλων εποχών. Αλλά, ακόμα κι έτσι, κατ’ εμέ, παραμένει ό,τι καλύτερο και πιο σοβαρό υπάρχει στο χώρο. Ο αμερικανικός ειδικός τύπος, με εξαίρεση ως ένα βαθμό το Gamepost που ανεφέρε ο Deus (το οποίο, btw, δεν έχει πλέον και πολύ σχέση με αυτό που ήταν πριν 10 χρόνια), είναι τραγικός. Το πιο ποιοτικό κομμάτι του ειδικού τύπου είναι τα ευρωπαϊκά sites και περιοδικά με τα EDGE, GamesTM και Eurogamer να ξεχωρίζουν σα τη μύγα μες το γάλα imo.

              Το θέμα με το EDGE είναι ότι, λόγω παράδοσης, συνεχίζει να τραβάει όλα τα βλέμματα και πολύς κόσμος εστιάζει σε μεμονωμένα περιστατικά. Περιστατικά τα οποία, είναι μεν υπαρκτά, αλλά δεν είναι περισσότερα από αυτά που θα βρει αν ψάξει σε αλλά sites και περιοδικά. Βγάζοντας έξω τον αμερικανικό ειδικό τύπο, του οποίου το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό, ανάλογα του EDGE περιστατικά μπορεί κανείς να βρει τόσο στο Eurogamer (το οποίο καμιά φορά φαντάζει ως διχασμένη προσωπικότητα) όσο και το GamesTM.

              Από κει και πέρα, τα reviews του EDGE, σε επίπεδο κειμένου, είχαν πάντα μια συγκεκριμένη νοοτροπία, δεν υπερανέλυαν και δεν εστίαζαν τόσο σε τεχνικού επιπέδου ζητήματα. Κάποιοι τα θεωρούν επιτηδευμένα, άλλα αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να αποφύγουν να δώσουν το συνηθισμένο ξερό κείμενο. Σε επίπεδο βαθμολογιών πάλι, παρά τις όποιες αδιαμφισβήτητες αστοχίες του τα τελευταία χρόνια, τη συνοχή που έχει καταφέρει να διατηρήσει 18 χρόνια τώρα δεν την έχει κανένας.

              Για το 10 στο Zelda τώρα, δε ξέρω, στο Twilight είχε βάλει 9 (9-10 είχαν βάλει σχεδόν όλοι βέβαια) και, με τα δεδομένα του EDGE τουλάχιστον, ο τίτλος δεν το άξιζε. Προσωπικά περιμένω άλλα 3 reviews, κατά κύριο λόγο, αυτά των GamesTM και Eurogamer και, δευτερευόντως, του Gamespot.
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

              Comment


              • #22
                στο edge βρισκω παραλογη αρκετες φορες την αποκλιση της ποιοτητας αλλα και της ακυροτητας σε καποια reviews τους ειναι hit or miss, πχ οπως ανεφερα στο witcher 2 , το gamespot δεν ειναι ασχημο αλλα σε συγκεκριμενα genres πχ (jrpgs) εχουνε ελλειψη δυναμικου

                Comment


                • #23
                  Οι περισσοτεροι παντως κραζουν τα reviews του Edge μονο και μονο απο τις βαθμολογιες. Θυμαμαι οταν με ειχε ξενισει το 7 στο Fallout 3, διαβασα το review και βρηκα καποια valid points κριτικης, αρκετα ευστοχα και καθολου επιφανειακα. Το αν τελικα διαφωνησα με την οπτικη του ειναι αλλο θεμα.

                  Τεσπα η ουσια ειναι οτι για αλλη μια φορα η Nintendo δημιουργει ενα αριστουργημα κατι που δε μπορει να γινει ευκολο δεκτο στο παρον φορουμ - ως γνωστον, εστια κακοβουλων nintendo haters.
                  Do a barrel roll!

                  Comment


                  • #24
                    Επειδη ειμαι αναγνωστης του EDGE τα τελευταια 5-6 χρονια θα πω οτι μετα και το τελευταιο redesign το περιοδικο ανεβηκε αρκετα τοσο απο αποψης layout οσο και απο αποψης κειμενων και ειδικοτερα στα reviews του.

                    Οντως ηταν καπως παροχημενο τα τελευταια 2 χρονια, με καποια παραδειγματα να ξεφευγουν λογικης (πχ κειμενο το οποιο εδινε την εντυπωση ενος τελειως μετριου παιχνιδιου και με την βαθμολογια στο 7).

                    Τα τελευταια reviews του παντως αξιζουν αναγνωσης, αν και το EDGE παντα ηταν περιοδικο που αξιζε να παρεις για τα αφιερωματα, τα αρθρα των contributors (mr.Biffo, Croal κλπ) και τις αναλυσεις που δεν ειχε κανενα αλλο εντυπο.

                    Για το παιχνιδι τωρα, εαν το EDGE με αυτη την λογικη βαζει 10 σε ενα Zelda, τοτε θεωρω οτι δεν ειναι ψεμα.
                    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                    Comment


                    • #25
                      Aπό έλληνες αρθρογράφους σε αυτά που διαβάζω (gameover, authority, enternity, byteme) μου αρέσουν ο TSH και ο Dismiss για τις απόψεις του και το τρόπο που αντιλαμβάνονται τα videogames ενώ μου αρέσει και η γενικότερη στάση του gfreeman αν και έχω καιρό να δω κείμενό του. Το Enternity πρόσφατα το διαβάζω και δεν έχω άποψη ακόμα.

