Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gaming Awards 2011

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• McSolid
    replied
    To πρωτο MGS unplayable???

Σκηνοθετη! Κλεισ'τον!!!!!!

Σοβαρα, για Tomb Raider συμφωνω, για GoldenEye περιμενω την κλασσικη N-Force Team να πει τα δικα της, για Resi πραγματικα δεν παιζεται ουτε για πλακα σημερα, αλλα για MGS διαφωνω, οχι ως τεραστιος φαν (μονο) αλλα και σαν αντικειμενικη αξια: Μερικα σημεια του ισως να δυσκολευουν σημερα, κατα τα αλλα μια χαρα παιζεται σαν παιχνιδι.

Leave a comment:

• 丹野
    replied

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Η πρώτη τόσο ουσιαστική ενσωμάτωση motion controls σε core τίτλο, προφανώς, και αποτελεί γεγονός με βαρύτητα που φτάνει μέχρι το GOTY. Η υλοποίηση των motion controls πρέπει να ήταν αυτό που μέτρησε στο EDGE γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπα και πριν, το Skyward δε δικαιούται το GOTY.

Στα περί διαχρονικότητας, το πόσο καλά θα ωριμάσει ένας τίτλος στο πέρασμα του χρόνου είναι ζήτημα πολλών παραγόντων και είναι λίγο άτοπο να βάζουμε όλους τους τίτλους μαζί. Για παράδειγμα, το ποσοστό εξάρτησης από το σχεδιαστικό ή το τεχνικό σκέλος παίζει κομβικό ρόλο.

Τίτλοι που εξαρτώνται άμεσα και δομικά από τη τεχνολογία είναι, νομοτελειακά, καταδικασμένοι να ξεπεραστούν από μερικώς μέχρι πλήρως. Παράλληλα, τίτλοι των οποίων το είδος γνώρισε, στο ίδιο διάστημα, περισσότερες εξελίξεις από ένα άλλο, αναγκαστικά, θα δείχνουν πιο παρωχημένοι σε βάθος χρόνου και πάει λέγοντας.

Το πρώτο Tomb Raider, το Metal Gear Solid, το GoldenEye, ή το Resident Evil πχ, σήμερα, κινούνται μεταξύ unplayable και πολύ γερασμένων τίτλων και, αν εξαιρέσουμε το καθαρά εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον που μπορεί να παρουσιάζουν, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να ασχοληθεί κανείς μαζί τους το 2011. Την ίδια στιγμή, το πρώτο...Gex είναι απείρως πιο playable και από τα τέσσερα.

Problem Bond, Snake, Lara και Chris?:troll:

Leave a comment:

• Altair
    replied
    To Zelda δεν έχει achievements/trophies.:troll:

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Το zelda δεν το τερματίζεις σε 30 ώρες πάντως!
    Τα motion controls και η εφαρμογή τους στο ss είναι άψογη και θα μπορούσαν να το ανακηρύξουν ως goty από μόνα τους.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    Το καταθέτω καθαρά σαν ερώτηση - η δουλειά που έχει πέσει στο motion controlling του Zelda δεν αρκεί για να ανακυρηχθεί GOTY?
    imo οχι ακομα και αλλα μειονεχτηματα να μην ειχε δηλαδη (που εχει) ,και μεταξυ μας αλοιμονο αν το motion controlling γινοτανε κυριος λογος να ανακυρηχθει goty ενας τιτλος... αλλα και αντικειμενικα να το δεις οσο γινεται, περα απο προσωπικες αποψεις εχω την αισθηση οτι παλι οχι ειναι η απαντηση

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Το καταθέτω καθαρά σαν ερώτηση - η δουλειά που έχει πέσει στο motion controlling του Zelda δεν αρκεί για να ανακυρηχθεί GOTY? Μπορεί τεχνικά να είναι σαφώς πίσω και σα μέλος της σειράς να κάνει τα Α Β Γ πράγματα που δεν έχω ιδέα τι θέση έχουν, αλλά σύμφωνα με τα όσα λέγονται είναι πολύ σημαντικό κατόρθωμα στο χειρισμό 1 προς 1.

Για τη διαχρονικότητα, αυτό είναι το απόλυτο κριτήριο για όλη τη βιομηχανία. Δε γίνεται όμως να απονεμηθούν βραβεία με αυτή τη λογική γιατί πολύ απλά κανείς δε βλέπει το μέλλον και δε μπορεί να προβλέψει τι θα παίζεται ακόμα μετά από 5 - 10 χρόνια. Αν κριτήριο διαχρονικότητας είναι το HD remake, βλέποντας τις φετινές επανεκδόσεις και συγκρίνοντάς τες με τα GOTY την εποχή που βγήκανε είναι η πλήρης αποτυχία πρόβλεψης / αδικία / κοντοφθαλμία / όπως θέλετε πείτε το.

