Announcement

Collapse
No announcement yet.

H κατάσταση του gaming σήμερα

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vaynard
    replied
    το d3 δεν ειναι pay to win, pay να νικησεις τι ακριβως?
    pay to farm faster or pay to grind my diabloprogress ranking θελετε να πειτε

την νεα μοδα που βγαζουv ενα game το ονομαζουv τελικο σταδιο beta για να μην μπορουν να τους κραξουν αν κατι παει στραβα αλλα στην ουσια το παιχνιδι εχει κυκλοφορησει (path of exile, neverwinter και αλλα) πως την βλεπετε?

edit: ναι το path of exile δεν ειναι pay to win , ΕΚΤΟS αν διαθετεις acount και gold forum στο d2jsp

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Ελεγα οτι συγχωρω περισσοτερα γιατι αν ηταν free 2 play το diablo πχ, εγω αντι να δωσω το 60αρι εκει το εδινα για να ντυσω ενα char και ταυτοχρονα να υποστηριξω την εταιρεια επειδη μου αρεσει το παιχνιδι. Τωρα πληρωσα μια φορα και πρεπει να δωσω και αλλα για να ευχαριστηθω το game οπως θελω εγω(optional προσωπικη αποψη) οποτε μου φαινεται καπως, βεβαια εχω κανει αποσβεση και με το παραπανω για τις ωρες που επαιξα αλλα λεμε τωρα..

Επισης με το free 2 play δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις γιατι ειναι δωρεαν, ειναι σαν να σου κανει καποιος μια εξηπηρετηση στη δουλεια πχ. θα γυρισεις να του πεις δεν το εκανες καλα και τετοια?? Οχι μαλλον ευχαριστω θα πεις και θα παρεις αλλον να στο κανει καλυτερα επι πληρωμη.. Ετσι βλεπω και το free 2 play απο τη στιγμη που ειναι free δεν μπορω να εχω απαιτησεις να ειναι στα μετρα μου..

Εμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ το μοντελο, ειδικα αν βγαινει και σωστα οπως στα games που ανεφερα. Το diablo ειναι ειδικη περιπτωση, 1 χρονο μετα γκρινιαζουμε αλλα συνεχιζουμε να παιζουμε..

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Το Path of Exile πάντως μου δίνει την εντύπωση πως το κάνει σωστά, από όσο έχω ασχοληθεί μαζί του. Άλλωστε τα περισσότερα πράγματα που μπορείς να αγοράσεις είναι καλλωπιστικά εφέ για αντικείμενα / skills, επιπλέον animations στους χαρακτήρες, pets (που απλά υπάρχουν, δεν έχουν ιδιότητες) και τα συναφή.

Το μόνο που μπορείς να αγοράσεις (μέχρι στιγμής) που ουσιαστικά σου δίνει ένα κάποιο ατού στο gameplay σχετικά με άλλους παίχτες, είναι επιπλέον χώρος στο inventory και χώρο για επιπλέον χαρακτήρες στο account σου. Που οκ, μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου και με αυτά που σου δίνει by default. Αν τώρα θες να ασχοληθείς τόσο πολύ, δίνεις και το κατιτίς σου στην εταιρία για να την υποστηρίξεις.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Giafto paizw akomh.
    (Gia thn akriveia paizw akomh gia na gemizw ton xrono mou mexri to FFXIV)

Kai giati na sygxwroume perissotera sta Free to play?
    Den sygxwrw tipote, ti einai ta Free to play, dikaiologia gia xeirotera games kai perissotero income?

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    To diablo δεν ειναι free 2 play ομως, αν ηταν θα μπορουσα να του συγχωρησω περισσοτερα..

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Egw den lew oti sto Diablo to kanoun kala, isa isa h perissoterh apogohtefsh mou apo ta Free to play modela proexretai apo to Diablo.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Μεχρι στιγμης στην beta βρηκα 3-4 heroes και 4-5 costumes και ο Vaynard νομιζω βρηκε κατι.. Tωρα αν θα τα αυξησουν τη δυσκολια στο release δεν ξερω, παντως σιγουρα ευκολοτερο θα ειναι απο το να βρεις gg item στο diablo..

