Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nintendo vs Greece

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    To kerete oti oi megalyteroi ratsistes einai oi mavroi?

    Fenomenika to post mou einai asxeto, alla ean emvathynoume tha vroume kryfa yponooumena
    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
    Kindred, this blade and I.
    "

    "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
    Greek Gaming Videos
    Greek Final Fantasy Forum

    Comment


    • #17
      Μιλάω για την πλειοψηφία της gaming κοινότητας. ασχέτου γούστου παιχνιδιών, ασχέτου genre και ασχέτου non gamers, casual και core (οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως ανήκουν στην gaming κοινότητα απ'την στιγμή που παίζουν παιχνίδια).

      Εγώ ποτέ δεν είπα ότι το Assasin's Creed είναι μάπα και το Mario παιχνιδάρα. Εγώ είπα ότι τα Mario αντιμετωπίζονται με υποτιμητικό τρόπο λόγω αισθητικής και το Assasin's Creed σαν υπερ-παιχνίδι λόγω διαφήμισης.

      Εννοείται ότι τα nintendo fanboys θάβουν το God Of War, αλλά εγώ δεν μίλησα ούτε για Sony fanboys, ούτε για Microsoft fanboys. Εγώ μίλησα για το σύνολο της gaming κοινότητας.

      Κάντε ένα πείραμα. Πηγαίντε σε μία παρέα 10 ατόμων οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποιο στρατόπεδο. Μιλήστε τους για GTA, για WOW, για Crysis και μετά πετάξτε και κάτι για Mario Kart ή Zelda και κόψτε αντιδράσεις.
      Αν δεν συμβεί αυτό που φαντάζομαι παώ πάσο.

      Και για τυχόν παρεξηγήσεις. Έχω παίξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Εξαιρουμένων των PS3 και 360 τα οποία δεν κατέχω λόγω οικονομικής κατάντιας είχα σχεδόν όλες τις κονσόλες της αγοράς (εξαιρούνται φυσικά neo geo, cd-i και CD32.) Το αν η nintendo είναι αδυναμία μου δεν αλλάζει κάτι το χειροπιαστό. Και τα Resident Evil λατρεύω αλλά δεν άνοιξα θέμα Resi vs Greece γιάτί φυσικά δεν ισχύει. ;)

      Comment


      • #18
        Eγώ λόγω οικονονικής κατάντιας έχω μόνο ps3 .
        Star Citizen videos Star Citizen gallery

        Comment


        • #19
          Είμαι ο μόνος που θεωρεί πως απόψεις του στυλ:
          Τα περισσότερα παιχνίδι της Νίντυ είναι παιδικά,
          Το PS3 είναι καλύτερο από το Wii,
          Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουν να βγαίνουν τα Μάριο Καρτ,
          Τα παιχνίδια του DS καθηστερούν βλακωδώς υπερβολικά,
          Έχω βαρεθεί να παίζω μάριο
          κτλ
          σωστές;
          https://www.emulator-zone.com
          I am an iteration closer to my desired solution!
          The World Ends With You

          I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
          Castlevania Lords of Shadow

          I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
          Hyperdimension Neptunia

          Comment


          • #20
            Γιατί ρε συ επειδή οι Έλληνες gamers δεν γουστάρουν Nintendo αλλά playstation είναι κάτι κακό(?) και είμαστε -σταν; Μια προτίμηση είναι και τίποτα άλλο. Ας φορντήσει η Nintendo να τους αλλάξει γνώμη (αν ενδιαφέρετε) και να γουστάρουν και αυτή, δεν κατάλαβα, άκου εκεί Ελλαδιστάν, αμέσως η πατρίδα φταίει ή μάλλον να την χαρακτηρίσουμε εντός εισαγωγικών έτσι υποτιμητικά .

            Δεν το κατάλαβα αυτό
            [/b]

            Δεν έχει να κάνει με προτίμηση. Έχει να κάνει με ημιμάθεια και ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ. Το αν κάποιος δεν γουστάρει τα Nintendo games είναι ΜΑΓΚΙΑ του και καλά κάνει. Αλλά το να μην παραδέχεται καν τον ρόλο της nintendo στο χώρο είναι αστείο.

            Αυτό δεν ισχύει μόνο στα games αλλά και στις ταινίες και στην μουσική.
            Ο Ρατατούης ήταν ταινιάρα αλλά οι casual...viewers το θεωρούν ταινία για παιδάκια, την ώρα που βλέπουν άνετα το χιλιοστό American Pie.
            Προσωπικά είμαι φαν των ταινιών τρόμου, είδος το οποίο οι και καλά σινεφίλ θεωρούν δευτερεύον.
            Άλλο πράγμα, να μην σου αρέσει (θέμα γούστου) και άλλο να το σνομπάρεις (θέμα σεβασμού της γνώμης του άλλου).

