Announcement
Collapse
No announcement yet.
Shining Force III Scenario 2+3
Collapse
X
-
χαχα ναι οι φωνές ότινάναι, ο άλλος πάει για επικό καστάρισμα σε Spark 3 και σκούζει λες και του κάνουν κλύσμα. Πρέπει να κοιτάξω για το πρώτο σενάριο μιας και το έπαιξα με το αυθεντικό cd. Βαριέμαι όμως τώρα... Είχα αγχωθεί που σκάλωσε το τρίτο σενάριο και από τη στιγμή που βρέθηκε λύση δε ξεκολλάω.
-
deus_dope το σεναριο 1 ηταν απλα η δυτικη εκδοση ή η ιαπωνικη patch-αρισμενη?
οι φωνες στην δυτικη εκδοση κανουν τις φωνες του resident 1 να φαινονται σαν ερμηνειες για oscar
Leave a comment:
-
Ω, να σαι καλά Deus! Παρ'όλο που βρήκα τελικά τη λύση θα χρειαστεί για backup, thanks!
Leave a comment:
-
Retro Game Information Page for Shining Force 3 Episode 3 (J) on the Sega Saturn. Play now on your PC, Mac, or Mobile Device!
Oρίστε.;)
Επίσης το συγκεκριμένο site έχει πολύ πλούσιο υλικό σχετικά με videogames.Emulators,roms,isos πολύ πράμα.Από εδώ έχω κατεβάσει πολλά isos και roms από play 1,2,saturn και πολλά άλλα.
Leave a comment:
-
Αν έχει κάποιος ή μπορεί να βρει ISO του Scenario 3, το ιαπωνικό όχι το πατσαρισμένο, ας το ποστάρει παρακαλώ
// άκυρο τη βρήκα την άκρη, κανω refresh OP
Leave a comment:
-
Προσωπικά τη βρίσκω ιδιαίτερα καλή, ικανή να βγάλει επικότητα και να δημιουργήσει συναισθηματικό δέσιμο με τα τεκτενόμενα και τους χαρακτήρες.
Δηλαδή ακόμα και μετά από τόση έκθεση σε τίτλους με εξαιρετικούς διαλόγους και σκηνοθεσία, η πλοκή του Shining Force καταφέρνει να με κρατά συνεχώς εντός κλίματος με text bubbles και low texture γραφικά.
Το δυνατό του σημείο είναι η πλεκτάνη που κρύβεται πίσω από αυτά που συμβαίνουν, δολοπλοκίες, πισώπλατες μαχαιριές, προδοσίες, σύγκρουση ιδεολογιών, ηρωικές πράξεις για χάρη της συλλογικότητας, πράξεις μισαλοδοξίας, δειλίας και προσωπικού συμφέροντος.
Ακόμα και κάποια μηνύματα που διαβάζεις στα bookcases ή κάποιες γραμμές διαλόγου των npc's βοηθούν με το τρόπο τους κάνοντας έμεσα ή άμεσα νύξεις για το τίμημα της δύναμης, της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων, του πλούτου και της φτώχειας. Έχει αρκετές "υπόγειες" αναφορές σε ταξικές ανισότητες και τα κοινωνικά παρατράγουδα που δημιουργούν.
Είναι λίγο-πολύ κλασσικές θεματικές που βρίσκουμε και σε άλλα jRPGs ντυμένα με τον μανδύα της ηρωικής φαντασίας. Δηλαδή πέραν της σοβαρότητας των θεμάτων που δημιουργεί ένας πόλεμος, υπάρχει σε σημεία χιούμορ όποτε χρειάζεται, υπάρχουν στιγμές υπέρβασης με χαρακτηριστικούς διαλόγους σε κάποιο boss "μουαχαχαχαχα θα σε συνθλίψω" για να γουστάρουμε, υπάρχουν δραματικές στιγμές με θανάτους που τους συνοδεύουν κραυγές απόγνωσης και πόνου "NOOOOOooooo...!!!!!!"
Το story είναι τόσο καλό όσο λέγεται.
Leave a comment:
-
Kakashi καμία αντίρρηση σε όλα όσα λες και έχω υπόψιν μου αυτά που έγραψες για το shining force 3,θα επιμείνω όμως πως τα golden sun είναι εξαιρετικά παιχνίδια και όχι λίγα για παιχνίδια της camelot. Τουλάχιστον τα 2 πρώτα, για το τρίτο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς δεν το έχω παίξει.
