Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νέα & Ειδήσεις της βιομηχανίας

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Για τον περισσότερο κόσμο θα χρειάζεται μονάχα η αγορά είτε 4k monitor/τηλεόρασης, είτε 144hz οθόνης (αν δώσουν δυνατότητα για 120 fps στα 1080p) για να το εκμεταλευτούν στο μαξ
    Οποτε συμφωνουμε οτι το κοστος δεν ειναι μηδαμινο. Θα εξηγησω και παρακατω.
    αλλιώς μένεις με αυτά που έχεις και παίζεις ό,τι δεν θα μπορούσες να παίξεις ποτέ χωρίς να τα σκάσεις.
    Τι σημαινει ακριβως χωρις να τα σκασεις? Για καποιο λογο ο κοσμος καθε φορα που βγαινει μια τετοια υπηρεσια πιστευει οτι θα μπορει να παιζει τσαμπα... Θα πληρωνεις την υπηρεσια και πιθανον θα δινεις 50 ευρω προκειμενου να αγοραζεις τον τιτλο (εκτος αν πιστευεις οτι η ταδε εταιρεια θα χρεωνει 50 ευρω για τον τιτλο της στις αλλες πλατφορμες και στην google θα λεει δωστε το δωρεαν) που προκειται να κανεις stream ή θα υπαρχει βιβλιοθηκη δωρεαν τιτλων (οχι προσφατων ωστοσο) που θα εχεις προσβαση μεσω της συνδρομης (οπως γινεται ηδη βασικα στις υπηρεσιες των κονσολων ή σε υπηρεσιες ταινιων-τηλεοπτικων σειρων).
    Εμένα όλοι μου οι φίλοι θέλουν να παίξουν παιχνίδια και δεν μπορούν επειδή έχουν αλλού προτεραιτότητα να δώσουν τα λεφτά τους.
    Το μεγαλο κοστος δεν ειναι η αγορα κονσολας ή ενος mid-tier υπολογιστη. Το μεγαλο κοστος ειναι το software. Οι φιλοι σου δεν θελουν να δωσουν 200-300 ευρω για να παρουν ενα ps4 ή ενα switch ή μια καινουργια καρτα γραφικων, αλλα θα θελουν να δινουν λεφτα για τις υπηρεσιες της google και για να αγοραζουν παιχνιδια για να κανουν stream? Δηλαδη το εμποδιο του να μπει καποιος στο gaming ειναι τα 300 ευρω που θελει το ps4 ή το roronoa pc που τα δινεις μια φορα μεσα σε 5-7 χρονια? Τη στιγμη που ο ιδιος κοσμος δινει 1000 ευρω καθε χρονο για να παρει καινουργιο κινητο? Θες να σου πω ποσα λεφτα εχω δωσει σε παιχνιδια για να κανουμε μια συγκριση με τα 300 ευρω που εδωσα για ps4 πριν 5 χρονια? Τελος μου κανει πολυ εντυπωση αυτο που λες για την προσβασιμοτητα που θα εχει ο casual. Δηλαδη ο casual ειναι ενταξει με το να πληρωνει συνδρομες γιατι το κυριο μελημα του ηταν να μην αλλαξει την μπακατελα που εχει για laptop?
    Πάντως δεν είχα στο νου μου οτί Sony/Nintendo (ειδικά η Nintendo wtf) κάνανε ήδη κάτι τέτοιο, μόνο για την Nvidia ήξερα. Αλλά χωρίς να το ψάξω εννοείται οτι μιλάμε για άλλα μεγέθη και άλλες δυνατότητες.
    Η sony το κανει με το psnow και το κανει χρονια τωρα (αυτη τη στιγμη που μιλαμε μπορεις να παιξεις επιλεγμενα παιχνιδια του ps2-ps3-ps4 στο pc σου). Αν σου φαινεται τοσο επαναστατικη σαν ιδεα μπορεις να το δοκιμασεις...


    H nintendo στην ιαπωνια εχει τιτλους οπως το assassins creed odyssey και resident evil 7 για το switch που επισης μπορεις να τα παιξεις με τετοιο τροπο λογω των πιο περιορισμενων δυνατοτητων της κονσολας.


    Edit: Επειδη ακουγομαι τελειως αρνητικος κλπ, εχετε δικιο οσοι ενθουσιαζεστε και οντως αν τεχνολογικα υπαρχει η δυνατοτητα να πετυχουν τα οσα λενε και δωσουν μια υπηρεσια τυπου netflix για παιχνιδια θα ειναι πολυ ωραια και οντως θα βαλει περισσοτερο κοσμο στο gaming. Ο λογος που εκφραζω τα οποια αντεπιχειρηματα ειναι αφενος διοτι σε ενα βαθμο υπαρχουν εταιρειες που το εχουν δοκιμασει και εχουμε ηδη δει περι τινος προκειται, αφεταιρου και επειδη ανεφερα το παραδειγμα του netflix και των ταινιων, στον κινηματογραφο υπαρχει μια αρχικη πηγη εσοδων που ειναι το box office και αυτο ειναι που επιτρεπει την υπαρξη υπηρεσιων οπως το netflix. Στα παιχνιδια το αντιστοιχο ειναι το πρωτο 2-3μηνο του full price tag και απο κει ειναι που ερχονται τα πρωτα και βασικα εσοδα. Η αναγκαστικη υπαρξη αυτου θετει πολλα ερωτηματα για τη δομη και το κοστος της οποιας υπηρεσιας. Τελος οπως ειπα πραγματικα πιστευω οτι ειδικα για τον casual το βασικα εξοδο δεν ειναι η αγορα hardware, ειναι το τι γινεται αφου εχει αγορασει το hardware, κατα συνεπεια θα μπορουμε να κρινουμε κατα ποσο ειναι συμφερουσα η οποια νεα υπηρεσια αφου ανακοινωθει το κοστος της (και αυτο παει στο χωρις να τα σκασεις). Οπως και να εχει θα δουμε πολυ συντομα περι τινος προκειται...
    Last edited by nooto; 26-03-2019, 07:38 PM.

    Comment


    • Nooto, λογικά η google θα πάει για συνδρομητικό μοντέλο. Του στυλ 15-20€ το μήνα (τυχαίο νούμερο) και streamάρεις τόσο 3rd party όσο και 1st party exclusives, με μόνη απαίτηση να έχεις 30Mpbs down (έτσι λένε, κρατάω μικρό καλάθι) και μία συσκευή που να μπορεί να streamάρει. Μπορεί να είναι μία τηλεόραση, ένα κινητό, μία ταμπλέτα, ή ακόμα και ο browser σου, ώστε να βλέπεις ένα trailer στο YouTube και «με ένα κλικ» να παίζεις το παιχνίδι. Το κόστος δεν είναι ανύπαρκτο προφανώς, αλλά εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί συσκευές που ήδη έχει ο «casual» κόσμος ούτως ή άλλως. Άρα στο μυαλό του περισσότερου κόσμου, το μόνο κόστος θα είναι το κόστος της υπηρεσίας και τίποτα άλλο. Δεν νομίζω να πάνε για μοντέλο που θα αγοράζεις παιχνίδια δηλαδή, μιας και δεν θέλουν να αγοράζεις μια κι έξω, αλλά να σε έχουν μόνιμο συνδρομητή για να τα σκας τακτικά. Εξ άλλου και το PS Now ξεκίνησε ως δυνατότητα να αγοράζεις παιχνίδια από εκεί, τους έκραξε ο κόσμος και το γύρισαν αμέσως στο συνδρομητικό εάν δεν απατώμαι.



      Πολύ φιλόδοξο σχέδιο γενικά, είναι όντως το μέλλον και έχει ένα σωρό θετικά, μακάρι να γίνει από όλες τις εταιρίες σε πολύ καλό βαθμό, γιατί μέχρι στιγμής χωλαίνει λιγουλάκι είναι η αλήθεια. Αυτά που με προβληματίζουν είναι άλλα, όπως το αν θα είναι όντως τόσο άμεσο όσο υπόσχονται, το lag / ping που θα είναι στον Θεό ειδικά για fightings και παιχνίδια που απαιτούν ακρίβεια σε frames, κλπ. Και φυσικά, κάτι που έχουμε ξανασυζητήσει, πως δηλαδή δεν θα κατέχεις τίποτα από όσα «αγοράζεις», που οκ, αυτό πλέον ενδιαφέρει κάτι λίγους ρομαντικούς σαν κι εμάς εδώ μέσα.

      PK World - Τα πάντα για Disney comics!

      Comment


      • Καλώς ή κακώς αυτό θα είναι το μέλλον του gaming. Θα παίζουμε μέσω streaming και σιγά σιγά θα σταματήσουν να κυκλοφορούν παιχνίδια σε φυσική μορφή. Φαινόταν ότι πήγαινε εκεί το πράγμα εδώ και καιρό.

        Από την άλλη, δεν μπορούμε να μιλάμε από τώρα για πιο φτηνό gaming. Μην ξεχνάμε πως ένα ΑΑΑ παιχνίδι κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια για να παραχθεί, δεν νομίζω απλώς με το να πληρώνει μια συνδρομή καλύπτεται το κόστος αυτό ΚΑΙ βγάζει κέρδος μια εταιρεία σαν την Ubisoft ας πούμε. Λογικά θα πρέπει να πληρώνει κανείς συνδρομή και να αγοράζει το game. Είναι πιθανό βέβαια το κόστος αγοράς ενός game να είναι χαμηλότερο.

        Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Νοοτο. Θα μπορούμε να συζητήσουμε περαιτέρω αφού μάθουμε την τιμολογιακή πολιτική της γκουγκλ.

        Πιστεύω πάντως πως τα retail δεν θα σταματήσουν άμεσα, όπως και να το κάνουμε πάρα πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε τόσο γρήγορο ιντερνετ για να γίνει αυτό.


        Tidy!

        Do not blame me.Blame yourself or God.
        In Matsuno we trust.

        Comment


        • Nooto, λογικά η google θα πάει για συνδρομητικό μοντέλο. Του στυλ 15-20€ το μήνα (τυχαίο νούμερο) και streamάρεις τόσο 3rd party όσο και 1st party exclusives, με μόνη απαίτηση να έχεις 30Mpbs down (έτσι λένε, κρατάω μικρό καλάθι) και μία συσκευή που να μπορεί να streamάρει. Μπορεί να είναι μία τηλεόραση, ένα κινητό, μία ταμπλέτα, ή ακόμα και ο browser σου, ώστε να βλέπεις ένα trailer στο YouTube και «με ένα κλικ» να παίζεις το παιχνίδι. Το κόστος δεν είναι ανύπαρκτο προφανώς, αλλά εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί συσκευές που ήδη έχει ο «casual» κόσμος ούτως ή άλλως. Δεν νομίζω να πάνε για μοντέλο που θα αγοράζεις παιχνίδια δηλαδή, μιας και δεν θέλουν να αγοράζεις μια κι έξω, αλλά να σε έχουν μόνιμο συνδρομητή για να τα σκας τακτικά.
          Αν η υπηρεσια εχει αυτη τη μορφη αυτο που υποθετω ειναι οτι δεν θα εχει καινουργιους τιτλους (δηλαδη μπορει να υπαρχει μια minimum διαφορα ενος τριμηνου μεταξυ του τι κυκλοφορει αλλου και του τι ειναι διαθεσιμο στο stadia). Εξηγησα τι εννοω πιο πανω, βλεπε παραδειγμα με το netflix. Απο την αλλη ανακοινωσαν οτι το doom eternal θα το εχουν D1 οποτε δεν μπορω να φανταστω οτι θα μπορεις να εχεις unlimited προσβαση σε D1 τιτλο εκει (και σε ενα σωρο αλλους) με 15 ευρω, ενω σε ολα τα υπολοιπα συστηματα θα πρεπει να σκασεις 50 μονο για ενα παιχνιδι. Μενει να το δουμε, απλα κατι τετοιο θα αλλαζε τα παντα στην αγορα και δεν ξερω αν ειναι οικονομικα βιωσιμο για τις εταιρειες (βασικα ξερω, δεν ειναι , αυτο θα σημαινε μονοπωλειο της google και μονο εσοδο ενα tiny part των 15 ευρω για τις εταιρειες απο τη στιγμη που τα 15 ευρω ειναι global και μπορεις να εχεις προσβαση σε οσα παιχνιδια θες).

          Edit: Αν γινοταν αυτο που λες και οι 4 εταιρειες θα ελεγαν δωστε 15 ευρω το μηνα και ανοιγουμε τα ps-X1-switch-steam stores και παρτε για παντα οτι παιχνιδια θελετε, οσο πληρωνετε τα 15 ευρω εχετε προσβαση σε ολη τη βιβλιοθηκη της καθε πλατφορμας... Ειναι πρακτικα αδυνατο κατι τετοιο...
          Last edited by nooto; 26-03-2019, 08:19 PM.

          Comment


          • Originally posted by nooto View Post
            [...]Αν γινοταν αυτο που λες και οι 4 εταιρειες θα ελεγαν δωστε 15 ευρω το μηνα και ανοιγουμε τα ps-X1-switch-steam stores και παρτε για παντα οτι παιχνιδια θελετε, οσο πληρωνετε τα 15 ευρω εχετε προσβαση σε ολη τη βιβλιοθηκη της καθε πλατφορμας... Ειναι πρακτικα αδυνατο κατι τετοιο...

            Αυτό πάντως φαίνεται να θέλει να πετύχει η MS και η Sony έως έναν βαθμό με το PS Now (έχει το πολύ μέχρι και PS3 παιχνίδια αν δεν κάνω λάθος). Βέβαια το βασικό μοντέλο τους όντως φαίνεται να παραμένει το retail (είτε φυσικό, είτε ψηφιακό) αλλά το streaming είναι κι αυτό ένα επιπλέον κανάλι διανομής που μπορεί να ενδιαφέρει μερικούς εκδότες. Μπορεί να κάνουν κάτι υβριδικό, του στυλ να έχουν μερικούς στάνταρ τίτλους διαθέσιμους στη βιβλιοθήκη, και μερικές συγκεκριμένες μεγάλες κυκλοφορίες να τις έχουν διαθέσιμες με επιπλέον χρέωση, θα δείξει.

            PK World - Τα πάντα για Disney comics!

            Comment


            • Ή, το πιο λογικό, θα πληρώνονται οι εταιρείες με βάση το playtime που έχει το κάθε παιχνίδι, με μερικούς partners να πληρώνονται παραπάνω ανά ώρα.
              Αλλά ναι, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις τιμές για να δούμε κατά πόσο όντως αξίζει, και γω στο μυαλό μου συνδρομή τύπου netflix είχα.


              Όσον αφορά τον εξοπλισμό, χρειάζεται να αγοράσεις μόνο αν θέλεις να το εκμεταλευτείς στο Max (144 οθόνη ή 4k που έτσι και αλλιώς αγοράζει κόσμος) και κατά τα άλλα οι υπόλοιποι παίζουμε με αυτά που ήδη έχουμε, γιαυτό είπα μηδαμινό κόστος σε σχέση με το τώρα και πολύ χαμηλό barrier πρόσβασης.

              Comment


              • Originally posted by Deus View Post
                Καλώς ή κακώς αυτό θα είναι το μέλλον του gaming. Θα παίζουμε μέσω streaming και σιγά σιγά θα σταματήσουν να κυκλοφορούν παιχνίδια σε φυσική μορφή.
                Γιατί ακριβώς αυτό να είναι το μέλλον του gaming; να εξαρτάσαι από την google και την οποιοδήποτε google για να παίξεις τα παιχνίδια σου και όχι από το ανεξάρτητο μηχάνημα που έχεις σπίτι σου. Αυτό για μένα είναι έλεγχος έως αποκρουστικό. Δε νομίζω το παραδοσιακό hardware να αντικατασταθεί έτσι εύκολα, απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο αλλά και από την άλλη δεν υπάρχει ακόμη κατάλληλη υποδομή για να υποστηρίξει ακόμη εγχειρήματα σαν αυτό της google, δεν είναι καθόλου ώριμες οι συνθήκες και στην υποδομή όπως προανέφερα αλλά και στην νοοτροπία του gaming κοινού που δεκαετίες ολόκληρες έχει βολευτεί και μάθει αλλιώς.
                Last edited by BigBOSS; 27-03-2019, 11:58 AM.
                Star Citizen videos Star Citizen gallery

                Comment


                • Γιατί βολεύει από σχεδόν κάθε άποψη, και επιπλέον ρίχνει το κόστος και οικονομικά, αλλά και στο περιβάλλον.

                  Για να αρχίσει το hardcore κοινό να μεταφέρεται στο Stadia είναι άλλη ιστορία, όπως είπα πρέπει να πέσει το latency σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να γίνει η καλύτερη επιλογή, και ειδικά για τα Esports είναι σχεδόν αδύνατο, φαντάζομαι, να υπάρχει ως σοβαρή επιλογή για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Για όλους τους υπόλοιπους και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που δεν επηρεάζει τόσο το 140 latency είναι ό,τι πρέπει.

                  Comment


                  • Ειναι ενα πιθανο μελλον αλλα δε το θεωρω ακομη "το μελλον" απ την αποψη οτι η τεχνολογια ειναι τοσο απροβλεπτη που δεν εχει νοημα να μιλαμε για το τι θα γινει μετα απο 10 χρονια. Αν τωρα μιλησουμε για τα επομενα 10 χρονια, δε βλεπω το streaming να αντικαθιστα τις παραδοσιακες συσκευες. Το ενδιαφερον θα ναι αν ειμαστε πια ετοιμοι απο infrastructure ώστε να πιασει σημαντικο μερος της αγορας. Απο κει και περα ειναι και θεμα business & marketing, ενας τομεςας στον οποιο η google αν και κολοσσος, δε το εχει. Επισης δειτε και το PS Now, προσφερει streaming εδω και πολυ καιρο και ομως κανουμε αυτη τη συζητηση σα να μην υφισταται.

                    Δε μπορουμε να μιλαμε ακομη για streaming μελλον οταν στην Αμερικη εχουν data caps και στην Ευρωπη καθε χωρα εχει τα δικα της.

                    Και επισης με προβληματιζει ακομη το target group. Αυτη τη στιγμη η εκτιμιση μου ειναι οτι στοχευει σε ανθρωπους που δεν θελουν ή δε μπορουνα επενδυσουν σε ακριβη κονσολα. Αρα σε ανθρωπους που ειτε δεν εχουν τη δυνατοτητα να δωσουν χρηματα ή δε τους ενδιαφερει τοσο το gaming ωστε να δωσουν χρηματα. Μου θυμιζει το κοινο του mobile gaming. Αυτο το κοινο λεφτα δε φερνει.
                    Do a barrel roll!

                    Comment


                    • Καλα για esports ξεχαστε το για παντα, για demanding single/multiplayer games(soulsborne κλπ) επισης, για κανα AC και single player story παιχνιδια παιζει να ειναι viable.

                      Comment


                      • Καλα εσυ μη πας στο αλλο ακρο, οταν θα δειτε το 5G της wind θα βλεπετε τη κινηση στην οθονη πριν δωσετε input.
                        Do a barrel roll!

                        Comment


                        • Επισης δειτε και το PS Now, προσφερει streaming εδω και πολυ καιρο και ομως κανουμε αυτη τη συζητηση σα να μην υφισταται.
                          Exactly my point... Βασικα σε οσους φαινεται εντυπωσιακο ολο αυτο, το ξερατε οτι μπορειτε να παιξετε ''στις συσκευες που ήδη έχετε'' το bloodborne? To εκανε κανενας απο αυτους που δεν ηθελε να παρει κονσολα γιατι δεν ηθελε να επενδυσει σε κατι τετοιο?
                          Και επισης με προβληματιζει ακομη το target group. Αυτη τη στιγμη η εκτιμιση μου ειναι οτι στοχευει σε ανθρωπους που δεν θελουν ή δε μπορουνα επενδυσουν σε ακριβη κονσολα. Αρα σε ανθρωπους που ειτε δεν εχουν τη δυνατοτητα να δωσουν χρηματα ή δε τους ενδιαφερει τοσο το gaming ωστε να δωσουν χρηματα. Μου θυμιζει το κοινο του mobile gaming. Αυτο το κοινο λεφτα δε φερνει.
                          +1000


                          Στα υπολοιπα συμφωνω περι πλεονεκτηματων, περιβαλλον κλπ. Αλλα ξανα πρεπει να περιμενουμε να δουμε πως θα υλοποιηθει. Το αν ειναι το μελλον ή οχι το αποφασιζει ο κοσμος αλλωστε, δεν το αποφασιζουν οι εταιρειες.

                          Comment


                          • Θελω να δω streaming bloodborne πραγματικα, ειμαι σιγουρος οτι ουτε εναν hunter NPC δεν θα βγαζουν λογο latency..

                            Comment


                            • Καλα εσυ μη πας στο αλλο ακρο, οταν θα δειτε το 5G της wind θα βλεπετε τη κινηση στην οθονη πριν δωσετε input.

                              Το λες για αστείο αλλά νομίζω πως αν είναι να τσουλήσει το όλο θέμα του game streaming θα πρέπει να ενσωματώσουν κάποιου είδους input predictive algorithm.
                              Originally posted by Squall Leonhart
                              I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                              Originally posted by 丹野
                              Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                              Originally posted by Ryu_gr
                              υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                              Comment


                              • Originally posted by nooto View Post
                                Exactly my point... Βασικα σε οσους φαινεται εντυπωσιακο ολο αυτο, το ξερατε οτι μπορειτε να παιξετε ''στις συσκευες που ήδη έχετε'' το bloodborne? To εκανε κανενας απο αυτους που δεν ηθελε να παρει κονσολα γιατι δεν ηθελε να επενδυσει σε κατι τετοιο?
                                Βασικα δε γνωριζα οτι το PS Now λειτουργει και σε PC. Ωστοσο δεν υποστηριζεται στην Ελλαδα.
                                Do a barrel roll!

                                Comment

                                Working...
                                X