Announcement

Collapse
No announcement yet.

Καλύτερη τηλεόραση για παλιές κονσόλες & Wii

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Καλύτερη τηλεόραση για παλιές κονσόλες & Wii

    Καλησπέρα σε όλους, [/FONT]θα ήθελα να κάνω μία βασική ερώτηση που πιστεύω όλοι λίγο-πολύ την έχετε κάνει στον ευατό σας ως gamers ανά διαστήματα. Μόνο που στην περίπτωσή μου, επειδή είμαι πολύ απαιτητικός σε τέτοια θέματα με έχει προβληματίσει αρκετά και δεν ξέρω τι να κάνω τελικά.

    Αυτό που θέλω να μάθω είναι, ποιά είναι η καλύτερη(η τουλάχιστον μία από τις καλύτερες) τηλεόραση που μπορώ να βρω αυτή τη στιγμή για να μπορώ να παίζω παλιές κονσόλες(Nintendo 64, dreamcast, ps2 , xbox ,gamecube κ.τ.λ-και το wii). Μέχρι και 6η γενιά δηλαδή+το wii. Θα σας πω τι έχω βρει και που έχω καταλήξει.

    1)Έχω μία LCD-LED TV Philips 46' 9000 σειρά τούμπανο με την οποία παίζω xbox 360 και ps3 χωρίς κανένα παράπονο, αλλά όσον αφορά την περίπτωση του wii, θα έλεγα πως είναι μεγάλο πρόβλημα μιας και η ανάλυση είναι ψιλοτραγική(Pixels να φαίνονται και να ανβοσβήνουν, jagged edges κ.τ.λ.) παρόλο που έχω και component καλώδιο για 480p. Αυτό ισχύει και σε άλλες τηλεοράσεις τύπου-lcd που το έχω δοκιμάσει.2)έχω μία παλιά CRT-TV 27' schaub-lorenz την οποία την χρησιμοποιώ για να παίζω μέχρι και 6η γενιά. Θα έλεγα απλά καλή. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι παλιές CRT-TV είναι πολύ καλύτερες αν θέλει κάποιος να ευχαριστηθεί παλιό gaming(μέχρι 6η γενιά) μιάς και αυτές οι κονσόλες, επειδή τις έχω δοκιμάσει σε LCD-LED TV's, απλά μπορώ να πω πως δεν βλέπονται. Τα γραφικά φαίνονται άθλια.

    Τις προάλλες καθώς έψαψνα στο Internet, ανακάλυψα πως κυκλοφορούν τηλεοράσεις CRT-TV HD!!!Ναι, κι'όμως!!Με ανάλυση μέχρι και 1080i. Σκέφτομαι λοιπόν να επενδύσω σε μία τέτοια..Και θα μπορώ να απολαμβάνω παλιό gaming αλλά και το wii μέχρι 480p. Eπειδή όμως δεν ξέρω σίγουρα αν σε μία τέτοια τηλεόραση θα φαίνεται καλά το wii ή και οι παλιές κονσόλες ακόμα(επειδή θα είναι HD), δεν είμαι σίγουρος τι να κάνω και αν θα πρέπει να ξοδέψω λεφτά για μία τέτοια αγορά(μιλάμε για πάνω από 400 ευρώ).

    Όποιος μπορεί να με διαφωτίσει πάνω στο θέμα θα του είμαι υπόχρεος. Ευχαριστώ.

  • #2
    Πολύ σωστός, οι παλαιές κονσόλες που ανέφερες και το Wii δείχνουν πολύ καλύτερα σε μια CRT SDTV. Ειδικά με χρήση RGB scart cable δείχνουν τέλεια. Το Dreamcast μπορεί να συνδεθεί και με το monitor του υπολογιστή μέσω VGA adaptor, αλλά εγώ προσωπικά δεν το προτείνω γιατί μπορεί μερικά παιχνίδια να φαίνονται πολύ καλύτερα σε VGA mode (480p), αλλά στα περισσότερα γίνεται ορατό το πιξέλιασμα που ανέφερες (ειδικά στα περισσότερα 2D). Και τα Xbox, Gamecube, PS2 μπορούν να συνδεθούν με component αλλά το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με αυτό του Wii όπως πάλι είπες.

