δε νομίζω ότι με 1-2 ευρώ παραπάνω το μήνα θα έκλεινε κανενός το σπίτι για να πάρει κάτι που αγαπάει και γουστάρει.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Τέλος εποχής...
Collapse
X
-
Θα συμφωνήσω πως η δυσαναλογία τιμής - ποσότητας ύλης ήταν ένα μεγάλο αρνητικό του GamePro. Αλλά, αφήνοντας στην άκρη το Pixel, το οποίο δεν έχω διαβάσει ποτέ, πραγματικά, όσα περιοδικά κι αν έπιασα στα χέρια μου, ποτέ δεν είδα κάποιο που να συγκρίνεται με το GamePro στις καλές του περιόδους.
Πραγματικά, δε μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάποιοι να πιστεύουν ότι το GamePro είχε "άχρηστες στήλες και θέματα", ή ότι το Computer Games Magazine είχε "μέτρια reviews" (κλάσεις καλύτερα απ' αυτά του PC Master κατά την γνώμη μου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πουλάει σαν gaming έντυπο στα μάτια μου).
Βέβαια, εντάξει, ο καθένας έχει την άποψη του, δεν κατακρίνω κανέναν, απλώς αυτές οι απόψεις μου κάνουν εντύπωση."Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
-
Altair, οι λογοι που σταματησε να εκδιδετε το περιοδικο και οχι αυτοι που υποθετεις. Απλα η εταιρια δεν ειχε πολυ πιστη στην πορεια του περιοδικου, και απο το να ρισκαρει εστω και απειροελαχιστα, αποφασισαν να το κλεισουν. Προσωπικα αγοραζα το περιοδικο, μεχρι να γινουν κατι περιεργα σκηνικα με μεταγραφες απο το lamepro, με παρομοιου τυπου ιδεολογια οπου σταματησε να με ενδιαφερει. Αυτα τωρα που γραφεις περι κριτικη και ωριμη σκεψη απο το gamepro.. Να δεχτω οτι ειναι προσωπικη και ατομικη σου αποψη, αλλα ως εκει. Αν ρωτησεις κανεναν για το ηλικιακο κοινο που απευθυνοταν το περιοδικο, θα γελανε και οι πετρες
Περι του pc master, αν και παραμενει ακομα αρκετα καλο, δυστηχως πλεον δεν ειναι σε καμια περιπτωση αυτο που ηταν καποτε. Και οσον αφορα για την ποιοτητα του, δες ποσες εταιριες (εξωτερικου παντα, και οχι εγχωριοι εισαγωγεις) εχουν τι παρε-δωσε με το περιοδικο, καθως και σε τι επιπεδο αναγνωρισης ειναι απο ατομα του χωρου στο εξωτερικο.
Αυτα πιστευω λενε πολλα, ποσο μαλιστα οταν ο εγχωριος συναγωνισμος τους κοιταει απο χιλιομετρα χαμηλα.
TheCursed, εφοσων δεν εχεις πιασει στα χερια σου καποιο τευχος pixel
α) Δεν εχεις πιασει το καλυτερο εντυπο του χωρου που εκδοθηκε ποτε στη χωρα μας
β) Μπορεις να κατεβασεις τευχη απο το www.retromaniax.gr τευχη τα οποια τα εχουν με αδεια απο τους υπευθυνους και ειναι απολυτος νομιμο.
Περι καλες μερες του gamepro ειναι τελειως υποκειμενικο. Για εμενα πχ ειναι οι παλιες καλες μερες, οπου το μεγαλυτερο μερος της ομαδας ηταν απο ατομα απο το αδελφικο user (πχ ο θεος shadowcaster αλλα και αλλοι πολλοι), και υπηρχε ενα ομορφο, ζεστο κλιμα χωρις ξερολισμους και διατριβες και μωβ βατραχια που πουλουσαν οι λαμερς του μετεπειτα περιοδικου.
