Announcement

Collapse
No announcement yet.

PlayStation 5

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tα links τα εβαλα απο πανω βρε(μιλανε για εως 300% αυξηση κοστους development απο το 2005).

    Oι πωλησεις κονσολων απο την αλλη ειναι αυτες που ειναι(και παιχνιδιων, καμια τρομερη αυξηση, εκτος απο το φαινομενο GTA5). Ισως ειναι και χειροτερα τα πραγματα αν υπολογισεις οτι το switch πολυ σπανια συνδραμει. Εχει αλλη βιβλιοθηκη, αλλη γενια τεχνικα.

    Aυτη η διαφορα ως 300% στο κοστος αναπτυξης πως μπορει να καλυφθει, αν ο κοσμος που παιζει ΑΑΑ δεν εχει αυξηθει?
    Με την ευκολη λυση της αυξησης τιμης αυτων τον παιχνιδιων δυστυχως. Θα εβαζα το χερι μου στην φωτια οτι αν για καποιο λογο πιστευαν/ηταν σιγουροι οτι οι κονσολες θα πουλησουν 200εκ η μια τοτε δεν θα περναγαν σε αυξηση.

    Για αυτο τεσπα υπηρεσιες σαν το gamepass μου φαινονται απο αλλο πλανητη για την ωρα. Εκτος πραγματικοτητας. Εκτος αν οπως ειπα μειωθει οι ποιοτητα ή ξαφνικα εχουμε ενα νεο φαινομενο wii επι 10.
    Η γινει που δεν καταλαβαινω τελος παντων. Μπορει να ειμαι χαζουλης. Ευχαριστως να ακουσω και αλλα predictions/σεναρια, μπας και καταλαβω και εγω τι γινεται.
    Για την ωρα η βιομηχανια του ΑΑΑ ζηταει περισσοτερα και ερχεται μια υπηρεσια που λεει ''βιομηχανια? θα σου προσφερω λιγοτερα'' . Δεν το καταλαβαινω.



    ΥΓ. Απλα λεω οτι κολλησες λιγο εκει. Μου εξηγησες γιατι, οκ(FF7 αγαπημενο κτλ). Φυσικα και θελω την αποψη σου


    Last edited by hideo; 24-09-2020, 09:08 PM.

    Comment


    • Είμαι έξω, έκανα quote το post και απάντησα όταν μπόρεσα όποτε δεν είδα τα τελευταία post σου με τα links. Όταν μπορέσω θα το κάνω και θα απαντήσω. 😛

      Comment


      • Θα πω κατι τελευταιο πανω στο συγκεκριμενο ζητημα και θα το κλεισω μιας και πανω κατω εγραψα αυτα που ειχα στο μυαλο μου. Με τη συγκεκριμενη δηλωση νομιζω οτι τοσο εγω οσο και ihne καθως τα υπολοιπα παιδια που μιλησαν συμφωνουμε. Δεν προσπαθουμε να πουμε οτι αυτο δεν ισχυει. Αυτο που νομιζω ολοι λεμε ειναι οτι δεν σημαινει τιποτα απο μονη της και δεν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν επιχειρημα για την αυξηση των τιμων. Και 1000% να ειναι η αυξηση δεν εχει σημασια, σημασια εχει το κερδος που ειχε η εταιρεια τοτε και τωρα. Ειναι σαν να λεμε οτι ενα περιπτερο εγινε πολυεθνικη και τα κοστη του αυξηθηκαν 1.000.000%. Αυτο απο μονο του ειναι irrelevant, το θεμα ειναι τι εβγαζε τοτε και τι βγαζει τωρα. Αν βγει καποιος developer και πει οτι τα ΚΕΡΔΗ μου μειωθηκαν,30-40-50% σε σχεση με το 2005 τοτε το συζηταμε.

        Τους λογους που προσωπικα πιστευω οτι τα κερδη δεν εχουν μειωθει τους εγραψα και εχουν να κανουν με το οτι:
        1) Tο οικονομικο μοντελο δεν ειναι το ιδιο (season passes, microtransactions, dlcs, συνδρομες κλπ)
        2) Αυξηση της βασης (οποια και αν ειναι αυτη, multiplatform μοντελο, popularization του μεσου)
        3) Software attach rate του τοτε και του σημερα (αυξηση του μεσου ορου ηλικιας δημογραφικα, μεγαλυτερη αγοραστικη δυναμη κλπ)
        4) Διαφορα αλλα που αναφερθηκαν απο τα παιδια

        Αυτο, αν αποκτησουμε στοιχεια για τα κερδη το συζηταμε, προσωπικα το εγραψα εξ'αρχης οτι μια κουβεντα που βασιζεται μονο πανω στο κοστος θεωρω οτι δεν εχει καποια βαση. Οποτε θελω να πω οτι πρακτικα δεν ξερω κατα ποσο διαφωνουμε, απλα νομιζω οτι ξεκιναμε απο διαφορετικη αφετηρία.
        Last edited by nooto; 25-09-2020, 01:09 PM.

