Announcement

Collapse
No announcement yet.

Last Of Us Leaks,Forced Politics in Gaming και μισθωμένες Ατζέντες...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Last Of Us Leaks,Forced Politics in Gaming και μισθωμένες Ατζέντες...

    PART 1

    Καλησπέρα σε όλους.

    Θέλω να αρχίσω λέγοντας κάτι πάρα πολύ σημαντικό, να κάνω ένα disclaimer που λένε και στο χωριό μου, γιατί γράφω κάτω απο έντονη συναισθηματική φόρτιση, βασικά τα χω πάρει στο κρανίο, και θα χρησιμοποιήσω σκληρή γλώσσα οπότε ζητάω την κατανόηση σας εκ των προτέρων. Δεν συνηθίζω να το κάνω, αλλά πραγματικά δεν πάει άλλο.

    ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ, ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΘΑΝΑ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ LAST OF US 2.

    Αφορμή του topic (θα γίνει σε 2 parts λόγω περιορισμού χαρακτήρων), είναι κάποια leaks που γίνανε σχετικά με το Last Of Us 2. Έχει γίνει όπως θα χετε καταλάβει ένας πανικός σχετικά με την ποσότητα, αλλά κυρίως σε ότι αφορά το content των leaks, τα οποία μέσες άκρες δείχνουν μια αδιανόητη εξέλιξη που έχει φέρει όλους τους fans του παιχνιδιού στα κάγκελα. Το τι δείχνουν αυτά τα leaks μπορείτε πολύ εύκολα να τα βρείτε με μια απλή αναζήτηση και δεν θα τα παραθέσω εδώ, γιατί το θέμα μου δεν είναι η εξέλιξη της ιστορίας του LOS2(Την οποία θα χαρακτήριζα ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ απο πλευράς ND) αλλά κάτι που κατ'εμε είναι πολύ σημαντικότερο και περνάει σε δεύτερο πλάνο ενώ πρόκειται για θέμα τεράστιας σημασίας. Και μιλάω για τους χαρακτήρες, οι οποίοι είναι παράγωγο ενός ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ εντός της Naughty Dog απο μια σέχτα ζηλωτών SJW (Social Justice Warriors) με αρχηγό τον Neil Druckmann και ιδεολογικό καθοδηγητή την Anita Sarkeesian (Φεμινίστρια/ακτιβίστρια που μάχεται υπερ της χρησιμοποίησης LBGT χαρακτήρων στο gaming) που δημιουργεί ξεκάθαρα και με την βούλα πλέον, το ζήτημα των Forced Politics και στον κόσμο του gaming. Κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό δειλά δειλά αλλά γνωρίζει εκτεταμένη άνθιση τα τελευταία χρόνια σε συνάρτηση πάντα με τις διεθνείς αντιλήψεις και κοινωνικές πολιτικές.

    Επειδή όμως το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, θέλω να μαι ξεκάθαρος για να ξέρει και ο αναγνώστης την βάση με την οποία επεξεργάζομαι το συγκεκριμένο ζήτημα. Η θέση μου λοιπόν, όχι μόνο επι του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και γενικότερα ως πολιτική αντίληψη είναι η εξής :

    Κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας της έκφρασης του λόγου ή της τέχνης γενικότερα, είναι μια μορφή φασισμού. Η έννοια της πολιτικής ορθότητας εν γένει, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του φασισμού. Και ο φασισμός δεν είναι copyright συγκεκριμένων πολιτικών ιδεολογιών, αλλά θεμέλιο συστατικό κάθε ολοκληρωτικής κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται με στόχο να επανακαθορίσει τις αντιλήψεις του κόσμου επι συγκεκριμένων θεμάτων. Όταν δε αυτές οι πολιτικές βάζουν "πιπέρι" στο στόμα της ελεύθερης έκφρασης και διώκουν ακόμα και ποινικά την όποια αντίθετη άποψη, νομίζω δεν χρειάζεται καν να γίνεται λόγος ότι μιλάμε για τον ορισμό ενός μορφώματος φασίζουσας λογικής και πράκτικης.

    Επίσης, η Τέχνη, δεν μπορεί να είναι στρατευμένη. Δεν υπάρχει στρατευμένη τέχνη, είναι σχήμα παράδοξο, οξύμωρο και προπαγανδιστικής λογικής που επισυνάπτει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.


    Επιστρέφοντας στην Naughty Dog, και στην παραγωγική διαδικασία του LOS2, θα διαπιστώσουμε ότι το studio μεθοδευμένα και προσηλωμένα μετέτρεψε όχι μόνο το πολυαναμενόμενο πόνημα της σε ένα ψηφιακό Pride, αλλά και επάνδρωσε (non pun intended) το πλήρωμα της με ανθρώπους που ανήκουν στην LBGT κοινότητα. Και όπως θα δούμε στην συνέχεια, δεν πρόκειται περι διάφορων αθώων ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα τους, αλλά μια σειρά απο άτομα που είναι οπορτουνιστές, κερδοσκόποι και φυσικά...ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. Ναι, καλά διαβάσατε.

    ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ SPOILERS!!!

    Όλα φυσικά ξεκινούν με κάτι αθώο, και not a big deal at all, με το λεσβιακό φιλί της Ellie που είδαμε για πρώτη φορά στο trailer της E3. Πρόβλημα? Κανένα. Μέχρι φυσικά να δουν το φως της δημοσιότητας τα leaks που φήμη θέλει να τα έδωσε στην δημοσιότητα αηδιασμένος υπάλληλος του studio. Φυσικά τόσο η Sony όσο και η ND διέψευσαν την συγκεκριμένη φήμη λέγοντας ότι ήτανε αποτέλεσμα...επίθεσης χάκερ. Στα συγκεκριμένα leaks, βλέπουμε την εισαγωγή ενός νέου playable χαρακτήρα, της Abby η οποία θα απασχολεί και το δεύτερο μισό του παιχνιδιού ως κεντρικός χαρακτήρας. Ποια είναι η Abby? Η Abby, είναι κατα τα leaks η κόρη ενός απο τους χειρούργους (πιθανότατα του forcily killed πρώτου που συναντάς) που ετοιμάζονταν να χειρουργήσουν - θανατώσουν την Ellie στο τέλος του LOS στο άνδρο των Fireflies. Ναι, καλά ακούσατε. Το LOS2 θα έχει ως δεύτερο πρωταγωνιστή την κόρη ενός άγνωστου τύπου που είδαμε για 5 δεύτερα στο πρώτο παιχνίδι. Και η αποστολή της φυσικά είναι η εκδίκηση εναντίον του Joel και της Ellie τους οποίους και διώκει μέχρις εσχάτων. Μάλιστα, το παιχνίδι φέρεται να τελειώνει με την Abby να έχει φέρει εις πέρας την αποστολή της, σκοτώνοντας τόσο τον Joel όσο ΚΑΙ την Ellie! Ναι, ο Druckmann (???) επιλέγει (ένας θεός ξέρει αν είναι δικιά του επιλογή) να σκοτώσει δύο εξαιρετικά αγαπημένους χαρακτήρες, και μάλιστα δια χειρός παίκτη! Και όλα αυτά στον ρόλο της Abby, που ... φέρτε μου ένα σύννεφο να πέσω, δεν είναι ακριβώς Η Abby αλλά ένας τρανσέξουαλ χαρακτήρας! Αλίμονο!

    Τελειώσαμε λοιπόν με τους χαρακτήρες της κοινότητας στο παιχνίδι??? Αμ δε! Στην PGW του 17, βλέπουμε τον Lev, έναν αμερικανοασιάτη ανήλικο χαρακτήρα που είναι voiced και mo capped απο τον Ιαν Αλεξάντερ, έναν - σύννεφο παιδιά γρήγορα - Τρανς άνθρωπο που κατα το παρελθόν έχει επιδοθεί και σε ρατσιστικά tweets που θα παραθέσω σε λίγο. Και φυσικά, ο in game ρόλος τους είναι η εναντίωση τους σε μια χριστιανική - για μαντέψτε, για μαντέψτε - ομοφοβική σέχτα που τους καταδιώκει!

    Φυσικά, πρέπει να γίνει ειδική μνεία στην Anita Sarkeesian, την φιλενάδα του Druckmann και ιδεολογική καθοδηγήτρια για μεγάλο μέρος του project όπως έχει ομολογήσει πολλάκις ο σκηνοθέτης και δημιουργός του τίτλου. Μια Sarkeesian που αν ψάξουμε λίγο, το όνομα της συνδέεται με πληθώρα απο οικονομικές απάτες, μέσω διάφορων public funded projects που της έχουνε αποφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στο όνομα της καταπολέμησης του σεξισμού και στην προώθηση γυναικείων χαρακτήρων στο gaming. Ένα παράδειγμα είναι το Kickstarter project με τίτλο Tropes vs Women, μια σειρά απο video στο youtube που η Sarkeesian ζήτησε μέσω crowdfunding να μαζευτούν 6,000$ για την παραγωγή τους. Η ανταπόκριση ήτανε μεγάλη, και εν τέλει το συνολικό ποσό που μαζεύτηκε άγγιξε τα 160,000$!!! Φυσικά, οι ομοιότητες με διάφορες ΜΚΟ που λυμαίνονται τον χώρο του "δικαιωματισμού" είναι εντελώς τυχαίες! Μην μου πείτε δηλαδή ότι είστε απο αυτούς τους κακοήθεις που πιστεύουν ότι οι διάφορες ΜΚΟ που δρούν και στην χώρα μας και έχουνε στήσει σταυροφορία με παγκάρια δεξιά και αριστερά υπερ κάθε πάσης φύσεως μειονότητα ή..."μειονότητα" έχουνε κάποιο οικονομικό όφελος και δεν το κάνουν στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης γιατί δεν θα σας ξαναμιλήσω ποτέ.

    Σε αυτό το σημείο, αξίζει να παραθέσουμε και μερικά...quotes (είναι και της μόδας στον κόσμο των social media) της εν λόγω τυπισσας τα οποία βρίθουν διαλλακτικότητας, ανοιχτομυαλοσύνης αλλά πάνω και πρώτα απ'όλα τεράστιας ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ:

    Why are [...] female characters in combat roles wearing high-heels? With all the fighting, running and climbing these women have to do, dressing them in high-heels is clearly a decision rooted in sexualized aesthetic pleasure rather than believability

    Princess Peach is in many ways the quintessential stock-character version of the damsel in distress.

    I sort of joke about how it was the most liberating thing that ever happened to me, and also the most frustrating for everyone around me. Cause, like, when you start learning about systems, everything is sexist, everything is racist, everything is homophobic, and you have to point it all out to everyone all the time.

    There's a toxicity within gaming culture, and also in tech culture, that drives this misogynist hatred, this reactionary backlash against women who have anything to say, especially those who have critiques or who are feminists.

    GamerGate is really a sexist temper tantrum. That's kind of a silly, funny way of putting it, but it's kind of what it feels like, right? They're going after and targeting women who are trying to make changes in the industry. They're attacking anyone who supports women.


    Πολύ πρεμούρα για το gaming, και τους χαρακτήρες του, αλλά ας της δώσουμε ένα ελαφρυντικό, να της δώσουμε ρε παιδί μου τα credits σαν fellow gamers γιατί προφανώς αγαπάει το gaming όσο και τον ακτιβισμό. Έτσι δεν είναι ? :

    I am not a fan of video games, I had to learn a lot about them. I would love to play video games, but I don't want to go around shooting people, and ripping off their heads, and it's just gross.

