Announcement

Collapse
No announcement yet.

Top 10 fighting games..

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Top 10 fighting games..

    http://www.gametrailers.com/player/28348.html

    Μιας και το θεμα με τα FPS ειχε περαση ζηλεψα κι εγω...
    Θα πω αλλη φορα τη γνωμη μου για τη λιστα ως συνολο.

    Για την ωρα απλα αφιερωνω στον Jedah το τελος του αφιερωματος (μιας και το υπολοιπο ειναι λιγο ακυρο ).

    Υ.Γ.

    Το βαλα στα Retro λογω της φυσης του ειδους (αν βγαζει νοημα αυτο ).

  • #2
    Για να μην καθυστερούμε τους υπόλοιπους ορίστε το ScrewAttack Fighting Games Top 10:

    1) SFIII: 3rd Strike
    2) Marvel vs Capcom 2 (US Fetisch)
    3) Super Smash Bros Melle
    4) Mortal Kombat 2 (WTF?)
    5) Killer Instinct (ULTRA-lol)
    6) Virtua Fighter 5
    7) SoulCalibur (Ground_Zero should know better about this)
    8) Tekken 3
    9) Dead or Alive 4 (lol?)
    10) Guilty Gear XX #Reload

    Το όλο TOP 10 είναι αστείο, αν και επέλεξαν να υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι ανα σειρά. Το Super Turbo έπρεπε να υπάρχει στην λίστα (για μενα είναι #1) αλλά πάλι καλά που έβαλαν το 3rd Strike πρώτο γιατί πραγματικά δεν θα μπορούσα να καταλάβω τι καπνίζουν και πίνουν αυτοί οι τυπάδες. Αλλά θα μου πείς εδώ βάλανε το Wolfenstein 3D στο Top 10 FPS, αυτό μας πειράζει; Όπως και να έχει είναι η γνώμη μιας χαβαλεδιάρικης παρέας που ευτυχώς σώνεται από το #1. Μα καλά παιχνίδι Mortal Kombat σε Top 10; Αυτά παίζοταν μόνο όταν είμασταν πιστιρίκια και μας εντυπωσίαζε το αίμα...

    Το θέμα επίσης δεν ανήκει στο Retro. Ορίστε και οι λόγοι.
    Insert Coin

    Comment


    • #3
      Βασικά Jedah έχεις δίκιο σ’ ό,τι λες.
      Απλά η ουσία του screwattack συνοψίζεται στις εξής δυο φράσεις.
      Βασικά ο τύπος στο Screwattack ανέκαθεν έφτιαχνε τα Top -10 με βάση πρώτα το προσωπικό του γούστο και μετά το οποιοδήποτε αντικειμενικό κριτήριο.
      [/b]
      Απλά σε τέτοια Top lists(φέρνω για παράδειγμα το Top 20 για SNES)θα μπούνε και games που αγαπήθηκαν.[/b]
      Οπότε και προφανώς δεν αποτελούν εγχειρίδιο τα Top-10/20 τους κλπ.
      There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
      Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

      Comment


      • #4
        Aν βαζανε τα ΚΙ, Μortal Kombat και SSB (I hate party fighters) κατω απο το Guilty Gear, ή ακομα καλυτερα αν αντικαθιστουσαν καποιο απο αυτα με το Samurai Shodown, τοτε δε θα ειχα παραπονο.

        Ωπ! Next in the list: AVGN. Δε με χαλασε
        https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

        H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

        Comment


        • #5
          πρωτα πρωτα Tekken 5 (κατα τη γνωμη μου ειναι το πιο ολοκληρωμενο παιχνιδι της σειρας) και Street Fighter Alpha 3! και ισως εβαζα και Tekken Tag Tournament. κριμα που δεν επαιξα το Super Smash Bros: Brawl γιατι μπορει να βαζα αυτο πρωτο, αν και δεν ειναι ακριβως 100% fighting game ή καλυτερα δεν ακολουθα τη φιλοσοφια τους. συμφωνω παντως με τα Marvel vs Capcom 2 και Killer Instinct που ειπε ο Jedah.

          Comment


          • #6
            Λοιπον.. καποιες σκορπιες σκεψεις.

            Πρωτον ναι, η λιστα του SA ειναι ολιγον τι τραγικη με τους τιτλους που περιλαμβανει. Δεν αξιολογουν σαν ατομα που ασχοληθηκαν με το ειδος, αλλα σαν μεσοι gamers (ουτε καν μεσοι), πραγμα κακο για μια τετοια λιστα. Πολυ εμπορικη η λογικη τους πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. Κι εγω μικρος επαιζα MK2 και KI, αλλα δε γινεται να μην αντιληφθω σημερα ποσο τραγικα ειναι.

