Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ελληνικό Gaming Development

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Somari
    replied
    Ειρωνεύεσαι? (αμαν πια στο πα )

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Το λογισμικο δε χρειαζεται καποια τρελη τεχνολογια, γνωσεις χρειαζεσαι οχι εξοπλισμο. Θες ταλεντα που να ξερουν να προγραμματιζουν, να σχεδιαζουν κλπ. Προσωπικα εχω αρχισει εδω και λιγο παραπανω απο ενα χρονο να δημιουργω ενα παιχνιδι μαζι με δυο φιλους σε XNA, λεμε να βγαλουμε και μια beta συντομα περισσοτερο για feedback. Ξαναλεω χρειαζεται ορεξη και οργανωση, μη ψαχνουμε να βρουμε συνεχεια εμποδια, κανεις δε θα μας πει "παρε ενα εκατομμυριο και δες αν μπορεις να φτιαξεις ενα game και ποιος ξερει μπορει να το αγορασουν καμια 10ρια ατομα και αν τους αρεσει θα μας φερνουν τσιγαρα στη φυαλακη οταν μας κλεισουν μεσα για χρεη". Υπαρχουν περιθωρια πλεον με ελαχιστο budget να ξεκινησει καποιος κατι μικρο κι αν καταφερει να επεκταθει σε κατι παραπανω. Παντως ειναι πιο ευκολο απο ποτε, δικαιολογιες για μενα δεν υπαρχουν πια.

@ Tanno, εγω εχω καταργησει τον ote χρονια τωρα κι εχω net one και μπορω να πω οτι η τεχνολογια λειτουργει καλυτερα στο σπιτι μου, ασε που εχω ησυχασει κι απο τα σκανδαλα.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    Στην τεχνολογία η Ελλάδα είναι πολύ-πολύ πίσω.
    Για όλα ευθύνεται και ο ΟΤΕ και οι πολιτικοί με τα σκάνδαλα τους.

Αν δεν υπήρχε η Πολιτική Ασυλία, δεν θα είχαμε τα προβλήματα αυτά και θα ήμασταν αρκετά μπροστά...

Τώρα πια γυρίσαμε στο 1980...

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    Εξάλλου Φινλανδίες Νορβηγίες δεν νομίζω να είχαν τρελές επιδοτήσεις πριν μπουν στο παιχνίδι...
    Είναι τεχνολογικά προηγμένες. Τουλάχιστον σε σχέση με την Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι η Φινλανδία έχει την μεγαλύτερη εταιρεία κινητών τηλεφώνων.
    Στην τεχνολογία η Ελλάδα είναι πολύ-πολύ πίσω.
    Οι χρηματοδοτήσεις δεν δίνονται έτσι απλά. Χρειάζεται υπόβαθρο και μια κάποια προυπηρεσία στον χώρο.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Εξάλλου Φινλανδίες Νορβηγίες δεν νομίζω να είχαν τρελές επιδοτήσεις πριν μπουν στο παιχνίδι...

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    Χωρίς χρηματοδότηση σωστό ελληνικό game δεν γίνεται να υπάρξει.
    Το αυγο εκανε τη κοτα ή η κοτα το αυγο; Με τετοια λογικη δε κανουμε τιποτα. Με τετοια λογικη δε θα υπηρχε βιομηχανια. Αν θες να κανεις κατι το ξεκινας, δε περιμενεις να σε πιασει καποιος απο το χερι.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Χωρίς χρηματοδότηση σωστό ελληνικό game δεν γίνεται να υπάρξει.
    Άντε κανά point n click ή τίποτα wiiware φάση.
    Για τίτλο σε κονσόλα δεν παίζει. Ταλέντο μπορεί να υπάρχει, λεφτά όμως μηδέν.
    Κι έτσι όπως έχουν γίνει τα budget των games σήμερα πως θα μπορούσε να γίνει στην ψαροκώσταινα;

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Πολύ καλή δουλειά. Δεν ήξερα υπάρχουν κι άλλα τέτοια sites. Έχω μιλήσει λίγο με τον Κ. Αναγνώστου περί σπουδών και τέτοια. Το ειρωνικό είναι ότι το να σπουδάσει κανείς game developer είναι στην Μυτιλήνη(μάλλον σ' αυτό το νησί του Αιγαίου). Μιλήσαμε και για διάφορα προγράμματα κ.α.

Ήθελα να σπουδάσω game development, αλλά το ξενέρωτο είναι ότι είναι σ' αυτό το Ελληνικό νησί και δυστυχώς περισσότερο στο εξωτερικό...

