Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Παρεμπιπτόντως, μόλις τέλειωσα το The Dig, δε κρατήθηκα και έβαλα χθες να δοκιμάσω λίγο το Aquaria. Κάτι το ότι τόσα χρόνια περίμενα μήπως το βάλουν κάποια στιγμή σε XBLA/PSN, κάτι το ότι έλεγα να μη δω τίποτα μέχρι να το αγοράσω και να το αρχίσω κανονικά, πάντα απέφευγα να το βάλω. Χθες λοιπόν, βρισκόμενος στο site του, μπήκα στον πειρασμό και κατέβασα το demo.
Ήξερα ότι, σε γενικές γραμμές, επρόκειτο για μια περίπτωση που το Metroid συναντά το Ecco the Dolphin (και τελικά, από μια άποψη, αυτό είναι), αλλά από τα 40 αυτά λεπτά που είδα το παιχνίδι μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.
Αν και, έμμεσα ή άμεσα, το έχουν δοκιμάσει μερικοί τίτλοι, με εντυπωσίασε πολύ ο τρόπος αφήγησης με τη πρωταγωνίστρια να αφηγείται τα γεγονότα κατά τη διάρκεια του gameplay, αλλά και το γεγονός ότι οι μηχανισμοί του παιχνιδιού ξεδιπλώνονται σταδιακά ενταγμένοι στο γενικότερο πλαίσιο της αφήγησης. Το δε voice acting, όπως και το script, μου άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις (τουλάχιστον μέχρι εκεί που έπαιξα).
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν το πόσο πολύ θα ήθελα να δω ένα Metroid να ακολουθεί ένα τέτοιο μοντέλο. Με ένα λογοτεχνικού επιπέδου script, δυνατό voice acting και με μοναδική φωνή αυτή της Samus να αφηγείται καθώς μπαίνει στα Phendrana Drifts με τη μουσική και τους ambient ήχους στο background.
Δε ξέρω πόσοι απ' όσους γνωρίζουν τον τίτλο έχουν μπει στο κόπο να το δουν, αλλά πραγματικά αξίζει να κατεβάσει κανείς το demo (το οποίο είναι μεγάλο) και, ειδικά φορώντας ακουστικά, να δοκιμάσει το παιχνίδι. Εγώ με τα ακουστικά του mp3 ήμουν και γούσταρα.
A breath-taking underwater fantasy game. Winner of the Grand Prize at the 2007 Independent Games Festival.
There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Το Aquaria πολύ θα 'θελα να το παίξω αλλά για κάποιο παράδοξο λόγο το PC μου δεν το "σηκώνει". Παρόλο που οι ελάχιστες απαιτήσεις του παιχνιδιού είναι 1.6Ghz με 256MB RAM το PC μου είναι Pentium 4 στα 2,8 Ghz με 1GB RAM και με κάρτα γραφικών GeForce (δεν θυμάμαι μοντέλο) αλλά παρόλα αυτά το παιχνίνι "σέρνεται" από την εισαγωγή κιόλας. Καμιά βοήθεια παρακαλώ;
Ένα άλλο indie game που περιμένω πως και πως για το Xbox Live Arcade είναι το Dust: An Elysian Tail.
Λίγα λόγια για το παιχνίδι:
To Dust: An Elysian Tail είναι ένα εντυπωσιακό indie game που ανήκει στην κατηγορία side-scrolling action/rpg και θυμίζει απίστευτα το Muramasha. Πέρα από τα θετικά σχόλια που 'χει δεχτεί από κριτικούς και κοινό κέρδισε το πρώτο βραβείο των $40,000 στον διαγωνισμό Microsoft's Dream-Build-Play. Το εν λόγω παιχνίδι (που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη κι αναμένεται να κυκλοφορήσει στο 2011) αναπτύσσεται παράλληλα με μια ταινία κινουμένων σχεδίων που εξελίζεται στο ίδιο σύμπαν με τίτλο Elysian Tail. Τόσο για την ταινία όσο και για το παιχνίδι υπεύθυνος είναι ο Dean Dodrill, ένας επαγγελματίας animation artist o oποίος έχει δουλέψει στην cult favourite video game σειρά Jazz Jackrabbit. Στην ταινία έχει την πολύτιμη βοήθεια της συζύγου του Elizabeth.
Kαι την ταινία και το παιχνίδι τα περιμένω με ανυπομονυσία.
[YOUTUBEHD]4zmuj_BdV-E?hd=1[/YOUTUBEHD]
(Το παιχνίδι θα είναι Tube racer)
[YOUTUBEHD]euGnVNNfMhE?hd=1[/YOUTUBEHD]
[YOUTUBEHD]8K41I2EL5_o?hd=1[/YOUTUBEHD]
There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Θέλει mid/high end κάρτα οπότε μπορεί να φταίει αυτο.
Τι λέτε ρε παιδιά; Στο νετμπουκ μου παίζει μια χαρά...
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Πολύ υλικό στο συγκεκριμένο θέμα τις τελευταίες μέρες.
Το flash game με το space ήταν τρομερό!!!
Loggo το Aquaria φαίνεται πάρα πολύ ωραίο και οι εντυπώσεις σου με έψησαν να το δοκιμάσω.
Τέλος, το No Time To Explain απλά δεν υπάρχει, η εισαγωγή είναι τρομερή, αλλά και το παιχνίδι γενικά φαίνεται για πολύ καλή δουλειά. Δεν είναι τυχαίο ότι με τόσο πετυχημένο concept, υλοποίηση και trailer, ένα μήνα πριν λήξει η διορία, έχουν φτάσει σχεδόν το ποσό των 20.000 $ σε donations (ενώ ο στόχος ήταν 7.000). Μου είχαν μείνει 7 ευρώ στην prepaid και έκανα το πρώτο μου donation ever για 5$.
Δυστυχώς η πορεία των Xbox Live Indie Games είναι απογοητευτική. Προσωπικά είχα ενθουσιαστεί με την ανακοίνωση τους, "youtube των videogames" είχαν χαρακτηρίσει το ΧΝΑ οι κύριοι της MS, αλλά από όσο έχω παρακολουθήσει μιλάμε για ένα "σκουπιδότοπο", στον οποίο άντε να ξεχωρίσουν 4-5 προτάσεις.
Πάντως, για όσους ενδιαφέρονται, το neogaf κάθε μήνα κάνει thread που ασχολείται με το ξεσκαρτάρισμα των indie games στο Live.
Kαλά, η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ ασχολούμαι με την indie σκηνή στο PC παρά στο Xbox360 (παρόλο που ρίχνω τρελό λιώσιμο σε XBLA games όπου δεν δίνω βάση εαν ένα παιχνίδι είναι indie ή όχι αλλά αν πετύχω κανά ενδιαφέρον indie για XBLA εννοείται δεν θα πω όχι). Mε την ευκαιρία, για δώσε μας link για το σχετικό thread στο neogaf.
Δυστυχώς η πορεία των Xbox Live Indie Games είναι απογοητευτική. Προσωπικά είχα ενθουσιαστεί με την ανακοίνωση τους, "youtube των videogames" είχαν χαρακτηρίσει το ΧΝΑ οι κύριοι της MS, αλλά από όσο έχω παρακολουθήσει μιλάμε για ένα "σκουπιδότοπο", στον οποίο άντε να ξεχωρίσουν 4-5 προτάσεις.
Εγώ πάλι θα το χαρακτήριζα ως το "deviantart των videogames": ή θα βρεις αριστουργήματα από κρυφά ταλέντα ή τερατουργήματα από κάθε τυχάρπαστο που ανοίγει λογαριασμό στο deviantart. Toυλάχιστον, η Microsoft δίνει μια ευκαιρία σε όλους και δεν είναι σαν την Nintendo και την Sony (κυρίως την Sony) που δίνει ευκαιρία σε λίγους (και μόναχα όταν δουλεύουν για μια επίσημη εταιρεία έστω και μικρή) με την δικαιολογία ν' αποφεύγεται η συσώρευση σαβούρας (που ως ένα βαθμό βοηθάει αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις εμπορικές εταιρείες να εξακολουθούν να βγάζουν σαβούρες που θα έπρεπε να ντρέπονται που βγάζουν). Οπότε η κατάσταση και στις δύο περιπτώσεις είναι δίκοπο μαχαίρι κι έχει να κάνει με την φιλοσοφία της κάθε εταιρείας που καλώς-κακώς έχουν καθιερωθεί και θα πρέπει ν' αποδεχτούμε αντί να γκρινιάζουμε σαν μικρά, κακομαθημένα παιδιά (η σπόντα πάει σε περιπτώσεις όπως κι αυτή: http://en.wikipedia.org/wiki/Bob%27s_Game ).
Comment