            Αν εκανα την προσπαθεια να συνταξω ενα top 10 σιγουρα θα ζοριζομουν ιδιαιτερα. Οχι τιποτα αλλο, αλλα στο ειδος δυσκολα κατι θεωερειται classic, συνηθως επειδη ακολουθουν βελτιωμενες εκδοσεις της σειρας και πατανε πανω στην ιδια συνταγη, βλεπε τα καμποσα Gulty Gear / SF / etc. revisions.

            Σιγουρα εχω τα Street Fighter II, III (Super Turbo και Third Strike αντιστοιχα), οπως και το Capcom VS SNK 2. Αυτα απο την Capcom.
            Πιο αναλυτικα το 2 θα το εβαζα οπωσδηποτε μεσα, αλλα σε καμια περιπτωση στην πρωτη θεση. Ναι τα αρχισε ολα, ναι μ αυτο μεγαλωσαν γενιες και γενιες, αλλα αξιολογωντας το σημερα δεν παυει να ειναι ενα φτωχο και ακρως προβληματικο παιχνιδι (σε σχεση με τον πιο προσφατο ανταγωνισμο - ας μην ξεχναμε πως η λιστα συντασσεται σημερα και οχι το 1992), ασχετα αν το παιζω ακομα επειδη το γουσταρω.

            Το 3 θα το εβαζα σιγουρα ψηλοτερα και ειναι και το μονο σημειο στο οποιο συμφωνω με τους τυπους του Screwattack. Πηρε μια δοκιμασμενη συνταγη και τη βελτιωσε σε ολα της τα σημεια. Εμπορικα απετυχε γιατι βγηκε πανω στην εμπορικη ανθηση των 3d fighting και απουσιαζαν οι γνωριμοι χαρακτηρες της σειρας σε τεραστιο ποσοστο, ομως η σημαντικοτητα του στο ειδος ειναι αδιαμφησβητητη και οσοι μπαινουν σε σοβαρα communities οπως το Shoryuken το ξερουν καλυτερα.

            Το CvS2 αν και unbalanced και ισως broken σε μερικα σημεια, το θεωρω μακραν το καλυτερο dream match / tag game που εχει βγει ποτε. Πληρεστατο cast και 6 fighting styles, ο ορισμος του fan service σε συναρτηση με ποιοτητα και old school tribute στο ειδος.

            Μετα την Capcom τι;

            Σιγουρα τα Guilty Gear δε θα μπορουσαν να μεινουν στην απεξω, με το Accent Core να ειναι πλεον το τελευταιο της σειρας. Unique characters (σχεδιαστικα και fighting style wise), απιστευτο art direction, φοβερο soundtrack και βαθυτατο gameplay.

            Μενουν αλλες 6 θεσεις και δε θα μπορουσα να αφησω απ εξω τις 3 δημοφιλεστερες 3d σειρες, Tekken, SC, VF. Το καθενα χανει σε διαφορα σημεια, αλλα ολα εχουν συμβαλει στην εξελιξη του ειδους. Εδω δυσκολευομαι παντως να ξεχωρισω ενα μερος απ την καθε σειρα και εχει να κανει με αυτο που ελεγα στην αρχη - για εξελιξεις πανω στην ιδια ιδεα.

            Απ την SNK αν ξεχωριζα κατι αυτο θα ηταν το Garou / Fatal Fury: The Mark of the Wolves, χαρη στα νεα gameplay mechanisms που εισηγαγε. Γενικα δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια με την SNK βεβαια, κακα τα ψεματα.

            Mενουν αλλες 2 θεσεις..
            Θα δωσω μια στο SSB: Melee οσο και αν ξεφευγει απ τα cliche του ειδους. Αν καποιος ξεφυγει απ τη νοοτροπια του δεν ειναι σοβαρο / δεν εχει μπαρες ενεργειας και δεν ειναι αποκλειστικα 1v1, τοτε θα ευχαριστηθει ενα πραγματικα πολυ καλο παιχνιδι.

            Δε μπορω να βρω αλλο τιτλο οποτε σταματαω εδω.

            Συνοψιζοντας εχουμε τα:

            SF3, SF2 CVS2
            Tekken, SC, VF
            GG Accent Core, Garou, SSBM

            Δε μπορω να τα καταταξω, αλλα το μονο που ξερω ειναι πως με την 1η 3αδα δε θα βαρεθω ποτε να ασχολουμαι.

            Α, βρηκα λυση, η 10η θεση μενει ανοικτη για το επερχομενο SF4 B) .

            P.S.

            Jedah, στο θεμα ηθελα να δωσω μια αλλη νοτα και το εκανα εδω, παρολαυτα ξερω πως ανηκει στα γενικα οποτε το μετακινω εκει για να μαστε και σωστοι στις δουλειες μας.