            Μπορώ να δεχτώ ότι τα games της nintendo είναι για τα μπάζα με βάση κάποιο επιχείρημα και με βάση θέμα καθαρού γούστου, αλλά όταν ο σνομπισμός και η δηθενιά μπαίνει στην μέση το πράγμα αλλάζει.
            Και από αυτά τα δύο οι Έλληνες είναι πρωταθλητές, εκτός κια να ζω σε κάποια παράλληλη γη.

            Είμαι ο μόνος που θεωρεί πως απόψεις του στυλ:
            Τα περισσότερα παιχνίδι της Νίντυ είναι παιδικά,
            Το PS3 είναι καλύτερο από το Wii,
            Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουν να βγαίνουν τα Μάριο Καρτ,
            Τα παιχνίδια του DS καθηστερούν βλακωδώς υπερβολικά,
            Έχω βαρεθεί να παίζω μάριο
            κτλ
            σωστές;
            [/b]
            Εφόσον το πιστεύεις καλά κάνεις.
            Αν όμως σνομπάρεις όσους έχουν διαφορετική γνώμη με εσένα, τότε κάτι πάει στραβά. Και φυσικά αν βλέποντας το GTA IV στο κατάστημα μου, ανάβεις τσιγάρο, βάζεις την μισή κουκούλα στο κεφάλι και πεις ''Φιλαράκι σ'αυτό το παιχνίδι μπορείς να πας σε στριπτιζάδικο και να πάρεις lap dance. γα**το ε;'' Ε, και τότε κάτι παέι στραβά. (Καθημερινή κουβέντα στο κατάστημα μου και προς Θεού μην πει κανένας ότι θάβω το απίστευτο ούτως ή άλλως game. Τέτοια άτομα ζημιά κάνουν στο παιχνίδι ).




            Comment


            • #21
              Είμαι ο μόνος που θεωρεί πως απόψεις του στυλ:
              Τα περισσότερα παιχνίδι της Νίντυ είναι παιδικά,
              Το PS3 είναι καλύτερο από το Wii,
              Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουν να βγαίνουν τα Μάριο Καρτ,
              Τα παιχνίδια του DS καθηστερούν βλακωδώς υπερβολικά,
              Έχω βαρεθεί να παίζω μάριο
              κτλ
              σωστές;
              [/b]
              Όχι, ειδικά με τα mario έχει παραγίνει το κακό, κανονικά mario, mario kart, mario tennis, paper mario, mario party, δεν ξέρω αν ξέχασα κάποιο.

              Ένα άλλο που με ενοχλεί πολύ με την Nintendo είναι ότι δεν βγάζει καινούργια αξιόλογα franchise σε κάθε γενιά. Όλο τα ίδια και τα ίδια βλέπουμε, δηλαδή ίδιους ήρωες (mario και όλα τα παράγωγα, link, samus). Oι άλλοι δύο είναι πολύ πιο τολμηροί πάνω σε αυτό και έχουν δικαιωθεί ιδίως η SCE (πόσα καινούργια εξαιρετικά franchise δημιουργήθικαν στο ps2 από το ps και πόσα έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται στο ps3).
              Star Citizen videos Star Citizen gallery

              Comment


              • #22
                Όχι το -stan το έχουμε σαν κατάληξη εδώ και κάτι "αιώνες" πως σαν χώρα μέλος "μη χέσω" της Ευρωπαϊκής Ένωσής δεν έχουμε καν ένα Ελληνικό localization σε όποια παιχνίδια έρχονται σε αυτή την χώρα.

                Το Playstation Brand στην χώρα μας δυστυχώς κυρίως την δεκαετία του 95-05 κατάφερε να κάνει την Ελληνική videogame αγορά Ελλαδι-stan. Πόσες Ελληνικές αλυσίδες videogames έκλεισαν και την θέση τους πήραν "τρύπες" πειρατικών PlayStation stores.

                Το Brand name του Playstation εδώ είναι συνώνυμο με την πειρατεία αντί να είναι με τα απίστευτα καλά παιχνίδια που έχει βγάλει το μηχάνημα.
                Γενικώς BigBoss μην το ψάχνεις το θέμα για την αντιπαλότητα που υπάρχει από τους συνειδητοποιημένους gamer εδώ στην Ελλάδα απέναντι στην Sony και την PlayStation brand και το συνάφι που τους ακολουθεί.

                Απλά η Ελληνική gaming κοινότητα πληρώνει λάθη του παρελθόντος που ακόμα και τα ίδια άτομα που την αποτελούν συνέβαλαν στην δημιουργία αυτού του χάους που ζούμε σήμερα.