Περι των reviews, αν και επισης προσωπικη σου αποψη, θα σου πω δυο λογους που εχω στο μυαλο μου. Πρωτα απο ολα, τα περισοτερα reviews του περιοδικου ηταν απο μια ως δυο σελιδες. Δεν θυμαμε να ειχα δει περισοτερες, και αυτες οι σελιδες ηταν με αρκετα μεγαλες εικονες, τοποθετημενες ηλιθια, ετσι ωστε να κοβουν μερος που θα μπορουσε να μπει περισοτερο κειμενο.
Οπως και να εχει, επειδη επερνα ολα αυτα τα περιοδικα στη στρατιωτικη μου θητεια, θα σου πω ενα παραδειγμα review. Pc master & Computers game magazine ειχανε κανει τον ιδιο μηνα αφιερωμα σε ενα strategy σχετικα με καστρα, δεν θυμαμε τωρα πως ακριβως λεγεται. Αν και στα δυο περιοδικα, ειχε παρει παρομοια βαθμολογια (καπου στο 75% περιπου), οι διαφορες των περιοδικων ηταν οι εξεις.
Στο computers game show, απλα μαμαγε το παιχνιδι λεγοντας οτι το ταδε ανταγωνιστικο παιχνιδι παιχνιδι ειναι καλυτερο, και οτι αυτο ειναι μαπα γιατι δεν τους αρεσε και επειδη δεν ηταν τοσο καλο οσο θα θελανε και οσο θα επρεπε, και στο pc master, αν και ειχε επισης παρομοια βαθμολογια, μεσα σε 3 σελιδες αντι για δυο, σου εδειχνε ο αρθρογραφος πραγματικα γιατι πηρε αυτη την βαθμολογια, τα μειονεκτηματα του, αλλα και φυσικα τα πλεονεκτημα τα του, με τετοιο τροπο ωστε καποιος που δεν εχει δει το τελικο βαθμο, να ειναι σε θεση να καταλαβει σε ενα καλο επιπεδο τι παιζει με το παιχνιδι και τι πιθανων να του αρεσει, και τι οχι.
Αυτη ηταν και η διαφορα στα δυο αυτα περιοδικα. Το πρωτο σου πεταγε μια τυποποιημενη απαντηση made in internets, και το δευτερο ειχε μια καλη αναλυση πανω στο παιχνιδι. Αυτη ειναι και η φιλοσοφια του pc master, η τουλαχιστον ηταν, μιας και οταν εφυγε ο -Θεος- Βαγγελης Κρατσας, πολλα πραγματα πηραν την κατηφορα..Ned Stark

A man draws his sword in order to protect the small wound deep in his heart.
It was inflicted in the days long past,at the farthest reach of his memories.
A man wields his sword in order to depart life with a smile.
In the days far ahead,beyond the reach of his memory.
Ειναι ανθρωπος, κι ομως δεν εχει αδυναμιες.
Εχει υλικη υποσταση, κι ομως δεν υπαρχει.
Ειναι ο Getta Robo.
Comment
-
Θα συμφωνήσω με τον TheCursed. Το PcMaster το αγόραζα πολλά χρόνια πριν (ακόμα το αγοράζω περιστασιακά λόγω Κουβόπουλου κυρίως),αλλά δεν πιστεύω ποτέ πως η ποιότητα των reviews του ήταν κάτι το ιδιαίτερο.Πολλές φορές τα reviews ήταν 6σέλιδα ή ακόμα και 8σέλιδα,αλλά ένιωθα ότι δεν έπιαναν την ουσία,αναλώνονταν σε ανούσιο μπλα μπλα και γλυκανάλατα αστειάκια,απλά για να γεμίσουν τις σελίδες. Γενικά θεωρώ πως το PcMaster των τελευταίων χρόνων (μέχρι που σταμάτησα να το αγοράζω συχνά,οπότε από εκεί και έπειτα δεν δικαιούμαι να εκφέρω άποψη) έχει πέσει πολύ σε ποιότητα (το τονίζω,σε ποιότητα) σε σχέση με πολλά χρόνια πριν. Κατά τη γνώμη μου το PcMaster ήταν περισσότερο mainstream από το CGM γι'αυτό και πουλούσε πολύ περισσότερο.Είχε μεγαλύτερο "fanbase".Θα συμφωνήσω πάντως ότι και το Gamepro και το CGM είχαν ρίξει κατά κάποιον τρόπο τα standards τους από τον καιρό που ανέλαβε η Motorpress.
