Announcement

Collapse
No announcement yet.

Xbox One & PlayStation4 design

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Xbox One & PlayStation4 design

    Σίγουρα θα έχει ψιλοσυζητηθεί σε άλλα επιμέρους θέματα, ίσως και να είναι λίγο υπερβολικό το να υπάρχει ξεχωριστό θέμα γι' αυτό, απλώς δε μπορώ, θα σκάσω αν δεν το συζητήσω διεξοδικά... Τι γνώμη έχετε για τον σχεδιασμό των Playstation 4 και Xbox One; Είμαι ο μόνος που του φαίνονται πολύ άτσαλα, δυο και τρεις γενιές πίσω από άποψης design; Αδίκως με παραπέμπουν στα 90s; Ακόμη και τα χειριστήριά τους διάολε, αν κι εκεί οι περιορισμοί είναι περισσότεροι, τα βρίσκω πάρα πολύ χοντροκομμένα σε σχέση με των προκατόχων τους, ακόμα και με των "παππούδων" τους.

    Νιώθω λιγάκι τρελός είναι η αλήθεια και πως ώρες - ώρες δε βλέπω καλά ή πως κάτι λάθος έχει η οπτική μου, αλλά απλά δε μπορώ να ξεκολλήσω από αυτήν τη σκέψη. Κάθε, μα κάθε φορά που τα βλέπω, είναι η πρώτη που μου έρχεται στο κεφάλι. Δεν έχω ξαναπετύχει περίπτωση κονσόλας όπου να θεωρώ πως υπάρχει τόσο μεγάλο πισωγύρισμα σχεδιαστικά.

    Συγκεκριμένα, αν θέλετε να το αναλύσω όσο επιδέχεται ανάλυσης, όσον αφορά το Xbox One βλέπω πολύ απότομες γωνίες παντού οι οποίες είναι αρκετά εκτός μόδας εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Γενικά, το μόνο που με παραπέμπει σε 21ο αιώνα είναι ίσως το προχωρημένο λογότυπο αποτυπωμένο πάνω στο σώμα του. Κατά τα άλλα μου μοιάζει (γελάστε ελεύθερα) με δορυφορικό δέκτη... Το δε χειριστήριό του, πολύ retro.

    Playstation 4... Επίσης πολλές γωνίες, εξίσου άτσαλες, με την επιλογή των διαγώνιων γραμμών να μου φαίνεται ατυχέστατη. Το αποτέλεσμα θα το χαρακτήριζα μονοκόμματο, "άχρωμο", μουντό. Το δε χειριστήριό του είναι σαν να είναι βγαλμένο από ταινία των 80s και να είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με το πως θα προσπαθούσαν να απεικονιστούν τότε οι κονσόλες του μακρινού μέλλοντος. Κατανοώ τους περιορισμούς που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα (ήθελαν η μορφή του να είναι οικεία και ταυτόχρονα να υπάρχουν συγκεκριμένες προσθήκες), χωρίς αυτό να σημαίνει πως οπτικά το θεωρώ καλαίσθητο. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, από την τετράδα στην οποία κήρυξα αισθητικό πόλεμο (Xbox One, χειριστήριο Xbox One, PlayStation 4, χειριστήριο PlayStation 4) είναι το λιγότερο ακαλαίσθητο.

    Θέλω γνώμες. Ζητώ συγνώμη αν έχει συζητηθεί αλλού και το έχω χάσει. Βγάλτε με τρελό ελεύθερα!
    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"


  • #2
    Πες το απλά... Το One μοιάζει με τα μηχανήματα που παίζανε κασέτες (sic)

    Comment


    • #3
      Το DS4 φαινεται παρα πολυ καλο και οπτικα και φαινεται πολυ ανετο, μίλια καλυτερο απο το DS3. Του x1 απο την αλλη τι θεμα εχεις? ειναι σχεδον ιδιο, εχει μικρες βελτιωσεις αλλα εχουν ακουστει και παραπονα για διαφορα θεματακια.. Απο θεμα controllers νομιζω ειμαστε πολυ καλα ειδικα στο ps4. Ασχημα τα pads δεν θα τα ελεγα με τιποτα ισα ισα.

      Ενταξει το design ειναι υποκειμενικό αλλα εμενα και τα 2 μηχανηματα μου φαίνονται ομορφα, το ps4 μου αρεσει περισσότερο βέβαια. Σε σχεση με το πρωτο xbox το χ1 ειναι πολυ καλυτερο imo, το καλυτερο design κονσολας για εμενα παει στο πρωτο ps2 παντως..

