Καταλαβαινω τον διαχωρισμο που κανεις hideo, απλα για να πω την αληθεια εχει να κανει και λιγο με το οτι προσωπικα δεν πιστευω οτι ειναι ετσι οπως τo λενε . Οταν η Sony πρωτο-εφτιαξε το plus, το online στο οικοσυστημα ηταν δωρεαν, η υπηρεσια ειχε καλες εκπτωσεις και μπορουσες on top of that να παρεις 2 παιχνιδια δωρεαν, τοσο στο ps3 οσο και στο vita. Στην συνεχεια μπηκε και το ps4 στο παιχνιδι, το online του οποιου δεν ηταν πλεον δωρεαν ωστοσο μπορουσες να παρεις αλλα 2 παιχνιδια και για αυτο το συστημα. Συνολο 6 παιχνιδια free τον μηνα, μια συνδρομη για 3 συστηματα, και σε αυτα να προσθεσω το cross buy σε διαφορους τιτλους παλιους και νεους. 7 χρονια αργοτερα ειδαμε κόψιμο της υποστηριξης στα παλια μηχανηματα, κοψιμο των cross buy, κοψιμο των εκπτωσεων στα ps3 και vita, 2 τιτλους μονο δωρεαν στο ps4 που ειναι το μονο συστημα που υποστηριζεται και παραλληλα λιγοτερο εως πολυ λιγοτερο high profile τιτλους στους δωρεαν που δινονται απο την υπηρεσια (αυτο το μηνα πχ δινει SFV και PUBG, οκ ελεος). Και ενω εγιναν ολα αυτα, εγινε αυξηση της τιμης στην συνδρομη κατα 10 ευρω με μια δικαιολογια παρομοια με αυτη που λενε τωρα. Ε γιατι να πιστεψω οτι η τιμη αυξανεται λογω κοστους και οχι λογω απληστίας? Δυστυχως δεν πείθομαι οτι υπαρχει μειωση στο -εσοδα πλην κοστος- τη στιγμη που η βιομηχανια γιγαντώνεται, τη στιγμη που το Spiderman πχ της Insomniac ηταν πιο επικερδες απο τις ταινιες Spiderman της Marvel. Δηλαδη οκ μην τρελαθουμε κιολας .
https://www.pushsquare.com/news/2018...man_homecoming
Παραλληλα να πω και κατι ακομα, δεν ξερω αν αυτο θα το κανουν οι παντες (αυξηση τιμης), ομως η συνολικη πορεια της microsoft και των ηλεκτρονικων διανομεων του pc ειναι προς την αντιθετη κατευθυνση (μειωση της τιμης και αυξηση της προσβασιμοτητας στο να μπορεις να παιξεις εναν τιτλο). Αυτη τη στιγμη η Microsoft σου λεει οτι με 15 ευρω το μηνα θα εχεις προσβαση σε ΑΑΑ παραγωγες day one. Αυτο πως ακριβως ειναι βιωσιμο με βαση τη λογικη της Sony? 2 παιχνιδια το χρονο να παιρνω στο ps5 για τα επομενα 7 χρονια (14 παιχνιδια συνολο ολη τη ζωη της κονσολας δηλαδη), θα μου βγει πιο ακριβα απο το να εχω 7 χρονια gamepass και να παιξω τα παντα. Και ασε εμας ως καταναλωτες, για τις εταιρειες πως γινεται να ειναι βιωσιμο το μοντελο της MS και να μην ειναι βιωσιμο το 50-60 ευρω που εχουν τα παιχνιδια αυτη τη στιγμη?
https://www.pushsquare.com/news/2018...man_homecoming
Παραλληλα να πω και κατι ακομα, δεν ξερω αν αυτο θα το κανουν οι παντες (αυξηση τιμης), ομως η συνολικη πορεια της microsoft και των ηλεκτρονικων διανομεων του pc ειναι προς την αντιθετη κατευθυνση (μειωση της τιμης και αυξηση της προσβασιμοτητας στο να μπορεις να παιξεις εναν τιτλο). Αυτη τη στιγμη η Microsoft σου λεει οτι με 15 ευρω το μηνα θα εχεις προσβαση σε ΑΑΑ παραγωγες day one. Αυτο πως ακριβως ειναι βιωσιμο με βαση τη λογικη της Sony? 2 παιχνιδια το χρονο να παιρνω στο ps5 για τα επομενα 7 χρονια (14 παιχνιδια συνολο ολη τη ζωη της κονσολας δηλαδη), θα μου βγει πιο ακριβα απο το να εχω 7 χρονια gamepass και να παιξω τα παντα. Και ασε εμας ως καταναλωτες, για τις εταιρειες πως γινεται να ειναι βιωσιμο το μοντελο της MS και να μην ειναι βιωσιμο το 50-60 ευρω που εχουν τα παιχνιδια αυτη τη στιγμη?
Comment