Τώρα σχετικά με αυτά που λέει ο ΦΥΓΕ διαφωνώ καθέτως,πλαγίως,διαγωνίως,οριζοντίως και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο μπορεί να διαφωνήσει κανέις με κάποιον.Το ότι ένα περιοδικό έχει ποικίλη θεματολογία,όπως το PCM,που εκτείνεται και σε άλλες κατηγορίες που αφορούν τους υπολογισττές εκτός από τα games,αυτό δε σημαίνει πάντα ότι είναι έγκυρο και μπορεί να καλύψει τις δικές σου απαιτήσεις. Τώρα το ότι το gamepro ήταν πιο εξειδικευμένο,αυτό για εμένα είναι μία χαζομάρα διότι όσο μιλούσε για Video Games και για τον χώρο γενικότερα αυτό,άλλο τόσο το έκανε και το κάνει το Games.Η θεματολογία είναι η ίδια, η "προσέγγιση" είναι αυτή που αλλάζει και η ποιότητα των συντακτών του κάθε περιοδικού. Το ανύπαρκτο -για εμένα- Games πολύ απλά είναι πιο πιασάρικο,απευθύνεται στα πλήθη που απλά γουστάρουν να τρέχουν με το ψηφιακό τους αμάξι,να παίζουν την ψηφιακή τους μπάλα,να σκοτώνουν τους ψηφιακούς "κακούς" χωρίς πολλά πολλά,χωρίς να το ψάξουν και ιδιαίτερα.Και δεν το κατηγορώ γι'αυτό,ούτε αυτούς που το διαβάζουν.Απλά για εμένα δεν υφίσταται καν σαν περιοδικό.Τουλάχιστον αυτό κατάφέρνει και "επιβιώνει" μιά χαρά μέσα στα χρόνια.Μαγκιά του...Μου αρέσει να τρώω μικρά παιδάκια.
Comment
-
<div class='quotetop'>(Getta Robo @ May 30 2008, 05:13 PM) [snapback]25629[/snapback]</div>Altair, οι λογοι που σταματησε να εκδιδετε το περιοδικο και οχι αυτοι που υποθετεις. Απλα η εταιρια δεν ειχε πολυ πιστη στην πορεια του περιοδικου, και απο το να ρισκαρει εστω και απειροελαχιστα, αποφασισαν να το κλεισουν. Προσωπικα αγοραζα το περιοδικο, μεχρι να γινουν κατι περιεργα σκηνικα με μεταγραφες απο το lamepro, με παρομοιου τυπου ιδεολογια οπου σταματησε να με ενδιαφερει. Αυτα τωρα που γραφεις περι κριτικη και ωριμη σκεψη απο το gamepro.. Να δεχτω οτι ειναι προσωπικη και ατομικη σου αποψη, αλλα ως εκει. Αν ρωτησεις κανεναν για το ηλικιακο κοινο που απευθυνοταν το περιοδικο, θα γελανε και οι πετρες
Περι του pc master, αν και παραμενει ακομα αρκετα καλο, δυστηχως πλεον δεν ειναι σε καμια περιπτωση αυτο που ηταν καποτε. Και οσον αφορα για την ποιοτητα του, δες ποσες εταιριες (εξωτερικου παντα, και οχι εγχωριοι εισαγωγεις) εχουν τι παρε-δωσε με το περιοδικο, καθως και σε τι επιπεδο αναγνωρισης ειναι απο ατομα του χωρου στο εξωτερικο.
Αυτα πιστευω λενε πολλα, ποσο μαλιστα οταν ο εγχωριος συναγωνισμος τους κοιταει απο χιλιομετρα χαμηλα.