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    @Gz Το free 2 play παντα θα εχει καποιο ειδος payment δεν το βγαζουν για την ψυχη της μανας τους.. Υπαρχουν και καλα free 2 play μοντελα ομως, ενα παραδειγμα μεχρι στιγμης ειναι το Marvel Heroes. Εκει λοιπον ειναι τα παντα δωρεαν μπορεις να βρεις ολους τους chars και τα costumes απο drops αλλα αν θες πλερωνεις και παιρνεις αμεσα αυτον που θες να παιξεις. Δεν το βρισκω καθολου κακο ενα τετοιο μοντελο, καπως πρεπει να βγαλουν και αυτοι. Γινεται ομως χωρις να ειναι pay to win(ακομα τουλαχιστον.) και να εππηρεαζει το gameplay.
    Ama theloun na vgaloun lefta na to kanoun timia kai oxi koroidevontas me.
    Otan tha dw ena "free to play" pou tha me ikanopoihsei tha sou pw.
    Afto sto Marvel akougetai kalo efoson ta drop rates den einai 1/10000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000000000000000000000000000000

Kai lew oti mas koroidevoun epeidh einai PROFANES oti vgazoun perissotero xrhma apo to Free to play para apo to standard payment modelo, alliws oute pou tha skeftontan na to allaksoun.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    @Enpsty Δεν ειδα καμια ειρωνεια εγω παντως.. Anyway..

@Gz Το free 2 play παντα θα εχει καποιο ειδος payment δεν το βγαζουν για την ψυχη της μανας τους.. Υπαρχουν και καλα free 2 play μοντελα ομως, ενα παραδειγμα μεχρι στιγμης ειναι το Marvel Heroes. Εκει λοιπον ειναι τα παντα δωρεαν μπορεις να βρεις ολους τους chars και τα costumes απο drops αλλα αν θες πλερωνεις και παιρνεις αμεσα αυτον που θες να παιξεις. Δεν το βρισκω καθολου κακο ενα τετοιο μοντελο, καπως πρεπει να βγαλουν και αυτοι. Γινεται ομως χωρις να ειναι pay to win(ακομα τουλαχιστον.) και να εππηρεαζει το gameplay.

Το path of exile επισης δεν φαινεται να ειναι pay to win, απο το λιγο που ασχοληθηκα ας πουν και αυτοι που το ελιωσαν αν ισχυει pay to win κατασταση.. Και ενταξει ειπαμε free 2 play αλλα μεχρι ενα σημειο, οι developers ξοδεψαν χρονο και χρημα για να φτιαξουν κατι δεν μπορουν να στα δωουν ολα τζαμπα. Ειναι καλο ομως γιατι δοκιμαζεις οσο θες και αν σου αρεσει και κολλησεις δινεις καποια λεφτα(σαν να αγορασες το game πες..) για να κανεις αυτο που θελεις.

Ενα κακο παραδειγμα pay to win ειναι το diablo 3 το οποιο δεν ειναι καν free.. Και εγω εχω μπει στον πειρασμο να δωσω καποια λεφτα και να κανω re-gear την DH(και παιζει να το κανω.. ) οποτε πιανει το συστημα..

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Στα περισσότερα συμφωνώ. ΑΑΑ τίτλους είδαμε, για τα δεδομένα μου αφιέρωσα πάρα πολλές ώρες σε gaming και φυσικά διασκέδασα. Ποτέ δεν ήμουν της άποψης κάθε πέρυσι και καλύτερα- εξαιρούνται συζητήσεις υπό επήρεια αλκοόλ, "περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις" , οι οποίες όσο αυξάνεται η ηλικία λένε πως αυξάνονται εκθετικά

To free to play είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον σαν μοντέλο, ωστόσο αποτελεί δίκοπο μαχαίρι. Υπάρχουν τίτλοι που το εφαρμόζουν άψογα και τίτλοι που πραγματικά φωνάζουν από το χιλιόμετρο πως είναι δομημένοι σε μια λογική "πλήρωσε για να προχωρήσεις"

Σχετικά με τα paid DLCs, prepaid DLCs, season passes, on disc DLCs etc και πάλι έχουν ειπωθεί και εδώ τόσες φορές στο παρελθόν σωστές απόψεις, έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις, σε αρκετές περιπτώσεις έχει φανεί/ εκφραστεί η δυσαρέσκεια των gamers διεθνώς κτλ. Το ζήτημα είναι πως και εδώ ισχύει ό,τι ίσχυε παλιότερα και θα συνεχίσει να ισχύει "ψηφίζουμε με τα χρήματά μας" Αν κάποια εταιρεία δίνει σωστά δείγματα γραφής στο extra content, επενδύουμε, αν όχι πράττουμε ανάλογα- καταλήγουμε πάλι στα αυτονόητα δλδ.