        Comment


        • Δεν χρειαζεται να βγει και να στο πει καποιος nooto.

          Τιμες προιοντος ιδιες. Τσεκ
          Αυξηση πωλησεων τεμαχιων μηδεν (ή ελαχιστη ορισμενες φορες). Τσεκ
          200-300% αυξηση κοστους develpoment. Τσεκ.



          Other publishers are considering raising game prices for PS5 and Xbox Series X [development costs have increased by 200%/300% compared to 2005]

          Eδω εξηγει ξεκαθαρα το γιατι υπαρχει αναγκη να αυξηθουν οι τιμες, οποτε την απαντηση για την σχεση κοστους/κερδους την εχουμε ηδη παρει απο το παραπανω. Aν και δεν χρειαζοταν. Εμενα εξακολουθει να μου κανει εντυπωση που μπηκαμε στην διαδικασια να το συζητησουμε κιολας.

          Τα season passes, microtransactions, dlcs κτλ ειναι η αποδειξη αυτου που λεω σε τοσα ποστς. Οτι η βιομηχανια ειχε αναγκη ολο και περισσοτερα χρηματα και εφερνε σιγα σιγα νεους τροπους να το αντεξει ολο αυτο.
          Σε ολα αυτα οι gamers αντεδρασαν εξισου με την αυξηση τιμης.
          (Εγω να πω εδω δεν εχω πληρωσει ποτε τιποτα εκτος απο το βασικο προιον. Eνα DLC μονο(tlous) και οτι εχει παρει ο γαμπρος μου που κανουμε sharing. Οσο και να μου αρεσει το γκειμ το DLC για μενα δεν ειναι καν επιλογη. Δεν το συζητω καν για τα microtransactions).

          Ολα αυτα ομως ειναι περιορισμενα σε καποια λιγα γκειμς και μπορουμε με ασφαλεια να υπολογισουμε οτι δεν καλυπτουν αυτο το 200-300%.

          Ολες αυτες οι προσπαθειες που κανει η βιομηχανια δικαιολογουνται και δεν δικαιολογουνται, αναλογα απο την πλευρα που θα το δεις. Ως καθαρος καταναλωτης δεν μπορεις να το δικαιολογησεις και για αυτο δεν εχουν παρει απο εμενα ευρω(εκτος απο αυτο το ενα DLC) ολες αυτες οι τακτικες. Οπως και δεν θα πληρωσω 80ε. Απο την αλλη ως gamer που αγαπαει το χομπι του, παιρνωντας αποσταση απο τα χρηματα που σπαταλω ως καταναλωτης, καταλαβαινω απολυτα αυτη την αναγκη της βιομηχανιας για περισσοτερα εσοδα ωστε να σπρωξει το μεσο, το χομπι μου αν θες που αγαπω.

          Απο κει και περα εχω γραψει στο παρελθον, χρονια πριν γινουν αυτες οι αυξησεις, οτι το οπτικοακουστικο αποτελεσμα, ΑΙ κτλ. Δηλαδη η εκμεταλευση του καθε νεου hardware (που θα προσφερει ενα AAA game), εχει αναγκη περισσοτερο τα χρηματα πλεον παρα το ιδιο το ισχυρο hardware. To εχω υποστηριξει χρονια πριν αυτο σε αλλο φορουμ. Και το πιστευω ακομα και εν τελη αποδεικνυεται.

          Αυτο οσο παει θα μεγαλωνει. Οποτε είτε θα σταματησουν να εκμεταλευονται το νεο hardware στο επακρο, ή θα μας υποχρεωσουν να πληρωσουμε περισσοτερα με χ τροπους, ή θα μεγαλωσει η αγορα. Η δυναμη της. Με δραματικη αυξηση των κονσολ γκειμερς. Η με καποιον αλλον τροπο στο μελλον. Streaming(κανονικο streaming με ιντερνετ σταθερο τυπου ''ρευμα'' σε ολο τον πλανητη) πχ.
          Last edited by hideo; 25-09-2020, 12:53 PM.

          Comment


          • Τιμες προιοντος ιδιες. Τσεκ
            Αυξηση πωλησεων τεμαχιων μηδεν (ή ελαχιστη ορισμενες φορες). Τσεκ
            200-300% αυξηση κοστους develpoment. Τσεκ.
            Μονο με το 3ο συμφωνω οπως εγραψα. Οι τιμες δεν ειναι οι ιδιες και εξηγησα το γιατι, τα πληρωνεις με αλλο τροπο. Οσο για το δευτερο, ειναι παρα πολυ οριζοντιο αυτο που λες και δεν βασιζεται καπου. Ενα απλο παραδειγμα να σου φερω, το GoW III πουλησε 5m τεμαχια στο ps3 και στο ps4 μαζι, το GoW του ps4 πουλησε 12m. Για την ακριβεια το GoW του ps4 πουλησε οσο το Ι, ΙΙ και το ΙΙΙ μαζι https://vgsales.fandom.com/wiki/God_of_War. Δεν τη λες μηδενικη ή ελαχιστη αυτη την αυξηση. Για αυτο σου λεω οτι ειναι λαθος να εισαι απολυτος χωρις να εχεις-εχουμε τα πληρη στοιχεια.
            Last edited by nooto; 25-09-2020, 01:24 PM.

