Originally posted by NickTG
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Xperia Play
Collapse
X
-
-
Ίδια ανάλυση με το Optimus One που έχει 150Ε και ίδια χαρακτηριστικα.
Το µόνο καλύτερο που μπορω να σκεφτώ είναι η κάµερα.
Που δεν είχε σχέση το Ace με το S;
Comment
-
Έχεις βάλει την τελευταία αναβαθμιση; Με αυτή και έναν καλό launcher μια χαρά είναι. Στη χειρότερη περίπτωση υπάρχει πάντα η λύση µιάς custom rom.
Ούτε και το S για εµένα είναι ωραίο. Απο την κατηγορία αύτη µόνο το Ace και το Optimus Chic μου αρέσουν. Βέβαια γούστα είναι αυτά.
Όταν με 40-50Ε παραπάνω αγοράζεις κινητό της επομενης κατηγορίας δεν θα έλεγα πως είναι καλή αγορά.
Comment
-
Native PSX Emulator ISO Converte
Links
My site http://yifan.lu/
First writeup, about the formats and disassembling
Second writeup, about decrypting files, cracking the format, and such
YouTube video of Xperia Play running Crash 3
Third writeup, about patching the functions, making the zpak, and compiling apks (TBA)
Stuff that's done
Reversed engineered all propriety formats (image.ps,zpak,toc,etc)
Extracted and decrypted emulator binary
Mapped out important functions
Patched TOC functions to load unencrypted tables (wrapper library)
Tool to extract image.ps into an ISO
Tool to convert an ISO to image.ps
Tool to generate modified APK with wrapper library, custom text, icon, and data (converter backend)
Stuff to do
Tool to extract Crash Bandicoot and patch some files for the converter
GUI and command prompt frontend for the converter
Days since starting: 9
Days until I have to return loaner phone: 3
Stuff for the future (no promises)
Multidisk
Save state swapping
Game manual
Comment
-
Λίγες εντυπώσεις
Αρνητικά:
-Η οθόνη θα μπορούσε να είναι πιο φωτεινή. Επίσης δεν υπάρχει επιλογή για switch off του automatic light, ήτοι η φωτεινότητα ενίοτε αυξομειώνεται, ελαφρά, κατά βούληση, λόγω της ευαισθησίας του detector. Βλακώδες, ελπίζω να φτιαχτεί με κάποιο update.
-Η κάμερα δεν έχει zoom. Αναλογικό, λογικό, άλλα ούτε ψηφιακό, το οποίο ουσιαστικά κάνει crop το image, κάτι που μπορείς να κάνεις εκ των υστέρων, αλλά θα προτιμούσα να υπάρχει ως επιλογή τη στιγμή που παίρνεις τη φωτό, δεν είναι πρακτικό να κάνω post prod σε κάθε φωτό που θα την ήθελα ζουμαρισμένη.
-Το PC companion είναι μέτριο, τουλάχιστον μπορείτε να έχετε άμεση drag n drop σχέση με τη M card χωρίς εμετικούς μεσάζοντες τύπου sony sonic stage ή itunes
-Διάβασα για ενοχλητικό χτύπημα της οθόνης στο χειριστήριο λόγω χαλαρής τους σύνδεσης. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα κενό, αλλά σίγουρα δε θα το χαρακτήριζα λασκαρισμένο και ενοχλητικό. Στην πορεία όμως ίσως να ανοίγει περαιτέρω και να χειροτερεύει.
-Δεν υπάρχει ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση στα volume πλήκτρα.
-To wifi του είναι μάλλον αδύναμο, σίγουρα χειρότερο από pc/netbook, από τα 3 δωμάτια και πέρα μακριά από το router έχει πρόβλημα.
-Οι αναλογικοί του χειριστήριου είναι δύσχρηστοι. Πιθανότατα θα τους συνήθιζα αν τους δούλευα για καιρό, αλλά δε βλέπω τον λόγο.
-Τα παιχνίδια είναι κάπως χύμα. Δεν ξέρεις ποια είναι μόνο για Play, ποια είναι Android, ποια είναι απλά optimized κλπ. Στην πορεία βέβαια ξεχωρίζεις τι είναι τι. Επίσης, σε ότι αφορά το PS Suite, είναι πάρα πολύ λίγα, προς το παρόν.
Θετικά:
+Η 4αρα οθόνη κάνει καλά τη δουλειά της για κάθε είδους video. Η εμπειρία που είχα με smartphones, τρίτων, είναι από iphone και Nokia N7, και στα 2 δεν το έβρισκα πρακτικό να παρακολουθήσω ταινία, στο play γίνεται ικανοποιητικά.
