Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πειρατεία

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Για το θέμα πειρατείας στην Ελλάδα το αστείο είναι ότι ακόμα και 10 ευρώ να έχει ένα παιχνίδι ο έλληνας και πάλι θα πει "γιατί να το πληρώσω ενώ μπορώ να το κατεβάσω τσάμπα από το internet;" ενώ την ίδια στιγμή χρυσοπληρώνει τον καφέ που θα πιεί στο Κολωνάκι και δεν θα καταδεχτεί ν' αγοράσει ρούχα από κινέζους. Όπως η αδελφή μου που ήθελε να πάρει ένα PS2 για τον άνδρα της - για να παίζει Pro Evolution φυσικά - και της φάνηκαν πολλά τα 90-10 ευρώ ενώ για ρούχα θα τα έδινε για πλάκα.

Αν και δεν σας κρύβω ότι παίζω παιχνίδια πειρατικά αλλά μου την δίνει όταν ορισμένοι όχι μόνο το θεωρούν μαγκιά να παίζουν πειρατικά αλλά χλευάζουν κι όσους αγοράζουν αυθεντικά.

Και λέγοντας γι' αυθεντικά μια απορία έχω τον τελευταίο καιρό επειδή το βλέπω σε διάφορες συζυτήσεις πρόσφατα σε άλλα forums: τι είναι πιο σωστό, ν' αγοράζεις ένα παιχνίδι μεταχειρισμένο ή να το κατεβάζεις παράνομα τσάμπα; H κλασσική απάντηση θα ήταν η πρώτη αλλά υπάρχει και το εξής σκεπτικό: Aγοράζοντας ένα παιχνίδι αυθεντικό τα λεφτά σου πάνε στην εταιρειά που το έφτιαξε κι έτσι στηρίζεις την βιομηχανία των videogames ώστε να εξακολουθεί να φτιάχνει ποιοτικά παιχνίδια. Αυτό φυσικά ισχύει όταν το παιχνίδι είναι ολοκαίνουριο. Τι γίνεται όμως όταν το παιχνίδι είναι μεταχειρισμένο και τα λεφτά σου πάνε στα χέρια ενός άλλου gamer (αυτουνού που στο πούλησε) ή στα χέρια του καταστηματάρχη (που αντί να ζητήσει νέες κοπιές από τις εταιρεία διανομής του παιχνιδιού απλά αγοράζει από άλλους πελάτες και τα μεταπουλάει) ; Σίγουρα για ένα παλιό παιχνίδι όπου οι εταιρείες δεν βγάζουν νέα αντίτυπα δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από το μεταχειρισμένο (εκτός κι αν είσαι τυχερός και πετύχεις κανά ολοκαίνουριο αντίτυπο από απούλητο στοκ) αλλά από την στιγμή που τα λεφτά σου δεν πάνε στην εταιρεία τότε τι διαφορά υπάρχει από το να το κατεβάζεις από το internet; T' ότι τα λεφτά σου δεν πάνε στα χέρια άλλων ατόμων που δεν έχουν εμπλακεί στην δημιουργία και την παραγωγή του παιχνιδιού.

Και μια άλλη απορία για τ' αυθεντικά παιχνίδια: ενώ οι εταιρείες τυπικά απαγορεύουν την μεταπώληση παιχνιδιών (κυρίως στην Ιαπωνιά) ακόμα κι οι μεγάλες, επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων πουλάνε μεταχειρισμένα παιχνίδια που αγοράζουν από τους πελάτες τους. Τι παίζει εδώ;
    - Anime based on videogames list -

Comment

ενώ οι εταιρείες τυπικά απαγορεύουν την μεταπώληση παιχνιδιών (κυρίως στην Ιαπωνιά)
      Ορίστε; Προφανώς και δεν τους αρέσει αλλά μάλλον δε μπορούν να το απαγορεύσουν άμεσα...
      Originally posted by Squall Leonhart
      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
      Originally posted by 丹野
      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
      Originally posted by Ryu_gr
      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Σε αυτό που ρωτάς Vetus έχω να πω το εξής.Πολλές φορές ότανα γοράζω έναν τίτλο μεταχειρισμένο,συνήθως αυτός που το πουλάει,το κάνει για να πάρει κάτι άλλο.Παίρνει έναν τίτλο,τον τελειώνει,τον πουλάει,παίρνει καινούριο και πάει λέγοντας.Δεν είναι κανόνας και σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι,όμως αρκετοί από όσους αγοράζω πράττουν με αυτόν τον τρόπο.
        Carpe diem

Comment

Η διαφορά Vetus είναι πως στη μία περίπτωση έχει αγοραστεί έστω και μία κόπια από τον publisher, ενώ στην άλλη καμία. Επίσης σου μένει το υλικό αντίγραφο.

Το ότι οι εταιρίες προσπαθούν λυσσαλέα με 1000 τρόπους να περιορίσουν την εμπορική κίνηση των προϊόντων τους στα στενά εταιρικά τους πλαίσια, καταπατώντας με άλλους 1000 τρόπους τα δικαιώματα του καταναλωτή βλέπω σας αφήνει ασυγκίνητους. Γιατί στο κάτω κάτω υπάρχει ηθικό πρόβλημα με την (παρα)αγορά μεταχειρισμένων παιχνιδιών και όχι με αυτή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ή ρούχων? Αν κάποιος αγόρασε κάτι και δεν έμεινε ικανοποιημένος ή δε θέλει να το έχει πια γιατί να μην πάρει πίσω ένα μικρό μέρος της δαπάνης του? Αν αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα εργαλείο, το δοκιμάσετε σπίτι σας και δείτε ότι τελικά δε σας κάνει, μπορείτε να το επιστρέψετε στο κατάστημα και να πάρετε κάτι αντίστοιχο ή και τα χρήματά σας πίσω αν ο μαγαζάτορας είναι στοιχειωδώς εξυπηρετικός και το προϊόν δεν έχει καταστραφεί. Αν παίξετε ένα παιχνίδι, δείτε ότι δε σας κάλυψε και προσπαθήσετε να το επιστρέψετε στην εταιρία ή το κατάστημα, τι ακριβώς θα γίνει?
          Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Working...