Announcement

Collapse
No announcement yet.

Fake HD Era;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Προσωπικά γέλασα αρκετά μετά από ένα σημείο με το άρθρο, όχι γιατί αμφισβητώ τα λεγόμενά του, αλλά γιατί η ύπαρξή του και μόνο (και κυρίως το ύφος του) με ώθησαν να το κάνω, το ερώτημα που μου ήρθε στο μυαλό με το που τελείωσα την ανάγνωση όλου αυτού του ανούσιου κατεβατού ήταν.......?ωραία και λοιπόν;? με άλλα λόγια συμφωνώ απόλυτα με τον UEG. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πριν λίγες ημέρες έπαιξα για πρώτη φορά Uncharted και Metal Gear Solid 4 και δε πίστευα στα μάτια μου (για να πω την αλήθεια ομολογώ ότι καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα από του Metal Gear δεν έχω δει πουθενά αλλού), τώρα σε τι ανάλυση τρέχει δε μου καίγεται καρφί, αυτό που ξέρω είναι ότι αντίστοιχο οπτικό αποτέλεσμα δε θα παίρναμε χωρίς το, ετσω και ?fake? αυτό, hi definition των κακών Microsoft και Sony.

Όσο για το αν το HD είναι ή όχι πλέον το standard στο gaming, δε χωράει καν συζήτηση, καλώς ή κακώς, με συμφέροντα ή όχι από πίσω (που δεν υπάρχουν συμφέροντα από πίσω δηλαδή), σήμερα αυτό είναι το standard.
    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Δε θα σχολιασω, θα πω μονο πως και το αρθρο διαβασα και ξερω παρα πολυ καλα περι τοινος προκειται.Απο εκει και περα bye - bye, δε θα μου λειψουν απαραιτητα οι φαμφαρες σου και οι προσωπικες επιθεσεις οποτε βρισκεις πατημα...το εχεις παρακανει το ζητημα με τις εξυπναδες και οι χοντραδες σου ειναι πολλες και κατεγραμενες ομως δεν εδινα σημασια.Να βγαινεις ομως και να μου τα χωνεις ως "συνηγορος του πολιτη" παει πολυ.Λες και ειμαι κανενας ασχετος που δεν ηξερε τι αγοραζε οταν το αγοραζε και θα μου κανεις και κριτικη.
      [/b]
      Ελπίζω αυτό να μην πήγαινε σε μένα. Αν και ξέρω κατά 99% που πάει απλώς το ότι γράφτηκε κάτω από το δικό μου ποστ με παραξένεψε...
      Όσα είπα εγώ τα είπα χωρίς να σκέφτομαι κάποιον εδώ. Απλώς είναι η μετάφραση που έκανα στο μυαλό μου διαβάζοντας το άρθρο. Από ό,τι βλέπω οι περισσότεροι διαφωνούν με το σκεπτικό αυτό. Ίσως παραείναι επιθετικό αλλά θέλω να το βλέπω και από τις δυο πλευρές.

Comment

Η ουσία του άρθρου δεν έχει να κάνει με το αν το παιχνίδι που παίζει σε χαμηλότερη ανάλυση από αυτή που δίνει η εταιρεία είναι χειρότερο κτλ. ποιος χέστηκε για τις αναλύσεις ούτως ή άλλως, αλλά με το γεγονός ότι οι εταιρείες εξαπάτανε το αγοραστικό κοινό με ψεύτικες πληροφορίες.

