Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nintendo vs Greece

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• sub zero no offence αλλά μάλλον μπερδεύεις το cartoon look με το απλοϊκό gameplay...Καμμία σχέση το ένα με το άλλο.
    Btw το Mario Kart απέχει από το Forza 1 έτος φωτός μιας και εκτός των άλλων μια σύγκριση είναι μάλλον αδόκιμη.Άλλο σου προσφέρει το Mario Kart και άλλο το Forza/Gran Turismo.

Paixtis όμως οι περισσότεροι στην ηλικία μας δεν θέλουν να παίζουν pokemon ή paper mario. Με πιάνεις;[/b]
    Και ΟΚΑΜΙ μήπως που έχει παιδικά painted γραφικά?Και το Viewtiful Joe??Και γενικά ό,τι έχει σχέση με αισθητική μακριά από το αληθοφανές?Αχ συγγνώμη τα ΟΚΑΜΙ και Viewtiful Joe έχουν κυκλοφορήσει σε Play2 άρα είναι παιχνιδάρες.(που είναι!!)
    Kαι για το Pokemon να πω νταξει έχεις δίκιο...Το Paper Mario βρε χριστιανέ το έχεις παίξει και το αποκηρύσσεις??

ΕDIT:
    Σιχαίνομαι να υπερασπίζομαι τη Ninty και την κάθε Ninty γιατί αν και όντως έχει casual προσανατολισμό,έχουν βγει πολύ καλά games και γιατί στην τελική έχω μάθει να παίζω όσοα περισσότερα μπορώ για να εκφέρω άποψη και όταν δεν έχω ασχοληθεί με κάτι(πχ το overrated για πολλούς Assassin's Creed)να το βουλώνω...Και είναι κρίμα από κολλήματα ο καθένας να μην τα παίζει ή να γενικεύει.Έχω το 360,το wii θα πάρω και το PS3 και μπορώ να αντιληφθώ το ρόλο του κάθε game.Τόσο το βάρος ενός Metal Gear όσο και το βάρος ενός Mario ή του Halo.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να αναδειχθεί κάποιο ως καλύτερο μέσα από θάψιμο των άλλων.

Aποκτήστε μία σφαιρική άποψη των πραγμάτων και μετά κρίνετε και άλλους 25άρηδες που παίζουν "Mario",Sonic,Viewtiful Joe,Locoroco και τα ρέστα,γιατί έχουν κουραστεί από ένα τοπίο τίγκα στους marines και τους σκληροτράχηλους macho heroes.(ένας Duke τους χρειάζεται να έρθουν στα ίσα τους)
    «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• Ο Scatman έχει ένα δίκιο όσον αφορά τις πολλαπλές κατηγοριοποιήσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε, αυτή τη στιγμή για να μπορεί κανείς να αναλύσει κάποια πράγματα στο οικοδόμημα της βιομηχανίας, είναι αναγκασμένος να δεχθεί την αδιαμφισβήτητη ύπαρξη των τριών κατηγόριων gamer, δηλαδή, hardcore, mainstream και casual, αυτές είναι οι κατηγόριες τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ υποκατηγορίες και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο υπάγονται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.

Τώρα όσον αφορά τη παραπάνω διαμάχη, θέλω να μου προσδιορίσει κάποιος τον όρο ?παιδικότητα? πρώτα και μετά να συνεχίσουμε τη συζήτηση.
      Γιατί imo έχουν ειπωθεί αρκετές ανακρίβειες και κάποιες εντελώς άτοπες συγκρίσεις.
      There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
      Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Akrivos afto pou eipe o burai.Paidikotita me vasi to aploiko gameplay kai oxi vasi tou look.Alla poloi ap'oti fainetai dn mporoun na ksexorisoun afta ta duo.
        Nintendo I.D.: paixtis
        3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• Το edit του Burai με κάλυψε, ό,τι θα έμπαινα στο κόπο να γράψω τα είπε, Kudos.

Το μεγαλύτερο λάθος είναι να κάνει κανείς την άτοπη εξίσωση που ακούει στο, ?οτιδήποτε μη mature = παιδικό?. Νομίζω ότι είναι κοινά αποδεκτό ότι η Nintendo δεν βγάζει αυτό που έχει επικρατήσει να αποκαλείται ως ?mature τίτλος?, δηλαδή τίτλους της φιλοσοφίας του Metal Gear Solid, του Grand Theft Auto κλπ, αυτό δεν πάει να πει ότι βγάζει παιδικούς τίτλους.

Το Paper Mariο εντωμεταξύ δεν είναι καθόλου παιδικός τίτλος, άσχετα εάν η εμφάνιση ξεγελάει, ενώ καλό είναι να κρίνουμε τίτλους με τους οποίους έχουμε έρθει σε επαφή, no offence αλλά…

Οι τίτλοι που ανέφερε στο post του ο Burai είναι επίσης εξαιρετικά παραδείγματα παιχνιδιών τα οποία απορρίπτουν την mature προσέγγιση, αυτό δε τα κάνει παιδικούς.

Μη mature δε συνεπάγεται παιδικό τίτλο.

Αλλά νομίζω αλλού ήθελαν να καταλήξουν οι BB και Sub Zero, στο ότι δηλαδή η Nintendo δεν βγάζει mature τίτλους, κάτι που είναι αλήθεια, άσχετα εάν ήταν λάθος ο χαρακτηρισμός παιδικό σε οτιδήποτε μη mature.
          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Άρα καταλήγουμε σε ένα ασφαλή συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι κρίνουν απ' όσα βλέπουν και όχι απ' όσα παίζουν.

Άρα το gameplay είναι δευτερεύον για μερικά άτομα και ότι συνεπάγεται με "mature" look είναι και hardcore........

Δέστε και μια πέτρα στο λαιμό και τραβάτε κατά Φάληρο μεριά τα υπόλοιπα είναι εύκολα....

Comment

• Και ΟΚΑΜΙ μήπως που έχει παιδικά painted γραφικά?Και το Viewtiful Joe??Και γενικά ό,τι έχει σχέση με αισθητική μακριά από το αληθοφανές?Αχ συγγνώμη τα ΟΚΑΜΙ και Viewtiful Joe έχουν κυκλοφορήσει σε Play2 άρα είναι παιχνιδάρες.(που είναι!!)
              [/b]
              Όχι ρε φίλε απλώς το ps2 έχει τρόπος του λέγειν 3000 ενήλικους τίτλους και 1000 "παιδικούς" καρτουνίστικους πες τους όπως θες, αν και το Όkami δεν το θεωρώ τόσο παιδικό. Στις κονσόλες της Nintendo η κατάσταση.
              είναι αντίστροφη

Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Αν δεν το είχες παίξει πίστεψέ με παιδικό θα το θεωρούσες.Όπως το θεωρούν και πόσοι άλλοι χωρίς να εχουν ασχοληθεί.
                Και εφόσον σου άρεσε,πίστεψέ με,αν δοκιμάσεις να παίξεις ένα Zelda δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου αρέσει μιας και μιλάμε για πολύ παρόμοιες εμπειρίες.
                Τέλος πάντων,το PS2 έχει πολλούς καλούς τίτλους χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι ωριμότεροι είναι και καλύτεροι των άλλων,but that's just me.
                «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• Όχι ρε φίλε απλώς το ps2 έχει τρόπος του λέγειν 3000 ενήλικους τίτλους και 1000 "παιδικούς" καρτουνίστικους πες τους όπως θες, αν και το Όkami δεν το θεωρώ τόσο παιδικό. Στις κονσόλες της Nintendo η κατάσταση.
                  είναι αντίστροφη
                  [/b]
                  Η απορία που είχα συνεχώς από παρόμοια σχόλια που διατυπωνόντουσαν και επαναδιατυπωνόντουσαν στο topic (και τώρα άλλη μια φορά μέσα από τα λεγόμενα του BigBOSS) είναι μία:
                  So fuckin' what?

Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω. Ποιά η διαφορά ενός παιχνιδιού με cel-shaded από ένα παιχνίδι με πιο ρεαλιστικά γραφικά; Ποιά η διαφορά του να σκοτώνεις paratroopas σε ένα Mario από το να σκοτώνεις τρομοκράτες σε ένα Metal-Gear; Μπορείς να ταυτιστείς περισσότερο με τον Snake από τον Mario ίσως; Είναι ρεαλιστικότερο να είσαι στρατιώτης απ'το να είσαι υδραυλικός; Και αν είναι έτσι, τι γίνεται με παιχνίδια όπως το God Of War; Να πεις "δεν μου αρέσουν τα platform" να το δεχτώ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιός ο συσχετισμός ανάμεσα στο "ύφος" αν θέλετε (παρόλες τις διευκρινίσεις που έχουν γίνει, δεν έχω καταλάβει ακόμη πώς ακριβώς ορίζετε την "παιδικότητα" ενός παιχνιδιού - οπότε I'll go for "πόσα-λίτρα-αίματος-κάνεις-τους-αντίπαλους-να-χάσουν-σε-ένα-παιχνίδι") και στην απόλαυση που λαμβάνεις από ένα videogame. Ή μήπως απλά είναι ένα αντίκτυπο των στερεοτύπων της κοινωνίας μας, ένα βήμα μετά το "τα videogames είναι για παιδάκια";

Εdit: Btw, τα Pokemon σαν παιχνίδι έχουν περισσότερο βάθος απ'όσο φαίνεται, για να γίνεις πραγματικά καλός χρειάζεται πάμπολλες ώρες ενασχόλησης και μυαλό.
                  "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

• Όχι ρε φίλε απλώς το ps2 έχει τρόπος του λέγειν 3000 ενήλικους τίτλους και 1000 "παιδικούς" καρτουνίστικους πες τους όπως θες, αν και το Όkami δεν το θεωρώ τόσο παιδικό. Στις κονσόλες της Nintendo η κατάσταση.
                    είναι αντίστροφη
                    [/b]
                    <div align="center"></div>

Comment

• Po po poso ta spaei o mature mario pou postares&#33;Ti Solid Snake kai Lara Croft,ti Dante kai Sam Fisher edo einai o pio treliaris pozeras iroas videogame pou exei vgei pote&#33;Marioooo... etsi opos dn pisteva na tn do pote&#33;Pragmatika korifi&#33;

Comment

• Να σας πω την διαφορα που βλεπω εγω. Εχω πετυχει το 7 χρονο ξαδερφακι μου να παιζει Metal Gear 3. Λοιπον το παιδακι, απλα κρυβοταν και σκοτωνε. Και νταξ, να πω την αληθεια δε νομιζω να το τερματισε ποτε απλα απ οτι φαινοταν του αρεσε το gameplay. Παρολαυτα δεν καταλαβαινε MIA απο το σεναριο, το οποιο σεναριο ειναι μεγαλο μερος του παιχνιδιου και η κατανοηση του, ενας απ τους λογους που το παιζουν οι μεγαλυτεροι.

Το γιατι σκοτωνεις τρομοκρατες εχει τεραστια διαφορα απο το γιατι σκοτωνεις goombas οσον αφορα το πως βιωνουν το παιχνιδι ατομα διαφορετικης ηλικιας. Κι&#39;εγω θα παιξω Alex Kidd, γιατι οπως και ο ξαδερφος μου απολαμβανω το gameplay, και δεν εχω προβλημα να πω οτι παιζω ενα παιδικο παιχνιδι. Γιατι το gameplay του μαμαει και αυτο μου αρκει. Απλα πρεπει να φτασω στο τελος της πιστας και δεν υπαρχει περιπτωση αυτος που μου πουλησε την μηχανη να την περασε λαθραια και να τον κυνηγαει το boss της πιστας καθως με βοηθαει να εξοντωσω ενα μοχθηρο συνδικατο, και με τα λεφτα να θελει να περασει κρυφα την κορη του στο Μεξικο για να μη τη βρει το boss. Οχι. Τιποτα. Μπαινω στο μαγαζι, παιρνω την μηχανη και παιζω πετρα ψαλιδι χαρτι με το boss και αυτο ειναι ολο. Ομως το πως και το γιατι κανεις πραγματα σε πιο matured παιχνιδια, εχει διαφορα.

Αλλα σε παιχνιδια που το σεναριο παιζει εξισου σημαντικο ρολο, υπαρχει διαφορα. Αν το παιδακι επαιζε το MGS αφου φυγει απο το Kansas που λεει και ο Ground Zero, θα το απολαμβανε πιο πολυ στα σιγουρα επειδη θα καταλαβαινε πιο πολλα, οχι γιατι ειναι rated M, η A,B,C κατι...

Please μην κολλησετε με τον τιτλο. Οπου MGS βαλτε οτιδηποτε αναλογο.
                        https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

Comment

• I see. Ώστε η "παιδικότητα" ενός παιχνιδιού οφείλεται στο ηλικιακό κοινό το οποίο μπορεί να απολαύσει και να κατανοήσει πλήρως - και όχι απλώς να παίξει- το συγκεκριμένο παιχνίδι (γιατί μην ξεχνάμε πως μεγαλύτερη προτίμηση δείχνεται στα GTA απ&#39;ότι στα Mario-related παιχνίδια σήμερα από τις πιο μικρές ηλικίες), λόγω σεναρίου. Παρόλα αυτά με την ίδια ευκολία που ένα 7χρονο δεν καταλαβαίνει το σενάριο ενός MGS, μπορεί να μην το καταλάβει και ένας μεγαλύτερης ηλικίας (έχω υπόψη μου ένα παιδί που έκανε skip τα cut-scenes). Επίσης, το ότι ένα 7χρονο μπορεί να καταλάβει το σενάριο ενός Mario δεν σημαίνει, ότι ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας δεν μπορεί να το απολαύσει (κοινώς απευθύνεται σε μεγαλύτερο, όχι διαφορετικό, κοινό). Αλλά αν απολαμβάνετε μόνο παιχνίδια με πολύπλοκο σενάριο, τότε μάλιστα, δέχομαι το να κατακρίνετε τη Nintendo για την μη δημιουργία τέτοιων. Ευχαριστώ για την εξήγηση.

Α, και κάτι άλλο: βάση των παραπάνω, δεν ξέρω κατά πόσο ένα Castlevania (σκότωσε τον Dracula), ένα racing ή ένα fighting (π.χ. Mortal Kombat - νίκησε το τουρνουά), θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν "mature".

P.S: Akira, η εικόνα τα σπασε.
                          "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

• Nope δεν εννοω αυτο αν καταλαβες απο το παραδειγμα με το Alex Kidd, το οποιο το λατρευω. Απλα ειπα οτι αλλη εμπειρια θα χω εγω με ενα MGS για παραδειγμα, και αλλη ενα παιδι.

Μιλαμε γενικα για παιχνιδια, τωρα αμα μου πιανεις συγκεκριμενα για Castlevania (platform) και Mortal Kombat (fighting), εχουν να κανουν με το skill του καθενος, απλα διαφερουν στο στυλ απο αλλα παιχνιδια του ειδους (και παιζονται απο ανεξαρτητου ηλικιας ατομα δε πιστευω να υπαρχει κατηγοριοποιηση που απαγορευει κατι τετοιο). Ναι, σε αυτα δεν εχει σημασια το γιατι, απλα σκοτωνεις, ομως αλλη εμπειρια ενος παιχνιδιου που σε νοιαζει μονο το gameplay και αλλη ενος παιχνιδιου που κρινεται και απο αλλους παραγοντες. Στην δευτερη κατηγορια, η ηλικια σε βοηθαει να το απολαυσεις καλυτερα. Τωρα, για το παιδι που ξερεις να κανει σκιπ τα cutscenes εχω να πω: προβλημα του.

To σεναριο ειναι ο παραγοντας που μου ηρθε επειδη μιλουσατε και εχω και το περιστατικο περι MGS. Αλλα παιχνιδια εχουν πχ πολυπλοκο συστημα με μαχες που αν κατσεις και το ψαξεις κανεις παπαδες, πραγμα που συνηθως κανουν οι πιο ψαγμενοι gamers οχι καποιο παιδακι. Υπαρχουν πολλοι αλλοι τετοιοι παραγοντες, σχεδον οσοι και τα παιχνιδια που τους περιλαμβανουν.

Δεν υποβαθμιζω τιποτα αν ειναι καλο το παιχνιδι μου περισσευει, απλα πιστευω σε αυτη τη διαφορα.
                            https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

Comment

• Ksereis to mature pou anaferoume exei na kanei me to pws fainetai to paixnidi kai oxi to senario tou.Alla vazeis kai enan allo paragonta parolafta gia to ti einai paidiko.Etsi exoume:

&#39;&#39;Paidiko 8eoreitai ena videogame oxi apo to pws fainetai(imature,mature) alla apo to gameplay tou(aploiko) i to senario(aploiko) tou efoson exei senario.Ta anapoda isxuoun gia ta enilika games.&#39;&#39;

Otidipote anaferetai sto mature stoixeio(ellinika dedomena) dilonei ama8ia/imima8ia pou en teli vlaptei ti nintendo logo ton pollwn imature games pou kukloforoun se afti.Gia ellada ufistatai se megalo va8mo afti i adikia kai polu pi8anon kai se alles upanaptiktes xwres.

Comment

• Η απορία που είχα συνεχώς από παρόμοια σχόλια που διατυπωνόντουσαν και επαναδιατυπωνόντουσαν στο topic (και τώρα άλλη μια φορά μέσα από τα λεγόμενα του BigBOSS) είναι μία:
                                So fuckin&#39; what?[/b]
                                So wtf προσπαθούν να κάνουν μερικοί για να αποδείξουν το ανάποδο; γιατί είναι κακό οι κονσόλες της nintendo να έχουν ένα πιο παιδικό ύφος από τη στιγμή που και η nintendo δεν ενοχλείτε από αυτό; Με το παράδειγμα που έγραψα νομίζω πως ήμουν πολύ κατατοπιστικός, δεν χρειάζονται πολλά λόγια πάνω σε αυτό το θέμα.
                                Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Working...
                                X