Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Μετά το τελευταίο update στο firmware το boot time βελτιώθηκε πολύ, ήταν 3 λεπτά, τώρα λιγότερο από 1. Επίσης υπάρχει ενεργοποίηση landmark όταν βγαίνει το pad (μέχρι τώρα άνοιγε αυτόματα το PS pocket αλλά οι οθόνες έμεναν αδρανείς). Ήτοι μπορείς να χειρίζεσαι το κινητό με το d-pad και σε horizontal ratio. Υπήρξαν και κάποιες άλλες μικροαλλαγές, αλλά το βασικότερο για μένα ήταν το ότι μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως η διάρκεια της ζωής της μπαταρίας μειώθηκε αισθητά, έτσι από εκεί που ήξερα τα πολύ βασικά περί smartphones και android συγκεκριμένα έγινα ειδικός συσσωρεύοντας ένα κάρο άχρηστες πληροφορίες προσπαθώντας να δω τι έπαιζε. Εν κατακλείδι δεν υπήρχε κάποια ιδιαιτέρως άμεση σχέση μεταξύ των δύο (firmware-μπαταρίας), αλλά έχω πιο ακριβή στοιχεία περί της διάρκειας ζωής για όποιον ενδιαφέρεται.
Light use: 45-50 ώρες
Medium: 22-25
Ηeavy: 12-15
Δεν τ'αφήνεις απ'το χέρι: 5-9
Τα παραπάνω αυξάνονται αισθητά σε plane mode καθώς η κυψέλη τραβάει πολύ, σε σχέση με τα υπόλοιπα, ενώ εξαρτώνται πολύ κι από την κάλυψη στην περιοχή όπου βρίσκεται κάποιος. Οσο χειρότερη η κάλυψη τόσο μεγαλύτερη η κατάναλωση. (Πολύ συχνά το έχω σε 2G λειτουργία και αλλάζω σε 3G μόνο για internet). Υπάρχουν πολλά άλλα tips που μπορεί κάποιος απλά να googlαρει, αν ενδιαφέρεται κάποιος πιο εξειδικευμένα για το play μπορεί να τα γράψω, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει ανάγκη τώρα.
Σε ό,τι αφορά τους αναλογικούς, τους δοκίμασα εκτεταμένα στο Dead Space. Το καλό είναι πως συνηθίζονται, το κακό πως απλά κάνουν τη δουλειά και την κάνουν χειρότερα από ότι του dual ή του psp. Ουσιαστικά είναι πλήκτρα αφής, αλλά σε pad αντί για οθόνη. Και ενώ προσφέρουν μια ικανοποιητική εμπειρία σε first/shoulder shooters, σε ραλλάκια δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από ότι οι ψηφιακοί, ακόμη κι αν κάποιος μπει στη διαδικασία (>2ώρες curve για να μη βγαίνεις μονίμως στα χωράφια) να εξοικειωθεί μαζί τους.
Από emulators ξεκίνησα με Snesoid. Μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όσοι τους έχουν δοκιμάσει σε smartphones ξέρουν περί άβολου/μίζερου virtual controller και το pad προσθέτει πολύ (ουσιαστικά τα κάνει 100% playable) καθώς υπάρχει δυνατότητα για πλήρες key mapping. Η μπαταρία στους emulators στέκεται καλά πιθανότατα καλύτερα από ότι στα "κανονικά" mobile games(σημειωτέον ασχολούμαι περισσότερο με Yoshi's island, super metroid, Megaman X εν πρώτοις). Δε θα μπω στη διαδικασία να λέω τι ωραίοι που είναι οι emulators σε mobility, όσοι είχαν PSP κλπ. το ξέρουν, απλά η ειδοποιός διαφορά είναι το pad, σε σχέση με τα smartphones και η αυξημένη φορητότητα λόγω της φύσης της συσκευής σε σχέση με PSP.
Εν αναμονή για ανακοινώσεις σχετικά με PS Suite και PSP games που μπορούν να απογειώσουν τη συσκευή.
Παρεπιπτόντως, αν θέλει κάποιος mod ας μετακινήσει το θέμα στο general gaming, εδώ είναι κάπως άκυρο πλέον από τη στιγμή που έπαψε να είναι νέο, όπως όταν ανοίχτηκε, και κυκλοφόρησε.
Αυτά που λες είναι πολύ θετικά, η μπαταρία είναι εξαιρετική πιστεύω. Στην κατηγορία "δεν το αφηνω από το χέρι" νομίζω ότι με νικάς ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ άνετα, ενώ στις υπόλοιπες είμαστε περίπου στα ίδια. Δεν ξέρω πόσο γρήγορο είναι το Play σε καθημερινή χρήση και σε απλά πράγματα, για gaming πάντως είναι σίγουρα ότι πιο super εκεί έξω.
Στα του κινητού, είναι σταθερό; Έχεις προβλήματα με force close, έλλειψη διαθέσιμης μνήμης, lag στη χρήση κτλ;
Force close μερικές φορές με Timescape που με Wait συνεχίζει κανονικά και ελάχιστες φορές με συγκεκριμένες apps που πρέπει να σκοτώνονται, αλλά κι εκεί δεν υπάρχει κάποια συνέχεια, στο επόμενο sec πεθαίνουν ωραιότατα.
Θα έλεγα πως είναι αρκετά σταθερό, σίγουρα πιο πολύ απ'το laptop μου. Η μόνη φορά που έκανε reboot αυτοβούλως ήταν όταν έπεσε άσχημα άπο έναν φίλο μου. Τι ζώο.