    Πως έιπατε?

    Αλλά σε αυτόν τον κόσμο ότι δηλώσεις είσαι. Όλα είναι ταμπέλας. Αν κοτσάρεις πάνω σου αυτή του ακτιβιστή, έχεις ανοίξει τον δρόμο του μεταξιού. Έχει μπει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, έχεις εξαγνιστεί απο το ιερό Πυρ και πλέον είσαι qualified να διεξάγεις την σταυροφορία σου. Και για όσο κρατάς μπρος σου την ταμπέλα σαν ιερή αγελάδα, μπορείς ενίοτε να επιδίδεσαι και σε ρατστιστικά σχόλια :




    Last edited by Naked Snake; 18-05-2020, 05:16 PM.

  • #2
    PART 2

    Πηγαίνοντας τώρα στην PSX του 17, στην συζήτηση γύρω απο το παιχνίδι επιλέχθηκε όλως τυχαίως ως host η Hannah Hart, η οποία με βάση όλα όσα έχουμε προαναφέρει είναι θεμέλιος λίθος, αναπόσπαστος παράγοντας, ζωτική αναπνοή για τον τίτλο καθώς έχει μια διαγαλαξιακής σημασίας ιδιαιτερότητα που θα έλεγε κανείς ότι είναι και αυτή σαρξ εκ της σαρκός του τίτλου : Είναι λεσβία. Και φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σημασία ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με το gaming εν γένει, μιας και απ'ότι φαίνεται είναι προτιμότερο να στελεχώσεις όλη την pre-release διαδικασία με τους παραστάτες και τους σημαιοφόρους του Pride παρα με άτομα που έχουν κάποια σχέση έστω και επιδερμικά με τον χώρο. Ή κάνεις κάτι σωστά ή δεν το κάνεις ρε παιδί μου.

    Και μετά απο όλα αυτά, και επειδή χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, το πήραν απόφαση στην Naughty και είπανε δε γαμιέται, ας κρεμάσουμε και τα λαμπιόνια στο logo να τελειώνουμε:

    ​​
    Συνοπτικά έχουμε :

    1) Πρωταγωνιστές μια ομοφυλόφιλη και μια τρανς.

    2) Συμπρωταγωνιστές τρανς

    3) Εχθρούς ομοφοβικούς χριστιανούς (γιατί όχι ομοφοβικούς μουσουλμάνους? Ή έστω ΚΑΙ μουσουλμάνους?)

    4) Τους πρωταγωνιστές του πρώτου installment να φονεύονται απο την δεύτερη πρωταγωνίστρια του τίτλου

    5) Ιδεολογική καθοδηγήτρια μια απατεώνισσα άσχετη με το gaming κερδοσκόπο-ακτιβίστρια.

    Και μια ολόκληρη παραγωγική διαδικασία ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με ξεκάθαρο κοινωνικοπολιτικό σκοπό και στόχο.

    Πολύ εύκολα - ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΕΔΩ - όλα τα παραπάνω μπορούν να στοχοποιηθούν απο άτομα τα οποία ασπάζονται τις πρακτικές των προαναφερόμενων προσώπων και να χαρακτηριστούν ως ομοφοβικά και με τους γνωστούς ιεροεξεταστικούς αφορισμούς που διαθέτουν ως σέχτα. Μου θυμίζουν ειλικρινά τους πρωτοχριστιανούς οι οποίοι εξελίχθηκαν απο ένα προστατευόμενο είδος που διωκότανε σε ιεροεξεταστές,σταυροφόρους και καταστροφείς πολιτισμού. Για την ακρίβεια, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και εδώ ακριβώς εντοπίζω και το πρόβλημα. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα δικαιωματιστών που η ... έμφυλη (έλα θεε μου) κοινωνία τους πέταξε στο περιθώριο, αλλά με έναν ολοένα και πιο δυνατό ιδεολογικό στράτευμα με ταλιμπανιστική νοοτροπία. Όχι, δεν αποσκοπούνε στην επίτευξη κάποιας ισότιμης κοινωνίας που θα τους αναγνωρίζει τα ίδια δικαιώματα, αλλά μια ολοκληρωτική επαναδιαμόρφωση των themes σε κάθε μορφή τέχνης και έφρασης, απο τον λόγο μέχρι το street painting, απο τις τηλεοπτικές σειρές μέχρι τον ρουχισμό των παρουσιαστών, απο την εκρίζωση των παραδόσεων ηθών/εθίμων μέχρι την επιβολή συγκεκριμένων ανθρωπότυπων στην pop κουλτούρα.Και όλα αυτά φυσικά συνοδευόμενα με εισροές υπέρογκων ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανθρώπων όπως η Sarkeesian.

    Δεν μιλάμε δηλαδή για έναν αγνού τύπου ακτιβισμό, αλλά για μια πολιτική ιδεολογία η οποία προσπαθεί να υποσκάψει και εν τέλει να επιβάλλει τις βλέψεις της για την κοινωνία και τον κόσμο προάγοντας τες ως κανονικότητα που ο άνθρωπος και ειδικά αυτό το μίασμα που λέγεται λευκός,straight άνδρας θα πρέπει να τις αποδεχτεί ή να καεί στο πυρ το εξώτερον. Μιλάμε δηλαδή, για ένα μόρφωμα, που έχει ξεκάθαρα ολοκληρωτικά/ρατσιστικά και Ναι, να το πούμε επιτέλους φασιστικά χαρακτηριστικά.

    Το πρόβλημα λοιπόν, - εξηγώ περαιτέρω - δεν είναι η σεξουαλική προτίμηση των χαρακτήρων, αλλά η δια της βίας εισαγωγής τους στο μέσο. Κάτι λέω δια της βίας, διότι γίνεται με τρόπο που είναι ξεκάθαρη επιβολή, γιατί κάτι που θα μπορούσε να ήτανε implied και δευτερευούσης σημασίας - ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ - γίνεται με τρόπο δεικτικό και IN YOUR FACE επειδή ακριβώς σε αυτό αποσκοπεί ως παράγωγο ολοκληρωτικής φύσεως νοημάτων και εισηγήσεων. Γιατί να ΠΡΕΠΕΙ να μου δείξεις δηλαδή την σεξουαλική προτίμηση του χψζ χαρακτήρα? Υπάρχει κάποιος λόγος? Βοηθάει με κάποιον τρόπο στα in game elements? Γιατί δεν με αφήνεις απλά να το συμπεράνω, να πω ΟΚ και πάμε παρακάτω? Γιατί είναι τόσο βαρύνουσας σημασίας κάτι που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΕΠΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΑΣΗ παίκτη και τίτλου? Ή μήπως έχει? Ή μήπως έχει όταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΚΟΠΟΣ είναι η προβολή αυτού του ζητήματος παρά το τι συμβαίνει στον κόσμο και στους ήρωες του παιχνιδιού?

    Φυσικά δεν είμαι τόσο ανόητος να πιστεύω ότι υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Και η η φράξια των LBGT πατάει πάνω σε υπαρκτά προβλήματα για να προωθήσει την ατζέντα της. Ο εχθρός του εχθρού μου όμως δεν είναι πάντα φίλος μου. Και μπορεί να είναι πράγματι ιδιαιτέρως προσβλητικό και χυδαίο η Καρνασιανοποίηση της γυναίκας και η αντικειμενοποίηση της απο τις πλαστικές ξεκωλιάρες της showbiz, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η λύση είναι στην άλλη άκρη της κρεμάλας. Είναι ο κόσμος του άσπρου/μαύρου, ο κόσμος του αριβίστα/στριας που λέει "ζήσε και άσε τους άλλους να πεθαίνουν" που ταϊζει διαχρονικά το στόμα του λύκου. Είναι η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός του ανώνυμου πολίτη μπροστά στον εκμαυλισμό και στην καταστροφή της κοινωνικής συνοχής που αφήνει κενό που το καλύπτει το ίδιο πρόσωπο, αλλάζοντας απλά την μάσκα του κατα το δοκούν : Ο φασισμός.

    Υ.Γ. Θέλω να δηλώσω απερίφραστα, ότι σκοπός μου είναι να ανοίξουμε την θεματική αυτή γύρω απο το gaming και την επιρροή των κοινωνικών trends επάνω του, και όχι να κηρύξω πόλεμο ενάντια στον οποιονδήποτε.
    Last edited by Naked Snake; 18-05-2020, 05:23 PM.

    Comment


    • #3
      Δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα το παιχνιδι μιας και δεν ημουν ιδιαίτερα φαν του πρώτου μερους για αυτο και διαβασα τα spoilers. Δεν βρισκω τιποτα κακο σε ολα αυτα εκτος ισως απο το 4 το οποιο δεν βγαζει νόημα tbh και δεν θελω να πιστευω οτι ειναι αλήθεια. Το 5 οκ την ξερω την περίπτωση της, αν εκριναν στην ND οτι εχει να προσφέρει κατι τι να πω, παντως δεν με ενδιαφέρει μια εταιρεία ποιους εχει στο dev team, σαν gamer θα κρινω το τελικο αποτελεσμα.

      Κατα τα αλλα ας βγαλει ο δημιουργός το παιχνιδι οπως θελει και ας κριθεί μετα για την ποιότητα του, τωρα αν ενας χαρακτήρας ειναι LGBT η w/e δεν με ενδιαφέρει καθολου και δεν θα επρεπε να ενδιαφέρει κανέναν.

      Comment


      • #4
        Originally posted by i Have no Equal View Post
        Δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα το παιχνιδι μιας και δεν ημουν ιδιαίτερα φαν του πρώτου μερους για αυτο και διαβασα τα spoilers. Δεν βρισκω τιποτα κακο σε ολα αυτα εκτος ισως απο το 4 το οποιο δεν βγαζει νόημα tbh και δεν θελω να πιστευω οτι ειναι αλήθεια. Το 5 οκ την ξερω την περίπτωση της, αν εκριναν στην ND οτι εχει να προσφέρει κατι τι να πω, παντως δεν με ενδιαφέρει μια εταιρεία ποιους εχει στο dev team, σαν gamer θα κρινω το τελικο αποτελεσμα.

        Κατα τα αλλα ας βγαλει ο δημιουργός το παιχνιδι οπως θελει και ας κριθεί μετα για την ποιότητα του, τωρα αν ενας χαρακτήρας ειναι LGBT η w/e δεν με ενδιαφέρει καθολου και δεν θα επρεπε να ενδιαφέρει κανέναν.
        Ούτε εμένα με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει ο τρόπος που γίνεται όμως, που είναι forced και in your face. Δεν αφορά το orientation το topic, αλλά τις ετερόκλητες ατζέντες που κάνουν σπέκουλα δια μέσω του gaming απο άτομα άσχετα με αυτό για ίδιον όφελος. Τώρα έγκειται στο πως εκλαμβάνει ο καθένας τις προθέσεις τους και πόσο σημασία δίνει εν τέλει. Εμένα πάντως όταν κάποιος θέλει να μου επιβάλλει τις απόψεις του άμεσα είτε και έμμεσα τον στέλνω στο διάολο. Οπότε εμένα με ενδιαφέρει, γιατί είναι παράγωγο πολιτικής σκοπιμότητας και όχι σχεδιαστικής επιλογής. Αν ήτανε το δεύτερο είτε θα ήτανε subtle είτε implied με φυσικό τρόπο. Αλλά εδώ οι συμπτώσεις παραείναι πολλές και ο δόλος ξεκάθαρος.

        Comment


        • #5
          Αν θέλεις τη γνώμη μου, είναι οξύμωρο να λες πως δεν θες να κηρύξεις πόλεμο σε κανέναν με ένα πολύ πολεμικό και θυμωμένο κείμενο, γραμμένο εν βρασμώ και γεμάτο ειρωνεία, που ούτε εσένα τιμά ούτε μπορεί να γίνει η αρχή για κάποια καλόπιστη και ουσιαστική κουβέντα.

          Comment


          • #6
            Originally posted by Raf View Post
            Αν θέλεις τη γνώμη μου, είναι οξύμωρο να λες πως δεν θες να κηρύξεις πόλεμο σε κανέναν με ένα πολύ πολεμικό και θυμωμένο κείμενο, γραμμένο εν βρασμώ και γεμάτο ειρωνεία, που ούτε εσένα τιμά ούτε μπορεί να γίνει η αρχή για κάποια καλόπιστη και ουσιαστική κουβέντα.
            Δεκτή η άποψη σου. Παρολαυτα θα ήθελα να μου διατυπώσεις τις ενστάσεις σου που απο την απάντηση σου καταλαβαίνω ότι μάλλον είναι πολλές και κυρίως, γιατί "δεν με τιμά" όπως γράφεις. Αν πάλι δεν θες, έχει καλώς. Σε φόρουμ είμαστε, κουβέντα κάνουμε και είναι αναπόσπαστο κομμάτι και η διαφωνία.

            Comment


            • #7
              Κοιτα διαβασα το post λιγο στα κλεφτα επειδη εμενα με ενδιαφερει το παιχνιδι και δεν θα ηθελα να φαω καποιο spoiler. Tbh συμφωνω με τον ihne, δεν με ενδιαφερει αν η υπευθυνη της σειρας νομιζει οτι ειναι η Jeanne d'Arc (αυτο ειναι δικο της θεμα), ή αν η πρωταγωνιστρια ειναι τρανσεξουαλ, αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν η εμπειρια που θα παρω απο το τελικο προιον αξιζει. Ολα οσα γραφεις (χωρις να τα διαβασω πληρως για τους λογους που ανεφερα) προσωπικα δεν μου λενε κατι ουτε θεωρω οτι συνεπάγονται απο μονα τους αυτο που αναφερεις, οτι γινεται δηλαδη προσπαθεια επιβολης αποψεων. Πρεπει να δουμε το τελικο προιον, το τι θεση ολα αυτα εχουν μεσα στην ιστορια και το κατα ποσο προσφερουν σε αυτο που θελει να πει το παιχνιδι. Χωρις το τελικο προιον δεν νομιζω οτι μπορουμε να πουμε κατι συγκεκριμενο...

              Απο κει και περα, αν παει να γινει η επιβολη η οποια αναφερεις, μαζι σου, ουτε εγω ειμαι συμφωνος με τετοιες τακτικες, και σε ενα πιο αναλαφρο τονο, ε τα ειχαμε σχολιασει αυτα και στις ταινιες της Marvel, τα Starwars κοκ (απλα εκει ενταξει ειναι και τελειως παιδιαστικος ο τροπος με τον οποιο παρουσιαζονται).

              Παντως, αν και παει αλλου τωρα το πραγμα, γενικα ειμαι και εγω ψιλοαντιθετος με διαφορα τετοια κινηματα (στην μορφη που εχουν παρει σημερα περισσοτερο), ε γιατι κατα μια εννοια επιτείνουν το προβλημα το οποιο υποστηριζουν πως παλευουν για να λυσουν. Πχ εγινε αυτη η διαφημιση με τον Λουλη ξερω γω και βγηκαν 100 φεμινιστικες οργανωσεις και διαφοροι αλλοι και ελεγαν οτι το σποτ ειναι σεξιστικο και δεν ξερω γω τι. Εγω βλεποντας το ουτε που μου περασε απο το μυαλο οτι διαχωριζει την γυναικα απο τον ανδρα, το αντιλήφθηκα ως τη συζητηση ενος ζευγαριου και το ιδιο θα μου φαινοταν αν οι ρολοι ηταν αντιστροφοι. Επρεπε να βγουν οι ακτιβιστες ή οτι ηταν τελος παντων να εξηγησουν σε εμας τους χαζους οτι το σποτ βασιζεται σε στερεοτυπα που θελουν την γυναικα χαζη. Το προβλημα ειναι οτι για μενα η δικη τους ερμηνεια ειναι στερεοτυπικη πολυ απλα γιατι εγω το ειδα ως τη συζητηση ενος ζευγαριου ενω εκεινοι εσπευσαν να αποδώσουν στους ρολους φυλλο. Εν ολιγοις, κατηγορησαν για σεξισμο τη στιγμη που οι ιδιοι το αντιμετωπισαν σεξιστικα.

              Anyway κλεινω την παρενθεση, κοντος ψαλμος αλληλούια, το παιχνιδι θα το εχουμε συντομα στα χερια μας οποτε και θα μπορουμε να κρινουμε.
              Last edited by nooto; 18-05-2020, 08:33 PM.

              Comment


              • #8
                Το σχόλιό μου αφορά το ύφος. Όπως είπα, θεωρώ δύσκολο​​​​​ επί αυτούς τους όρους να προκύψει κάποια παραγωγική κουβέντα. Το "δεν σε τιμάει" σημαίνει ότι έχεις στο παρελθόν εκφράσει τη γνώμη​​​​​​ σου με πολύ καλύτερο τρόπο.

                Επί της ουσίας λοιπόν, αν σε δυσαρεστεί η κατεύθυνση που έχει πάρει το παιχνίδι που πρόκειται να κυκλοφορήσει, απόφυγε να ψηφίσεις θετικά, με το πορτοφόλι σου. Αν και το ιδανικότερο και για εμένα θα ήταν να το κρίνεις σαν gameplay και storytelling ανεξάρτητα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των χαρακτήρων. Και αν έχουν αναλάβει τα ηνία για τη δημιουργία του άτομα τόσο άσχετα με το αντικείμενο, τι στο καλό, θα φανεί αυτό στην ποιότητα.

                Comment


                • #9
                  Δεν διάβασα όλο το ποστ γιατί δεν θέλω να φάω spoiler, το παιχνίδι θα το ξεκινήσω με το που βγει και δεν θέλω να μάθω τι γίνεται. Για αυτόν τον λόγο δεν μπορώ να πω και πολλά. Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πριν θα μπορούμε να πάρουμε θέση αφού παίξουμε το παιχνίδι και το τελειώσουμε.

                  Πάντως το γεγονός ότι οι δημιουργοί τόλμησαν να πάρουν κάποιες μη ασφαλείς αποφάσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το game θα είναι κακό. Ίσως να είναι και για καλό, μερικές φορές οι game designers όταν παίρνουν μεγάλα ρίσκα προσφέρουν κάτι πραγματικά ανεπανάληπτο που μένει και στην συνείδησή μας ως ένα κορυφαίο και αξιομνημόνευτο game. Για σκεφτείτε λίγο τι θα γινόταν αν γινόταν leak τα Halo 2, Metal Gear Solid 2 λίγο προτού κυκλοφορήσουν. Θα είχε πέσει το internet και οι gamers θα ήταν εξαγριωμένοι. Σίγουρα θα θυμάστε ότι σε αυτά γινόταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που περίμενε ο gamer: Αντί να παίξει σε όλο το game με τον badass χαρακτήρα που περίμενε πως και πως να ξαναελέγξει αναλάμβανε τον ρόλο ενός εντελώς άγνωστου και μη cool ήρωα. Με άλλα λόγια οι Kojima και Bungie (επίτηδες δεν λέω Κοναμι ) πήραν ένα τεράστιο ρίσκο πηγαίνοντας κόντρα σε αυτό που ζητούσαν οι fans γιατί αυτό ήταν το όραμά τους για τον τίτλο τους και τελικά τους βγήκε: Παρέδωσαν ένα εξαιρετικό sequel που έγραψε ιστορία. Πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και τώρα, εξάλλου μιλάμε για την Naughty Dog, μια εταιρεία που όλοι της οι τίτλοι είναι από 8/10 και πάνω. Επομένως ας μην επηρεαζόμαστε αρνητικά από όσα λένε οι διάφοροι στο ιντερνετ, ας παίξουμε το παιχνίδι και εάν πράγματι δεν είναι καλό ή εάν δεν μας αρέσει το συζητάμε τότε. Τέλος, ας έχουμε υπόψιν μας πως το gaming κοινό είναι απίστευτα ανώριμο, δεν είναι όλοι σαν εμάς που είμαστε μετριοπαθείς και δεχόμαστε την διαφορετική γνώμη ακόμα και αν δεν μας άρεσε το game. Οι περισσότεροι εκεί έξω έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα για το πως πρέπει να είναι το ιδανικό sequel για το αγαπημένο τους franchise και αν το τελικό προιόν απέχει από αυτό που φαντάζονται θα το αναγορεύσουν σκουπίδι με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι απλά.

                  Naked Snake καλογραμμένα posts πάντως. Αυτά που λες για τον Druckman και την Sarkeesian ισχύουν, είμαστε σίγουροι; Αν ναι, πως το ξέρουμε; Δεν γνωρίζω τίποτα, απλά ρωτάω.


                  Tidy!

                  Do not blame me.Blame yourself or God.
                  In Matsuno we trust.

                  Comment


                  • #10
                    Για σκεφτείτε λίγο τι θα γινόταν αν γινόταν leak τα Halo 2,
                    Fun fact, είχε διαρρεύσει λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία η γαλλική έκδοση του παιχνιδιού. Θυμάμαι πως, όπως και για το TLoU2 τώρα, ο καθένας μπορούσε με λίγο ψάξιμο να μάθει την ιστορία. Είχα φάει και σπόιλερ τότε.​​​​​​

                    Comment


                    • #11
                      Είχα έρθει πρώτος στο post και ήθελα να σου γράψω οτί ο τρόπος που γράφεις καθώς και τα συμπεράσματα που εξάγεις σε κάνουν να φαίνεσαι ομοφοβικός, αλλά φοβόμουνα οτί θα πάρει μπάλα όλα τα υπόλοιπα posts από κάτω. Σόρι αν σου φαίνεται επιθετικό που το λέω αυτό, αλλά να ξέρεις δεν προσπαθώ να σου κάνω επίθεση, ίσα ίσα μου φαίνεται λογικό που τόσοι και τόσοι είναι μιας και γω το είχα στο "DNA" μου από μικρός να κάνω πλάκα με γκέι παιδιά. ήμουν Bully και από τους λόγους που ένα παιδί είχε ψυχολογικά προβλήματα και ήταν μη δημοφιλής στο σχολείο. Δεν ήμουν μαλάκας, ίσα ίσα θεωρόμουν πάρα πολύ καλό παιδί, απλά ήταν η νόρμα τότε και δεν ήξερα και καλύτερα. Όπως και ξέρω λόγω της γειτονιάς μου παιδιά που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή λόγω φτώχιας ενώ οι ίδιοι ήταν ψυχούλες, αλλά τους τρώγανε οι αλβανοί τις δουλειές.

