Announcement
Collapse
No announcement yet.
Tα χειρότερα fightings που έχετε δει ή παίξει
Collapse
X
-
Παρεμπιπτόντως στα αξιοπρεπή fightings του Game Cube θα προσέθετα και το Bloody Roar που όμως ελέω χειριστηρίου δεν παιζόταν με την καμία. Το Tatsunoko VS Capcom επίσης το έχω δοκιμάσει, όμως αφ' ενός δεν μου κάνει και τόση εντύπωση ως fighting για δικούς μου λόγους, αφ' εταίρου το χειριστήριο του Wii είναι παντελώς άβολο για κάτι τέτοιο. Καλύτερο από του GameCube για fighting games, όμως και πάλι απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί βολικό.
-
Ok, μέχρι να πιάσω στα χέρια μου το νέο, ας κλείσουμε με αυτό που συμφωνούμεOriginally posted by Altair View PostΚατά τ'άλλα,βία-τσεκ,αίμα-τσεκ,καλτ χαρακτήρες-τσεκ,ατμόσφαιρα-τσεκ,συνέχιστη της σιτορίας-τσεκ.Απλά πράγματα.MORTAL KOMBAT RULES
Leave a comment:
-
Phantom Duck σε βρίσκω υπερβολικό.
Όλοι οι λόγοι για τους οποίους αγάπησα τη σειρά παρέμειναν σε όλα τα επεισόδια,με εξαίρεση το DCU αλλά λόγω δικαιωμάτων δικαιολογούνται πες.
Κατά τ'άλλα,βία-τσεκ,αίμα-τσεκ,καλτ χαρακτήρες-τσεκ,ατμόσφαιρα-τσεκ,συνέχιστη της σιτορίας-τσεκ.Απλά πράγματα.MORTAL KOMBAT RULES
Leave a comment:
-
Καλά οκ, δεν είναι και τα χειρότερα εβερ, αλλά είναι σίγουρα από τα χειρότερα που έχω παίξει
Όσα είχα προσπαθήσει να παίξω, τα παράταγα μετά από κάνα 20λεπτο με πολύ ζόρι. Πριν κάνα μήνα δοκίμασα το MK VS DC και πραγματικά απελπίστηκα. Δεν ξέρω πως να το εκφράσω, αλλά το έχω ξαναπεί κι άλλες φορές, οι χαρακτήρες κουνιούνται σαν μαριονέτες, δεν υπάρχει ομαλή κίνησή τους, και το χειρότερο είναι πως δεν γίνεται κάτι για αυτό. Σε σύγκριση με 3D παιχνίδια όπως το Tekken ή το Soul Calibur, οι διαφορές φαίνονται τεράστιες, και μιλάω μόνο για το κομμάτι του animation, ούτε καν του combat system που αποτελεί και το σημαντικότερο. Δεν υπάρχει ούτε καν ένα hit confirm σε τόσα παιχνίδια της σειράς βρε αδερφέ, δηλαδή πραγματικά ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;! Αργότερα, σε μετέπειτα MK άλλαξαν βασικές κινήσεις των χαρακτήρων, τεράστιο φάουλ. Είναι σαν να βγει το Street Fighter 5 και να αλλάξουν το command του Hadouken σε πίσω, μπρος, μπουνιά. Απλά δεν το κάνεις. Μπορώ να βρω πολλούς ακόμα λόγους, αλλά πιστεύω δεν έχει νόημα να συνεχίσω.
Όσο για τα παλιά, τα πρώτα δύο πλέον δεν μου κάνουν και τόση εντύπωση, αν και τα είχα λιώσει μικρός. Το 2 βέβαια το θεωρώ ακόμα και τώρα αρτιότατο τίτλο για την εποχή του, και δικαίως συναγωνιζόταν το Street Fighter 2. Το μόνο της σειράς που μου άρεσε τρελά ήταν το ΜΚ 3, το οποίο αν και είχε βάλει πάρα πολλά πράγματα μέσα, με σημαντικότερο τα ξεχωριστά combos στον κάθε χαρακτήρα, δυστυχώς έβγαλε πολλούς βασικούς χαρακτήρες. Στη συνέχεια ήρθε το Ultimate Mortal Kombat 3 με κάποιους επιπλέον χαρακτήρες, και το Trilogy που ουσιαστικά έβαλε όλους τους παίκτες από τα προηγούμενα της σειράς, έδωσε νέα combos σε όσους δεν υπήρχαν στο UMK3, κάποια νέα fatalities, animalities κλπ, είχε όλες τις πίστες από όλα τα προηγούμενα της σειράς, και φυσικά 32 bit treatment έναντι των 16 του Mega Drive.