Σχετικά με το θέμα των fps και cover shooters που έχουν κατακλύσει την αγορά, θεωρώ πως ήταν αναμενόμενο. Σε προηγούμενες γενιές είχαμε και πάλι τα platformers, τα 2d fighters, τα 3d platformers, τα jrpgs και και... Ήταν κάτι το αναμενόμενο που επίσης θα συνεχίσει να υφίσταται. Άλλωστε είμαι της άποψης πως μέσα από την αντιγραφή μπορούν να προκύψουν αξιολογότατοι ή και άριστοι τίτλοι πχ Binary Domain ή ακόμη και το καλό αλλά ιδιαίτερο Alpha Protocol. Αυτό το οποίο με προβληματίζει είναι από την άλλη οι εξωπραγματικές απαιτήσεις κάποιων εταιρειών όσον αφορά τις πωλήσεις ενός τίτλου. Ναι, πάντα υπήρχε μια πίεση για πωλήσεις, αλλά δε γίνεται ρε αδερφέ ένας τίτλος να σου φέρνει σε ένα μήνα 4-5 εκατομμύρια και να είσαι και παραπονεμένος- και φυσικά είναι γνωστοί οι συνήθεις ύποπτοι. Ίσως το Kickstarter να δείχνει δειλά δειλά το δρόμο, στο να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ fans και εταιρειών και να περιοριστούν κάπως φαινόμενα διεύρυνσης της fanbase με όλους τους λάθους τρόπους, τα οποία- οπως επανειλημμένως εχει αποδειχτεί- οδηγούν στην αποτυχία.

Το μεγάλο παράπονο που έχω είναι πως δεν μπορώ να διαθέσω τον χρόνο που θα ήθελα για να απολαύσω το χόμπι αλλά οκ υπάρχει και η σύνταξη( αν και όταν πάρουμε- άλλωστε τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα)

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Free to play = karkinos
    Giati panta eite einai metamfiesmeno se pay to win, eite prokeitai gia trelo tease pou se anagazei na agoraseis kapoia pragmata.

Enolighs pote den einai alhthino Free to play kai egw eimai kata afths ths nootropias.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by i Have no Equal View Post
    Εγω συμφωνω σε ολα με αυτο.. :resp:

@Enpsty αποψεις ειναι δεν χρειαζεται να συμφωνουμε σε ολα, γραψε την αποψη σου δεν παει χαμενη..;)
    Την έγραψα και άρχισαν οι ειρωνείες οπότε άστο καλύτερα.
    Ας πούμε ότι διαφωνώ με την αισιοδοξία σας. Αυτό.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Originally posted by Vaynard View Post
    θα πω μονο μια φραση για το gaming σημερα:
    υπαρχουνε games και υποκουλτουρες κοινοτητων και παιχτων για ΟΛΑ τα γουστα οποιος ψαχνει βρισκει παντα το ειδος του παιχνιδιου που θελει και κατ'επεκταση την ποιοτητα και την διαρκεια της gaming εμπειριας του ανα πασα στιγμη , φτανει να εχει την ορεξη και την δεκτικοτητα ξεροντας τι να περιμενει απο αυτο που αναζητα

απο εκει και περα κατα την γνωμη μου ολοι οι υπολοιποι προβληματισμοι (με εξαιρεση την μοδα των dlcs και την πτωση του ιαπωνικου gaming, ο εναλακτικος τροπος χειρισμου ειναι optional) ειναι για drama queens or purists που νομιζουνε οτι η δικια τους utopia ιδανικου gaming ειναι φυσικα η καλυτερη και η ποιο ολοκληρωμενη (οι περισσοτεροι απο αυτους παιζουνε τα τελευταια 567χρονια ΜΟΝΟ single player games η το αντιθετο)

αλλα ειναι οι ιδιοι προβληματισμοι και για καποιους γεροπαραξενους που αναζητουν να νιωσουν οπως οταν παιζανε ''insert classic 80s-90s-00s games'' μιας και σημαδεψανε την εφηβεια τους αλλα στην πραγματικοτητα εχουν απομακρυνθει τοσο πολυ απο το gaming πλεον που οταν αρχιζουν να μιλανε για το αυτο παντα αρχιζουν με την προταση ''η βιομηχανια σημερα...'''μηπως και τους παρει κανενας πιτσιρικας που λιωνει στο call of duty(και καλα κανει) στα σοβαρα...αστο αδερφε , η κανεις adapt στο 2013 η περιμενεις το 2043 να πεις στο εγγονι σου ποσο μπροστα για την εποχη του ηταν το ocarina of time//ff7/shen mue/diablo 2/baldurs gate 2/dark age of camelot or whatever
    Εγω συμφωνω σε ολα με αυτο.. :resp:

@Enpsty αποψεις ειναι δεν χρειαζεται να συμφωνουμε σε ολα, γραψε την αποψη σου δεν παει χαμενη..;)

@Titus Λιγο μικροτερες παραγραφους να εκανες θα ηταν ευκολοτερο να το διαβασει κανεις, τωρα ειναι wall of text.. Κατα τα αλλα δεν εχεις αδικο για το οικονομικο μοντελο. Και εγω φοβαμαι δυστυχως οτι σε καποιο σημειο και μετα θα εχουμε σχεδον μονοπωλιο. Επισης πιστευω οτι τα pc με τον ενα η με τον αλλο τροπο(λεγε με steambox η οτι αλλο..) ειναι το μελλον.

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Σκάλωσα λίγο με τα "nm" ποστ του Enstpy αλλά εντάξει

Καταρχάς μιλάμε για τη μεγαλύτερη γενιά σε μήκος στην ιστορία του gaming - αν δεν έβγαιναν νέα IP και καινοτομίες θα έπρεπε να αυτοκτονήσουμε. Πιστεύω κι εγώ πως είδαμε εξαιρετικά παραδείγματα από νέα IP και τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα το L.A. Noire, το Uncharted, το Assassins Creed, τα Gears of War κλπ - ας μη γίνω γραφικός. Σε αυτό δε χωράει κάποια αμφιβολία. Θα μπορούσε να πει κανείς βέβαια πως η τεράστια πρόοδος αυτής της γενιάς δεν ήρθε σε ένα παιχνίδι, ένα franchise ή έστω ένα μηχάνημα βρε αδερφέ, αλλά ήταν αποτέλεσμα πολλών μικρών βημάτων και καινοτομιών που διαχέθηκαν στη βιομηχανία (spillover effects που λένε και στο χωριό μου). Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, μάλλον φυσιολογικό θα το χαρακτήριζα. Αυτό που δίνει την εντύπωση της στασιμότητας είναι δύο πράγματα κατά τη γνώμη μου. Το πρώτο είναι πως αρκετές από τις ωραίες ιδέες που είδαμε σε αυτή τη γενιά αναμασήθηκαν και εξαντλήθηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις, εντός της. Τυπικότατο παράδειγμα τα FPS, τα 3rd person shooter τύπου Gears και τα action - adventure, όπου ένα εξαιρετικό παιχνίδι σαν το Tomb Raider προκάλεσε αρκετές γκρίνιες για την ομοιότητά του με το Uncharted και τους τάφους (του Ινδού?). Αυτό προκάλεσε κορεσμό, και την ευθύνη τη φέρει τόσο το μήκος της γενιάς όπου αναπόφευκτα θα έφερνε ομοιομορφία όσο και το απίθανο άρμεγμα των σειρών (Assassins Creed και God of War πάλι κλασσικά). Το δεύτερο στοιχείο είναι πως αρκετές από αυτές τις καινοτομίες, ή έστω διαφορετικές προσεγγίσεις στο gameplay, προέρχονται από το παρελθόν. Τα αγαπημένα σας Dark Souls έρχονται απευθείας από την τιμωρητική λογική των coin-ops. Στα RPG είδαμε πολλές ολικές επαναφορές (αν και τεράστια πρόοδο ομολογουμένως). Είδαμε να επανέρχονται στο προσκήνιο ξεχασμένα είδη όπως τα TBS και τα stealth, που όμως σε όλους κάτι θύμιζαν. Λόγω της ποιότητας αυτών των τίτλων καταλαβαίνω αυτό το επίπεδο κριτικής αλλά δεν το συμμερίζομαι. Χαίρομαι που υπάρχει τέτοιος πλουραλισμός, κυρίως επειδή δεν πρόκειται για αναμάσημα και ξαναπακετάρισμα αλλά για ουσιαστικές, μοντέρνες προτάσεις που έχουν λόγο ύπαρξης πέρα από τη νοσταλγία. Ξεχνάμε επίσης τη μεγάλη προοδο στο online gaming, που έχει ξεφύγει από την τριπλέτα Starcraft/ Counter Strike / DotA και έχει δώσει άπειρες εναλλακτικές, όσο κι αν γκρινιάζουμε για κάποιες. Στα αρνητικά θα έβαζα την όλο και μικρότερη διάρκεια του μέσου τίτλου - από τις 25 με 30 ώρες είμαστε στις 10 με 15 και το θεωρούμε και νορμάλ.