+Κάνει ό,τι κάνουν τα άλλα android phones και το κάνει καλά.
+Η μπαταρία του αν δεν το αφήσετε από το χέρι και ασχολείστε με υψηλής κατανάλωσης δραστηριότητες συνέχεια κρατάει λιγότερο από μέρα. Σε μια φυσιολογική χρήση με λίγο gaming, λίγο browsing, λίγο φωτογραφίες, λίγο κλήσεις, λίγο θάλασσα και τ'αγόρι μου, κρατάει 2 24ωρα. Με μια πιο χαλαρή χρήση πιάνει τριήμερο συν. Αν δε γουστάρετε τηλέφωνα επειδή δεν έχετε φίλους κλείνετε την κυψέλη και έχετε άλλη μία. Δεν ξέρω αν αυτή η διάρκεια είναι απαραιτήτως θετική(ίσως κι όχι σε σχέση με άλλα κινητά), αλλά εμένα μου κάνει λόγω της all-in-one φύσης του, κάνει όλα αυτά με μία μόνο μπαταρία, μα τι μου λέτε, θα το πάρω!
+Σε ό,τι αφορά το gaming, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το χειριστήριο. Το να παίξω οποιοδήποτε παιχνίδι σε οθόνη αφής σε άλλα smartphones ήταν αγγαρεία (το Angry Birds δε μετράει γιατί είναι αγγαρεία από μόνο του), ενώ στο Play γίνεται ευχάριστο.
+Το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα για μένα είναι η φορητότητα του. Ποτέ δεν κουβαλούσα κονσόλα παντού όπως το play και δεν είχα ευχέρεια να παίξω κονσόλα σε οποιοδήποτε μέρος, όπως με το play. Από αεροδρόμια, μέχρι ουρές, μέχρι να κατουρήσει ο/η αποτέτοιος σας, το πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεις να το βγάλεις και να παίξεις, πραγματικά να παίξεις σε κάτι που ομοιάζει πολύ σε κονσόλα και όχι να κάνεις ότι παίζεις, βλ. τρίβω-το-δάχτυλό-μου-στην-οθόνη-και-χαίρομαι-σαν-το-γκάο.
+Εν συνεχεία του αρνητικού, φαίνεται κάτι να κινείται όσον αφορά τα games, με πρόσφατα optimized Dead Space και Minecraft και τη Sony να λέει και να ξαναλέει πως θα το υποστηρίξει και κάτι να ψιθυρίζει για παιχνίδια PSP. Το μεγάλο θέμα των emulators δεν το άγγιξα ακόμη γιατί έλειπα από'δω κι από'κει, θα αρχίσω να ασχολούμαι τώρα και νομίζω έχει πολλά να δώσει.
Γενικά, το πρόσημο για μένα είναι (πολύ) θέτικο, ειδικά από τη στιγμή που μάλλον θα υπάρχει καθυστέρηση του Vita. Ακόμη όμως και σε έναν κόσμο με Play + Vita, πιστεύω το πρώτο θα έχει ακόμη λόγο ύπαρξης λόγω της φορητότητας του, όχι εξ αιτίας μεγέθους, αλλά γιατί, λόγω των λειτουργιών του, είναι από αυτά τα πράγματα που παίρνεις ΠΑΝΤΟΥ. Εν αντιθέσει, το Vita, όπως το DS ή το PSP, θα είναι, για μένα τουλάχιστον, από εκείνα τα πράγματα που παίρνω μαζί μου σε κάποια μέρη, κάποιες φόρες. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν ένα Vita με ακουστικό.
Comment
-
Η μπαταρία κρατάει πάρα πολύ συγκριτικά με άλλα κινητά. 2.3 έχει πάνω του;
To xperia play είναι καλή περίπτωση σαν κινητό, αλλά βγήκε τη στιγμή που κυκλοφορούσαν οι νέες συσκευές πολλών εταιρειών και αυτό είχε hardware προηγούμενης γεννιάς. Αν το θέλεις και για gaming τότε σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή, κατά τα άλλα όμως δε σου προσφέρει κάτι που δε θα σου προσέφερε (και μάλιστα ακόμα καλύτερα) ένα Galaxy S II, που και δυνατότερο είναι, και ελαφρύτερο, και λεπτότερο και με 4.3" οθόνη, χωρίς να είναι σημαντικά μεγαλύτερο.