            Comment


            • Comment


              • To GOW ειναι πολυ ανωτερο γκειμ απο τα προηγουμενα και πλεον σε ενα πιο εμπορικο genre, η αν θες στυλ(για αυτο και το reboot, oπως και η στροφη της σονυ σε πιο εμπορικα genres γενικα). Τεσπα μπορουμε να το συνεχισουμε για παντα αυτο οποτε σταματαω.

                Δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω εφοσον οι devs συμφωνουν μαζι μου. Links εδωσα, το twitter ειναι ανοιχτο. Μπορεις να απευθυνθεις στους ιδιους για περισσοτερες πληροφοριες.
                Last edited by hideo; 25-09-2020, 01:51 PM.

                Comment


                • Originally posted by hideo View Post
                  οι devs συμφωνουν μαζι μου. .


                  Comment


                  • stealth insider :p

                    Comment


                    • ms to buy hideo productions confirmed.

                      Για το κοστος δεν θα επεκταθω τωρα θελω να δω λιγο οικονομικα στοιχεια εταιρειων γιατι αυτο που λεει στο link δεν με καλυπτει στο ελαχιστο, επισης εξεταζουμε το case USA οπου τα παιχνιδια κοστιζουν 60$ (γιατι τοσο αποφασισαν οτι ειναι το sweet spot) εδω και ποσα χρονια. USA =/ World ομως.. Στην Ευρωπη με χαμηλοτερο median household income πληρωνουμε περισσοτερα, δεν ειναι το ιδιο να λεει ο μεσος Αμερικανος που καθαριζει 50-60k το χρονο οτι η αυξηση τιμων ειναι "justified" και "fair" με τον μεσο Ευρωπαιο η rest of the world. Μην μου πεις παλι ξερω οτι δεν εισαι υπερ της αυξησης και δεν θα πληρωσεις τοσα, γενικα μιλαω επειδη το εχω δει και αλλου.

                      Θα επανελθω.

                      Comment


                      • Καλο ονομα, παιζει να το χρησιμοποιησω για το παιχνιδι που θα φτιαξω στο dreams :p

                        Αυτο παντως που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αυτο που neogaf και resetera επι χρονια(οταν ημουν μελος) εμπαινε ως κατι δεδομενο σε συζητησεις(με συμμετοχη των devs), εδω γινεται συζητησιμο για καποιο λογο :p

                        Για τους μισθους δεν διαφωνω.

                        Last edited by hideo; 25-09-2020, 02:51 PM.

                        Comment


                        • Θα φας copyright claim απο Kojima Productions

                          Γινεται θεμα εδω γιατι ειμαστε οι περισσοτεροι αριστεροι, οσοι το ριχνουν γουρλοματη δεν εχουν τετοια θεματα, 80-90ε?? snap buy.

                          Comment


                          • E ειναι το μικρο του :p

                            Αριστερος φιλε και demon's souls day one δεν παιζει!

                            Comment


                            • Αυτο παντως που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αυτο που neogaf και resetera επι χρονια(οταν ημουν μελος) εμπαινε ως κατι δεδομενο
                              Αυτο που λεγατε στο neogaf και στο era οτι ειναι δεδομενο ειναι δεδομενο, το ειπαμε 100 φορες.

                              εδω γινεται συζητησιμο για καποιο λογο :p
                              Εδω μιλαμε για αλλο πραγμα, μιλαμε για το κερδος και οχι για το κοστος. Και αυτο ειναι συζητήσιμο.

                              Comment


                              • nooto
                                για σχεση κοστους/εσοδων μιλαγαμε που φερνει την βιομηχανια σε δυσκολη θεση οσον αφορα το ΑΑΑ. Βσκ δεν υπηρχε καν ως debate, χρησιμοποιουνταν ως δεδομενο για να αναπτυχθουν αλλα θεματα, οπως το πως η βιομηχανια θα ανταπεξελθει. Βλεπουμε οτι προσπαθουν με dlc, ms και τωρα αυξηση τιμων. Εχει φτασει στα ορια του το πραγμα. Δεν ξερω τι αλλο μπορουν να κανουν.

                                Περισσοτερο το τελευταιο εχει ενδιαφερον για μενα να συζητηθει.

                                Comment

                                Working...
                                X