Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εντυπωσιάστηκα (Retro Edition)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• sub_zero
    replied

Mετά το συγκεκριμένο παιχνίδι-κονσόλα, ο όρος εντυπωσιασμός άρχισε πλέον να χάνει την αξία του για μένα. Δέος όταν είχα πρωτοδεί την κονσόλα να παίζει σε βιτρίνα μαγαζιού το χειμωνα του 95 (και εγκεφαλικό με την τιμή... 108 χιλιαρικα), δεος και ζαλαδα όταν μετα από μερικούς μήνες είδα το Resident evil (και το σκατό στην κάλτσα με το πρώτο πέρασμα από τον ανατολικό διάδρομο).

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Ναι Another World λέγεται το παιχνίδι εδώ, απλά μου βγαίνει η αμερικάνικη ονομασία από τις συζητήσεις στα ξένα forums. Όπως και στο Blackthorne, το οποίο και έχανε φέρει ως Blackhawk στην Ευρώπη.

Leave a comment:

• Cpl_Shephard
    replied
    DAMN !! με προλαβε ο ormion, αυτο και το stunt race FX μου κανανε τρομερη εντυπωση κυριως για τα γραφικα τους

Raph νταξει 11 χρονων νουμπακι με xbox εισουνα( τωρα εισαι ενας 18 χρονων νουμπας με μπαναρισμενο 360, χιχιχιχιχιχιχιχιιχι ) λογικο να σου αρεσε τοσο πολυ το "κατα λαθος" FPS ρωτα και εμας τους παλαιοτερους που βλεπαμε τις screenshot στο computer games magazine (κουραδες στο μνημα του ) και μας τρεχανε τα σαλια, οταν διαβαζα στο preview για seamless κοσμο με κυκλο ημερας-νυχτας και πληρη ελευθερια κινησεων νομιζα πως ονειρευομουνα.

Anyway παμε στον τιτλο που με πορωσε απιστευτα και ειχα χτενισει ολη την γειτονια για να βρω αντιτυπο (ακομα το εχω αθικτο να καθεται στην συλλογη μου μαζι με το πολυ συμπαθητικο manual αχχχχ )

Τι να πρωτο-πω ?

Τις φωτορεαλιστικες γραφικαρες που εβγαζε τοτε η max-fx engine και αγκομαχουσε η geforce 3 ?

Την φωνη του timothy gibbs που εκανε τον max payne εναν απ΄τους πιο δημοφιλεις ηρωες ολων των εποχων ?

Το σεναριο που παρολο φαινοτανε τοσο τυπικο και κλισε στην αρχη στο τελος χαναμε ολοι την μπαλα ? ( τι ρολο βαραει ο inner circle ? γιατι επιτεθηκανε οι κουκολοφοροι ? τι απεγινε η mona sax ? )

Το new york minute difficulty στο οποιο πηγαινες σαν τρελος απο δωματιο σε δωματιο και καθαριζες οτι εβρισκες μπροστα σου για να κερδισεις λιγα πολυτιμα δευτερολεπτα ?

Τα mods που εβαζε ο κοντης στο cd του pc master ? ( kung fu και matrix lobby anyone ? )

Το bullet time που εκανε τις συνεχομενες μαχες να παιζονται τοσο ευχαριστα και οχι να μοιαζουν σαν μια σειρα απο μινι-αγγαρειες ?

Το "bullet cam" οταν βαραγες με το sniper ?

Το καλο που σου θελω rockstar μην μας απαγοητευσεις, εκτος αν το ζητα ο οργανισμος σου να αποκτησεις την ιδια μοιρα με την sega

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Mortal Kombat on steroids...
    Το λες σαν κάτι το αρνητικό.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Sorry alla to Mace den me entypwsiase tote kai den entypwsiazei kai twra :/
    Mortal Kombat on steroids...

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Όντως, το παιχνίδι που έβαλε ο Λινκ λέγεται Another World. Απίστευτη παιχνιδάρα!

Το επικό Blackthorne Που προαναφέρθηκε αξίζει να μπει στη λίστα. Υπέροχα ατμοσφαρικά backgrounds, τακτικό δύσκολο gameplay και, πάνω απ'όλα, εξωπραγματικό animation που εκπλήσσει με την ομαλότητά του.

Και ακολουθεί το αγαπημένο μου παιχνίδι με βάρβαρο, το Black Tiger. Ακόμα και σήμερα με εντυπωσιάζει το πόσο δύσκολο παραμένει.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Πωπω το ηθελα πολυ το Mace πρεπει να ηταν τελειο.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Starwing aka Starfox

Τώρα γελάς με το φτιαγμένο από πέντε τρίγωνα arwing αλλά τότε τα γραφικά δεν υπήρχαν. 'Ισως η πρώτη επαφή μου με πολυγωνικά γραφικά.
    Τέλειο παιχνίδι επίσης.

Mace The Dark Age

1.Γιατί τα γραφικά του ήταν απίστευτα
    2.Γιατί ήταν και γαμώ τα παιχνίδια
    3.Γιατί χαρακτήρας σαν τον Lord Deimos δεν έχει ξαναβγει.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Popo prehistoric,windows 95 kai trelo kapsimo.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Out of This World
    Another World δε λέγεται; Είχα κολλήσει εκεί που στην πέφτουν 2 τυπάδες και σε κάνουν ψητό.

Leave a comment:

• McSolid
    replied

Ειναι ουσιαστικα το πρωτο παιχνιδι που επαιξα ποτε σε υπολογιστη, και ενα απο τα πεντε πρωτα που τερματισα. Μιλαμε φυσικα για εποχες 286@12mhz με μερικα kilobytes μνημης και σκληρο δισκο καπου στα 40mb, ισως και περισσοτερο. Φυσικα DOS 5.1 και 6 και Windows 3.1. Και φυσικα μιλαμε για το πρωτο ουσιαστικα FPS που βγηκε. Ακομα το παιζω στο pc μου, ειναι τεραστια η αισθηση του να γυρνας πισω στον χρονο οταν ο μπαμπας σου επαιρνε τον 386 και το πρωτο πραγμα που φορτωνες ηταν αυτο το παιχνιδι...

Επισης συμφωνω με το Snake Rattle 'n' Roll, φοβερα γραφικα για την εποχη.

Τελος, ας βαλω και τα δυο αγαπημενα μου platforms της εποχης (και το δευτερο ολων των εποχων για μενα):

Νταξ, μεγαλες στιγμες....

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Ναι ρε Raphael,ναι ρε γμτ!!!

Να βάλω κι εγώ ένα σχετικό βίντεο από Halo 2.

Θυμάμαι ότι σε στη σκηνή στη γέφυρα είχα τρελαθεί.Μου έδινε ότι ακριβώς περίμενα από ένα σήκουελ.Εντυπωσιακά set pieces,εντυπωσιακά γραφικά και μάχες παντού.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Out of This World

Η αισθητική του, η πρωτόγνωρη για την εποχή κινηματογραφική του διάθεση και φυσικά το ίδιο το gameplay. Από το Out of This World έγινα fan του συγκεκριμένου genre. Πριν επακολουθήσουν τα Flashback, BlackThorne, Oddworld κλπ, το Out of This World άναψε σε μένα τη σπίθα.

EPIC GAME

Leave a comment:

• Chief
    replied

Δίνω ένα σχετικά πρόσφατο παράδειγμα και θα με συγχωρέσετε, αλλά η μέρα της αναλήψεως του 2002 που ο μικρός Raphael φόρτωσε το Halo στο Xbox του, υπήρξε σημαδιακή για τη gaming ζωή του.
    Ήταν φορά όπου ένιωσα το next-generation του Xbox, πράγμα που έκτοτε δεν έχω ξαναζήσει.
    Μουσική υπόκρουση και διάφορες εκρήξεις αριστερά-δεξιά, μάχες να συμβαίνουν από 'δω και από 'κει, τραυματίες στρατιώτες να αγκομαχούν στους τοίχους, μακρινοί ήχοι πυροβολισμών και μία ανεπαίσθητη βουή που σου έδινε την αίσθηση πως πράγματι βρισκόσουν σε διαστημόπλοιο, όλα αυτά μαζί με πρωτοφανή γραφικά.

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    http://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_of_the_Beast

Οπότε το βίντεο που πόσταρα είναι από το 1989
    To πιο εντυπωσιακό είναι πως η Amiga είναι μηχάνημα του 1985...Δηλαδή εποχή NES release...
    Μισό λεπτό γιατί εδώ υπάρχει σύγχυση πληροφορίας .

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτή η πρώτη έκδοση για διάφορους λόγους.

To κείμενο λέει ότι βγήκε πρώτα σε Commodore Amiga. Αυτή όμως είναι σειρά υπολογιστών κι όχι ένα σύστημα. Υπάρχει δλδ η Amiga 1000 (1985-1987), C64 (1982-94), A500 (88-91) κτλ κτλ

Το πρώτο και το δεύτερο είναι αδύνατο να παράγουν κάτι τέτοιο οπτικά λόγω τεχνικών περιορισμών. To δεύτερο (a500) μπορεί.

Ωστόσο, υπάρχει ένα θεματάκι. Αφενός η Α500 είχε μικρή διάρκεια ζωής και ελάχιστο software κι αφετέρου ήταν συμβατό με "άλλα" Amiga Software (με τροποποιήσεις) πχ μπορεί να λειτουργήσει τίτλους του a1200 ή a1000.

Δυστυχώς, τα περισσότερα Amiga sites δε δίνουν ξεκάθαρη εικόνα :/

Πάντως εάν όντως βγήκε τέτοιο πράγμα το 1989, δεν υπάρχουν λόγια

Leave a comment:

Working...
X