      Comment


      • #4
        Προσωπικά κινούμαι σε αρκετά διαφορετικές συχνότητες, νομίζω πως είναι από τις πιο άσχημες, αν όχι οι πιο άσχημες κονσόλες που έχουν βγει (λαμβάνοντας υπόψιν και τις συνθήκες υπό τις οποίες κυκλοφόρησαν, χρονολογία, κατάσταση αγοράς και λοιπά), ειδικά το Xbox One. Το PlayStation 2 που ανέφερες είναι καλό παράδειγμα, ακόμη και σήμερα κοιτώντας το δείχνει περισσότερο high-tech από τις δυο εν λόγω κονσόλες και είναι σίγουρα πιο όμορφο.

        Κατά τα άλλα, για τα χειριστήρια να σημειώσω πως δεν τα έχω πιάσει, όχι πως έχει σημασία βέβαια, αφού αναφέρομαι καθαρά στο πως δείχνουν στο μάτι. Το θέμα του αν είναι λειτουργικά ή όχι δεν το άγγιξα καθόλου και μακάρι να έχουν αυτό το προσόν τουλάχιστον!
        "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

        Comment


        • #5
          Κοιταξτε ομορφια.. To gradient horizontal stand(!) ολα τα λεφτα για μενα, και δυστυχως δεν το πηρα ποτε. Η καλυτερη κονσολα ολων των εποχων και σε design και σε games για εμενα(ακομα και το καλυτερο κουτι ειχε..)


          Ουτε εγω τα εχω πιασει τα pads αλλα απο σχολια αυτων που τα επιασαν μονο τα καλυτερα ακουω για το DS4. Του x1 οπως σου ειπα μοιαζει με του 360 αρκετα αν και εχασε λιγο τις καμπύλες του.

          Θα ελεγα το design και των 2 μηχανηματων συντηρητικό και υπαρχει λογος για αυτο, πλεον οι gamers δεν ειναι μονο 15-16 χρονων. Εχουν στοχο να ταιριαζει σε καθε σαλονι και ετσι επιλεγουν ενα all around συντηρητικό design το οποιο δεν θυμιζει παιχνιδοκονσολα. Αυτη την εντυπωση μου δινουν τουλαχιστον..

          Comment


          • #6
            Η αλήθεια είναι πως όταν βγήκε το PS2 δεν άρεσε σε πολύ κόσμο αλλά πλέον μιλάμε για μια από τις καλύτερες σχεδιαστικά κονσόλες. Οι γωνίες και οι καμπύλες στο θέμα του design έρχονται και παρέρχονται συνεχώς.
            Το Xbox One είναι ψιλοαδιάφορο αλλά μάλλον πιο ωραίο από το 360, πόσο μάλλον από το πρώτο. Το χώρισμα στη μέση είναι λίγο περίεργο αλλά δε με ενοχλεί και τόσο πολύ.
            Το PS4 από την άλλη νομίζω πως είναι πολύ όμορφο και αρκετά "ξεχωριστό". Στο θέμα του design θεωρώ πως η Sony δεν έχει αντίπαλο (όχι μόνο σε κονσόλες), πάντα είναι ένα βήμα μπροστά από τους άλλους.
            Για τα χειριστήρια τι να πω, του XboxOne μου φαίνεται πολύ όμοιο με ΠΟΛΥ καλύτερο σταυρό, του PS4 απλά πιο μακρόστενο αν και μάλλον προτιμώ το DS3 γιατί μου αρέσουν τα σχετικά μικρά και ελαφριά χειριστήρια. Ειδικά στα χειριστήρια δε με νοιάζει και πολύ πως μοιάζουν αρκεί να κάθονται καλά.
            Originally posted by Squall Leonhart
            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
            Originally posted by 丹野
            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
            Originally posted by Ryu_gr
            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

            Comment


            • #7
              To PS2 ποτε δεν το χα στο μυαλο μου σαν ομορφη κονσολα, αλλα ιδιως οπως το βλεπω στην παραπανω εικονα δε μπορω παρα να συμφωνησω. Οντως ισχυει αυτο που λες για πιο σοβαρο design, η Sony την ειχε μυριστει τη δουλεια απο τοτε.

              Για τις νεες κονσολες καμια δεν πιστευω πως ειναι ιδιαιτερα ωραια, αλλα μεταξυ των 2 το PS4 κερδιζει στο χαλαρο. Για τα χειριστηρια χαιρομαι που παντου διαβαζω πως στο DS4 φτιαξαν ολα τα ελλατωματα του DS3, λογικα θα ναι μια πολυ καλη επιλογη. Αυτα που φαινονται ασχημα ειναι τα DS4 που δεν ειναι μαυρα:

              Comment


              • #8
                Ναι τα χρωματιστα DS4 φαινονται απαισια, το κοκκινο πραγματικα ποιος θα το παρει?? Ειδα και ενα ασπρο στο internet και δεν φαινεται τοσο χαλια οσο αυτα.