Ακόμα και αυτό βέβαια είχε ελαττώματα που με εμπόδιζε να το απολαύσω πλήρως, με χαρακτηριστικότερη την ανύπαρκτη Artificial Intelligence που στην ουσία νίκαγε επειδή έκλεβε, και ο μόνος τρόπος να νικήσεις το CPU είναι να κάνεις συγκεκριμένες κινήσεις που χαλάνε όλη την ουσία του παιχνιδιού. Και το χειρότερο είναι πως δεν κάνουν τίποτα γι' αυτήν, ακόμα και σε πρόσφατες επανεκδόσεις του UMK3 όπως του DS ή του XBLA. Ο κύριος λόγος που μου άρεσε το 3 / UMK3 / Trilogy είναι επειδή τα έλιωνα με φίλους και δεν χρειαζόταν να μπλέκω με CPU και την εκνευριστική ΑΙ του.
Τέλος πάντων, το ΜΚ είναι αγαπημένη σειρά που όμως ούτε ένας τίτλος δεν με έχει ικανοποιήσει όπως θα ήθελα, και αντί για βελτίωση έβλεπα πτώση τόσα χρόνια. Το μόνο πράγμα που πραγματικά μου άρεσε από το 4 και μετά ήταν οι τεράστιες ποσότητες από extras, mini games κλπ, που μπορούσαν να σε κρατήσουν απασχολημένο με το παιχνίδι για πάρα πολύ καιρό, όμως αυτά δεν αρκούν για να φτιάξεις ένα καλό fighting game.
Leave a comment:
-
Εγώ ξέρω ότι τα πρώτα δύο (κι όχι τα πρώτα τρια) Mortal Kompat άξιζαν όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή τουλάχιστον ήταν άψογα πρσεγμένα, χωρίς ψευγάδια, με ωραία ατμόσφαιρα, ενδιαφέρον χαρακτήρες κι ιστορία και το gore αν και σε μεγάλο βαθμό δεν γινόταν ποτέ γελείο. Από το τρίτο και μετά η σειρά πήρε τον κατήφορο. Πέρα τ' ότι ο ανταγωνισμός στα fightings έγινε πολύ μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός (ειδικά από την στιγμή που τα 3D fighings έκαναν το ντεπούτο τους και κέρδιζαν τις εντυπώσεις) κι η βία στα videogames έγινε πλέον συνηθές φαινόμενο (διότι κακά τα ψέματα, το MK για την βία πολυδιαφημίστηκε και πούλησε σαν τρελό) η σειρά χάλασε τελείως από το 3 και μετά με παράγοντες όπως παρέλαση από bugs (κυρίως στα fatalities), κωμικοτραγικά finishing moves, κινήσεις που αψηφούσαν τους νόμους της φυσικής, αδικαιολόγητη δυσκολία κ.α. Κι όλα αυτά δεν διορθώθηκαν ούτε στο MK3U ούτε στο MK Trilogy.
Kι όταν αποφάσισε να μεταπηδήσει στις τρεις διαστάσεις κι άρχισε τις διάφορες αλλάγες από το 4 και μετά ούτε και πάλι δεν ήταν αρκετό για να μας πείσει και μονάχα οι φανατικοί οπαδοί της σειράς (ή το αρχάριο κοινό που δεν ήξερε κανά άλλο fighting πέρα από Tekken) έδειχνε να είναι ικανοποιημένο. Αλλά από την στιγμή που υπήρχε πληθώρα εναλλακτικών και πιο ποιοτικών προτάσεων όπως Virtua Fighter, Tekken, Soul Blade και Street Fighter Alfa τότε το MK δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο να προσφέρει πέρα από τα fatalities.
Tώρα με το 9 δείχνει να κάνει μια καλή επιστροφή στις ρίζες κι από το λίγο που δοκίμασα στο demo μπορεί να μην καταπορώθηκα αλλά τουλάχιστον ήταν διασκεδαστικό και καλοφτιαγμένο.
Κλείνοντας το κομμάτι αυτό για το MK έχω μια απορία: πως στον κόρακα αποφάσισαν κάποιοι να κάνουν εδώ στην Ελλάδα τουρνουά στο demo του MK9 με 4 μόνο χαρακτήρες; Σίγουρα θα είχε πιο πολύ διαφημιστικούς σκοπούς διότι δεν νοείται σοβαρό τουρνουά με...demo παιχνιδιού. Όχι ότι και τα τουρνουά γενικά τα λες serious business (εκτός κι όταν βλέπεις πραγματικούς επαγγελματίες κι όχι tourneyfags) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Εσύ δεν ήσουν που πιο πριν έλεγε "μια χαρά το βρίσκω"; Όσο αφορά τ' ότι δεν σου φαίνεται άσχημο όπως προανέφερα κι εγώ από το trailer όταν το είδα μου φαινόταν φοβερό. Αλλά δυστυχώς αποτελεί από τις πάμπολλες περιπτώσεις παιχνιδιού που δείχνει φοβερό σε screenshots και trailers αλλά όταν κάτσεις να τα παίξεις είναι μια απογοήτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Sonic the Hedgehog για PS3/Xbox360. Με το trailer όλοι είχαμε πορωθεί αλλά όταν κάτσαμε να το παίξομε ήταν η απόλυτη ντροπή. Από την άλλη, υπάρχουν κα παιχνίδια που στα trailers/screenshots δεν δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακά αλλά όταν κάτσεις να τα παίξεις προκύπτουν πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενες. Όπως έγινε με μένα πρόσφτα με το Escatos για το Xbox360 που από το trailer έδειχνε απλά συμπαθητικό αλλά όταν το δοκίμασα δεν περίμενα να 'ταν τόσο εθιστικό.Originally posted by Ground_zero View PostRwtaw giati to Battle fantasia den fenetai asxhmo kai epeidh den to exw paiksei.