Deusdope φοβερά ποστ, συνέχισε έτσι.Ψήθηκα να τα βάλω στο πρόγραμμα άμεσα.
Αλήθεια από ιστορία τι λένε;Έχουν τόσο καλό στορυ όλο λέγεται;
Leave a comment:
-
deus_dope σταματα να μιλας για το shining force iii γιατι θα με κανεις να το ξαναρχισω μετα απο 6 χρονια και εχω χασει και τις εκτυπωμενες μεταφρασεις
αν και με τα patch-αρισμενα isos γινεται ακομα μεγαλυτερος πειρασμος.
Leave a comment:
-
Tέλος το Σενάριο 2. Το βρήκα καλύτερο σε όλα σε σχέση με το πρώτο. Η "τελική" μάχη μου έβγαλε τη πίστη, πολύ πιο δύσκολη απ'την αντίστοιχη του πρώτου και πραγματικά είναι να απορείς πως γίνεται να παίζει κάποιος χωρίς save state από τη στιγμή που αρκεί ένα miss για να σου γυρίσει το σχέδιο τούμπα.
Η δε ιστορία κλιμακώνεται φανταστικά. Ο επίλογος τρομερός και το "to be continued" της πλοκής με κάνει να θέλω να παίξω καπάκια το τρίτο. Πράγμα που θα γίνει, overdose κανονικό!
Leave a comment:
-
εγω δε μιλαγα για τα αλλα shining force.Originally posted by DeusKakashi συμφωνούμε στο ότι η camelot βγάζει φοβερά παιχνίδια αλλά τα golden sun δεν θα έλεγα πως είναι υποδεέστερα των shining force, είναι και αυτά εξαιρετικά παιχνίδια.
μονο για το 3 και αυτο σαν συνολο (και τα 3 σεναρια).
αν καταφερεις και τα παιξεις και τα 3 (που στο συνιστω) θα καταλαβεις τι εννοω.
το σεναριο 1 δεν ειναι απλα το 1/3 κομματι ενος ιδιου παιχνιδιου.
φαντασου κατι αναλογο μεταξυ ground zeroes και phantom pain για το metal gear 5.
δεν εξελισσεται απλα το σεναριο αλλα εξελισσεται το ιδιο το παιχνιδι (και τα 3 σεναρια νομιζω δημιουργηθηκαν ταυτοχρονα).
δλδ ειναι το ορεκτικο πριν το κυριως πιατο χωρις να χανει σε ωρες gameplay σε σχεση με τα αλλα σεναρια.
τι να λεμε.
επος.
Leave a comment:
-
Δεν το τέλειωσα ακόμα το Σενάριο 2 (νόμιζα πως βρισκόμουν προς το τέλος όμως ήμουν ακόμα στο 3ο chapter....) όμως δεν κρατιέμαι απ'το να γράψω εντυπώσεις. Ήθελα να γράψω χθες βράδυ, με κατακόκκινα μάτια κατά τις 4 το πρωί που σταμάτησα και αφρούς στο στόμα από τη γαματοσύνη του παιχνιδιού, είπα να τα γραψω όμως πρωί πιο "ψύχραιμα" (και καλά).
Εκείνο που πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει με το παιχνίδι είναι το πως καταφέρνει ενώ μοιάζει τόσο ίδιο με το πρώτο να παίζει τόσο διαφορετικά. Ουσιαστικά εκείνο που περίμενα να δω είναι το ίδιο παιχνίδι με τη διαφορά ότι θα βλέπω το σενάριο από διαφορετική οπτική γωνία και με νέους χαρακτήρες. Διαψεύστηκα πανηγυρικά.
Υπάρχουν συγκεκριμένες αλλαγές/μετατροπές στη ροή του gameplay που, κοιτώντας το συνολικά, δίνει τελικά μια εντελώς διαφορετική αίσθηση και ρυθμό στο Σενάριο 2.
Οι μάχες έχουν υποστεί αλλαγές στο σύνολο της φιλοσοφίας τους. Είναι μειωμένες σε ρυθμό εμφάνισης, κρατούν όμως περισσότερο. Οι χάρτες είναι μεγαλύτεροι, με κάθε αναμέτρηση να περνά από διάφορες "φάσεις" πριν καταλήξει. Η μορφολογία του εδάφους παίζει αισθητά μεγαλύτερο ρόλο στη κίνηση και τοποθέτηση των μονάδων ενώ γενικότερα ο σχεδιασμός τους είναι πλουσιότερος και ποικίλος σε σχέση, πάντα, με το πρώτο.
Υπάρχει επίσης μεγαλύτερη ισορροπία στο leveling των χαρακτήρων έναντι της πρόκλησης του περιεχομένου. Γίνεται μεγαλύτερη χρήση ranged επιθέσεων, το charm spell της φοβερής και τρομερής ninja Hazuki δίνει περισσότερο τακτικό βάθος σε συνδυασμό με άλλα crowd control spells όπως Sleep και Dispel, η class του Birdfighter είναι πιο ισορροπημένη.
Οι μεγαλύτερες σε εύρος και ζητούμενα μάχες κερδίζουν τα μέγιστα από το αφηγηματικό τους ύφος, δίνοντας σε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά σημαντικό υπόβαθρο και χαρακτήρα. Κάθε μάχη είναι μια επική turn-based αναμέτρηση εξαλείφοντας εντελώς την αίσθηση του filler, αλληλοσυμπληρώνει και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το σενάριο.
Η ιστορία γενικότερα κερδίζει από τη μεταφορά δεδομένων του πρώτου στο δεύτερο παρ'όλο το de'ja vu του πράγματος, κυρίως μέχρι και τα μισά του παιχνιδιού. Οι επιπτώσεις δεν είναι τίποτα το τρομερό, αρκούν όμως για να δουλέψει σωστά το πράγμα. Οι διάφορες επιλογές που έγιναν στο πρώτο μεταφράζονται σε ποια μέλη της ομάδας θα βρούμε ή όχι. Έχει το γούστο του να βλέπεις σεντούκια ανοιγμένα στις περιοχές που ήδη έχεις περάσει με τη πρώτη ομάδα.
Όλα αυτά μέχρι και το τέλος του 3ου chapter όπου η ομάδα του Medion ακολουθά καταπόδας τα χνάρια εκείνης του Synbios, με ακόμα περισσότερο αφηγηματικό backround στα γεγονότα και χαρακτήρες που ανέδειξε το Σενάριο 1.
Μπαίνοντας στο 4ο chapter η πλοκή αλλάζει εστίαση και δίνει άλλον αέρα στο παιχνίδι γενικότερα. Ενώ στο Σενάριο 1, και μέχρι τα μέσα του 2ου, έχουμε σε πρώτο πλάνο το πόλεμο Republic-Empire με φόντο την αναδυόμενη και σκιώδη απειλή της σέκτας του Bulzome, η τελευταία γίνεται κύριο μέλημα στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού. Ο Julian (πρωταγωνιστής του τρίτου Σεναρίου) παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στήνοντας με πολύ όμορφο τρόπο το χαρακτήρα του για τις δικές του περιπέτειες. Νέες φάτσες κάνουν την εμφάνισή τους, αποκαλύπτεται μέρος της δολοπλοκίας που ξεδιαλύνει και ταυτόχρονα περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Γενικά, η ιστορία αυτή καθεαυτή, οι χαρακτήρες που την υποστηρίζουν και ο τρόπος που αυτή εξελίσσεται είναι εξαιρετικά. Μερικά αφηγηματικά τρικ που δεν θα αναφέρω και που ξεφεύγουν από τη ρουτίνα μάχης-εξερεύνηση πόλης-μάχης δίνουν ακόμα περισσότερους πόντους στο σύνολο.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχιστεί το ίδιο καλά μέχρι τέλους το παιχνίδι και με αυτά που βλέπω είμαι πλέον πολύ περίεργος στο τι θα αντικρύσω στο τρίο Σενάριο.
Δεν γίνεται κάποιος να βγάλει μια HD/remastered ή ξέρω γω τι σκατά έκδοση με ολόκληρο το παιχνίδι σε ψηφιακή μορφή....;
Leave a comment:
-
Θεικό τοπικ και πολύ καλά ποστ παίδες,εύγε.