                      Σε γενικότερο πλαίσιο θεωρώ ότι γενικότερα το επίπεδο του εγχώριου τύπου βρίσκεται σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο, με τα χρόνια έχει φτάσει σε ένα σημείο να έχει άτομα με εμπειρία στο χώρο και νέους συντάκτες που γαλουχήθηκαν στο gaming μηδενίζοντας την ασχετοσύνη ενώ το στυλ της κάθε σελίδας προσφέρει ποικιλία ανάγνωσης.
                      sigpic

                      Comment


                      • #26
                        Dismiss και TSH ξεχωρίζουν χρόνια τώρα, τεράστιοι συντάκτες... Και ο Mithrandir μ'άρεσε όταν έγραφε λόγω (περισσότερο) τεχνικών γνώσεων. Απο τότε που έκλεισε το gamespin αναρωτιέμαι τι κάνει...

                        Απο ηλεκτρονικό τύπο το έχω ξαναπέι, imo Eurogamer >> all.

                        Comment


                        • #27
                          Πρώτα πρώτα διαβάζω Gamers Odyssey (βλογάω τα γένια μου κλπ) και κατά δεύτερο Eurogamer. Έχει όντως καλά κείμενα, παρά τις όποιες ενστάσεις έχω κατά καιρούς. Τελευταία έχω αρχίσει να κοιτάω και το metacritic γιατί είναι συλλογή κειμένων και από χρήστες και από μέσα και με βοηθά πολύ στο ψάξιμο - έχω διαβάσει πολύ ουσιαστικές παρατηρήσεις.
                          Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                          Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                          Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                          Comment


                          • #28
                            Συμφωνώ κι εγώ για το Eurogamer.

                            Από το Eurogamer έχω δυο παράπονα, από τη μια πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι λίγο, όχι πιο αυστηρό, αλλά πιο ορθολογικό στο τρόπο με τον οποίο βαθμολογεί ώστε να πετύχει καλύτερη συνοχή στις βαθμολογίες. Από την άλλη, αυτό που είπα πριν περί διχασμένης προσωπικότητας, έχω διαβάσει καταπληκτικά κείμενα στο site που μου θύμιζαν EDGE και άλλα των οποίων η γενικότερη νοοτροπία θύμιζε IGN. Θυμάμαι ότι δε πίστευα πως αμφότερα ήταν στο ίδιο site, ευτυχώς έχω να το συναντήσω αρκετό καιρό το φαινόμενο.

                            Πάντως, όπως είπα και στο άλλο post, γενικά όσον αφόρα τον ειδικό τύπο, κατ’ εμέ το Eurogamer συγκαταλέγεται στην αφρόκρεμα μαζί με τα EDGE και GamesTM. Γενικά θεωρώ ότι το επίπεδο του ευρωπαϊκού ειδικού τύπου είναι πολύ, μα πολύ, ανώτερο του αμερικάνικου.

                            Εκτός από το Eurogamer, για θέματα που αφορούν αυστηρά ζήτημα της βιομηχανίας, μπαίνω στο Games Industry. Για τον ίδιο λόγο μπαίνω και στο Gamasutra το οποίο, παράλληλα, ασχολείται τόσο με την Indie σκηνή, όσο και με ζητήματα που αφορούν τη σχεδιαστική πλευρά ενός τίτλου. Πολλές συνεντεύξεις και αναλύσεις πάνω σε σχεδιαστικά ζητήματα με έχουν βοηθήσει πολύ στο να κατανοήσω και να μπορώ να κρίνω καλύτερα κάποια πράγματα.

                            Τέλος, για ενημέρωση πάνω στην indie σκηνή, μπαίνω στο indiegames. Το καλύτερο κατ’ εμέ site με καθημερινές ενημερώσεις κυρίως σε επίπεδο τίτλων, άλλα και γενικότερα των εξελίξεων στο χώρο.

                            Τώρα, για τον Ελληνικό τύπο, νομίζω ότι βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο. Έχω την εντύπωση ότι τα περισσότερα sites κάνουν αρκετά καλά αυτό που έχουν βάλει ως στόχο - ορίσει ως γραμμή. Αν εξαιρέσω το byteme, το οποίο και προσωπικά θεωρώ site επηρεασμένο από τη νοοτροπία των 90’s και δε μπορώ να το διαβάσω, τόσο το Enternity όσο και το Game Over είναι καλά σε αυτό που κάνουν. Το Authority είναι πιο κοντά σε αυτό που ζητάω εγώ και νομίζω ότι, δεδομένου των δυσκολιών που προκύπτουν και μόνο από τη λογική που επιλέγει να έχει το site, η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ καλή.
                            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                            Comment


                            • #29
                              Loggo αν και διαβαζεις πολλα reviews δεν αγοραζεις σχεδον κανενα videogame , αυτο που οφειλετε ;
                              BTW , απο Ελληνικα εγω μονο enternity.gr .

                              Comment


                              • #30
                                Αγοράζω, απλά μόνο για το 360 και μεταχειρισμένα.
                                There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                                Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                                Comment

                                Working...
                                X