Leave a comment:
-
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω τις τελευταίες μέρες πόσο καλά είναι τα Deadly Alliance,Deception,Armageddon,DC Universe.Ακόμα και το ΜΚ4 μια χαρά τίτλος είναι.Οκ σίγουρα κάποιες ενσαρκώσεις της σειράς να μην ήταν ιδιαίτερα πετυχημένες,όμως ακόμα κι έτσι τα θωρώ τουλάχιστον αξιοπρεπή.Αν δεν σου αρέσουν,τότε δεν μπορώ να καταλάβω τι σου άρεσε στα 3 πρώτα ΜΚ.
Leave a comment:
-
Το Mortal Kombat 4 όντως ήταν απογοήτευση. Ακόμα πιο απογοήτευση βέβαια ήταν τα επόμενα τραγικά 3D της σειράς. Τα ΜΚ σταματάνε στο Trilogy, ακόμα και το καινούργιο δυστυχώς δεν μου γεμίζει το μάτι. Ευτυχώς όσο και να μην μου αρέσει, με τίποτα δεν νομίζω να το κατατάξω στα χειρότερα fightings ever όπως τους προκατόχους του.
Leave a comment:
-
To MK4 ήταν ΜΚ όμως.Και ως γνωστόν ΜΚ>>>>>all.
Το Mace πάντα μου άρεσε έτσι όπως το έβλεπα και ήθελα πολύ να ασχοληθώ μαζί του,αλλά τελικά δεν τα κατάφερα,ενώ πλέον δεν με ενδιαφέρει κιόλας.Το Killing Zone που έβαλες Vetus το θυμάμαι.Μου είχε φανεί απίστευτα άθλιο ακόμα και τότε που δεν είχα ps1.
Leave a comment:
-
Ksereis oti exeis apotyxei ws Fighting game otan to Mortal Kombat 4 einai kalytero apo sena.
Leave a comment:
-
Rwtaw giati to Battle fantasia den fenetai asxhmo kai epeidh den to exw paiksei.
Epishs ksanarwtaw epeidh kaneis den mou apantise sthn prwth erwthsh.
Apantontas sthn dikh sou erwthsh gia to mace:
- Kakh antigrafh tou MK se looks kai tou Soulblade se gameplay kai story.
- Xalia animation
- Xalia xarakthres
- Xalia systhma maxhs
- Xalia Combos
- Xalia paixnidi.
Egw thewrw kai ta grafika aparadekta, alla ws N64 fans den tha katalavete ti enow, arkoumai sto na pw pws exei ena apo ta poio xalia art direction pou exw dei se Fighting game.
Telos h mousikh einai xalia.
Leave a comment:
-
Έτσι όπως ξαναρωτάς με εμμονή είναι λες και σου θίξαμε κανά αριστούργημα. Αλλά έστω, να σου απαντήσω για να μην έχεις το παράπονο:Originally posted by Ground_zero View PostKai na ksanarwthsw, giati to Battle fantasia den einai kalo?
Διότι το casting είναι αδιάφορο κι αρκετά generic, το battle system τίποτε το ιδιαίτερο, τα γραφικά απαράδεχτα για XBox360 και PS3, οι φωνές και τα ηχητικά εφέ εκνευριστικά και γενικά είναι άκρως παλαιομοδίτικο και βγήκε σε λάθος εποχή. Αν ήταν πιο σουλουπωμένο κι έβγαινε επί εποχής PSX τότε ίσως να 'χε κάποια καλύτερη εκτίμηση. Κι όλα αυτά δεν τα λέω διαβάζοντας αλλωνών τις κριτικές ή κρίνοντας από τα videos (αντιθέτως, από τα trailers δείχνει εντυπωσιακό) αλλά επειδή το δοκίμασα ο ίδιος.
Τώρα η σειρά σου να μου πεις γιατί το Mace the Dark Age το θεωρείς πατάτα κι όχι απλά να μου παραθέτεις τις κριτικές αλλονών που το κράζουν άδικα διότι αρκετά παιχνίδια έχουν αδικηθεί από γνωστά sites και περιοδικά (όπως το Senko no Ronde για το Xbox360 που είναι από τους κύριους λόγους που είμαι περήφανος κάτοχος της εν λόγω κονσόλας).
Απορία: από που κι ως που είναι από τους δημιουργούς του Mortal Kombat; Δεν το 'χω διαβάσει πουθενά. Πέρα από τα finishing moves δεν έχει κανένα άλλο στοιχείο που να το ταυτίζει με το MK. Eίναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.
Leave a comment:
Leave a comment: