Announcement

Collapse
No announcement yet.

Shining Force III Scenario 2+3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ryu_gr
    replied
    Kakashi οφείλεις post σε αυτό το thread!

    Για να σας δώσω να καταλάβετε, έχει γνήσιο το ep.1 στα Αγγλικά και τα ep.2 και 3 τα έπαιξε σε "καθαρές" αντιγραφές στα ιαπωνικά στο Saturn (δεν είχαν βγει τότε οι patched εκδόσεις) και εκτύπωσε τις μεταφράσεις! Πριν 5-6 χρόνια αυτά.
    Αντρικά!

    Leave a comment:


  • deus_d0pe
    replied
    Shining Force III - the whole shit




    Πoύ το βρίσκω;

    Μέσω Pirate Bay, εδώ: http://thepiratebay.pe/torrent/69511...d_-_English%5D

    Περιέχει και τα τρία Scenarios, πατσαρισμένα με τις μεταφράσεις τους, καθώς και το Premium Disc.

    Ποιος emulator;

    Μια αξιόπιστη και σταθερή έκδοση του SSF είναι ο SSF 009_alpha R4

    Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις εκδόσεις του SSF, από την 006 μέχρι την 011 από εδώ: http://segaretro.org/images/f/f7/SSF...ons_006-011.7z


    ** Δεν χρειάζεται να ψάξετε για bios, ο emulator δουλεύει και τρέχει το παιχνίδι ως έχει, αρκεί να το φορτώσετε με Daemon Tools ή κάποιο παρόμοιο.

    Scenario 1: Το Scenario 1 παίζει άψογα χωρίς προβλήματα.

    Scenario 2: Το Scenario 2 κρασάρει σε cut-scene λίγο πριν τη μάχη στο Railhead, στο 2ο chapter. H λύση είναι εξής: Στην αμέσως προηγούμενη μάχη κρατήστε ένα κανονικό save (όχι state save) και φορτώστε το σε κάποια παλαιότερη έκδοση του SSF (χρησιμοποίησα τον SSF 008 - alpha R4) για να περάσετε το σημείο.

    Scenario 3 Το Scenario 3 κολλάει εντελώς στο τέλος του Chapter 1, μετά τη περίληψη και κατά τη μετάβαση στο Chapter 2. Με το που τελειώνει η περίληψη, πέφτει μαύρη οθόνη και μένει εκεί. H λύση είναι η εξής:

    ** Κρατήστε ένα Κανονικό Save (Battle Save) στη τελευταία μάχη του Chapter 1 με τον ...
     
    Goriate of the Wind, κρατήστε ένα Battle Save πριν το last hit


    ** Πρέπει να φτιάξουμε νέο ISO πατσάρωντας το Scenario 3 με την τελευταία έκδοση της μετάφρασης που δεν χρησιμοποιεί το torrent που δώθηκε στην αρχή του post.

    ** Tο patch το βρίσκουμε εδώ: http://sf3trans.shiningforcecentral.com/ και δεξιά στη σελίδα, με την ένδειξη Download latest patch. Tρέχουμε το .exe για την εγκατάσταση.

    ** Έχοντας ήδη mount το Scenario 3 στo Daemon Tools, από το φάκελο SF3Patch, τρέχουμε το ISOMAKER2, επιλέγουμε SC3 και Make CD. Περιμένουμε να τελειώσουν τα κατεβατά στα DOS παραθυράκια και νέτα.

    ** Δημιουργούνται δύο νέα SF3 αρχεία, ένα .ISO και ένα .CUE που αν θέλουμε τα μετονομάζουμε. Φορτώνουμε το .CUE στα Deamon Tools και το τελευταίο save που κάναμε ώστε να γίνει κανονικά η μετάβαση από Chapter 1 σε Chapter 2.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------


    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Leave a comment:


  • deus_d0pe
    replied
    Mάλλον χρειάζεται να κάνω κάποια αρχεία Update έτσι; Καλά εκεί κάτι θα γίνει, τώρα πρέπει να ψάξω να δω γιατί το scenario 2 κρασάρει. Στη πρώτη μάχη κόλλησε ο emulator και μου έβγαλε ένα μικρό παραθυράκι με errors.

    edit: To θέμα με το sc2 φαίνεται να λύθηκε. Έκανα update τα files και πλέον η μάχη προχώρησε κανονικά. Μάλλον κάποιο σφάλμα του emulator είναι παρά του ISO. To SSF 0.11 έχω.