TheCursed, εφοσων δεν εχεις πιασει στα χερια σου καποιο τευχος pixel
α) Δεν εχεις πιασει το καλυτερο εντυπο του χωρου που εκδοθηκε ποτε στη χωρα μας
β) Μπορεις να κατεβασεις τευχη απο το www.retromaniax.gr τευχη τα οποια τα εχουν με αδεια απο τους υπευθυνους και ειναι απολυτος νομιμο.
Περι καλες μερες του gamepro ειναι τελειως υποκειμενικο. Για εμενα πχ ειναι οι παλιες καλες μερες, οπου το μεγαλυτερο μερος της ομαδας ηταν απο ατομα απο το αδελφικο user (πχ ο θεος shadowcaster αλλα και αλλοι πολλοι), και υπηρχε ενα ομορφο, ζεστο κλιμα χωρις ξερολισμους και διατριβες και μωβ βατραχια που πουλουσαν οι λαμερς του μετεπειτα περιοδικου.
[/b]
απλά lol.
όσον αφορά το Pixel καλό ήταν αλλά κατώτερο του GAMEPRO.με κεφαλαία γράμματα Getta.
κλάσεις ανώτερα τα τεύχη στα οποία έγραφε ο Talk Show Host.Το gamepro τότε έλεγε πολλές αλήθειες.εξέφραζε σκέψεις και αμφιβολίες που οι άλλοι δεν ανέφεραν καν πριν το ριβιού.
όσο για αυτά που λες περί ηλικιακού κοινού αν θες ανάλυσε το λίγο παραπάνω.γιατί τα τελευταία τεύχη ήταν σαφώς πιο adult focused απ'ότι τα πρώτα πρώτα τεύχη.
Carpe diem
Comment
-
Sumfwnw me Cursed,Altair kai Neltharion.To gamepro didakse epi epoxhs talk show host.Akseperasto kata polu.Evale ta gualia se opoiodipote user kai pixel!To pcmaster apo tn alli itan einai kai 8a einai pio piasariko.Gamati i poiotita xartiou,eksidikevmenes gnwseis gia pc,demos,analogia timis.Dn einai to antistoixo games sta pc alla einai sigouro oti apef8inetai se pio mainstream koino oson afora ta games apoti to cgmag.Nintendo I.D.: paixtis
3ds friend code: 2664-2347-7128
Comment
-
Η χρηση εποχη για το gamepro ηταν οταν ο sephiroth βρισκοταν στο τιμονι και η συντακτικη ομαδα ηταν σαφως μεγαλυτερη απο τις τελευταιες του μερες ( talk show host , lonas , alucard , blackstorm , alda , jin κλπ ) και κρατησε για περιπου ενα χρονο . Αυτον τον ενα χρονο πιστευω οτι το περιοδικο αγγιξε τρομερα επιπεδα ποιοτητας για τα δεδομενα του ελληνικου χωρου ( αφιερωματα , αρθρα , αποψεις πανω στην βιομηχανια , πανεξυπνες στηλες , τρομερο συστημα βαθμολογησης που αντικατοπτριζε ακριβως τα γραφομενα των καταπληκτικων κειμενων ) και γενικοτερα θεωρω οτι ηταν πολυ μπροστα απ'οτιδηποτε εχει παρουσιαστει εγχωρια . Τοσο το παρελθον του ( η εποχη των μεταφρασεων ) οσο και η συνεχεια ( οι φιλοτιμες προσπαθιες δεν ηταν αρκετες για να αντιμετοπισουν την ελλειψη των συντακτων , τις αλλαγες απο τις εκδοτικες ) δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο imo... Απο κει και περα και το pixel ηταν ενα πολυ καλο εντυπο αλλα και εγω πιστευω μη συγκρισημο με την χρυση εποχη του gp . Παρ'ολα δεν μπορω να πω πολλα πραγματα γιατι ημουν αρκετα μικρος ακομα και επι εποχης του pixel ng (θυμαμαι το πρωτο τευχος μας το εδιναν δωρεαν στο τοτε console clubs ).
Comment
-
Getta, όπως είπα, ο καθένας έχεις τις απόψεις του και τα βλέπει απ' τη μεριά του. Δέχομαι τα όσα λες, λοιπόν. Σ' ένα σημείο θέλω να σταθώ μόνο.
Σχολιάζεις το θέμα του ηλικιακού κοινού. Να σου υπενθυμίσω, πρώτα - πρώτα, πως η ποιότητα του λόγου σε διάφορα αφιερώματα ήταν τέτοια, που ένας δωδεκάχρονος, για παράδειγμα, δεν θα καταλάβαινε όλα όσα θα έπρεπε να καταλάβει. Απ' όσα γράφεις, συμπεραίνω πως κατά την άποψή σου το επίπεδο του λόγου ήταν τέτοιο, επειδή οι συντάκτες ήθελαν να "πουλήσουν μούρη" ή κάτι παρόμοιο. Ακόμη κι έτσι να είναι, όμως, δεν αναιρείται αυτό που λέω εγώ: Ένα μικρό παιδί δεν μπορεί καν να καταλάβει τα όσα γράφονταν στο GamePro κατά καιρούς, πόσο μάλλον να τα φιλτράρει, να τα αναλύσει, να τα κρίνει και να βγάλει συμπεράσματα από αυτά.Αυτα τωρα που γραφεις περι κριτικη και ωριμη σκεψη απο το gamepro.. Να δεχτω οτι ειναι προσωπικη και ατομικη σου αποψη, αλλα ως εκει. Αν ρωτησεις κανεναν για το ηλικιακο κοινο που απευθυνοταν το περιοδικο, θα γελανε και οι πετρες
[/b]
Αλλά και πέραν αυτού, η αναφορά στην gaming κουλτούρα διάφορων χωρών, η παραλλήλιση του gaming με κοινωνικά θέματα και τόσες άλλες θεματολογίες, είναι λίαν άνωθεν του νοητικού επιπέδου ενός παιδιού. Ακόμα και ο πιο ψαγμένος δωδεκάχρονος, που έχει άποψη πάνω στην πολιτική, στην θρησκεία, στην ηθική και σε άλλα τέτοια "βαριά" θέματα, χάνει πολύ εύκολα τη μπάλα όταν γίνονται βαθυστόχαστες συγκρίσεις και παραλληλίσεις, έστω κι αν επί της ουσίας είναι ανούσιες, έστω κι αν γίνονται για ποζεριά, έστω κι αν βγαίνουν λαθεμένα συμπεράσματα από αυτές.
Επομένως, επέτρεψέ μου να θεωρώ την τοποθέτησή σου συνολικά εκτός λογικής. Μπορεί το GamePro να ήταν, κατ' εσέ, φρου φρου κι αρώματα και καθόλου ουσία, το οποίο το δέχομαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως απευθυνόταν σε δεκάχρονους. Πολύ περισσότερο απευθυνόταν (κι απευθύνεται) σε αυτές τις ηλικίες το PC Master, το οποίο, αν έχεις καλές γνώσεις γύρω από τους υπολογιστές και τον χώρο της πληροφορικής, γνώσεις τις οποίες έχουν κάποιοι δεκάχρονοι στις μέρες μας, είναι ένα τα μάλα ανάλαφρο έντυπο.
EDIT: Παραλίγο να το ξεχάσω... Ευχαριστώ για το link.
"Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
-
Επειδη θιχτηκε..
παιδια μην αναφερετε καθολου τη λεξη Pixel.
Ειναι ιεροσυλια κι αδικο να συγκρινει καποιος αυτο το "απολυτο" gaming περιοδικο με το Gamepro ή καθε αλλο...
πιθανα πολλοι να το γνωρισαν με την πιο προσφατη μορφη του οταν επανακυκλοφορησε μετα απο μια τεραστια διακοπη ΑΛΛΑ αυτο ηταν απλα μια προσπαθεια αναβιωσης του μυθου που απετυχε.
ο Getta εδωσε ενα Link που προσφερουν δωρεαν τευχη. Μπειτε στον κοπο να κατεβασετε μερικα για να δειτε ποσο μπροστα ηταν. Μην κρινετε στο flu
Οσο για το gamepro, το χω ξαναπει (αποψη μου που συγκλινει με παρα πολλων αλλων ατομων)..μετα τον Sephiroth αρχισε η πτωση.
Προτειμουσα τη μαγεια της Αμερικανιας που κουβαλουσε κι οχι τη φιλοσοφικη "και καλα" ψαγμενη στροφη που εκανε αργοτερα.
Cursed με ολα αυτα που ειπες εχω την εντυπωση πως ολα αυτα τα χρονια διαβαζα την Παλαια Διαθηκη κι οχι το Gamepro!
" You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?
Authenticity sir, authenticity. "
Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment
-
Δηλαδή, υπερβάλλω κάπου;Cursed με ολα αυτα που ειπες εχω την εντυπωση πως ολα αυτα τα χρονια διαβαζα την Παλαια Διαθηκη κι οχι το Gamepro!

[/b]
Κι επίσης, αν ισχύουν τα όσα λες, η Παλαιά Διαθήκη του gaming στην Ελλάδα είναι το Pixel. Το GamePro, είναι, γιατί όχι, η Καινή.
"Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
-
Παιδιά δεν υπάρχει καμία δήθεν φιλοσοφική στροφή.
Το εγχείρημα του GamePro από το 2003 και μετά ήθελε βαριά καρύδια για να γίνει, κι όσο κράτησε, σε ένα μεγάλο βαθμό κατά την γνώμη μου πέτυχε. Υπάρχει και κοινό το οποίο ενδιαφέρεται και για την άλλη πλευρά της βιομηχανίας, όχι μόνο την επιφανειακή, υπάρχει κοινό που θέλει να διαβάσει και κάποια άρθρα και προβληματισμούς και...φιλοσοφία όπως λέτε, αυτή η προσέγγιση είναι λογικό, αφενός να μην απευθύνεται σε όλους, αφετέρου να μη μπορούν να την κατανοήσουν όλοι.
Το GamePro ακολούθησε την προσέγγιση EDGE, εάν δεν σας αρέσει το EDGE είναι απόλυτα λογικό να μη σας άρεσε κι η νέα προσέγγιση του GamePro, υπάρχει όμως και κοινό που του αρέσει αυτή η πιο κουλτουρέ, όπως συνηθίζουν να λένε μερικοί, κατεύθυνση που πείρε το περιοδικό, ανάμεσα τους κι εγώ.
Και στη τελική πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κάτι, τα ΜΜΕ αλλάζουν, το χαρτί ξεπεράστηκε, βρισκόμαστε την εποχή που ο ηλεκτρονικός τύπος έχει το πάνω χέρι, δε μιλάω για video games αλλά γενικά, πλέον η κάθε trendy Λίστα και Μπάμπης μπαίνει στο internet, για τους πιο ψαγμένους ούτε λόγος, και ενημερώνεται από εκεί. Το εναπομένων κοινό που θα κλιθεί να διαθέσει χρήματα για να αγοράσει ?χάρτινη? ενημέρωση είναι τρομερά περιορισμένο σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια. Για να επιβιώσει ένα περιοδικό ή μια εφημερίδα πχ, δε πάει πια να πουλήσει είδηση, αλλά άποψη και προβληματισμό (aka φιλοσοφία), δεν μπορεί σήμερα ένα περιοδικό να πάει να πουλήσει ούτε ειδήσεις, ούτε reviews, αν το κάνει σήμερα είναι καταδικασμένο να είναι ένα τρομερά mainstream έντυπο (GAMES).
Το είχα πει και παλιότερα και θα το ξαναπώ, ελληνικό EDGE σε μορφή περιοδικού δε μπορεί να επιβιώσει, η πιο προσιτή λύση είναι ένα site…και αν.There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα όσα λέει ο Loggo
Καταρχάς, απορώ πραγματικά γιατί γύρισε το θέμα σε ''Pixel vs Gamepro''
Η εμπειρία που έχω από το πρώτο, ήταν το Pixel NG και τα παλιά τεύχη σκαναρισμένα από mame.gr που έδωσε λινκ κι ο Getta, δεν θα μιλήσω για αυτό μιας και δεν είναι ο σκοπός του τόπικ αυτός κι ούτε έχει κάποιο νόημα αυτή η άτυπη κόντρα, ειλικρινά.
Το παλιό gamepro ήταν πληροφοριο-κεντρικό,όντας μετάφραση στο μεγαλύτερο μέρος και δίνοντας βάση στην απλή ενημέρωση.Για την προηγούμενη δεκαετία ήταν υπεραρκετό κάτι τέτοιο.Σήμερα οι πληροφορίες βρίσκονται πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα από τον ηλεκτρονικό Τύπο και γι αυτό ανέφερα τον συγκεκριμένο παράγοντα πιο πάνω.Είναι μια πραγματικότητα, απλά.
Η νεότερη εκδοχή του Gamepro, έδινε κυρίως βάση σε απόψεις,παρουσιάσεις,αφιερώματα και μια πιο <<ψαγμένη>> ή κατά άλλους <<δήθεν>> ματιά για τα videogames. Το gaming κοινό εν ελλάδι δεν ήταν έτοιμο, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον για ένα τέτοιο εγχείρημα, είτε λόγω μεγέθους είτε λόγω πείρας.
Η όλη κατάσταση με την motopress,τις περικοπες, την αύξηση τιμής κτλ. απλά επιτάχυνε τις εξελίξεις κατ εμέ.
Ακόμα και το ΕDGE που αναφέρει ο Loggo ,με τόση ιστορία και σε μια αγορά πολύ πιο συνειδητοποιημένη από την δική μας περι των vg, έχει σχετικά μικρή κυκλοφορία σε σύγκριση με μη ειδικό τύπο.
Τέλος, όπως είπα, ενδιαφέρον πιστεύω θα έχει η όποια επόμενη δουλειά των συντελεστών
Comment
-
Ακριβώς Boy.
Επίσης η σύγκριση του GamePro της νέας εποχής και του παλιού Pixel είναι άτοπη, είναι σα να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Πολύ απλά γιατί πρόκειται για έντυπα διαφορετικής φιλοσοφίας. Το να συγκρίνει κανείς το Pixel με το κλασικό GamePro το δέχομαι, ακριβώς γιατί επρόκειτο για έντυπα της ίδιας γραμμής, για την ιστορία προτιμούσα το Pixel, όσο και το Pixel Next Gen που κατ’ εμέ ήταν καλύτερο από το GamePro, απλά το GamePro, και λόγο της απουσίας Pixel για μεγάλο διάστημα, γαλούχησε τους περισσότερους της γενιάς μας, είχε δημιουργήσει αυτό που εύστοχα χαρακτήρισε ο Getta ?παρεΐστικο κι ανάλαφρο κλίμα? και ήμασταν πιο κοντά με το συγκεκριμένο περιοδικό.
Αλλά το Pixel με το νέο GamePro δε μπορεί να συγκριθεί, καταρχήν σαν φιλοσοφία εντύπου και κατ’ επέκταση και ποιοτικά φυσικά. Για να κρίνει κανείς τη συγκεκριμένη φιλοσοφία (φιλοσοφία EDGE), πρέπει πρώτα να καταλάβει τι πρεσβεύει και που απευθύνεται.
Δέχομαι αυτό που λέει ο Getta, και αρκετός ακόμα κόσμος, ότι δηλαδή η προσέγγιση EDGE δε προσφέρει αυτή την τακτική δυνατής gameplay ανάλυσης και ξεκοκαλίσματος του τίτλου στα reviews του (το κλασικό μοντέλο review που γνωρίσαμε στα παλιά περιοδικά δηλαδή, και που ακολουθούν και τα περισσότερα sites σήμερα). Αντίθετα τα reviews του EDGE δεν είναι αυτά που διαβάζοντας τα θα σου περιγράψουν αναλυτικά τα πάντα γύρω από τον τίτλο, τα modes, τι κάνει το κάθε κουμπί στο χειριστήριο, δεν είναι αυτός ο στόχος τους.
Το EDGE (κι η EDGE προσέγγιση γενικότερα) πιάνει το video game και το εξετάζει με άλλο μάτι, από άλλη οπτική γωνία, δίνοντας βάρος κυρίως στην καλλιτεχνική αύρα του τίτλου, μη ξεχνάμε ότι το EDGE ήταν το πρώτο περιοδικό που έκανε λόγο για τέχνη και video games, η προσέγγιση αυτή προφανώς δεν είναι αποδεκτή απ΄ όλους, κάποιους δε τους ενδιαφέρει, ενώ κάποιοι άλλοι δεν την καταλαβαίνουν καν.
Το EDGE προσφέρει μια διαφορετική - εναλλακτική προσέγγιση και στη τελική το συγκεκριμένο έντυπο ποντάρει και στο γεγονός ότι το αναγνωστικό κοινό του, ακριβώς επειδή πρόκειται για πολύ ψαγμένο κοινό, έχει κατά πάσα πιθανότητα ήδη διαβάσει και ενημερωθεί με την ?συμβατική? review θεωρία, από ένα έως εκατόν ένα διαφορετικά άλλα μέσα που τη προσφέρουν, και είναι εκεί για να συμπληρώσει με τη δική του εναλλακτική ματιά, τη δική του οπτική γωνία.There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
Πρωτον να πω οτι την γνωμη μου την εγραψα στο φορουμ του CGM, οποτε οποιος δεν βαριεται και θελει να την δει ας παει μια βολτα απο εκει.
Σε οτι αφορα το θεμα του Pixel. Απλα ελεος.
Το παλιο Pixel μαζι με το USER ηταν τα μονα περιοδικα στην ελλαδα για videogames και ειναι απολυτως λογικο να τα εκθιαζουμε. Το θεμα ομως ειναι οτι σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να κανουμε συγκρισεις, οποτε συμφωνω απολυτα με ο,τι ειπε παραπανω ο Loggo.
Το Next-Gen Pixel ηταν απλα μια αϊδια ολκης η οποια δεν αξιζε ουτε το τελευταιο φραγκο για να το αγορασει κανεις. Οταν το πηρα για πρωτη φορα μετα απο χρονια αναγνωσης του παλιου Pixel, ενιωσα μια ευχαριστηση που το ξαναεβλεπα μπροστα μου. Τοτε ομως ετυχε να αγορασω και ενα ξενο περιοδικο ονοματι Play. Και αυτο που ειδα με εκανε να μην ξαναεμπιστευτω ποτε πια εντυπο που φερει το ονομα Γκρελονι πανω του: το Pixel Next-Gen ηταν μια απολυτα πιστη αντιγραφη του περιοδικου Play του εξωτερικου, με ελαχιστες διαφορες και ενα ή δυο ελληνικα κειμενα. Μαλιστα εχω κρατημενα τα συγκεκριμενα περιοδικα καπου στο χωριο μου, οποτε με την πρωτη ευκαιρια θα ηθελα να τα δω κιολας.
Απο εκει και περα αυτο που ξερω ειναι πως τα κειμενα του GamePro μας εκαναν τους Gamers που ειμαστε σημερα, κατι το οποιο ησχυει για τους περισσοτερους απο εμας. Οποτε εαν καποιος δεν γουσταρε ή δεν γουσταρει το περιοδικο και τα παιδια που το απαρτιζαν, για τον οποιονδηποτε λογο, μπορει να κανει ο,τι θελει αλλα ας μην λεει ανακριβειες και χαζομαρες. Το να ειναι καποιος εγκαθετος και μερολυπτικος ειναι δικαιωμα του μεν, κακο δικο του δε. Δεν προκειται να αλλαξει γνωμη και ουτε προκειται να παραδεχτει ποτε αυτο που ο υπολοιπος κοσμος πιστευει, εναντια στην δικη του ιδεα και γνωμη.
Τελος παντων, the time has come to rise again και υπομονη. Coming soon...:tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:
Comment
Comment