                      Οτί υπάρχει τεράστιο push να υπάρχουν παραπάνω LGBT/Έγχρωμοι/Empowered-Fems χαρακτήρες και οτί στην Αμερική έχει φτάσει σε σημείο όποια κριτική ακόμα και μετριοπαθής (όπως του Nooto για την διαφήμιση του Λούλη που συμφωνώ απολύτως) τρώει τεράστιο κράξιμο, είναι γεγονότα. Οτί οι επόμενες γεννιές θα είναι όλο και πιο ανοιχτόμυαλες και αυτό που έκανα εγώ και πολλοί άλλοι στην ηλικία μου θα γίνεται όλο και λιγότερο είναι όμως απίστευτα θετικό.

                      Γενικά όλες οι επαναστάσεις πάντα δημιουργούν ακραίες αντιδράσεις ακόμα και αν διαπραγματεύονται κάτι λογικό και ενώ στην αρχή (που βρησκόμαστε τώρα) βρήχει η υπερβολή πάντα στην συνέχεια υπάρχει ένα normalization προς ένα μέλλον που έχει αποκτήσει πλέον ως κανονικότητα του μερικά παραπάνω στοιχεία. Θα σταματήσει κάποτε να διαδραματίζεται ως ήρωας κάθε γκέι χαρακτήρας και τότε μάλλον θα σταματήσει να χρειάζεται και το Gay Pride, αλλά μέχρι τότε αν έχετε μιλήσει με αρκετούς ΛΟΑΤΚΙ είναι προφανές οτί ο κόσμος το χρειάζεται.

                      Σόρι που δεν έχει να κάνει με το TLOS2 το πόστ, αλλά και το θέμα αυτό καθαυτό δεν είναι το game, αυτό ήταν απλά η αφορμή γιατί είναι τα δικά μας νερά.

                      Comment


                      • #12
                        Naked Snake καλογραμμένα posts πάντως. Αυτά που λες για τον Druckman και την Sarkeesian ισχύουν, είμαστε σίγουροι; Αν ναι, πως το ξέρουμε; Δεν γνωρίζω τίποτα, απλά ρωτάω.
                        Φίλε Deus με ένα απλό search στο google "Neil Druckmann Anita Sarkeesian" μπορείς να βρεις πληθώρα άρθρων σχετικά με την σχέση των 2. Για διευκόλυνση σου παραθέτω ένα απο τα χαρακτηριστικότερα και περιεκτικότερα :

                        https://boundingintocomics.com/2020/...i-development/

                        Στα γρήγορα σου παραθέτω μερικά διαφωτιστικά αποσπάσματα :

                        In his next slide, Druckmann directly cites Sarkeesian’s Tropes vs. Women series, and adamantly states that “you can’t argue with the pattern [of misogyny] that you see in the industry”

                        a member of Naughty Dog’s development team has confirmed that the studio promotes “progressive” political views.


                        Επίσης μπορείς να βρεις στο youtube την βράβευση της Sarkeesian απο τον Druckmann στην GDC του 14 και πολύ υλικό που θα ταν αδόκιμο να το παραθέσω τώρα.



                        Πάμε τώρα να ξαναδούμε λίγο την προβληματική που προσπάθησα να θίξω. Καταρχήν υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Είναι δυστυχώς ψιλοαπαραίτητη η ανάγνωση του leaked υλικού για να δει κάποιος την πλήρη εικόνα του τι ακριβώς έχει συμβεί με το LOS2. Παρόλαυτα όμως, και επειδή δεν θέλω άθελα μου να κάνω κάποιο spoil, θα επαναδιατυπώσω την θέση μου στοχεύοντας στον πυρήνα του προβλήματος και προσπαθώντας παράλληλα να εξαιρέσω οποιαδήποτε άμεση αναφορά στο leaked υλικό.

                        Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο μεσοδιάστημα απο την κυκλοφορία του τίτλου και των leaks, η ND ακολουθεί μια ακραία επιθετική πολιτική σε όποιον εκφράζει τις ενστάσεις του απέναντι στο περιεχόμενο του τίτλου, και αυτοί που εκφράζουν αντιρρήσεις δεν είναι λίγοι, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία. Πραγματικά, η ND είναι λες και έχει πέσει θύμα hostile takeover για να μιλήσουμε και την επιχειρηματική αργκό. Τέτοια αυτοχειρία σε όλα τα επίπεδα είναι πρωτοφανής για ένα studio τέτοιου βεληνεκούς. Να πούμε επίσης, ότι μέρος αυτής της πρακτικής άρχισε να φαίνεται απο το 2014 όταν και καρατομήθηκε η Amy Hennig, που είχε διετελέσει και director στα πρώτα 3 Uncharted. Και εδώ ο δάχτυλος του Druckmann έχει αφήσει το αποτύπωμα του.

                        Θα ξεκινήσω και θα προσπαθήσω και στην συνέχεια να είμαι όσο το δυνατόν πιο λακωνικός γίνεται. Το πρόβλημα μου ΔΕΝ είναι οι χαρακτήρες του παιχνιδιού ΟΥΤΕ ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός. Άλλωστε τα παιχνίδια είναι για να διασκεδάζουμε, και αν επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο όλα τ'άλλα πάνε περίπατο. Το πρόβλημα μου είναι ο τρόπος που αυτά τα χαρακτηριστικά προβάλλονται και πιο συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο γίνεται, ένας τρόπος που υποδηλώνει ξεκάθαρο ΔΟΛΟ.

                        Φυσικά, έκανα εκτενή αναφορά στην αρχική μου τοποθέτηση στους χαρακτήρες του παιχνιδιού, όχι για να καυτηριάσω τα sexual orientation τους, αλλά τον τρόπο με τον οποίο τα χαρακτηριστικά τους είναι αποτέλεσμα μιας ατζέντας με κοινωνικοπολιτικά κριτήρια που ουδεμία σχέση έχει με το gaming. Και δεν μένω μόνο εκεί, αλλά και στον τρόπο που αυτά παρουσιάζονται στον θεατή όχι ως συμπληρωματικά στοιχεία που διαμορφώνουν μια εικονική προσωπικότητα, αλλά ως το πλέον σημαντικό χαρακτηριστικό τους. Είναι τόσο Forced δε αυτή η διαδικασία, που δεν μπορεί παρα να χαρακτηριστεί ως μια μορφή συνειδητής επιβολής. Και σε αυτό θα διαφωνήσω με τον nooto που είπε ότι δεν γίνεται προσπάθεια επιβολής απόψεων. Δυστυχώς, ο τίτλος βρίθει τέτοιων στοιχείων, απο τα trailer μέχρι την εξέλιξη των γεγονότων, και κυρίως απο την ανεκδιήγητη στάση της ND απέναντι στους ίδιους τους καταναλωτές και την fanbase της. Απο τα άπειρα flags σε videos στο youtube, μέχρι τις προσωπικές επιθέσεις μέσω twitter. Έχουνε χάσει εντελώς την μπάλα και βρίσκονται ξεκάθαρα σε πανικό..

                        Ενισχύοντας την άποψη μου ότι η κεντρική θεματική του τίτλου είναι παράγωγο LBGT κοινότητας και όχι σχεδιαστική επιλογή, ας ρίξουμε μια ματιά στις γενικότερες ιδέες του Druckmann επι του θέματος και όχι μόνο. Εκεί θα παρατηρήσουμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν τύπο που απλά παίρνει ελαφρά την καρδία όλα αυτά και αναλαμβάνει κάποια σχεδιαστικά ρίσκα στο όνομα της τέχνης, αλλά εναν ευσυνείδητο ακτιβιστή. Και πιο συγκεκριμένα, έναν ακτιβιστή που θεωρεί την μετάδοση των ιδεών του ως σημαντικότερη και απο το ίδιο το gaming απο το οποίο βιοπορίζεται. Παραθέτω video στο οποίο ο Druckmann αναφερόμενος στο Mankind - τον προπομπό του LOS - αναφέρει ότι το project απέτυχε επειδή ήτανε μια μισογυνιστική ιδέα επειδή στο εν λόγω game ο ιός που βλέπουμε και στο TLOS προσβάλλει μόνο γυναίκες!!! Φυσικά, δεν ξεχνά να πλέξει για ακόμα μια φορά το εγκώμιο της Sarkeesian :




                        Έχουμε δηλαδή, ανοικτή δήλωση του δημιουργού, ότι όχι απλώς επηρεάστηκε απο τις ιδέες μιας femiNazi απατεώνισσας, αλλά και την πλήρη σύμπλευση του με τους σκοπούς/στόχους της οι οποίοι δεν έχουνε καμία απολύτως σχέση με το gaming.Τώρα σε αυτό το σημείο, ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να προσθέσω για να αναδείξω το νόημα του topic. Εκφράζω εννοείται την δικιά μου άποψη, αλλά φροντίζω να την θεμελιώνω σε επιχειρήματα. Και τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και αυταπόδεικτα. Ως εκ τούτου, απο πλευράς μου αυτό το studio δεν πρόκειται να ξαναδεί δεκάρα τσακιστή, γιατί θεωρώ και πιστεύω ότι εκπίπτει των θεμελιωδών αρχών του που είναι η ψυχαγωγία και χρησιμοποιεί το μέσο για την προβολή πολιτικών μηνυμάτων.

                        Υ.Γ. ChrisTop θα σου απαντήσω εν ευθέτω χρόνο.

                        Comment


                        • #13
                          Το παιχνίδι έχει κάνει ρεκόρ από unlike στο YouTube (από την διαρροή και μετά )
                          έχει ξεπεράσει και αυτά του silent hill HD collection όπου ο Troy Baker δάνεισε φωνή στον James από το Silent Hill 2 .

                          έχω να πω πολλά....
                          Last edited by majorfox; 19-05-2020, 01:04 AM.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Naked Snake View Post
                            Πραγματικά, η ND είναι λες και έχει πέσει θύμα hostile takeover για να μιλήσουμε και την επιχειρηματική αργκό. Τέτοια αυτοχειρία σε όλα τα επίπεδα είναι πρωτοφανής για ένα studio τέτοιου βεληνεκούς.
                            Πως γίνεται αυτό όταν το studio ανήκει εξ' ολοκλήρου στην Sony??

                            Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσο θέμα, θα βγει το παιχνίδι και αν είναι καλό τι μας νοιαζουν τα εσωτερικά τους θέματα και οι κοινωνικοπολιτικές απόψεις του studio, αν όλο αυτό έχει επηρεάσει την ποιότητα του παιχνιδιού με κάποιο τρόπο τότε αυτό δεν κρύβεται πίσω από ατζέντες και θα το κρίνουμε αφού το παίξουμε. Τώρα όλη αυτή η ιστορία μου φαίνεται αντιπαραγωγική. Δικαίωμα σου να μην τους ξαναδώσεις δεκάρα αλλα το επιχείρημα περί προβολής πολιτικών μηνυμάτων που λες και στο τέλος μου φαίνεται αστείο, δηλαδή αν είχαν μέσα κανένα MAGA theme και ήταν υποστηρικτές Trump πάλι θα σε ενοχλούσε??

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by i Have no Equal View Post
                              Πως γίνεται αυτό όταν το studio ανήκει εξ' ολοκλήρου στην Sony??
                              Δεν κυριολεκτούσα, ήτανε περιγραφή κατ'υπερβολή για τις επιλογές τους.

                              Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσο θέμα
                              Το ξέρω.

                              δηλαδή αν είχαν μέσα κανένα MAGA theme και ήταν υποστηρικτές Trump πάλι θα σε ενοχλούσε??
                              Εννοείται.

                              Comment

                              Working...
                              X