Comment

Οι εταιρείες είναι εταιρείες και στην συγκεκριμένη περίπτωση κερδοσκοπικότατες και ότι υποσχόνται ή προσφέρουν έναντι αμοιβής τις περισσότέρες φορές το περιλούζουν με υπερβολικές δηλώσεις είτε με θεμιτά είτε με αθέμιτα μέσα και σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα προιόν που άλλοτε ανταποκρίνεται στα όσα μας φούμαραν όλο αυτό τον καιρό και άλλοτε όχι.Εμείς όμως σαν ώριμοι καταναλωτές το ψάχνουμε και λίγο παραπάνω όταν θέλουμε να πάρουμε κάτι διότι τέτοιες αγορές δίνουν γερά <<χτυπήματα>> στην τσέπη.Αν δεν το εξαντλήσουμε το θέμα ώστε να είμαστε σίγουροι στο που θα δώσουμε τα χρήματά μας ε μετά δεν μας φταίει άλλος πέρα από την μουτσούνα μας.
          Όσον αφορά τις ψεύτικες πληροφορίες μπορείς έμμεσα ή άμεσα να βρεις το πόσο αναληθείς είναι όταν ψάξεις στα κατάλληλα σημεία πληροφόρησης π.χ. από ένα απλό περιοδικό μέχρι και την νεοαποχθεισέντα τηλεόραση του ξάδερφου (λέμε τώρα).Εξάλλου, αυτό με την εξαπάτηση πάντοντε δεν υπήρχε?Ορισμένες εταιρείες όμως σέβονται τον πελάτη και για να κρατήσουν τα θετικά σχόλια αλλά και την πελατεία δεν σου πετάνε ευτράπελα.Στο κάτω κάτω της γραφής δεν τις συμφαίρει εις βάθος χρόνου αν θέλουν να αποκτήσουν ή διατηρήσουν ένα καλό όνομα στην αγορά.Ήδη τα τελευταία χρόνια ο αθέμιτος ανταγωνισμός έχει υποστεί ύφεση και καταπολεμάται ή περιορίζεται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

FiOth κανόνισε να μου έχεις την HD σου σε καλή κατάσταση για να την περιεργαστώ καταλλήλως όταν έρθω εκεί.

Comment

Το θέμα βέβαια δεν ήταν οι τηλεοράσεις και οι δυνατότητες τους, οι οποίες θεωρώ ότι δίνουν αυτά που υπόσχονται αλλά ο τρόπος που προωθήθηκαν οι κονσόλες και οι πραγματικές(?) τους δυνατότητες.
            Αν και το θεωρώ αυτονόητο, από αυτά που διάβασα στις προηγούμενες σελίδες πρέπει να το πω: ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει ότι αν το παιχνίδι τρέχει σε 600p και όχι στα διαφημιζόμενα 720p η εμπειρία και η ποιότητα χάνονται&#33; Δεν διαπραγματεύεται αυτό το πράγμα το άρθρο. Ο Ormion νομίζω το έθεσε λακωνικά.
            Και δεν χρειάζονται ειρωνείες και εξυπνάδες. Δεν έγιναν έμμονη ιδέα τα 1080p, ούτε ξαφνικά θα σταματήσει κανείς να παίζει παιχνίδια επειδή ακόμη δεν τα πιάσαμε, ούτε θα είναι προτεραιότητα στο πως θα κρίνουμε ένα παιχνίδι. Ποιοτικά θεωρώ πως τα παιχνίδια είναι καλύτερα από ποτέ και αυτό δεν έχει καμία σχέση με αναλύσεις.
            Όπως είπες Fi0th αυτές οι αναλύσεις υπήρχαν εδώ και χρόνια στα PC. So what&#39;s all the HD fuss about?

Comment

Φιλε Chaoscrow το παραπανω post μου σαφως και ΔΕΝ πηγαινε σε εσενα.Δεν ειπες αλλωστε εσυ κατι το οποιο θα μπορουσε να σταθει ως προσβολη ή επιθεση.

Χαιρομαι που το μεγαλυτερο μερος των μελων το βλεπει οριμα και ψυχραιμα το θεμα.Ειναι και δικη μας ευθυνη να κανουμε ερευνα αγορας πριν καταθεσουμε τα χρηματα μας μιας και ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΣ ΓΝΩΣΤΟ εν ετη 2008 πως ΟΛΕΣ οι εταιρεις εχουν σα σκοπο το κερδος (αυτοσκοπος του κεφαλαιου ειναι η διατηρηση/αναπτυξη του αλλωστε) και θα προσπαθησουν να παραπληροφορησουν το κοινο για να το επιτυχουν.

Ren μη μασας κουκλε μου, θα σε περιμενει ζεστη και ετοιμοπολεμη σα τον Chief ;) .
              <div align="center">

"Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

Comment

Ναι, το είχα ψιλιαστεί ότι παίζει μούργα και αλητεία κυρίως απ&#39; το γεγονός ότι το frame rate είναι ακριβώς το ίδιο τόσο στα 480p όσο και στα 1080p&#33; Μα, καλά ούτε μισό frame δεν χάνει στα 1080p σε σύγκριση με τα 480p; Τόσο γαμάτο είναι το hardware/ τόσο μάγκες είναι οι developers;
                Όμως θα συμφωνήσω με loggo και τα άλλα παίδια. Αρκεί το σύνολο να με ικανοποιεί&#33; Δεν είναι μόνο η ανάλυση εδώ&#33; Αν π.χ. έχεις ένα μοντέλο-γυναίκα κακοσχεδιασμένο με γωνίες στον κώλο και στο στήθος δεν πα να βάλεις 5048x4920 οι γωνίες θα παραμείνουν&#33; Αντιθέτως αν βάλεις Dead or Alive σε χαμηλότερη ανάλυση το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο&#33; Βάζεις και ηλικία 99 στα settings και είσαι κομπλε&#33;
                Όποιος καταλαβαίνει οτι στα περισσότερα games η ανάλυση δεν είναι native αλλά γίνεται upscale και ξενερώνει, ε, τι να πω ας ζητήσει τα λεφτά του πίσω (κι αν τα πάρει να μου γραψεις )
                Επίσης στην τελική θα προτιμήσω την κονσόλα γιατί είναι αμαρτία να χάνω μισή μέρα (είμαι και σχολαστικός ο άτιμος ) ψάχνοντας να βρω τα ιδανικά grafic settings στο pc μου κάθε φορά που κάνω set up&#33; Δυστυχώς το κουμπάκι-εφαρμογή &#39;Οptimal settings for your pc&#39; που έχουν τα τελευταία games δεν κάνει την καλύτερη δουλειά&#33;

AkiraGr είναι κρίμα να μπαίνεις σε ένα φόρουμ, να διαβάζεις και να μην μπορείς να γράψεις επειδή κάποτε είπες δεν θα ξαναγράψω&#33; Βέβαια έστω κι αν γράψεις, θα πεταχτούν οι εξυπνάκιδες, με το δίκιο τους βέβαια και θα πουν "εσυ δεν είπες ότι μπλα μπλα μπλα". Τέλος πάντων, καλή τύχη. Η γνώμη σου μετράει πάντως, απλά μην είσαι τόσο επιθετικός.
                Τέλος, 80e καλώδιο είναι τερατοτεράστια σπατάλη, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς.

Υ.Γ.: ΜΟΥΡΓΑ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ στο Resident evil 4 (ps2) που λέει ότι υποστηρίζει widescreen αλλά στην ουσία κάνει stretch και ο Leon είναι σαν τον τιραμόλα&#33; Τα δε βαρέλια είναι σαν να έχουν 1,50 μέτρο ύψος&#33;&#33;&#33; Και δυστυχώς το καταλαβαίνω&#33; Τεσπα, θα μου περάσει κάποια στιγμή πιστεύω...

The illusion of free will is an illusion.

Comment

Δεν αντιλέγω φίλε Ormion, φυσικά και η ουσία του άρθρου είναι αυτή, αλλά κατά τη γνώμη μου, όλο το σκηνικό είναι ?πολύ κακό για το τίποτα?. Θα υπήρχε θέμα προς συζήτηση (και μάλιστα μεγάλο) εάν το τελικό αποτέλεσμα που μας έδιναν τα 360 και PS3 δεν ήταν ικανοποιητικό (υπήρχε δηλαδή ουσιαστικό θέμα), το συγκρίναμε με SD και δε βλέπαμε διαφορά ή τουλάχιστον ικανοποιητική διαφορά. Όταν όμως αυτό το επονομαζόμενο fake HD μας δίνει αποτελέσματα όπως του Metal Gear Solid ή του Gears of War, ε πολύ απλά η όλη ?εκστρατεία? αυτόματα χάνει το όποιο νόημα της και γίνεται γραφική imo.
                  There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                  Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Kai μην ξεχνάμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ο αριθμός των games που μας "κοροιδευουν" (εκτος και αν περιμενετε 1080ρ) καθως τα περισσότερα τρέχουν σε 720ρ ΚΑΘΑΡΗ,οι εξαιρεσεις ειναι ελαχιστες.

Και πραγματικα,στο μάτι είναι τεράστια η διαφορά 480ρ με 720ρ.
                    Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

για να πω την αλήθεια ομολογώ ότι καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα από του Metal Gear δεν έχω δει πουθενά αλλού[/b]
                      Aυτά να λέγονται

Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

(για να πω την αλήθεια ομολογώ ότι καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα από του Metal Gear δεν έχω δει πουθενά αλλού)
                        [/b]

???

Originally posted by Raf
                        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Ναι, το είχα ψιλιαστεί ότι παίζει μούργα και αλητεία κυρίως απ&#39; το γεγονός ότι το frame rate είναι ακριβώς το ίδιο τόσο στα 480p όσο και στα 1080p&#33; Μα, καλά ούτε μισό frame δεν χάνει στα 1080p σε σύγκριση με τα 480p; Τόσο γαμάτο είναι το hardware/ τόσο μάγκες είναι οι developers;[/b]
                          Aυτο που λες δεν εχει καμια βαση, τα games του 360 για παραδειγμα ειναι rendered παντα σε 1280*720 - τωρα αν εσυ βαλεις 480p το 360 θα κανει downscale το σημα σε 720*480 ενω το game συνεχιζει κανονικα να τρεχει στα 720ρ..αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν αλλαζει η αναλυση του καθε game οπως στα PC οταν αλλαζουμε απο 480ρ σε 1080ρ αλλα απλα η GPU του 360 (Xenos) ριχνει η&#39; ανεβαζει την αναλυση του βιντεο σηματος κ οχι την αναλυση του καθε game.

Τωρα για το αρθρο του κ καλα fake HD ειναι τραβηγμενο απο τα μαλλια - Fake HD era? ενω το 95% των games της αγορας τρεχουν στα 720ρ? σιγουρα υπαρχουν κ τα παραδειγματα καποιων μεγαλων ονοματων που τρεχουν σε sub-HD αναλυσεις αλλα το ερωτημα ειναι ποιος θα το ειχε παρει χαμπαρι αν δεν ειχε βγαλει αυτη τη λιστα το pixel-counting φρικιο στο Βeyond3D? Πολυ απλα κανενας γιατι η διαφορα στην ευκρινεια/ποιοτητα της εικονας ειναι μηδαμινη ειδικα αν το game εχει κ anti-aliasing.

Οσο για τα σχολια περι motherfuckin&#39; true full ΗD μονο σε PC απλα οι γνωστοι PC elitists που εχουν πεταξει 3000e σε hardware απλα πρεπει να νιωσουν καλυτερα για αυτο κ αρχιζουν τα consoles LOLZ, πραγματικες HD αναλυσεις (1080ρ σε 20αρι μονιτορ LMAO) klp ανουσια σχολια...ας γυρισουν πισω στις φωλιες τους κ ας περιμενουν το Crysis Warhead μηπως κ αξιοποιησουν το τοσο ακριβο true HD super-duper high end PC τους η&#39; κ κανενα port απο τις κονσολες μηπως κ παιξουν κ αυτοι κανενα game της προκοπης...Το PC gaming περα των ΜΜΟ games ειναι νεκρο ας το παρουν χαμπαρι τα θυματα της hardware βιομηχανιας.

Comment

αν και σε βρίσκω λίγο υπερβολικό φίλε Βόρτρακ γουστάρω τρελά που είσαι έτσι πωρωμένος κονσολάς.
                            Carpe diem

Comment

Απαντηση για τον Vortraq:

-Ο επεξεργαστης του XBOX360 λεγεται XENON.
                              -Το post σου γαμει &#33;
                              <div align="center">

"Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

Comment

Απαντηση για τον Vortraq:

-Ο επεξεργαστης του XBOX360 λεγεται XENON.
                                -Το post σου γαμει &#33;
                                [/b]
                                ΧΕΝΟN ειναι τα φωτα στα αμαξια, XENOS ειναι η κωδικη ονομασια της GPU του 360.. ;) ;)

Συμφωνω οτι το ποστ γ@μαει, τα ειπες μια χαρα φιλε Vortraq και εσυ fioth το ιδιο.. B) B)

Comment

Working...
                                X