    Οπότε το καλύτερο setup για μένα είναι παλαιές κονσόλες και Wii σε CRT SDTV με RGB scart και νέες σε LCD HDTV. Πολύ τολμηρή η σκέψη για CRT HDTV, i like your style , δυστυχώς δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση. Mε μια γρήγορη ματιά που έριξα είδα όμως ότι και αυτές απεικονίζουν καλύτερα το μέγιστο δυνατό σήμα (1080i) ενώ στα χαμηλότερα έχουμε το γνωστό πιξέλιασμα (θεωρητικά δεν ισχύει αυτό στις CRT αλλά στην πράξη ίσως υπάρχει διαφορά και δείχνουν χειρότερα στις παλαιές κονσόλες για άλλους λόγους). Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά όμως είμαι επιφυλακτικός σε μια τέτοια επιλογή.
    The illusion of free will is an illusion.

    Comment


    • #3
      Δηλαδή με λίγα λόγια θες να μου πεις πως το καλώδιο (component) του wii υπάρχει μόνο και μόνο για να 'ταιριάζει' σε μία LCD-LED TV ώστε να δείχνει λίγο καλύτερα..παρ'όλα αυτά αν παίζω σε μία καλή CRT SDTV με το απλό scart το wii θα δείχνει πολύ καλύτερα.Σωστά? Οπότε πάμε στην εξής επόμενη ερώτηση: Πού μπορώ να βρω μία καλή CRT-TV από 30' και πάνω. Είναι κάτι το οποίο με έχει προβληματίσει εξίσου, μιας και στα site που πουλάνε CRT's, στις προδιαγραφές δεν αναφέρουν τίποτα(δυναμική αντίθεση, χρώματα κ.τ.λ).

      Comment


      • #4
        Ναι ακριβώς. Όχι απλό scart όμως, RGB scart, δείχνει πολύ πιο καθαρά. Οι CRT τηλεοράσεις έχουν φθάσει στο αποκορύφωμα της τεχνολογίας τους οπότε δεν θα δυσκολευτείς να βρεις μια καλή. Προτείνω ας πούμε μια Sony Trinitron.

        Καλή η σκέψη σου πάντως για CRT HDTV, ώστε να συνδυάσεις παλαιές και νέες κονσόλες σε μία μόνο TV. Θεωρητικά γίνεται καθώς οι CRT τηλεοράσεις δεν έχουν μια "ιδανική" ανάλυση όπως οι LCDs και δείχνουν "ακέραιες" όλες τις αναλύσεις που υποστηρίζουν (βλ. CRT computer monitors που όταν αλλάζεις την ανάλυση δεν υπάρχει πιξέλιασμα). Στην πράξη όμως δεν ξέρω τι γίνεται με τις CRT HDTVs και τις παλαιές κονσόλες, μπορεί για κάποιους άλλους λόγους να μη δείχνουν τόσο καλά, οπότε αν έχεις χώρο προτείνω μία CRT SDTV και μία LCD HDTV.



        EDIT
        : Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις μια παλιά κονσόλα με RGB scart cable στην LCD HDTV σου. Πολλές LCDs δείχνουν σχετικά καλά με αυτή τη σύνδεση, δηλαδή και καθαρά αλλά και λίγο θολά ώστε να μειώνονται οι ατέλειες που αναφέρεις.
        The illusion of free will is an illusion.

        Comment


        • #5
          Ok, σε ευχαριστώ για τη διαφώτιση πάνω στο θέμα θα δοκιμάσω αυτά που είπες. Βασικά ελπίζω να βρω μίας καλής ποιότητας CRT..οπότε όποιος ξέρει καμία καλή ας μιλήσει..! Eπίσης όποιος έχει παίξει σε CRT-HD, ας μας πει τη γνώμη του!!Αν και δεν παίζει να υπάρχει κάποιος αλλά τεσπα )

          Comment


          • #6
            Η τωρινή CRT σου δεν είναι ΟΚ για τις παλιές κονσόλες; Δοκίμασε και σε αυτή φυσικά τη σύνδεση RGB scart, νομίζω θα μείνεις ικανοποιημένος.
            The illusion of free will is an illusion.

            Comment


            • #7
              Eπίσης όποιος έχει παίξει σε CRT-HD, ας μας πει τη γνώμη του!!Αν και δεν παίζει να υπάρχει κάποιος αλλά τεσπα
              αθλια

              Comment

              Working...
              X