Announcement
Collapse
No announcement yet.
Fake HD Era;
Collapse
X
-
Επρεπε πραγματικα να ξημερωσει η 16η Ιουλιου του 2008 για να γραφτει αυτο το αρθρο;
Ολοι οσοι εχουν την παραμικρη ιδεα απο αναλυσεις (γενικα) και το τι συνεπαγονται οσον αφορα τις επιδοσεις στην αποδοση ενος προγραμματος (πειτε παιχνιδι, πειτε καποιο προγραμμα εμφανισης φωτογραφιων ή rendering) γνωριζουν πολυ καλα πως οι αναλυσεις που αναγραφονται στο κουτι καθε τηλεορασης ΚΑΙ κονσολας ηλεκτρονικων παιχνιδιων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τις αναλυσεις που αντιμετωπιζουμε σε εναν Η/Υ και τις εφαρμογες του.Ακομα και η πιο απαρχαιωμενη HD Ready TV μπορει υποθετηκα να αποδοσει 1080i (1920Χ1080 interlaced δλδ ffs!) χωρις πραγματικα να εχει τη δυνατοτητα απεικονισης σε τετοια αναλυση του οπτικου συνολου που θα επαιρνε απο καποια εξοδο/εφαρμογη PC.Οσο για τις κονσολες και τις αναλυσεις τους, σαφεστατα και παλι δεν εχουμε να κανουμε με τα ιδια μετρα και σταθμα:Αρκει ενας ανθρωπος με "σχετικα" υγιη οραση για να καταλαβει πως ενα εικονιδιο μεγεθους 150Χ150 pxls αποδιδεται χιλιες φορες καλυτερα στο monitor ενος PC (μεγεθους πχ και 21") ακομα κι αν τρεχει σε αναλυση 1024Χ768.Γιατι αυτο;Διοτι απλουστατα δε προκειται για το ιδιο πραγμα:Δε προκειται για τις ιδιες τεχνικες, δε προκειται για τα ιδια effects, δε προκειται για τα ιδια μεσα (καρτες γραφικων, shaders etc. etc.).Το ζητημα ειναι (και σε αυτο στηριχθηκε και ολο το κραξιμο στο αρθρο που παρεθεσες) πως αλλα μας ταζει το καθε συστημα και στην ουσια αλλα δινει.Καμια αντιρρηση με αυτο.Προκειται σαφεστατα για απατη απο μεριας των εταιρειων οι οποιες θελουν να promotαρουν τις κονσολες τους.Σαφεστατα και οι κονσολες της παρουσας γενιας μπορουν (απλα τεχνικα specs, οποιος τα διαβασει θα βγαλει ενα λογικο συμπερασμα) να αποδοσουν κατι αναλογο σε μια πραγματικη HD οθονη (projector, pc monitor, full HD tv - συγκεκριμενα μοντελα) ομως απλουστατα οι devs δε δουλευουν με αυτη τη λογικη.Αιτια;Ποσοι απο εμας εχουμε στο σπιτι μας μια οθονη ικανη να αποδοσει κατι τετοιο;Και ποιος ο λογος να επενδυσει μια εταιρεια σε εναν σωρο απο εξοδους και μεσα συνδεσης αφου δε προκειται να χρησιμοποιηθουν παρα μονο απο ενα 2% του καταναλωτικου κοινου;
Στην ουσια, who gives a fuck?Καλο ειναι να ξερουμε ποτε μας πουλανε φουμαρα βεβαια, αλλα ας το παραδεχτουμε:Mια κονσολα νεας γενιας κοστιζει λιγοτερο απο οτι μια high - end καρτα γραφικων και τα αποτελεσματα που παραγει οχι απλα κανουν αποσβεση του ποσου αλλα γαμουν και δερνουν...κι εφοσον αυτο που μας ενδιαφερει ειναι να βλεπουμε Resident Evil 5, Dead Space, Gears of War 2, Metal Gear Solid 4 κτλ και να μας τρεχουν τα σαλια, κανεις δε θα χαλαστει που εδωσε πανω - κατω 400 ευρω για μια κονσολα που αποδιδει ο,τι ενα PC των 1500 ευρω.
Cheel out λοιπον...