Ας βάλουμε τα πράγματα υπό διαφορετικό πρίσμα όμως.

Εκεί που η βιομηχανία έχει κάνει βήματα πίσω σε σχέση με το παρελθόν είναι στο οικονομικό της μοντέλο. Πρώτος τεράστιος παράγοντας, η ολική επικράτηση του online. Είτε μας αρέσει είτε όχι είδαμε στις κονσόλες κλειστά συστήματα, επί πληρωμή, που χρησίμεψαν σε πολλές περιπτώσεις για να καλύψουν αδυναμίες που στα PC είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Είδαμε, επίσης, πολλά παιχνίδια να δίνουν βάρος σε ένα μέτριο co-op θυσιάζοντας το μήκος και την ποιότητα του single - player. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να πληρώνω για να έχω πρόσβαση στην αποκλειστικότητα της κάθε εταιρίας, που μάλιστα μου δίνει ελάχιστες παροχές πέρα από τις δικές της. Ναι, καλά και χρυσά τα online stores και τα indie games, αλλά γιατί κάποιος πρέπει να πληρώνει για να κάνει πράγματα που στο PC τα κάνει δωρεάν? Το άλλο βήμα πίσω είναι η καθαρά ολογοπωλιακή μορφή που έχει η αγορά όχι στο επίπεδο του hardware αλλά του software. Συγχωνεύσεις στούντιο, γιγαντισμός, έμφαση στο marketing παρά στο development, όλο και περισσότερα λουκέτα, έχουν οδηγήσει το μικρομεσαίο studio σε εξαφάνιση. Ή εξαγοράζεσαι και δέχεσαι τις υποδείξεις της κάθε EA ή Activision ή φοράς το καπέλο του indie και το παίζεις χίπστερ. Η κατάσταση ήταν τόσο ασφυκτική που ανατινάχτηκε με το Kickstarter, και μάλιστα εκκωφαντικά. Θα τη χαρακτήριζα τελείως πολωμένη, και χειροτερεύει από την ευρύτερη κρίση στη βιομηχανία. Τρίτος παράγοντας τα DLC, που τα θεωρώ έκτρωμα όπως έχουν εξελιχθεί. Η αρπαχτή είναι ο κανόνας, όσο και αν φιλότιμες προσπάθειες όπως τα Knife of Dunwall, Black Dragon ή Enhanced Edition σώζουν τα προσχήματα. Είναι μια κατάσταση που, δυστυχώς, έχει επικρατήσει, αυξάνει σημαντικά το κόστος ενός τίτλου και οδηγεί σε κατακερματισμό της εμπειρίας. Τέταρτος, ο πόλεμος του DRM. Εκρήξεις χρηστών, κοροϊδία των εταιριών, πνευματικά δικαιώματα εναντίον δικαιωμάτων του καταναλωτή, μικρές εταιρίες να μάχονται για DRM free και να ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ νούμερα με φιλική πολιτική CD Projekt), άλλες να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν (Ubisoft) και μέσα σε όλα η απίστευτη επέκταση της ψηφιακής διανομής (λέγε με Steam) που όχι μόνο δε μας κάθεται στο στομάχι αλλά την προσκυνάμε κιόλας. ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΥ. Πώς το λένε!

Κοντολογίς, για να συνοψίσω, για το gaming τμήμα είμαι αρκετά αισιόδοξος, πιο αισιόδοξος απ'ό,τι θα ήμουν 3 χρόνια πριν. Για το εμπορικό τμήμα, περιμένω μαύρα μαντάτα.

EDIT

ίσω σε όλο αυτό πυ έγραψα ξέχασα να αναφερθώ στο πολύ ενδιαφέρον concept του free to play, αλλά θα το κάνω σε επόμενο ποστ

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Originally posted by Vaynard View Post
    θα πω μονο μια φραση για το gaming σημερα:
    υπαρχουνε games και υποκουλτουρες κοινοτητων και παιχτων για ΟΛΑ τα γουστα οποιος ψαχνει βρισκει παντα το ειδος του παιχνιδιου που θελει και κατ'επεκταση την ποιοτητα και την διαρκεια της gaming εμπειριας του ανα πασα στιγμη , φτανει να εχει την ορεξη και την δεκτικοτητα ξεροντας τι να περιμενει απο αυτο που αναζητα

