Με αφορμή τις συζητήσεις που κατά καιρούς ξεκινούν στο θέμα "Τι παίζετε αυτό τον καιρό" και δυστυχώς λόγω του όγκου των δεδομένων χάνονται, σκέφτηκα να ανοίξω την retro edition του παραπάνω θέματος.
Με λίγα λόγια στο παρόν θέμα, θα γράφουμε εντυπώσεις για retro games που παίζουμε είτε έχουμε ολοκληρώσει. Πολύ πιθανόν να ζητούμε συμβουλές αν έχουμε κολλήσει σε κάποιο σημείο μιας και αρκετά από τα games σίγουρα θα έχουν απασχολήσει κάποιους από εμάς στην παιδική ηλικία μας ή και τώρα. Παράλληλα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα θέμα όπου θα γίνονται προτάσεις για games.
Καλό θα ήταν να αποφύγουμε post δύο προτάσεων πχ Ξεκίνησα το UN squadron, καλό φαίνεται θα δείξει. Δε θέλω να φανεί ιδιαίτερα αυστηρό, αλλά πρέπει να θέσουμε κάποια όρια απλά για να υπάρξει ένας καλός διάλογος και το θέμα να είναι προσεγμένο σχετικά ώστε να βολεύει κάποιον που θέλει να ρίξει μια ματιά ή να αποκτήσει μια σχετικά καλή εικόνα για έναν τίτλο.
Δε χρειάζεται πλέον και ιδιαίτερος κόπος για retro gaming μιας και δεν απαιτείται το original hardware για διασκέδαση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να ασχοληθεί κανείς με games που παλιότερα ήταν αδύνατο εώς πανάκριβο- πχ Radiant Silvergun. Τόσο οι emus όσο και τα roms ή isos είναι ευρέως διαδεδομένα. Επίσης καλό θα ήταν τεχνικές απορίες του τύπου "πώς ρυθμίζω τον PSX emu etc" να λείπουν από αυτό το θέμα μιας και νομίζω πως υπάρχει ανάλογο για το emulation. Απλά θα αναφέρω πως για ό,τι θέλετε σχετικά με roms, isos etc υπάρχει το Emuparadise.org και το snesorama( google is your best friend όπως πάντα) Oπότε το μόνο που χρειάζεται είναι ένα pc ή laptop και ένα pad- εγώ χρησιμοποιώ το fightpad της Madkatz. Βέβαια οι μερακλήδες βγάζουν τις παλιές καλές κονσόλες για να πιάσουν πάλι φωτιά.
*Αντιλαμβάνομαι πως τα όρια του retro είναι κάπως θολά, ωστόσο θα έλεγα να συμπεριληφθούν παιχνίδια μέχρι και τα 32bit( εννοείται μαζί και το N64) καθώς και το Dreamcast μιας και αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση- σταμάτησε η παραγωγή του το 2002 αν θυμάμαι καλά. Eξυπακούεται πως και το retro pc gaming έχει χώρο στο παρόν θέμα όπως επίσης και τα arcades.
Η συζήτηση που ξεκίνησε για την Treasure και τα game της αποτελεί μια καλή αρχή για το συγκεκριμένο θέμα και ελπίζω με αυτό τον τρόπο να αναζωογονηθεί λίγο και το retro section.
Comment