                Και μην ξεγελαστεί κανείς πως η Nintendo αν της δίνονταν αυτή η ευκαιρία όπως της Sony χωρίς να χάνει λεφτά ότι δεν θα ακολουθούσε και αυτή στο συγκεκριμένο μονοπάτι της μονοπώλησης της αγοράς μέσο της πειρατείας. Απλά έτυχε να είναι η Sony και μια ζωή όσο είναι στην αγορά PlayStation Brand=Greek Piracy.

                Αυτό την έκανε την πιο δημοφιλή κονσόλα στην δική μας αγορά. Τα αίτια όμως, όπως ακριβά παιχνίδια, μονοπωλιακές τακτικές, και τα καρτέλ μεσαζόντων που λειτουργούν στην χώρα μας και παγκοσμίως καλά κάνει και ο Έλληνας και το παίζει μάγκας και πειρατής. Α ρε Capitalism you rule.

                Οπότε τα αίτια είναι βαθύτερα και μην ψάχνετε να βρείτε αξιοκρατικούς/ενημερωμένους πωλητές (ήμαρτον τι άλλο θα ακούσω) και μαγαζιά που να ικανοποιούν τα γούστα του κάθε nintendo fan.

                Αν θέλετε ανοίγουμε άλλο topic για την Ελληνική αγορά γενικώς και όχι τώρα να καθόμαστε να αποδείξουμε ότι η Nintendo αδικείται στην Ελλάδα ήμαρτον!!!! Ξέρετε πόσα ήταν τα κέρδη της Nortec M.E εποχή GBA και GC την προηγούμενη 5ετία ήταν 2 εκατομμύρια euro και τώρα με το ίδιο εργατικό δυναμικό χωρίς ίχνος επενδύσεων και promotion και χωρίς να κάνει έστω ένα αξιοπρεπές site και να βάλει την Ελλάδα στο Nintendo Club Ευρώπης βγάζει 35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ EURO τα 4 τελευταία χρόνια.....ΗΜΑΡΤΟΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΑΖΕΤΕ που δεν έχουμε nintendo club, τα "καπέλα" που πέφτουν στις τιμές των παιχνιδιών μας νοιάζει η δημοτικότητα της Ninty στην Ελλάδα......Άντε και στο δίαλο λοιπόν η δημοτικότητα και ο ΑΛΛΟΣ κάθεται στο ΠΑΛΑΤΙ του και είναι ο ποιο πλούσιος ΙΑΠΩΝΕΖΟΣ και εδώ μιλάμε για δημοτικότητα....Που στο διάλο γράφω στα Forum του Πρετεντέρη των VIDEOGAMES....

                Comment


                • #23
                  Δεν απαντάω τώρα γιατί βαριέμαι απλώς θα πω πως και πειρατικά games να πουλάς αν μια κονσόλα δεν έχει games που να ενδιαφέρουν τους άλλους τότε ούτε αυτά θα πουλάνε. Επίσης η πειρατεία αφορά κυρίως την Ελλάδα. Εγώ προσωπικά κανένα playstation δεν του έβαλα τσιπάκι. Και τώρα έγιναν πιο δύσκολα τα πράματα, με τα update κτλ toy software αν έβαλες τσιπάκι τη μάμησες.

                  ο Brand name του Playstation εδώ είναι συνώνυμο με την πειρατεία αντί να είναι με τα απίστευτα καλά παιχνίδια που έχει βγάλει το μηχάνημα.
                  [/b]
                  Αυτό δε το δέχομαι, εκτός και αν αναφέρεσαι στην Ελλάδα

                  Πάντως είμαστε περατές ή όχι είμαστε πολύ μικρή αγορά και δεν επηρρεάζουμε την επικράτηση μιας κονσόλας.

                  Ωραίο πάντως θέμα.
                  Star Citizen videos Star Citizen gallery

                  Comment


                  • #24
                    Ξέρετε πόσα ήταν τα κέρδη της Nortec M.E εποχή GBA και GC την προηγούμενη 5ετία ήταν 2 εκατομμύρια euro και τώρα με το ίδιο εργατικό δυναμικό χωρίς ίχνος επενδύσεων και promotion και χωρίς να κάνει έστω ένα αξιοπρεπές site και να βάλει την Ελλάδα στο Nintendo Club Ευρώπης βγάζει 35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ EURO τα 4 τελευταία χρόνια.....[/b]
                    Θέλω να κάνω μία διόρθωση γιατί νομίζω ότι κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά, μάλλον για τζίρους μιλάς και όχι για καθαρά κέρδη. Υπάρχει γιγαντιαία διαφορά μεταξύ των δύο εννοιών.