Μετά τις εξετάσεις θα διεξαχθεί σεμινάριο για το 3D Max Studio και άλλα προγράμματα game development, αλλά δυστυχώς κοστίζει 500€ ανά άτομο και αυτό με ξενέρωσε απίστευτα. Δεν μπορώ να καλύψω τέτοιο κόστος. Είναι 48 ώρες για ολόκληρο σεμινάριο.

Ρε Ryu_gr, στείλτους μία e-mail αν προκύπτει κάνας διαγωνισμός για να μπορεί να ενταχθεί κανείς σε τέτοια σεμινάρια ή σε εκπαίδευση για το game development. Θα ήταν όλα τα λεφτά...

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Πριν μερικές βδομάδες υπήρξε και σχετικό άρθρο στο "Κ" της Καθημερινής της Κυριακής.

Ο τίτλος ήταν: Δημιοργός Video Games. Οι πρώτοι έλληνες σε μια παγκόσμια αγορά 60 δις δολαρίων

Ακολουθούν scans. Αν και η ευκρίνεια δεν είναι τόσο καλή λόγω παλαιού scanner, οι εικόνες είναι πολύ μεγάλες. Για πιο άνετη ανάγνωση κατεβάστε τις εικόνες και δείτε τες με το πρόγραμμα προβολής του υπολογιστή σας για να τις αυξομειώνετε όσο θέλετε.

Επίσης, εκτός από το site του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας ο Dj Solid είχε ποστάρει αυτό: http://videogamesbook.wordpress.com/...game-industry/ (Ολες οι εταιριες αναπτυξης videogames στην Ελλαδα) και αυτό:
    http://thinkinggamer.wordpress.com/ (Blog Κώστα Αναγνώστου, προγραμματιστή και καθηγητή).

Τέλος ο Lloyd είχε ποστάρει και αυτό http://www.gamedev.gr/. Ελληνικό site για το game development.

Αν μπορείτε αλλάχτε τον τίτλο σε σκέτο
    Ελληνικό Gaming Development. Το gamedev.gr έχει ένα μεγάλο χώρο για σχετικά links, λέω να στείλω ένα e-mail να βάλουν και το forum μας, μη βλέπουν τώρα οι άνθρωποι τη φράση " και άλλες πονεμένες ιστορίες" και λένε ότι τους κοροϊδεύουμε . Εξάλλου πρέπει και εμείς να παίρνουμε στα σοβαρά τέτοιες προσπάθειες, χωρίς βέβαια να ονειροπολούμε.

Leave a comment:

• Azrael
    replied
    De tha itan apla epos mia E3 ston Xortiati?

Think the potential. Tha anevaine kai o tourismos.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Εχμ.....μακριά απ'το Darkfall :kill:

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ειχε γινει ολοκληρο θεμα με αυτο το review, η εταιρια ειχε απαντησει οτι συμφωνα με τα στοιχεια του server ο reviewer ειχε παιξει το game για λιγα λεπτα.
    Τεσπα οπως ξαναειπα υπαρχει trial του παιχνιδιου, μια δοκιμη εστω την αξιζει.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ramparter, ok thymomoun pws einai kapoia voreia xwra kai eipa sthn tyxh, sou eipa den to epsaksa kai poly epidh to snomparw to Darkfall
    Grapse lathos kai an ginetai svhse ta 2 extra posts mou, eixe provlhma to PC.

Somari ti perimeneis apo ena MMO pou syndiazei ta xeirotera stoixeia pou mporei na yparxoun se tetoia systhmata?
    Den lew pws to game den exei fans, h kosmo, alla h nootropia tou einai teleiws antitheth me oti pistevw egw pws prepei na exei ena MMO gia na einai kalo...

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Darkfall Online has subsequently been re-reviewed. You can find that feature elsewhere on the site.

OMG 2/10

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ground μιλας χωρις να ξερεις, η Aventurine ειναι ελληνικη εταιρια, εχει την εδρα της στην Ελλαδα εκτος αν εγω κι ο Sub Zero ανεβαινοντας την Κηφισιας με Τρολευ περασαμε τα συνορα για Σουηδια οταν πηγαμε στα γραφεια τους. Btw δεν εχουν σχεση Σουηδοι αλλα Νορβηγοι.

Το εγχειρημα ξεκινησε στην Νορβηγια απο μια μικρη ομαδα Νορβηγων, ηρθαν σε συζητησεις με καποιους Ελληνες και τελικα ιδρυσαν την εταιρια εδω. Αυτη τη στιγμη τα 2/3 αν θυμαμαι καλα απο τους περιπου 40 που δουλευουν στην Aventurine ειναι Ελληνες.

Aventurine is an independent game developer and publisher located in Athens, Greece. Aventurine was founded in 2003 to create the technologies that make games like Darkfall Online possible and out of these, Darkfall was born.

Leave a comment:

Working...
X