Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nintendo vs Greece

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • <div class='quotetop'>(paixtis &#064; May 18 2008, 08&#58;20 PM) [snapback]23471[/snapback]</div>
    Ksereis to mature pou anaferoume exei na kanei me to pws fainetai to paixnidi kai oxi to senario tou.Alla vazeis kai enan allo paragonta parolafta gia to ti einai paidiko.Etsi exoume:

    &#39;&#39;Paidiko 8eoreitai ena videogame oxi apo to pws fainetai(imature,mature) alla apo to gameplay tou(aploiko) i to senario(aploiko) tou efoson exei senario.Ta anapoda isxuoun gia ta enilika games.&#39;&#39;

    Otidipote anaferetai sto mature stoixeio(ellinika dedomena) dilonei ama8ia/imima8ia pou en teli vlaptei ti nintendo logo ton pollwn imature games pou kukloforoun se afti.Gia ellada ufistatai se megalo va8mo afti i adikia kai polu pi8anon kai se alles upanaptiktes xwres.
    [/b]

    αυτό που λες την Ελλάδα υπανάπτυκτη για το ότι δε γουστάρουν παιχνίδια της Ν μου τη δίνει απίστευτα.όχι ότι δεν είμαστε,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

    και κάτι ακόμα.παρακαλώ πολύ ΛΗΞΤΕ ΤΟ&#33;&#33;&#33;όλες οι απόψεις έχουν ακουστεί είτε με επιχειρήματα είτε χωρίς (δεν αναφέρω).ο καθένας έχει την άποψή του.μην προσπαθείτε να αλλάξετε τις απόψεις των άλλων αναλύοντας το τόσο πολύ.ζαλίστηκα...πάω να πάρω ντεπόν.
    Carpe diem

    Comment


    • Nope δεν εννοω αυτο αν καταλαβες απο το παραδειγμα με το Alex Kidd, το οποιο το λατρευω. Απλα ειπα οτι αλλη εμπειρια θα χω εγω με ενα MGS για παραδειγμα, και αλλη ενα παιδι.

      Μιλαμε γενικα για παιχνιδια, τωρα αμα μου πιανεις συγκεκριμενα για Castlevania (platform) και Mortal Kombat (fighting), εχουν να κανουν με το skill του καθενος, απλα διαφερουν στο στυλ απο αλλα παιχνιδια του ειδους (και παιζονται απο ανεξαρτητου ηλικιας ατομα δε πιστευω να υπαρχει κατηγοριοποιηση που απαγορευει κατι τετοιο). Ναι, σε αυτα δεν εχει σημασια το γιατι, απλα σκοτωνεις, ομως αλλη εμπειρια ενος παιχνιδιου που σε νοιαζει μονο το gameplay και αλλη ενος παιχνιδιου που κρινεται και απο αλλους παραγοντες. Στην δευτερη κατηγορια, η ηλικια σε βοηθαει να το απολαυσεις καλυτερα. Τωρα, για το παιδι που ξερεις να κανει σκιπ τα cutscenes εχω να πω: προβλημα του.

      To σεναριο ειναι ο παραγοντας που μου ηρθε επειδη μιλουσατε και εχω και το περιστατικο περι MGS. Αλλα παιχνιδια εχουν πχ πολυπλοκο συστημα με μαχες που αν κατσεις και το ψαξεις κανεις παπαδες, πραγμα που συνηθως κανουν οι πιο ψαγμενοι gamers οχι καποιο παιδακι. Υπαρχουν πολλοι αλλοι τετοιοι παραγοντες, σχεδον οσοι και τα παιχνιδια που τους περιλαμβανουν.

      Δεν υποβαθμιζω τιποτα αν ειναι καλο το παιχνιδι μου περισσευει, απλα πιστευω σε αυτη τη διαφορα.
      [/b]
      Μάλλον παρερμήνευσες τα λεγόμενά μου, κατάλαβα τι εννοούσες στο προηγούμενο post σου. Δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε εσένα, αλλά το γεγονός ότι εσύ αναφέρεσαι σε εσένα, ή το ότι αναφέρεσαι στην διαφορά ανάμεσα σε μερικά παιχνίδια, ή το γεγονός ότι μόνο μερικοί τα αντιμετωπίζουν με συγκεκριμένο τρόπο με κάνει να αναρωτιέμαι για το κατά πόσο μπορούμε να κάνουμε γενικεύσεις και να αναφερθούμε σε "παιδικά" παιχνίδια ή ακόμη και σε "παιδικές" κονσόλες (όπως είπα αλλιώς μπορεί να αντιμετωπίζει ένας ενήλικας το MGS από έναν άλλο ενήλικα και το ίδιο ισχύει και για τους ανήλικους αλλά και σε ένα Mario World -δεν ξέρω αν μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε ηλικιακά την συμπεριφορά που παρουσιάζουν οι παίκτες απέναντι στα δυο παιχνίδια), με βάση το πώς ορίζεις εσύ την παιδικότητα πάντα.


      So wtf προσπαθούν να κάνουν μερικοί για να αποδείξουν το ανάποδο; γιατί είναι κακό οι κονσόλες της nintendo να έχουν ένα πιο παιδικό ύφος από τη στιγμή που και η nintendo δεν ενοχλείτε από αυτό; Με το παράδειγμα που έγραψα νομίζω πως ήμουν πολύ κατατοπιστικός, δεν χρειάζονται πολλά λόγια πάνω σε αυτό το θέμα.
      [/b]
      Παραμένει το θεματάκι του ορισμού της "παιδικότητας", αφού απ&#39;ότι φαίνεται ο καθένας το αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο πλέον. Παρόλα αυτά, θεωρόντας ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι (αν έχω καταλάβει καλά, αν όχι διόρθωσέ με) ως παιδικότητα το ηλικιακό όριο της PEGI (ή όπως ονομάζεται αυτός ο οργανισμός που δεν αφήνει τους ανήλικους να παίζουν GTA) που φέρει κάθε τίτλος στη θήκη του, η απάντηση είναι προφανώς και όχι. Τους οπαδούς της Nintendo δεν τους πειράζει που οι περισσότεροι τίτλοι της είναι 3+ (γιαυτό και τους παίζουν άλλωστε). Το θέμα είναι ακριβώς το αντίθετο: γιατί κάποιοι αντιμετωπίζουν αρνητικά το γεγονός αυτό.
      "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

      Comment


      • Οι χαρακτηρες (character design) ειναι σημαντικο στοιχειο. Αν τα pokemon ηταν τρομαχτικα τερατα υψους 30 μετρων δε θα ειχε προβλημα κανεις. Αλλα τα cuddly πλασματακια ηταν επιλογη της N και ο καθενας, μεγαλος η μικρος μπορει να μην γουσταρει και να προτιμαει την Lara απο τον Mario. Το gameplay παντως ειναι καλο και αν το ψαξει ο gamer εχει πολλα παρε δωσε με τα elements.

        Συμπερασμα: Προσωπικο γουστο, και αν θυσιαζεις το coolness για το gameplay εσυ χανεις (καλα δε χανεις, απλα αντι να παιζεις 2 καλα παιχνιδια παιζεις μονο 1). Κατα τα αλλα την PEGI την εχω γραμμενη εκει που δε πιανει μελανι, οπως και ο πιο πολυς κοσμος.

        Κανονικα δε θα ξαναποσταρα αλλα:
        Ποιά η διαφορά του να σκοτώνεις paratroopas σε ένα Mario από το να σκοτώνεις τρομοκράτες σε ένα Metal-Gear; Μπορείς να ταυτιστείς περισσότερο με τον Snake από τον Mario ίσως; Είναι ρεαλιστικότερο να είσαι στρατιώτης απ&#39;το να είσαι υδραυλικός;[/b]
        Εγω σε αυτο ηθελα να απαντησω εξαρχης και πιστευω οτι καταλαβαινετε τι θελω να πω. Διαφωνειτε πως καποιος πιο μεγαλος που εχει ακουστα τι ειναι ο ψυχρος πολεμος μπορει να απολαυσει πιο πολυ το MGS; Επισης τονισα πως δεν ειναι μονο το σεναριο ειναι και αλλα στοιχεια που δε θα εκμεταλλευθει ΚΥΡΙΩΣ ενα παιδι οταν παιζει ενα παιχνιδι, μην απομονωνετε το οτι ανεφερα το σεναριο, ετυχε.

        Edit
        αυτό που λες την Ελλάδα υπανάπτυκτη για το ότι δε γουστάρουν παιχνίδια της Ν μου τη δίνει απίστευτα.όχι ότι δεν είμαστε,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.[/b]
        +1

        Edit no 2: No Mario you are not mature enough for me but that&#39;s why I play your games. If you become "mature" then die.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

        H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

        Comment


        • Sumfono me tn prolalisanta.File mou Altair dn 8eoro tn ellada upanaptikti epeidi dn goustarei paixnidia tis nintendo.Alla to oti eimaste upanaptiktoi dn mas voi8aei os lao na mporoume na krinoume orima to ti einai paidiko kai to ti moiazei me paidiko(imature) alla mono paidiko dn einai an katseis kai to paikseis.Toulaxiston dn to katalavainoun oi perisoteroi.Kai dn anaferomai sto 8ema twn pwlisewn alla ston arnitismo tous apenanti stin etairia kai ta paixnidia ths.Afto paratiritai akomi kai edo alla kai se pollous &#39;&#39;hardcore&#39;&#39; gamers pou dn 8eloun oi alloi na tous lene paidakia kai akolou8oun kai aftoi to elliniko revma katakrinontas tous allous.
          Nintendo I.D.: paixtis
          3ds friend code: 2664-2347-7128

          Comment


          • 2 facts για την Ελληνική πραγματικότητα:

            Όποιο παιχνίδι δεν έχει για πρωταγωνιστή έναν ρεαλιστικό χαρακτήρα είναι είτε παιδικό είτε μη ενήλικο που τελικά στην Ελλάδα καταλήγουν να σημαίνουν το ίδιο.

            Όποιο παιχνίδι δεν έχει φωτορεαλιστικά γραφικά είναι είτε παιδικό είτε μη ενήλικο που τελικά στην Ελλάδα καταλήγουν να σημαίνουν το ίδιο.

            Όλα τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις κονσόλες αλλά όσον αφορά την Nintendo η κατάσταση είναι πολύ-πολύ-πολύ χειρότερη.

            Κλασικό παράδειγμα ότι το Ratchet & Clank θεωρείται πολύ, μα πολύ λιγότερο παιδικό από το Super Mario Galaxy.
            Προσωπικά δεν θεωρώ κανένα από τα δύο παιδικό, αλλά παιχνίδια που αφορούν όλες τις ηλικίες, απλώς αδυνατό να κατανοήσω πως ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ζωάκι δεν είναι τόσο παιδικό, αλλά ένα άλλο με πρωταγωνιστή ένα παχύ ανθρωπάκο είναι.
            Μήπως, μήπως λέω το Ratchet & Clank κυκλοφορούσε σε κονσόλα της Nintendo θα θεωρούνταν αφόρητα παιδικό;


            Τώρα για το χιλιοειπωμένο &#39;&#39;στο Wii κουνάς τα χέρια σου&#39;&#39;, το επαναλαμβάνω με κεφαλαία γράμματα και περιμένω απάντηση:

            ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΚΟΥΜΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΕΙΡΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ REAL GAMEPLAY, ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΥΝΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕ MOTION SENSING EINAI GIMMICK ΓΙΑ ΤΟΥΣ CASUAL ΚΑΙ NON GAMERS;

            Aaaallllrighty then&#33;

            Comment


            • +1
              O ratchet einai paidikos sto sxediasmo opos kai oi topo8esies alla epeidi exei opla einai pio mature.
              Nintendo I.D.: paixtis
              3ds friend code: 2664-2347-7128

              Comment


              • +1
                O ratchet einai paidikos sto sxediasmo opos kai oi topo8esies alla epeidi einai se mhxanhma ths &#036;ony einai pio mature.
                [/b]
                fixed.
                Ned Stark

                A man draws his sword in order to protect the small wound deep in his heart.
                It was inflicted in the days long past,at the farthest reach of his memories.
                A man wields his sword in order to depart life with a smile.
                In the days far ahead,beyond the reach of his memory.
                Ειναι ανθρωπος, κι ομως δεν εχει αδυναμιες.
                Εχει υλικη υποσταση, κι ομως δεν υπαρχει.
                Ειναι ο Getta Robo.

                Comment


                • +1
                  O ratchet einai paidikos sto sxediasmo opos kai oi topo8esies alla epeidi den einai se mhxanhma ths Nintendo kai exei opla einai pio mature.
                  [/b]
                  fixed x2
                  https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

                  H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

                  Comment


                  • Ας το κλειδώσει πια κάποιος αυτό το thread. Επίσης προτείνω να γίνει ban σε όσους δεν μπορούν να συζητήσουν με βάση το gaming, αλλά τα κόμπλεξ τους για τις επιλογές και αγορές που κάνουν.
                    Insert Coin

                    Comment


                    • Δηλαδη πως το βλεπεις τωρα, θες να φυγει το μισο φορουμ;
                      Do a barrel roll!

                      Comment


                      • Δηλαδη πως το βλεπεις τωρα, θες να φυγει το μισο φορουμ;
                        [/b]
                        Αν χρειαστεί ας φύγει και όλο. Τουλάχιστον θα μπορούμε να έχουμε σοβαρές συζητήσεις και όχι ακατάσχετη μπουρδολογία.
                        Insert Coin

                        Comment

                        Working...
                        X