Όταν δοκιμάσεις και τους emulators πες καμιά εντύπωση. Εμένα genesis, snes, playstation και nintendo 64 παίζουν άψογα (τουλάχιστον στα παιχνίδια που δοκίμασα).
Comment
-
Από περιέργεια, τα παιχνίδια του PS1 δείχνουν καλύτερα σε αυτά τα μαραφέτια απ’ ότι στο PSP;
Επίσης, σε τι επίπεδο βρίσκονται οι emulators και τι επιλογές σου δίνουν, αν σου δίνουν, στη βελτίωση των γραφικών; Υπάρχουν επιλογές για φιλτράρισμα textures, ανέβασμα ανάλυσης κλπ; Για Saturn δεν υπάρχει τίποτα ακόμα;There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
Originally posted by Evans View PostΗ μπαταρία κρατάει πάρα πολύ συγκριτικά με άλλα κινητά. 2.3 έχει πάνω του;
To xperia play είναι καλή περίπτωση σαν κινητό, αλλά βγήκε τη στιγμή που κυκλοφορούσαν οι νέες συσκευές πολλών εταιρειών και αυτό είχε hardware προηγούμενης γεννιάς. Αν το θέλεις και για gaming τότε σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή, κατά τα άλλα όμως δε σου προσφέρει κάτι που δε θα σου προσέφερε (και μάλιστα ακόμα καλύτερα) ένα Galaxy S II, που και δυνατότερο είναι, και ελαφρύτερο, και λεπτότερο και με 4.3" οθόνη, χωρίς να είναι σημαντικά μεγαλύτερο.
Όταν δοκιμάσεις και τους emulators πες καμιά εντύπωση. Εμένα genesis, snes, playstation και nintendo 64 παίζουν άψογα (τουλάχιστον στα παιχνίδια που δοκίμασα).
Έτσι είναι, όπως είχα πει και πιο πάνω, το Play αξίζει πολύ αν δεν έχετε (καλό) smartphone και θέλετε και gaming. Αν είχα smartphone, θα περίμενα το Vita (και θα με ενοχλούσε η καθυστέρησή του)
Αν έχεις κάποια καλή/αξιόπιστη πρόταση για android emulators δώσε links.
Από περιέργεια, τα παιχνίδια του PS1 δείχνουν καλύτερα σε αυτά τα μαραφέτια απ’ ότι στο PSP;
edit: Ξέχασα να πω στο πρώτο post πως δουλεύει πολύ καλά κι ως kindle/manga reader (όπως κι άλλα smartphones με μεγάλη οθόνη υποθέτω)
Comment
-
Τo ότι δύο διαφορετικά μέσα έχουν διαφορετικής τεχνολογίας οθόνες δεν αναιρεί το γεγονός πως και τα δύο έχουν οθόνες, είτε πρόκειται για e-ink, είτε για LCD, είτε για plasma, είτε για λευκό ύφασμα στα θερινά σινεμά. Η οθόνη είναι πολύ ευρύ ουσιαστικό.
Το ότι οι διαφορετικής τεχνολογίας οθόνες τους επηρεάζουν την αναγνωσιμότητα(κούραση) είναι αληθές, αλλά δεν μπορώ να πω ότι κουράστηκα στα μικρά διαστήματα που το χρησιμοποιώ για διάβασμα (2 με 20 λεπτά). Πάντως είμαι σίγουρος πως συσκευές αφοσιωμένες αποκλειστικά στο e-reading θα κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά καλύτερα, όπως το Vita θα υπερέχει μακράν στο gaming.
Comment
-
Έχει δίκιο ο imrahil. Επίσης, οι amoled οθόνες είναι πολύ καλύτερες για ανάγνωση από τις lcd, πόσο μάλιστα οι νέες amoled που θα βγουν στην επόμενη γεννιά κινητών με τις HD αναλύσεις. Το e-link είναι top, αλλά όταν έχεις μία συσκευή που τα συνδυάζει όλα, δε λες και όχι. Εγώ πάντως διάβασα 100 σελίδες από ένα βιβλίο τα βράδια πριν τον ύπνο και δεν κουράστηκα καθόλου (φίλη διάβασε πολλά βιβλία σε iphone 4 και ήταν άνετη).
Snesoid, Gensoid και N64oid τα emulators που χρησιμοποιώ και για PSone FPse. Ρίξε μία ματιά, πιστεύω να σε βολέψουν. Ψάξε και για το black mart στο google και πέρασέ το στο κινητό, αν θέλεις πειρατικές εφαρμογές. Εγώ emulators μία φορά δεν αγοράζω.
Comment
Comment