            Comment


            • #7
              Απόψεις αλλά κάποιο King of Fighters-δεν έχω ασχοληθεί με η σειρά,ίσως το 98?-θα έπρεπε να συμπεριληφθεί όπως και το Capcom VS SNK 2:Mark of the Millennium,με το οποίο επίσης δεν έχω ασχοληθεί όσο θα ήθελα αλλά έχει πολύ ισχυρό following.

              Πλέον αντί του SF α 3,θα έβαζα το α2 gold.Επίσης αν έπρεπε να μπει κάποιο MK,ναι αυτό είναι το ΙΙ.Είναι το πιο ισορροπημένο σαν MK κατ'εμέ.

              Το Killer Instinct πάντως δε με χάλασε καθόλου,ειδικά αν είχαν την arcade έκδοση.

              Συμφωνώ με τον Χeno...Σε ένα αντικειμενικό Τοπ 10,θα έπρεπε να κρίνεται και η διαχρονικότητα και κάθε άλλο παρά από αυτή χαρακηρίζονται τα KI και MK.

              Ωστόσο αν μιλάμε για προσωπικά Top 10,τότε ναι θα τα έβαζα μέσα όπως και κάποιους από τους Marvel crossovers τίτλους της Capcom.

              Επίσης τα Τοπ 10 του Screwattack πάντα τα αντιμετώπιζα χιουμοριστικά.Aν έχεις παίξει κάποια από αυτά που έχουν βάλει καταλαβαίνεις το λόγο.Προφανώς άλλο περιμένεις από ένα Τοπ 10 fighting μιας community που ασχολείται με το είδος και άλλο από χομπίστες.

              Κλασικό παράδειγμα το SF III,που δεν είναι αποδεκτό όσο το ΙΙ-να τολμήσω να πω και τα alpha?-για ποικίλους λόγους από το ευρύ κοινό.Αααχχ βαριέμαι να συνδέω το ps2 μου να έριχνα ένα playthrough στο 3rd strike με τον Ryu...
              «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

              Comment


              • #8
                ξεχασα να προσθεσω και το Rival Schools, αξιολογη σειρα και με αρκετο χιουμορ, εναλλακτικα των Street Fighter απο τη Capcom... κριμα που κυκλοφορησαν μονο δυο επεισοδια (ή τουλαχιστον τοσα επαιξα εγω) και μετα τελος...

                Comment


                • #9
                  Tha epixeirousa na vgalw top 10 kai egw alla den exw xrono, tha kanw ena post allh fora sxetika.

                  To mono pou tha anaferw einai to ekshs:

                  Pistevw oti kanoume fantamentalistiko lathos na sygrinoume 3d me 2d games (vazw kai se dikh tou kathgoria to SSB), prokeite gia teliws diaforetikhs filosofias games pou an kai anikoun sto fighting genre exoun terasties diafores.

                  Ean einai na dialeksoume kapoia apo afta ws kalitera kai den theloume na epireastoume apo fanboysmous tha ekana 2 top 5 lists gia 3d kai 2d antistixa, ean omws theloume na kanoume mia lista tote sigoura tha pesoume sto lathos tou na psifisoume ta games pou mas volepsan - mas minan ws pedikes mnimes - asxolithikame perisotero.

                  Oso gia ton top 10 tou SA to eixa dei poly paliotera kai to vrika to ligotero gelio.
                  To poio epitixeimeno top 10 pou ekane pote einai to top 10 Ho Ho Howes !!!
                  "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                  But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                  Kindred, this blade and I.
                  "

                  "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                  Greek Gaming Videos
                  Greek Final Fantasy Forum

                  Comment


                  • #10
                    Καλά αν βάλουμε λίστα με προσωπικά/πορωτικά κριτήρια εμένα με βλέπω να βάζω το Yie Ar Kung Fu πρώτο
                    Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                    Comment


                    • #11
                      Καλα ρε το οτι δεν συμπεριελαβαν το Fighter's Destiny δε το προσεξε κανενας σας;
                      Do a barrel roll!

                      Comment


                      • #12
                        Tha epixeirousa na vgalw top 10 kai egw alla den exw xrono, tha kanw ena post allh fora sxetika.

                        To mono pou tha anaferw einai to ekshs:

                        Pistevw oti kanoume fantamentalistiko lathos na sygrinoume 3d me 2d games (vazw kai se dikh tou kathgoria to SSB), prokeite gia teliws diaforetikhs filosofias games pou an kai anikoun sto fighting genre exoun terasties diafores.