                Στο θέμα του design θεωρώ πως η Sony δεν έχει αντίπαλο (όχι μόνο σε κονσόλες), πάντα είναι ένα βήμα μπροστά από τους άλλους.
                Σε αυτο συμφωνω και το εχω πει πολλες φορες, οτι βγάζει εχει απίστευτο design, απο κινητά/tv/κάμερες παντα εχει αυτο το sleek black design που μου αρεσει παρα πολυ.. Επισης μου αρεσει ο συνδυασμός μαυρο και ασημί που χρησιμοποιουν πολλες φορες.

                Comment


                • #9
                  Όχι πως με ενδιαφέρει πώς μοιάζουν οι κονσόλες, όμως μεταξύ των δύο, το Χ1 είναι μακράν πιο άσχημο. Αν βέβαια είναι λειτουργικές και εξυπηρετούν το σκοπό τους, τα υπόλοιπα ξεχνιούνται εύκολα. Όπως και τα χειριστήρια, αν βολεύουν στα χέρια, όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Και από τη στιγμή που το Χ1 έχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα χειριστήριο με σταυρό που παλεύεται, παίζει να αγοραστεί και για το PC κάποια στιγμή, θα δείξει

                  Τα Dual Shock δεν είχα πάρει χαμπάρι πως βγαίνουν και σε άλλα χρώματα. Για το καλό τους θα ήταν καλύτερα αν δεν τα κυκλοφορήσουν ποτέ στην αγορά

                  PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                  Comment


                  • #10
                    Και από τη στιγμή που το Χ1 έχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα χειριστήριο με σταυρό που παλεύεται, παίζει να αγοραστεί και για το PC κάποια στιγμή, θα δείξει
                    Το DS4 θα ειναι συμβατο με pc αυτη τη φορα οπως λενε, οποτε θα το προτιμήσω για platforms λογο θεσης του dpad, για τα υπόλοιπα και το τωρινό του 360 κανει τη δουλειά μια χαρα..

                    Comment


                    • #11
                      To 4 είναι καλό, το One είναι κακάσχημο. Βέβαια προσωπικά θεωρώ όλες τις κονσόλες των τελευταίων 2 γενεών απλώς αδιάφορες. Αυτά παθαίνεις όταν προσπαθείς να τις κάνεις να μοιάζουν πιο πολύ DVD players σε παρά σε κονσόλες παιχνιδιών. (Η στην περίπτωση του One σε VHS ).

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by i Have no Equal View Post
                        Το DS4 θα ειναι συμβατο με pc αυτη τη φορα οπως λενε, οποτε θα το προτιμήσω για platforms λογο θεσης του dpad, για τα υπόλοιπα και το τωρινό του 360 κανει τη δουλειά μια χαρα..
                        Αχα, καλή φάση. Τότε παίζει κι αυτό στη λίστα. Τα Dual Shock κάθονται απίστευτα καλά στα χέρια μου, είναι κατ' εμέ τα ιδανικά χειριστήρια, αν και μάλλον όλα θα κριθούν από την τελική τιμή

                        PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                        Comment


                        • #13
                          Ναι, συμφωνώ, το design και των δυο είναι αναχρονιστικό και δε παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον.

                          Τουλάχιστον, όμως, δε βρίσκω κανένα από τα δυο σχέδια αντιαισθητικό όπως έκανα στη περίπτωση του PS3 :p

                          Η πιο όμορφη κονσόλα της γενιάς είναι το Ouya.

                          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                          Comment


                          • #14
                            Ναι όντως, πανομοιότυπη αισθητική με όλα τα mobile phones out there .

                            Εμένα το design του PS4 μου αρέσει πάρα πολύ για αυτό που είναι. Σε έπιπλο για τηλεόραση ταιριάζει τέτοιο design, δεδομένου ότι όλα τετραγωνοποιημένα είναι, από την ίδια την (συνήθως τεράστια) τηλεόραση, μέχρι τα controllers, τα ηχεία (που αφήνουν πάντα μία αίσθηση τετραγώνου, έστω και αν είναι καμπυλωτά) και τα ράφια των επίπλων. Μία συσκευή σαν το Ouya είναι συμπαθητική, αλλά δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα μικρό αξεσουάρ που δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Όταν θέλεις υποδύναμη ικανοποιητικών μεγεθών, θέλεις μεγάλα κουτιά για σωστή ψύξη και δυνατό hardware και από το να έχεις μία μπάλα που δε θα στέκεται πουθενά, θα έχει όγκο και δε θα μπορείς να ακουμπήσεις τίποτα πάνω της, καλύτερα να έχεις "γκουμούτσες" τύπου PS4. Πολλοί εξάλλου κάνουν και "stacking" τα μηχανήματά τους.

                            Convenience vs minimalistic design, 1-0, τέλος

                            ΥΓ: έλα IHNE, συμφωνείς, πες το .

                            Comment


                            • #15
                              Εννοειται συμφωνω..

                              To Ouya για μενα το συγκρινεις περισσοτερο με το ps vita tv / apple tv παρα με τις παραδοσιακες κονσολες.

                              Comment

                              Working...
                              X