Μετά το firmware lag όχι, μόνο που μπήκε bloatware για γέλια ως internal που ευτυχώς τραβάει μηδενική cpu. Παρεπιπτόντως είμαι unrooted.
Ένα θέμα υπάρχει με το suspend των system processes, αλλά καμία σχέση όπως παλιότερα στο Android που αύξανε κατακόρυφα τη χρήση cpu, και προφανώς την κατάναλωση, 20-30-50%. Μιλάμε για ποσοστά 1-3% που όμως αν έισαι πολύ picky σε ενοχλούν. Ευτυχώς εμφανίζεται, τα spikes του δηλαδή, μόνο αν δεν έχει γίνει reboot για πολλές μέρες. Αυτό βέβαια δεν έχει τόσο θέση εδώ καθώς είναι κοινός τόπος σε όλα τα Android κινητά.
Συγκεκριμένα για το play αν με ενοχλεί κάτι άλλο είναι η αισθητή διακύμανση στη σχέση σήματος-μπαταρίας που ανέφερα και πιο πάνω. Ακόμη κι από plain 2g σε Edge (που δε μπορώ κατ'ουσίαν να ελέγξω την εναλλαγή) διακρίνω διαφορά.
Δυστυχώς το Android στα όσα αναφέρεις είναι τελείως user unfriendly. Σκέψου μόνο ότι κάθησες και ασχολήθηκες με cpu usage και memory management . Η λογική αυτών των συσκευών είναι ο μέσος χρήστης να μην ασχολείται ποτέ με task manager.
Ρωτάω επειδή πολλές συσκευές (μέσα σε αυτές και το stock Galaxy S) είναι εξαιρετικά μέτριες σε πολλά πράγματα, παρόλο που έχουν καλό hardware. Το Desire από την άλλη, με hardware χειρότερο του Galaxy S, στo default ROM είναι πολύ καλύτερο και σταθερότερο.
Από τις εντυπώσεις σου πάντως το Play πρέπει να είναι από τα καλοφτιαγμένα Android. Πολύ καλό αυτό, άντε να δούμε πώς θα υποστηριχθεί από το PS Suite.
Ναι, και να φανταστείς το πήρα γιατί δε μου αρέσει το micromanagement και να πολυπειράζω τις συσκευές μου και κατέληξα να αγοράζω app, κατάντια, για να παρακολουθώ το ό,τι κάνει, κανονικό stalking. Πάντως για να είμαι ειλικρινής, δεν κάνει τίποτε τραγικό από μόνο του, ακόμη κι αν δεν το προσέχεις. Η ram του συνήθως είναι 180 σε χρήση, 200 ελεύθερα, αν και σε gingerbread που και καλά προσαρμόζεται μόνο του αυτό δε λέει και πολλά
Γιατί κατακερματίζεται το Android. Αντί να υπάρχει ενιαία ανάπτυξη, υπάρχει στοχευόμενη ανάπτυξη ανάλογα με την πολιτική που ακολουθάει ο κατασκευαστής συσκευών. Αρχικά έβγαιναν παιχνίδια που δεν ήταν βελτιστοποιημένα και δεν έπαιζαν σχεδόν πουθενά, μετά άρχισαν να βγαίνουν tegra games για - και καλά - tegra επεξεργαστές μόνο, τώρα βγαίνουν τα Xperia Play games. Απορώ που θα πάει αυτή η κατάσταση.
Εν τέλει από gaming πλευρά το Android μένει πίσω και το iPhone πάει όλο και καλύτερα. Με τόσο χαζές κινήσεις, όπως το να βγάζει η SE παιχνίδια μόνο στο Play, κανένας μα κανένας δε θα βγει κερδισμένος (πέραν της Google).
Μάλιστα, θα προτιμούσες μεγαλύτερη ομοιογένεια στις κυκλοφορίες. Πάντως αυτές οι "αποκλειστικότητες" θα έχουν ημερομηνία λήξεως νομίζω, όπως του Fifa 12 π.χ., δηλαδή είναι θέμα χρόνου να ενσωματώνονται στο σύνολο του Android.
Παρεπιπτόντως σε ορισμένα κομμάτια, ορισμένοι έμποροι το έριξαν στις 200λίρες (χωρίς mc κλπ, αλλά πάλι), εγώ βέβαια νιώθω μαλάκας, αλλά αν πετύχει κανείς κάποιο τέτοιο το θεωρώ ευκαιρία αν ενδιαφέρεται
Νομίζω ότι είναι ανακγαία μία ομοιογένεια, τόσο στις κυκλοφορίες, όσο και στη διάθεση των εφαρμογών ανάλογα της γεωγραφικής θέσης σου. Δε γίνεται να βρίσκομαι Ελλάδα και να μην μπορώ να κατεβάσω το Google+, ενώ στην Αγγλία να μπορώ, όπως δε γίνεται και να μην μπορώ να παίξω παιχνίδια που φτιάχτηκαν - και καλά - για Tegra σε μία συσκευή που με patched drivers τα παίζω ΚΑΛΥΤΕΡΑ από ότι στα Tegra. Τώρα θα μου πεις ότι εγώ το κοιτάω από τη σκοπιά του λειτουργικού και του τι θα ήταν το ιδανικότερο, ενώ ένας δημιουργός συσκευών ενδιαφέρεται για το πώς θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη που του προσφέρουν τα προϊόντα του...
Δωρεάν τα Need for Speed-Shift, Dead Space, Battlefield-Bad Company-2 and Need for Speed-Hot Pursuit για το Play μέχρι τα τέλη του χρόνου. Αν είναι τζάμπα, καλό είναι
Comment