    Το sc3 δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει όμως. Δεν μου εμφανίζει τη μετάφραση παρ'ολο που έκανα update τα files. Στα text balloons μου βγάζει [DREAM159] κλπ.

    edit2: Τέλεια, δούλεψε και το sc3!! Κάνω update το αρχικό post με ολοκληρωμένη τη διαδικασία.

    Leave a comment:


  • Scatman
    replied

    Leave a comment:


  • deus_d0pe
    replied
    Nαι αφού τελειώσεις τη διαδικασία, καις το patched ΙSO σε cd και το τρέχεις στο Saturn.

    Έκανα τα παραπάνω και για το Scenario 3 αλλά δυστυχώς η μετάφραση δεν δουλεύει για κάποιο λόγο.

    Leave a comment:


  • Loggo
    replied
    Ωραία posts.

    Πάντα ήθελα να δω τα άλλα δυο scenarios του Shining Force III.
    Να υποθέσω ότι γίνεται να τρέξεις το πατσαρισμένο ISO και σε σπασμένο Saturn;
    Όπως και να χει, κάποια στιγμή πρέπει να παιχτούν.

    Leave a comment:


  • deus_d0pe
    replied
    thanx scatman

    Το story ναι ένα είναι και τα τρια scenarios το βλέπουμε από τρεις διαφορετικές σκοπιές, με τους ήρωες να συναντιούνται αρκετές φορές.

    Leave a comment:


  • Scatman
    replied
    Τα ίδια με τα παραπάνω ισχύουν και για το Scenario 3 :

    http://www.megaupload.com/?d=JEXSAWCS




    Patch :
    http://www.megaupload.com/?d=JS4CLTUR


    Pass : www.emuparadise.org

    Τα Uploads ανήκουν στο πολύ καλό emuparadise και πιο συγκεκριμένα στον Cookie Monster.

    Επίσης, έχει μεταφραστεί και το Premium Disk αλλά δεν είναι τπτ το ιδιαίτερο.


    όσον αφορά τα παιχνίδια, είναι ~εάν δε ξέχασα , πάει αρκετός καιρός~ 3 παράλληλα σενάρια. Μην περιμένετε τεχνικές διαφορές καθώς όλα βασίζονται στην ίδια μηχανή γραφικών.

    Σεναριακά και σαν σκηνοθεσία θεωρώ ότι και τα 2 παραπάνω είναι ανώτερα του Scenario 1 (αυτό που κυκλοφόρησε σε Αμερική/Ευρώπη).

    Δεν κυκλοφόρησαν επίσημα λόγω της εμπορικής αποτυχίας του Saturn (1998)

    Ultimate Source : http://www.shiningforcecentral.com/

    Leave a comment:


  • deus_d0pe
    started a topic Shining Force III Scenario 2+3

    Shining Force III Scenario 2+3

    Μετά από άπειρο ψάξιμο, βρήκα την μεταφρασμένη έκδοση του Scenario-2 που είχε κάνει το team της Shiningforce central. To παιχνίδι δουλεύει με τον SSF emulator και είναι μεταφρασμένο 95%, τα πάντα εκτός κάποιων διαλόγων με τους merchant npcs.

    Aς τα πάρουμε ένα ένα....

    1) Θα χρειαστούμε το αυθεντικό cd του Scenario 2. Φυσικά δεν το έχουμε έτσι το κατεβάζουμε από εδώ:
    http://www.megaupload.com/?d=UZ708WRZ (part.1)
    http://www.megaupload.com/?d=AUYOJCVP (part.2)

    --- Κωδικός για αποσυμπίεση: www.emuparadise.org ---

    2) Κατεβάζουμε το patch που περιέχει τη μετάφραση από εδώ:


    3) Αφού αποσυμπιέσουμε το παιχνίδι θα έχουμε δύο αρχεία, το Shining Force III - Scenario 2.bin και το εικονικό αρχείο του το οποίο και κάνουμε mount με το daemon tools.