ΥΓ.Διαβαζοντας και το link που παραθετει ο τυπος στην αρχη του αρθρου προσεξα πως χρησιμοποιει σαν μετρο συγκρισης την εικονα τραβηγμενη απο επαγγελματικη καμερα της ταινιας Hero (straight out - of - reality print, αρα φωτορεαλιστικο λογω της προελευσης του - προκειται για ταινια αλλωστε) σε αντιπαραθεση με εναν τιτλο πρωτης γενιας στο XBOX360...ημαρτον παιδια, θα παθω τιποτα απο την ασυναρτησια...
-
Fioth θα διαφωνήσω σε αυτό που λες για τους devs.Οι περισσότεροι δουλεύουν με την λογική ότι ο άλλος έχει Hd,όχι το ανάποδο.Απόδειξη το γεγονός ότι σε ορισμένα παιχνίδια (GoW Dead Rising etc) σε SD δεν μπορείς ούτε τις γραμματοσειρές να διακρίνεις.
Αλλά παιδιά ναι,μπορεί μόνο 5 παιχνίδια να τρέχουν όλα και όλα σε 1080p αλλά νομίζω πως και το 720p που τρέχουν τα περισσότερα είναι πολύ πιο Hdικό από το 480i που είχαμε μέχρι σήμερα στις crt/sd tvs/consolesOriginally posted by RafΗ Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.
Comment
-
Fioth θα διαφωνήσω σε αυτό που λες για τους devs.Οι περισσότεροι δουλεύουν με την λογική ότι ο άλλος έχει Hd,όχι το ανάποδο.Απόδειξη το γεγονός ότι σε ορισμένα παιχνίδια (GoW Dead Rising etc) σε SD δεν μπορείς ούτε τις γραμματοσειρές να διακρίνεις.
Αλλά παιδιά ναι,μπορεί μόνο 5 παιχνίδια να τρέχουν όλα και όλα σε 1080p αλλά νομίζω πως και το 720p που τρέχουν τα περισσότερα είναι πολύ πιο Hdικό από το 480i που είχαμε μέχρι σήμερα στις crt/sd tvs/consoles
[/b]
Και προφανως δε τον ενδιαφερει τι βλεπει στην οθονη παρα το τι θα εγραφε το benchmark tool στο πανω δεξι μερος της οθονης αν θα μπορουσε να το εχει μπροστα του...αυτο εμενα μου ακουγεται ρηχο.
Comment
-
Διαφωνώ κάπως με το PC των 1500? αλλά τώρα θέλω άλλο να ρωτήσω
Έχω HDready TV, τι ακριβώς είναι το "ready"?
Ξέρω ότι δν είναι "πλήρως" HD αλλά νομίζω με κάποιο τρόπο μπορεί να γίνει ή να φτάσει στο περίπου?
Έχετε ιδέα πως που πότε γιατί κτλ? Κόστος?
Θα με βοηθούσε αρκετά αν πάρω καμιά πληροφορία μιας και είμαι άσχετος με το θέμα"...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."
Comment
-
Σε γενικες γραμμες HD Ready σημαινει πως μπορεις να τη χρησιμοποιησεις με οποιαδηποτε συσκευη εχει HD Compatible εξοδους (component,HDMI,S-video).Λογικα θα μπορει να παρει μεχρι 1080i αναλυσεις, οπου και αυτη ειναι η καλυτερη επιλογη σου αν εχεις τηλεοραση μικροτερη απο 40".Αν εχεις μαγαλυτερη πηγαινε για 720p μιας και οι interlaced αναλυσεις σε τετοια μεγεθη...φαινονται.
Comment
-
Συγκεκριμένα είναι 32''.
Νόμιζα/'Ακουσα/Διάβασα/Μου είπαν ότι με κάποιον αποκωδικοποητή ή όπως λέγεται μπορεί αν γίνει HDFull.
Άρα αν κατάλαβα αν έχω κάποια HD κονσόλα, dvd κτλ είναι "χονδρικά" έτοιμη? :blink:
Woha!"...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."
