Αν ειναι δυνατον να μην ξεφυγουμε με το Wii. Θα πω ομως στον Link μερικα πραγματα και απο κει και περα δε θα συνεχισω η συζητηση σε αυτο το topic.
Σωτηρη λες καποια πραγματα δεκτα, οντως δεν υπαρχουν παραγωγες ΑΑΑ περα απ'της Nintendo στο Wii, εννοωντας τιτλους του 9 και πανω.
Σε βρισκω υπερβολικο σε οτι αφορα τους casual τιτλους. Δηλαδη τι το κακο εχει η επιτυχια του Wii Fit? Θα πρεπε μηπως εγω να ντρεπομαι που με ενδιαφερει;
Επισης εχει φαει σκαλωμα με την επιτυχια του Wii Play, σου χω εξηγησει κι απο κοντα οτι το παιχνιδι πουλαει λογω χειρηστηριου. Στην Αμερικη κοστιζει μολις 10$ πανω απο ενα σκετο remote.
Τελος αφου και ο ιδιος το λες οτι δεν κανουν αξιολογες προσπαθειες οι 3rd parties πως να περιμενουν καλες πωλησεις;
Εμενα η αποψη μου γενικοτερα ειναι οτι η αγορα σημερα κινειται απ'το hype κι αν στο Wii δε πουλανε 3rd party games ειναι γιατι εκει οι εταιρειες δεν εχουν σπρωξει πολυ τα παιχνιδια τους.
Αν υπαρχει κατι που μπορει να κανει η Nintendo κατ'εμε και πραγματικα θα το ηθελα ειναι να περιορισει τις κυκλοφοιες της. 10 τιτλοι nintendo σε μια χρονια ειναι too much imo. Ελπιζω να δωσουν χωρο στις αλλες εταιρειες.
Σωτηρη λες καποια πραγματα δεκτα, οντως δεν υπαρχουν παραγωγες ΑΑΑ περα απ'της Nintendo στο Wii, εννοωντας τιτλους του 9 και πανω.
Σε βρισκω υπερβολικο σε οτι αφορα τους casual τιτλους. Δηλαδη τι το κακο εχει η επιτυχια του Wii Fit? Θα πρεπε μηπως εγω να ντρεπομαι που με ενδιαφερει;
Επισης εχει φαει σκαλωμα με την επιτυχια του Wii Play, σου χω εξηγησει κι απο κοντα οτι το παιχνιδι πουλαει λογω χειρηστηριου. Στην Αμερικη κοστιζει μολις 10$ πανω απο ενα σκετο remote.
Τελος αφου και ο ιδιος το λες οτι δεν κανουν αξιολογες προσπαθειες οι 3rd parties πως να περιμενουν καλες πωλησεις;
Εμενα η αποψη μου γενικοτερα ειναι οτι η αγορα σημερα κινειται απ'το hype κι αν στο Wii δε πουλανε 3rd party games ειναι γιατι εκει οι εταιρειες δεν εχουν σπρωξει πολυ τα παιχνιδια τους.
Αν υπαρχει κατι που μπορει να κανει η Nintendo κατ'εμε και πραγματικα θα το ηθελα ειναι να περιορισει τις κυκλοφοιες της. 10 τιτλοι nintendo σε μια χρονια ειναι too much imo. Ελπιζω να δωσουν χωρο στις αλλες εταιρειες.
Και ειναι κατι το οποιο ηδη μπορουμε να δουμε απο το potential (απο πλευρας πωλησεων ) των ''κανονικων'' και των casual τιτλων. Γι αυτο και συμφωνω με τον link πως τελικα η nintendo το μονο που εκανε ειναι να διατηρησει τον πηχη της ποιοτητας στους δικους της ''κυριους'' τιτλους κρατωντας παραμοιες πολιτικες (με αυτες του παρελθοντος) απεναντι στους 3rd parties , οι οποιοι βρηκαν το παραθυρακι και αντι να βγαλουν κατι ουσιαστικο ( που κακα τα ψεματα , με wii mote θα μπορουσαμε να δουμε θαυματα ) αξιοποιωντας τις εκπληκτικες ιδιαιτεροτητες του μηχανηματος , δινουν τιτλους ''οτι να ναι'' και οπως κατσει . Δεν ειναι λογικο στην παρουσα χρονικη περιοδο να ξεχωριζουν τιτλοι οπως το RE:uc οταν οι αλλοι 2 δινουν φανταστικα πραγματα . Τεσπα γενικα ειμαι πολυ αρνητικος απεναντι στην σημερινη ''οικιακη'' ninty ... οχι απεναντι στο μηχανημα , απεναντι στον τροπο που τελικα αξιοποιειται...Οσο ιδιοφυες μου φαινεται οι portable στρατηγικες της εταιριας αλλο τοσο τραγικες μου φαινονται οι home επιλογες της για τον απλουστατο λογο οτι ειναι...παρομοιες
.
. Γενικά αν γίνεται gaming συζήτηση με σωστά επιχειρήματα και μακριά από εντάσεις, μόνο εποικοδομητική κι ευχάριστη είναι αυτή, γι αυτό άλλωστε συχνάζουμε στα φόρα. ;)
Comment