απο εκει και περα κατα την γνωμη μου ολοι οι υπολοιποι προβληματισμοι (με εξαιρεση την μοδα των dlcs και την πτωση του ιαπωνικου gaming, ο εναλακτικος τροπος χειρισμου ειναι optional) ειναι για drama queens or purists που νομιζουνε οτι η δικια τους utopia ιδανικου gaming ειναι φυσικα η καλυτερη και η ποιο ολοκληρωμενη (οι περισσοτεροι απο αυτους παιζουνε τα τελευταια 567χρονια ΜΟΝΟ single player games η το αντιθετο)

αλλα ειναι οι ιδιοι προβληματισμοι και για καποιους γεροπαραξενους που αναζητουν να νιωσουν οπως οταν παιζανε ''insert classic 80s-90s-00s games'' μιας και σημαδεψανε την εφηβεια τους αλλα στην πραγματικοτητα εχουν απομακρυνθει τοσο πολυ απο το gaming πλεον που οταν αρχιζουν να μιλανε για το αυτο παντα αρχιζουν με την προταση ''η βιομηχανια σημερα...'''μηπως και τους παρει κανενας πιτσιρικας που λιωνει στο call of duty(και καλα κανει) στα σοβαρα...αστο αδερφε , η κανεις adapt στο 2013 η περιμενεις το 2043 να πεις στο εγγονι σου ποσο μπροστα για την εποχη του ηταν το ocarina of time//ff7/shen mue/diablo 2/baldurs gate 2/dark age of camelot or whatever
    Τελικά είπες πολλές φράσεις .

Συμφωνώ με αυτά που λέτε. Μπορεί να υπάρχουν μεγάλες μόδες και ανακύκλωση πολλών ιδεών, από την άλλη όμως έχουμε δει άπειρες πρωτότυπες ιδέες, αν όχι τόσες σε block buster παραγωγές, σίγουρα σε μικρότερες ή indie. Υπάρχουν παραδείγματα παιχνιδιών που προσφέρουν καινοτόμους μηχανισμούς, μεθόδους αφήγησης και ώριμες ιστορίες, ενώ σίγουρα υπάρχουν και τα πιο fun παιχνίδια που, χωρίς να προσθέτουν κάτι στη βιομηχανία, παραμένουν διασκεδαστικά.

Εγώ είμαι υπέρ και της γιγάντωσης των touch games και γενικότερα της αλλάγής της on-the-go λογικής που ήρθε με το iPhone/ iPod touch. Αφιερώνω αρκετές ώρες το χρόνο σε τέτοια παιχνίδια και τα βρίσκω ιδανικά για γρήγορες καταστάσεις, χωρίς να μου δημιουργούνται υποχρεώσεις ως προς την ολοκλήρωσή τους, ή να δω "τι θα γίνει παρακάτω."

Εν κατακλείδι, η γενιά που πέρασε για μένα ήταν ιδιαίτερα πλούσια, τόσο από άποψη ποικιλίας σε genres και play styles, όσο κα φρέσκων ιδεών. Κάποιοι developers και gamers τώρα είναι πιο παραδοσιακοί και αρνούνται να αποδεχτούν το γεγονός ότι η βιομηχανία τρέχει με τα 1000 και ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας και η αλλαγή του τρόπου ζωής των ανθρώπων την επηρεάζει άμεσα. Θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε ακόμα σε μία εποχή όπου το gaming θεωρείται niche ασχολία, αλλά εγώ προτιμώ αυτό που συμβαίνει τώρα, έστω και αν οι προτιμήσεις μου με εντάσσουν σχεδόν σε μία πιο "niche" κατηγορία (δεδομένου ότι παίζω μόνο single player games και οι περισσότεροι παίζουν multi players ).

Edit: Ok έδωσα βαρύτητα μόνο στα θετικά, η μαζοποίηση των shooters και η μόδα των DLCs με ενοχλεί και μένα πάρα πολύ, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι και "σημεία των καιρών," που μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον. Επίσης, για κάθε κακό παράδειγμα κατάχρησης μέσω DLC, υπάρχει, πιθανότατα, και ένα καλό (βλέπε Soul Sacrifice, Bastion, Witcher 2 ή μερικά ουσιαστικά αλλά φτηνά DLCs). Η λογική του added content εμένα μου αρέσει και τα DLCs είναι πολύ δυναμική λύση, απλά έχει εξεφτελιστεί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Leave a comment:

Working...
X