Comment
-
"Xoνδρικα" ΝΑΙ.Αυτό με τον αποκωδικοποιητή δεν έχει σχέση με τις αναλύσεις όμως,απλά οι FullHD TV's πιάνουν με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή τα ψηφιακά κανάλια της μπάντας των υψηλών συχνοτήτων,κάτι που στην HDReady το καταφέρνεις μόνο εξτρά αποκωδικοποιητή(πχ με fullHD πιάνεις κατευθείαν τα ψηφιακά της ΕΡΤ,ασχέτως αν είμαστε τόσο πίσω που ακόμα και αυτά στο Ελλάντα τρέχουν σε 480 ανάλυση).Originally posted by RafΗ Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.
Comment
-
Πραγματικά περίμενα κάποιος να απαντήσει πρώτα για να επιβεβαιωθώ για άλλη μια φορά πόσο εθελότυφλο και άσχετο είναι το συγκεκριμένο φόρουμ και πραγματικά είναι τελευταία φόρα που γράφω εδώ μέσα. Κάποιοι πιστεύω πως έχουν καταλάβει το γιατί.
Fioth πραγματικά δεν θα σε χαρακτηρίσω με την λογική που πασάρεις διότι έστω κάποιοι εμπειρότεροι PC gamers από μένα θα καταλάβουν πως δεν έχεις διαβάσει το άρθρο.
Η θεματολογία του συγκεκριμένου συντάκτη είναι η marketing πλευρά της βιομηχανίας και την κοροϊδία που υπάρχει πίσω από τις αναλύσεις και τις βαρύγδουπες δηλώσεις developers και console manufacturers σε βάρος του καταναλωτή.
Μιλάς για το τι μπορεί να αποδοθεί στην τηλεόραση και τι στο monitor ενός υπολογιστή.Αφού είσαι τόσο σχετικός θα πρέπει να ξέρεις ότι το monitor ακόμα και CRT είναι ικανό και καλύτερο να αποδώσει αναλύσεις και παραπάνω από 1080p μέχρι 2160p από ότι μια LCD Full HD με pixel plus (για upscaling) και real motion(κυρίως για το game mode) ώστε να σταθεροποιήσει το frame από απώλειες του ρυθμού ανανέωσης της εικόνας. Άρα αυτομάτως σε αυτά τα "monitor" μπορείς ανά πάσα στιγμή να διαπιστώσεις αναλύσεις σε παιχνίδια(που είναι και το βασικό θέμα) και πού τρέχουν πραγματικά.
Εδώ και 4 χρόνια μας έχουν πρήξει με την HD εποχή από την Microsoft και την Sony για τον νέο εξοπλισμό που πρέπει να προμηθευτούμε για να απολαύσουμε αυτή την εμπειρία. Το πανηγύρι ξεκίνησε με την διαμάχη των format HD DVD και BLU RAY σαν δούρειος ίππος για να χτυπήσουν το ήδη υπάρχων format DVD και να πείσουν την βιομηχανία του κινηματογράφου να μεταπηδήσει γενιά. Ξεκίνησε με την κυκλοφορία του HD DVD στο 360 και σχεδόν αμέσως η κυκλοφορία του PlayStation 3. Ξεκίνησε ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ Toshiba και Sony για το ποίο format θα επικρατήσει χύνοντας άπειρο toner στα τυπογραφία με αναλύσεις σε πωλήσεις,σε χαρακτηριστικά τεχνικά και μη,υποστιριξή κάνοντας άπειρα sales spin με πρωτομάστορα την Sony που ενώ το HD DVD σε stand alone sales είχε προβάδισμα σε σχέση με το Blu Ray και σε πωλήσεις ταινιών το Playstation 3 από οικιακή κονσόλα με τα Full HD games έγινε το πιο φτηνό Blu Ray player που παίζει Full HD παιχνίδια. Το αποτέλεσμα κρίθηκε το ποίος έχασε κανένας δεν αναρωτήθηκε. Ήταν Toshiba;Δεν νομίζω μια χαρά κέρδη έβγαλε από του early adopters του HD DVD, μήπως ήταν η Sony; Ούτε εδώ το νομίζω μιας και έχει το μονοπώλιο των HD formats. Τελικά μήπως αυτός ο έρημος καταναλωτής τα πληρώνει όλα κάθε φορά.....Πήρε το HD DVD γιατι νόμιζε ότι ήταν φτηνό και θα μπορεί να απολαύσει την HD εμπειρία χωρίς να πληρώσει μια περιουσία,τελικά την πάτησε. Ο adopter του Blu Ray πλήρωσε το brand name και το PlayStation 3 για την Full HD εμπειρία σε ταινίες και παιχνίδια και τώρα ξεκινάει το πραγματικό μέλλον των HD Downloadable Content και δεν έχει παίξει ούτε ένα πραγματικό τίτλο σε Full HD αναλύση.
Η ακυρότητα και η άγνοια του επιχειρήματος ότι αφού παραδέχεσαι λοιπόν τα λεγόμενα του συντάκτη ότι μια next gen κάρτα γραφικών στοιχίζει όσο μία current gen κονσόλα σε προκαλώ να μου πεις πόσο στοιχίζει ολόκληρο το πακέτο της FAKE HD εμπειρίας;Να βάλουμε μια πρόχειρη εκτίμηση:
LCD HD ready 32" την φτηνότερη και όχι τελευταίας τεχνολογίας.
450 euro
HD console να βάλουμε 2 συνιστώσες μιας και είναι 2 και οι κονσόλες.
550 euro ή 280 euro
Ηχεία 5.1 ή 7.1 ανάλογα τα γούστα(προαιρετικά βέβαια)
150 ή 250 euro
HDMI καλωδίο(εδώ θα ξοδευτούμε λίγο είναι σημαντικό) επιχρυσωμένο διπλής στρώσης μόνωση ΗΑΜΑ 2 μέτρων 80 euro.
Για κάνε τους υπολογισμούς και πες μου τι σε συμφέρει περισσότερο ένα High end PC που θα έχεις την πραγματική HD εμπειρία ή την πανάκριβη FAKE.
Ακόμα και την φωτογραφία(Hero) που αναφέρεσαι είναι σε ανάλυση 480p και έχει μια ολόκληρη επιχειρηματολογία και μιλάει πως δεν είναι το παν η ανάλυση σε ένα παιχνίδι άλλα ο σχεδιασμός και τα εφφέ. Αλλά όποιος δεν διαβάζει λέει πάντα τα δικά του. Ο τύπος λοιπόν αναφέρεται σε αυτό που λένε οι Developers εδώ και χρόνια ότι η ανάλυση δεν είναι η έξελιξη των videogames αλλά οι τεχνικές και ο σχεδιασμός. Ο Στραγγαλισμός όμως των φωνών τους είναι λογικός μιας και τα συμφέροντα της Sony και της Microsoft σε αυτή την γενιά ήταν η ανάλυση των γραφικών και ποίος απο τους δύο την έχει μεγαλύτερη. Όπως και η επιχειρηματολογία που τάιζαν τον κάθε PR σε κάθε μεγάλο site για videogames και μη διότι ήταν το selling point στους early adopters και τα tech freaks και τις graphic whores αυτής της γενιάς.
Το κορυφαίο που θα παρατηρήσει κάποιος βεβαία είναι ότι ακόμα και τώρα θεωρούν ότι το HD gaming είναι το standar. Αλλά τι θα πει κάποιος για να προωθήσει ακόμα πιο πολύ μπας και ανεβάσει τα κόκκινα που δείχνουν οι δείκτες των revenues στα ανάλογα τμήματα των πολυεθνικών τους.
Ακόμα και τα fanboys με τον υπέρμετρο εγωισμό προσπαθούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους σαν δεδομένο στην βιομηχανία για να καλύψουν ότι μες την μοναξιά τους τουλάχιστον έκαναν την καλύτερη επιλογή. Όσο αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα τόσο αυτά βυθίζονται στο δικό τους κόσμο προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Θέλω να ακούσω όμως τι έχουν να πουν οι άνθρωποι που τους πούλησαν ένα μηχάνημα που δεν κάνει καν render τις αναλύσεις που πλήρωσαν αδρά και στην ουσία πήραν έναν upscaler για PC παιχνίδια;
Αγαπητέ Fioth πριν ξαναμιλήσεις περί της γνώστης απάτης των HD κονσολών και ότι ήταν δεδομένος ο αποπροσανατολισμός από την αλήθεια και της αποδοχής σου πάνω σε αυτή την τακτική να σκεφτείς ότι η άποψη σου δεν είναι η δεδομένη στην αγορά. Υπάρχουν και τα άτομα που νιώθουν εξαπατημένα χαλώντας πολλά χρήματα και δεν χαίρονται τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Όπως και άλλα κομμάτια της βιομηχανίας που επιβαρύνονται με παραπάνω κόστος στην υιοθέτησή μηχανών για να καλύψουν αυτή την απάτη με τελικό αποδέκτη εσένα σαν πελάτη.
Μια παροιμία βεβαία ταιριάζει γάντι σε αυτό το thread:
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.
Comment
-
Μου δωσες αφορμή....
Εμένα πιάνει ψηφιακά της ΕΡΤ και δν εχω τπτ, λες να εχει απο μόνη της δέκτη?
Βασικά θελω να βάλω πιάτο και δν ξέρω αν εχει σχέση αλλά θα πάμε πολύ off topic, κανά pm καλυτερα για το πιάτο"...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."
Comment
-
Θα ήθελα να προτείνω να αφήσουνε τους marketing-όρους HD-Ready, Full HD και ξέρω γω τι και να μιλάμε απλά για αναλύσεις. Νομίζω πως όλοι σε αυτό το forum ξέρουμε να αλλάζουμε ανάλυση στην οθόνη μας κι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα συγκεκριμένα νούμερα
HD-Ready - 720p = 1280 x 720
Full HD - 1080p = 1920 x 1080
Όσο για αυτό που είπε ο Sith. Μπορείς να περάσεις και 2048x1536 σήμα στην τηλεόραση σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τηλεόραση θα το δείξει σε αυτήν την ανάλυση. Θα το δείξει στην μέγιστη native ανάλυση που μπορεί να δείξει. Για παράδειγμα, η δική μου είναι LG 32" και περνάω σήμα 1680 x 1050 από το PC μου μέσω HDMI. Δέχεται το σήμα και βγάζει εικόνα αλλά στην ουσία απλά παίρνει το σήμα και το αναπροσαρμόζει (προς τα κάτω) ώστε να παίξει, κι ας δίνει την εντύπωση πως όντως τα δείχνει στην συγκεκριμένη ανάλυση. Το ίδιο γίνεται και με το 360 και το PS3.
Comment
-
Νομιζω το site αποτελει δημιουργια Ελληνα ομογενη που ζει στον Καναδα. Ειχε επικοινωνησει παλιοτερα μαζι μου για ενα αρθρο που ειχα γραψει κ απο τοτε επισκεπτομαι τακτικα το site.
Θα παρατηρησετε πως εχουν αρκετα ενδιαφεροντα κειμενα κι αυτο γιατι γραφονται απο gamers για gamers με ματια κριτικη και σατυρικοτατη.
Και κατι ασχετο, οταν το site gamers-Odyssey βρισκοταν στα πρωτα σκαλια της δημιουργιας του πολλες απτις ιδεες που ειχα προτυνει ηταν επηρεασμενες απο αυτο. Περαν των αρθρων του εχει και πολυ καλη δομη/οργανωση σαν site." You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?
Authenticity sir, authenticity. "
Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)
Comment
-
Όσο για αυτό που είπε ο Sith. Μπορείς να περάσεις και 2048x1536 σήμα στην τηλεόραση σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τηλεόραση θα το δείξει σε αυτήν την ανάλυση. Θα το δείξει στην μέγιστη native ανάλυση που μπορεί να δείξει. Για παράδειγμα, η δική μου είναι LG 32" και περνάω σήμα 1680 x 1050 από το PC μου μέσω HDMI. Δέχεται το σήμα και βγάζει εικόνα αλλά στην ουσία απλά παίρνει το σήμα και το αναπροσαρμόζει (προς τα κάτω) ώστε να παίξει, κι ας δίνει την εντύπωση πως όντως τα δείχνει στην συγκεκριμένη ανάλυση. Το ίδιο γίνεται και με το 360 και το PS3.
[/b]
Δεν ξέρω μέχρι πόσο πίανει η κάθε μία, HDfull, HDready, 720 και 1080 κτλ..κτλ...
"...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."
Comment
Comment