Για το GOTY, πρώτο κριτήριο και για μένα είναι το αν ένα παιχνίδι καινοτομεί επιτυχημένα στο είδος του ή σε κάποιο τομέα. Το πιο χοντρό κόσκινο, αν αυτό το κριτήριο δε μας οδηγεί κάπου, είναι το συνολικό επίπεδο μιας παραγωγής.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Δεκτόν.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    εσυ δεν εισαι σε καμια απο τις δυο κατηγοριες , δεν ειπα οτι υπαρχουνε μονο αυτες οι δυο

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Originally posted by Vaynard View Post
    ο ενας θελει να βλεπει καινοτομιες νεα πραγματα συνεχεια να πρωχωραει το medium αν και στο ειδος genre που προτιμαει μπορει να κανει και καμια υποχωρηση ,ενω ο αλλος θελει να εθιζεται στις γνωστες συνταγες gameplay που ξερει και αγαπαει τοσα χρονια και ειναι ευχαριστημενος ακομα και με μικρες (αλλα ουσιαστικες) αλλαγες,
    Όχι ακριβώς.Εμένα προσωπικά δε με χαλάει ούτε το νέο και πρωτότυπο ούτε το παλιό και δοκιμασμένο.Το μόνο που με νοιάζει,είναι το πόσο καλά θα περάσω με ένα τίτλο είτε αυτός ονομάζεται Halo είτε Barbie Racing.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    μου φαινεται οτι τελικα το θεμα ειναι τι ζηταει το καθε ειδος gamer και απο ποια οπτικη βλεπει ο καθενας τα πραγματα

ο ενας θελει να βλεπει καινοτομιες νεα πραγματα συνεχεια να πρωχωραει το medium αν και στο ειδος genre που προτιμαει μπορει να κανει και καμια υποχωρηση ,ενω ο αλλος θελει να εθιζεται στις γνωστες συνταγες gameplay που ξερει και αγαπαει τοσα χρονια και ειναι ευχαριστημενος ακομα και με μικρες (αλλα ουσιαστικες) αλλαγες, γιατι ο νεος ειναι ωραιος αλλα...ο παλιος ειναι αλλιως:troll:

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Άψογος Dj.Αυτό ακριβώς που λες στην τελευταία παράγραφο,εννοούσα με το πρώτο μου ποστ το οποίο,θέλω να ελπίζω όχι ηθελημένα,παρερμηνεύθηκε.Εύγε και πάλι Dj. ;)

Leave a comment:

• McSolid
    replied
    Μια προσωπικη αποψη, εκτος συζητησης (γιατι βαριεμαι να διαβαζω και δεν εχω και λογο να εκνευριστω, I mean come on, λες και δεν ξερει ο καθενας μας εδωμεσα ελληνικα, ξεκολλατε ολιγον τι).

Για μενα GOTY ειναι το παιχνιδι το οποιο κανει αυτο που προσπαθει οσο καλυτερα γινεται, πραγματοποιοντα ομως και καποια βηματα προοδου που να αφορουν το μεσο. Ειμαι στην ιδια λογικη με τον Loggo, μπορει το Skyward Sword να κανει ΤΕΛΕΙΑ αυτο που κανει, ομως ειναι σαν να λεμε οτι η Yugo βγαζει το ΤΕΛΕΙΟ Zastava την στιγμη που εκει εξω κυκλοφορουν προϊοντα πολυ πιο προοδευτικα. Μη μπει κανεις στην λογικη να αναλυσει το παραδειγμα, οποιος καταλαβε καταλαβε.

Το να κανεις κατι τελεια δεν παει να πει οτι εισαι και στο ιδιο μηκος κυμματος με τους υπολοιπους. Οταν λοιπον ενα παιχνιδι τελειοποιει τομεις που ειναι πισω στην βιομηχανια, αυτοματως ειναι και αυτο πισω. Καλως ή κακως τα φοβερα και τρομερα βηματα προοδου που κανει το S.Sword σαν Zelda για το franchise δεν ειναι ιδιας αξιας με αυτα που κανουν αλλα παιχνιδια του ειδους. Εκτος κι αν το Zelda ειναι ενα ειδος απο μονο του, οποτε μπορει πολυ ομορφα να παιρνει καθε χρονο το εκαστωτε βραβειο.

Απο εκει και περα GOTY ειναι ενα παιχνιδι που εκπλησει ευχαριστα το κοινο, δινει κατι νεο και παραλληλα εχει πολυ ψηλα τον πηχη για το ιδιο το μεσο. Το Arkham City τολμησε να αλλαξει την συνταγη, το Skyrim εχει φτασει παρα πολυ κοντα σε αυτο που λεμε Massive Single Player (με ο,τι αυτο σημαινει) και το Uncharted 3 πλησιαζει ολο και περισσοτερο σε αυτο που λεμε "κινηματογραφικο gameplay". Το Portal 2 προωθει με τον δικο του τροπο το breakthrough gameplay του πρωτου παιχνιδιου με ενεσεις ιστοριας και εξαιρετικου design και απο εκει και περα το χαος. Για μενα CoD και BF δεν παιζουν σοβαρα για GOTY ουτε για πλακα, διοτι πολυ απλα αναμασουν core ιδεες με διαφορετικο τροπο, οκ, ποσα single player campaigns θα δουμε ακομα που μπορεις να μαντεψεις τα παντα απο την αρχη και ποσα τρισεκατομμυρια frags μπορεις να μετρησεις μεχρι να γινεις ο uber top παικτης online και φτου κι απο την αρχη στο MW4 ή BF5...

GOTY ειναι ομως πανω απο ολα για τον καθενα το παιχνιδι που ευχαριστηθηκε περισσοτερο αυτη την χρονια. Για καποιους μπορει να ειναι το Bastion, που ηρθε απο το πουθενα και εκανε αισθηση. Για καποιους ο κοσμος τους λεγεται MW3. Για καποιους (γνωστους αγνωστους) το ονομα Zelda καλυπτει τα παντα. Ο καθενας μπορει και κανει τις επιλογες του αναλογα α) με το τι κονσολα ή πλατφορμα τελος παντων εχει (δεν μπορουν ολοι να εχουν τα παντα) και β) με το τι γουστο εχει και γ)τι ειναι διατεθημενος να δοκιμασει.

Ας μη ξεχναμε αλλωστε οτι το μεσο αφορα την διασκεδαση, οχι το ποιος πηρε ποιο βραβειο...

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Μια χαρά τα βλέπω τα βραβεία... :troll:

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Originally posted by Vaynard View Post

κοιτα αν διναμε βραβεια εφευρεσεων να το καταλαβω οτι η πρωτοτυπια παιζει βασικο ρολο αλλα στα vgs δεν ειναι τοσο απαραιτητη ειδικα αν μιλαμε για κατι νεο απο το μηδεν, οι core gamers θελουνε να βλεπουνε τα αγαπημενα τους genres τις περισσοτερες φορες να πατανε στις βασεις που ξερουνε και απο εκει και περα να γινονται ανανεωσεις και προσθηκες

να το πω ποιο απλα πλεον ΔΕΝ κυκλοφορουνε αρκετοι τιτλοι που να πρωτοτυπουνε καθε χρονο που να περιεχουνε την καταλληλη ποιοτητα και production values για να τα βαλουνε με τα γνωστα IPs, η εστω για να πουμε οτι εχουνε πλειαδα πρωτοτυπων παιχνιδιων να διαλεξουμε ενα δυο που κανανε την διαφορα και να τους δωσουμε βραβειο, ολοι οι developers ακολουθουνε γνωστες πεπατημενες συνταγες και αναλογως τι ζητανε οι fans κανουνε καποιες επιπλεον προσθηκες στο gameplay του IP τους,
    Ακριβώς.
    Από κει και πέρα όσον αφορά τα AC τα έχω ξαναπεί και όπως βλέπω οι περισσότεροι δε νιώθετε οπότε δεν έχει σημασία αν θα τα ξαναπώ ή όχι.Εγώ πάντως γουστάρω που βγαίνει κάθε χρόνο,ακόμα τλχ.
    Ren άη κατούρα,που θα μου συγκρίνεις τα AC με τις μούφες σου.Παίξε AC πρώτα και μετά μιλάμε.

Επίσης έτσι για να μην λέτε ότι δεν είμαι αντικειμενικός,δείτε στο περσινό θέμα με τα δικά μας τα βραβεία ποιο τίτλο ψήφισα για GOTY (Red Dead Redemption) παρόλο που είχε βγει το Brotherhood.Επίσης φέτος,αν και είμαι τεράστιος φαν των σειρών AC & Uncharted,θεωρώ πως το Arkham City τα πατάει κάτω.

Αυτά και γεια χαρά.

Leave a comment:

Working...
X