                        Ean einai na dialeksoume kapoia apo afta ws kalitera kai den theloume na epireastoume apo fanboysmous tha ekana 2 top 5 lists gia 3d kai 2d antistixa[/b]
                        Ναι αυτο που λες ειναι σωστο, αλλα οταν κανεις μια λιστα ΓΕΝΙΚΑ για παιχνιδια ξυλου δε γινεται να κατσεις να κανεις ξεχωριστα για τα 2D και 3D, γιατι με αυτο το σκεπτικο και στα υπολοιπα το ιδιο θα πρεπε να κανεις (πχ αλλιως ειναι τα 2D platform games ή οποιο αλλο ειδος, κι αλλιως τα 3D κ.ο.κ.). ειναι κατι σαν λεπτομερια, ουσιαστικα αυτο που εχουν κοινο ειναι το ξυλο, το gameplay δηλαδη κι ο σκοπος του παιχνιδιου, κι αυτο μετραει ειτε παιζεται στις δυο διαστασεις ειτε στις τρεις. ετσι κι αλλιως κρινουμε το καθε παιχνιδι για την επιτυχια που ειχε περισσοτερο στην εποχη του, και ισως αν το θυμομαστε (και παιζουμε) ακομα. αν καποιο παιχνιδι σαν το Bloody Roar πχ που κανεις δεν ανεφερε ηταν μεν καλο αλλα οχι τοσο καλο οσο τα Killer Instinct για παραδειγμα, λογικα και δε μπαινει καν και δεν υπερισχιουν ουτε τα καλυτερα γραφικα του πρωτου...


                        Καλα ρε το οτι δεν συμπεριελαβαν το Fighter's Destiny δε το προσεξε κανενας σας;
                        [/b]
                        Αυτο το ειχε ξαναναφερει καποιος σε ενα θεμα παλι για παιχνιδια ξυλου, δεν ξερω αν ησουν εσυ, αλλα ειναι οντως τοσο καλο παιχνιδι ? δε θυμαμαι καν ποια εταιρεια το κυκλοφορησε, ΚΟΝΑΜΙ νομιζω ? και γιατι αφου ειχε τοση επιτυχια ωστε να πρεπει να μπει στο ΤΟΡ 10 των καλυτερων, δεν υπηρξε εστω ενα sequel ?

                        Comment


                        • #13
                          Δεν νομίζω οτι τα 2D και τα 3D fighting διαφέρουν και τόσο.
                          Να πεις, παιχνίδια σαν το Zelda και το Metroid άλλαξαν ριζικά όταν γύρισαν στις 3 διαστάσεις, αλλά σε ένα fighting game το gameplay στην ουσία του μένει ίδιο, έτσι δεν είναι;

                          Comment


                          • #14

                            Αυτο το ειχε ξαναναφερει καποιος σε ενα θεμα παλι για παιχνιδια ξυλου, δεν ξερω αν ησουν εσυ, αλλα ειναι οντως τοσο καλο παιχνιδι ? δε θυμαμαι καν ποια εταιρεια το κυκλοφορησε, ΚΟΝΑΜΙ νομιζω ? και γιατι αφου ειχε τοση επιτυχια ωστε να πρεπει να μπει στο ΤΟΡ 10 των καλυτερων, δεν υπηρξε εστω ενα sequel ?
                            [/b]




                            Originally posted by Raf
                            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                            Comment


                            • #15
                              Η all time classic λιστα ειναι αδυνατο να δημιουργηθει για διαφορους λογους.

                              Μερικοι απο αυτους, που επηρεαζουν την τελικη αποφαση ,εχουν να κανουν με το συναισθημα, τις ωρες που εχει αφιερωσει καποιος, την επιρροη απο διαφορες πηγες, την ενασχοληση με το αντικειμενο (δλδ αλλιως αντιλαμβανομαι εγω ενα καλο Fighting που δεν ειναι το αγαπημενο μου genre κι αλλιως καποιος που παιρνει μερος σε τουρνουα και διακρινεται) κτλ κτλ

                              Απτο να σχολιαζουμε απλα ενα τοπ-10 που βασιστηκε σε υποκειμενικα κριτηρια (αντικειμενικο/οικουμενικο δεν υπαρχει), δε θα ηταν καλυτερο να γραψει ο καθενας τις προτιμησεις του κι αν ειναι δυνατον να δουμε πανω-κατω που τεινει η δικη μας κοινοτητα και παραλληλα να κανουμε ενα συγκριτικο με αυτα των Screw Attack κτλ

                              Τεσπα, η δικη μου λιστα ειναι :

                              1. Fatal Fury Special (Sega Saturn)
                              2. Tekken 3 (Playstation)
                              3. Fighters Megamix (Sega Saturn)
                              4. Soul Calibur (Dreamcast)
                              5. Mark of Wolves (Dreamcast)
                              6. Dream Mix TV (Playstation 2)
                              7. King of Fighters - Maximum Impact 2 (Playstation 2)
                              8. Marvel vs Capcom (Arcades)
                              9. King of Fighters '95 (Saturn)
                              10. King of FIghters ΧΙ (Playstation 2)
                              " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

                              Authenticity sir, authenticity. "

                              Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



                              Comment

                              Working...
                              X