                    Comment


                    • #25
                      Θέλω να κάνω μία διόρθωση γιατί νομίζω ότι κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά, μάλλον για τζίρους μιλάς και όχι για καθαρά κέρδη. Υπάρχει γιγαντιαία διαφορά μεταξύ των δύο εννοιών.
                      [/b]
                      ΧΑΧΑΧΑΧΑ μιλάω για καθαρά κέρδη.....

                      Comment


                      • #26
                        Αν θέλετε ανοίγουμε άλλο topic για την Ελληνική αγορά γενικώς και όχι τώρα να καθόμαστε να αποδείξουμε ότι η Nintendo αδικείται στην Ελλάδα ήμαρτον!!!! Ξέρετε πόσα ήταν τα κέρδη της Nortec M.E εποχή GBA και GC την προηγούμενη 5ετία ήταν 2 εκατομμύρια euro και τώρα με το ίδιο εργατικό δυναμικό χωρίς ίχνος επενδύσεων και promotion και χωρίς να κάνει έστω ένα αξιοπρεπές site και να βάλει την Ελλάδα στο Nintendo Club Ευρώπης βγάζει 35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ EURO τα 4 τελευταία χρόνια.....ΗΜΑΡΤΟΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΑΖΕΤΕ που δεν έχουμε nintendo club, τα "καπέλα" που πέφτουν στις τιμές των παιχνιδιών μας νοιάζει η δημοτικότητα της Ninty στην Ελλάδα......Άντε και στο δίαλο λοιπόν η δημοτικότητα και ο ΑΛΛΟΣ κάθεται στο ΠΑΛΑΤΙ του και είναι ο ποιο πλούσιος ΙΑΠΩΝΕΖΟΣ και εδώ μιλάμε για δημοτικότητα....Που στο διάλο γράφω στα Forum του Πρετεντέρη των VIDEOGAMES....
                        [/b]
                        Με όλο τον σεβασμό αλλά αδύνατω να καταλάβω τι σχέση έχουν αυτά με το topic.
                        Εγώ δεν μίλησα για δημοτικότητα, αλλά για αντιμετώπιση.
                        Εννοείται ότι η αντιπροσωπεία της nintendo είναι ελεεινή και εννοείται ότι ο Iwata εχεί χέστει στο τάληρο.


                        Προσωπικά διάφωνω ότι το Playstation brand είναι δυνατό λόγω πειρατείας. ΗΤΑΝ δυνατό λόγω πεορατείας ή μάλλον ΚΑΙ λόγω πειρατείας.
                        Απλώς μιλάμε για την χώρα της δηθενιάς. Έτσι απλά. Εξώφυλλο χωρίς τύπο που πόζαρει με όπλο ή σπαθί δεν είναι game. Απλή λογική (γι' αυτούς).

                        Κι αν νομίζετε ότι αφορά μόνο την nin, κάντε μια δημοσκόπηση και για τις παιχνιδάρες Okami και Katamari και τι γνώμη έχουν οι πολλοί για αυτά.

                        Comment


                        • #27
                          ΧΑΧΑΧΑΧΑ μιλάω για καθαρά κέρδη.....
                          [/b]
                          Το βρίσκω λίγο δύσκολο να σου πω την αλήθεια. Αν δεν σου κάνει κόπο πες μου σε παρακαλώ από που πήρες αυτές τις πληροφορίες να πάω να το δω κι εγώ.


                          Comment


                          • #28
                            Το βρίσκω λίγο δύσκολο να σου πω την αλήθεια. Αν δεν σου κάνει κόπο πες μου σε παρακαλώ από που πήρες αυτές τις πληροφορίες να πάω να το δω κι εγώ.
                            [/b]
                            SORRY NDA.

                            Comment


                            • #29
                              Αγγελε ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι μιλας για τζιρο κι οχι για καθαρα κερδη. Αλλωστε με 5% δε βγαινουν τετοια λεφτα.
                              Do a barrel roll!

                              Comment


                              • #30
                                Μηπως το τοπικ επρεπε να παει στο Ninty thread?

                                Ειναι λιγο κουραστικο κ αντιφατικο. Τα Wii&DS ειναι αδικημενα, υποτιμημενα, ο κοσμος εχει προκαταληψη με αυτα, η Ελλαδα εχει τους μεγαλυτερους Haters κτλ
                                πως στο καλο ειναι πρωτα σε πωλησεις τοτε?

                                Η μηπως πρεπει να λεμε τα αυτονοητα και να λεμε ολοι το ιδιο, ποσα καλα ειναι αυτα τα συστηματα κ φοβερα καινοτομα...? Αυτος ειναι ο σκοπος του topic?
                                " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

                                Authenticity sir, authenticity. "

                                Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



                                Comment

                                Working...
                                X