    4) Αφού πλέον έχουμε εισάγει το "αυθεντικό" cd του παιχνιδιού πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσουμε το Patch της μετάφρασης. Πάμε λοιπόν και τρέχουμε το SF3patch.exe και το κάνουμε Install στο C:\My Documents. Δημιουργείται ένας νέος φάκελος, ο SF3Patch που περιέχει μεταφράσεις και για τα τρία scenarios.

    5) Μιας και οι μεταφράσεις του patch είναι στην αρχική τους μορφή, θα χρειαστεί να περάσουμε κάποια updates. Πηγαίνουμε http://sf3transftp.shiningforcecentr...ch%20Files/s2/ και κατεβάζουμε το s2 Current Files.zip. Αποσυμπιέζουμε στο φάκελο SF3patch -> files -> s2 και αντικαθιστούμε τα αρχεία όπου ζητηθεί. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και για το Scenario 3, πηγαίνουμε http://sf3transftp.shiningforcecentr...ch%20Files/s3/ και κατεβάζουμε το αρχείο s3 Current Files 2009-12-14.zip το οποίο αποσυμπιέζουμε στο φάκελο SF3patch -> files -> s3. Τα updates πρέπει να γίνουν ΠΡΙΝ χρησιμοποιήσουμε τον isomaker για τη δημιουργία των ISOs.

    6) Από το φάκελο SF3patch τρέχουμε το isomaker 2. Στο παραθυράκι που ανοίγει τικάρουμε Scen 2 και επιλέγουμε Make CD. Eν συνέχεια διπλό κλικ στον εικονικό drive που έχουμε κάνει mount το παιχνίδι.

    6) Περιμένουμε να τελειώσει το patching χωρίς να πειράξουμε τίποτα. Οποιαδήποτε ενέργειά μας πριν κλείσουν τα DOS παράθυρα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη δημιουργία του ISO.

    7) Aφού τελειώσει, πλέον στο φάκελο SF3patch έχουμε δύο νέα αρχεία, το SF3.ISO και SF3.CUE. Αν κάνετε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 2 scenarios, τότε πρέπει τα .bin και .cue αρχεία να τα βάλουμε σε ξεχωριστό directory. Tα κάνουμε αποκοπή και τα τοποθετούμε SF3Patch-> files-> s2.

    8) Kάνουμε mount με το daemon tools στο .CUE αρχείο και τρέχουμε τον SSF emulator. Eναλλακτικά μπορούμε να κάψουμε το .ISO αρχείο σε ένα cd και να το τρέξουμε σε jap ή modded Saturn.


    Oι ρυθμίσεις του emulator δεν έχουν σημασία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε από τα τρία bios (ΕURO, 100 ή 101) και οποιοδήποτε Area Code στα Options.




    Για το scenario 3 ακολουθούμε τα ίδια βήματα με τη μόνη διαφορά ότι στο βήμα 5, τικάρουμε scen 3 στον isomaker. Επειδή τα .bin και .cue που δημιουργούνται έχουν την ίδια ονομασία, καλό θα ήταν αφού τελειώσουμε με το scen 2, τα .bin και .cue να τα μεταφέρουμε στο φάκελο SF3patch -> files -> s2 και αντίστοιχα αφού τελειώσουμε τη διαδικασία για το scen 3, τα νέα .bin και .cue στο φάκελο SF3patch -> files -> s3.

    Αν στο scenario 3 ο emulator βγάλει error disk, αλλάζουμε το Area Code σε Japan για να τρέξει.

    Με τον SSF 0.11 φαίνεται να υπάρχουν κάποιες ασυμβατότητες και το παιχνίδι κρασάρει. Στον SSF 0.9 δεν φαίνεται να παρουσιάζεται πρόβλημα.
Working...
X