Αγαπημένη κονσόλα το sega saturn με μερικά εξαιρετικά παιχνίδια που δυστυχώς πήγαν άπατα. Rpgs είχε λίγα αλλά εξαιρετικά, τα shining force 3 και dragon force αποτελούν μακροχρόνιο απωθημένο μου. Ευτυχώς κατάφερα να τα βρω σε σχετικά καλή τιμή σε pal έκδοση και έχω σκοπό να τα τιμήσω στο εξαιρετικό ssf. Παίδες όσοι σκοπεύετε να ασχοληθείτε με saturn games κατεβάστε το, είναι εξαιρετικά λειτουργικό, τρέχει τα πάντα πολύ καλά.
Από shining force 3 έχω ξεκινήσει το 3 και το έφτασα στο δεύτερο κεφάλαιο αλλά το άφησα λόγω υποχρεώσεων. Θα το ξαναπιάσω σίγουρα όμως καθώς μου άρεσε πάρα πολύ. Έχω σκοπό να τελειώσω και τα 3 σενάρια.
Kakashi συμφωνούμε στο ότι η camelot βγάζει φοβερά παιχνίδια αλλά τα golden sun δεν θα έλεγα πως είναι υποδεέστερα των shining force, είναι και αυτά εξαιρετικά παιχνίδια.
Sinclair το drago force είναι τόσο καλό όσο λένε;Τι λέει από διάρκεια,gameplay και σενάριο; Αν θέλεις γράψε σε κάποιο άλλο retro θέμα για να μην γράφουμε off topic.
Leave a comment:
-
Μόλις κατέβασα τα isos για να τα δοκιμάσω στον emu και συνειδητοποίησα πως για κάποιο λόγο δεν υπάρχει πλέον ο φάκελος του SSF με τα saves των Panzer Saga και Dragon Force που είχα τελειώσει...
Tώρα για το Shining Force III δεν έχω να πω πολλά θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να το βάλω στο πρόγραμμα μιας και ανήκει στα απωθημένα rpgs που ειχα στο Saturn( μαζί με τα προαναφερθέντα και το Shining the Holy Ark) Μιας και τα DF και PDS με άφησαν- ειδικά το δεύτερο όπως είχα γράψει κι εδώ- με το στόμα ανοιχτό, ευελπιστώ κάτι ανάλογο να γίνει και με το SF 3. Αν το βρω και σε καλή τιμή το PAL κάποια στιγμή καλά θα ήταν...
Leave a comment:
-
Κοίτα να δεις, κι εγώ από το Teleclub στο Πειραιά, Σωτήρος μέσα, το είχα πάρει. Μαζί με το Fighter's Megamix. Από εκεί είχα αγοράσει και το Shining The Holy Ark. Και το Dragon Force. Τώρα που το σκέφτομαι από εκεί είχα πάρει τα περισσότερα Saturn games. Έφερνε και αρκετά ιαπωνικά παιχνίδια για Saturn θυμάμαι. Κάπου εκεί μέσα σε ένα στενό είχε και και ένα ουφάδικο με κάτι γαμάτες καμπίνες. Ωραία πράματα.
Leave a comment:
-
α ρε george εποχες.
ειχα παρει το σεναριο 1 οταν πρωτοβγηκε (1998) απο το teleclub στον πειραια (θρυλικο μαγαζι) και το ειχα λιωσει για να βγαλω ολους τους χαρακτηρες.
μετα ματαια περιμενα τα αλλα 2 σεναρια.
ηταν τοση η κ@υλ@ που επρεπε ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ να παιξω το σεναρια 2,3 (και prenium disc γιατι μπορουσα
) και δε με ενοιαζε πως αλλα επρεπε να το ζησω.
οντως κατεβασα απο ενα fan site του παιχνιδιου ολους τους διαλογους και τους εκτυπωσα.
θυμασαι ρε γιωργη τη πρωτη φορα που καταφεραμε να τρεξει το σεναριο 2 στη saturn-αρα?
ενα δακρυ (ΑΝΤΡΙΚΟ) κυλησε.
απλα χωρις υπερβολες το καλυτερο ιαπωνικο rpg στατηγικης που εχω παιξει.
κριμα που οι περισσοτεροι μαθανε την camelot απο τα υποδιαιστερα golden sun και δε μπορεσαν να παιξουν αυτο επος.
και η ποζερικη διαφημιση με τον segata sanshiro
Leave a comment:
Leave a comment: