Announcement

Collapse
No announcement yet.

PS1: Ξεχωριστοί τίτλοι & Lost Gems

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

PSX Lost Gems Appreciation Thread

Η ιδέα ήρθε μετά από αυτό :
    Originally posted by Naked Snake View Post
    Tombi!Respect στο απόλυτο demoπαίχνιδο.Δυστηχώς όσο εντύπωση και αν μου έκαναν πάντα αυτά τα λίγα λεπτά gameplay απο το stadar demo που ερχότανε μαζί με την αγορά του psx τότε,για αγνώστους μέχρι σήμερα λόγους δεν το αγόρασα ποτέ και έμεινα με τον καημό.

Θέλω επίσης οπωσδήποτε appreciation thread για τα εξής : Tai Fu,Ninja Shadow of Darkness,Wild 9 και Pitfall 3d!
    Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην έχει παίξει PSX. Το σύστημα της Sony φέρει κοντά στους 4000(!!!!) τίτλους κι οπωσδήποτε κάποιοι από αυτούς δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε.

Βασιζόμενος στη διαφορετικότητα του καθενός, προτείνετε λιγότερο γνωστούς τίτλους που παίζατε τότε στο συγκεκριμένο σύστημα και...συζήτηση ;)

Spider (το θυμάται κανείς?) Κλασσικό demo-παιχνίδι.
    Porsche Challenge , τέλεια γραφικά.
    Apocalypse με τον Bruce Willis
    Casper
    Deathtrap Dungeon
    Tenka
    Mickey Wild Adventure
    Kula World
    Kurushi

Δίνω πάσα/
    " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Pandemonium - Platform
      Croc: The Legend of Gobbos - Action/Adventure
      Spyro The Dragon
      - Action/Adventure
      Gex: Enter Cover Gecko - Action/Adventure

Όσα θυμάμαι, μπόρεσα και τα εκτίμησα.
      sigpic

Comment

Διπλό :resp::resp: Scatman!Αφενός γιατί διημιούργησες αυτό το thread και αφετέρου γιατί τα παιχνίδια που παρέθεσες έχουνε τρελό cult level.Το Deathtrap Dungeon είναι επίσης ένα απο τα αιώνια demo παίχνιδα.Πέρα απο αυτό το 10λεπτο demo ποτέ δεν το αγόρασα αν και θυμάμαι ότι το είχα πάντα στα υπ'όψιν.Ξέρετε...σε αυτή τη λίστα με 10-15 παιχνίδια που τελικά δεν αγόραζες ούτε ένα γιατί όλο και κάποια μαλακία θα σου τράβαγε την προσοχή για να τα σκάσεις εκεί.

Kula World.No comment.Σε μια εποχή που η λέξη πρόκληση τείνει να εξαφανιστεί,το Kula World με κάνει πραγματικά να αναπολώ εκείνες τις εποχές που τα games δεν ήτανε μια 3ημερη ξεπέτα.

Το Apocalypse το είχα τερματίσει αλλά το θυμάμαι αμυδρά.Τώρα όσον αφορά αυτά που παρέθεσε ο Tanno είναι ολα διαμάντια μυθικής αξίας,και δυστηχώς έμειναν στο σκοτάδι - ειδικά το Croc και ο Gex - λόγω του Crash.

Εγώ θα κάνω πάντως μνεία σε αυτή την υπερπαιχνιδάρα - παλούκι που λεγότανε Wild 9.Ένα παιχνίδι που οι "ειδικοί" του κώλου του Gamespot βαθμολογήσανε με 5.1 και το θάψανε όσο δε πάει,και που και αυτό μέσα στον Κυκεώνα παιχνιδιών του ίδιου στύλ έμεινε στο "σκοτάδι" παρά το innovative gameplay που προσέφερε.

Έχω μόναχα ένα παράπονο όχι απο το παιχνίδι αλλά απο τον εαυτό μου.Ότι δεν κατάφερα να το τερματίσω,κυρίως γιατί κάπου εκεί προσγειώθηκε στην ζωή μου το PS2,αλλά και γιατί αδιμφησβήτητα ητανε ένα απο τα πιο challenging platforms που καταπιάστηκα.

Απολαύστε το:

Comment

Δεν είχα ιδέα για το Wild 9, όμως μου θύμισε πολύ Earthworm Jim φάση και μόλις είδα πως είναι από την ίδια εταιρία (Shiny Entertainment). Κατεβαίνει με συνοπτικές διαδικασίες εννοείται. Το IGN πάντως του έχει δώσει ένα 8,5 στα 10 απ' ό,τι βλέπω.

Έχω να προτείνω αρκετά παιχνίδια σε αυτό το thread, όμως θα αναφέρω ένα - δυο κάθε φορά. Για τώρα λοιπόν Destrega, το καλύτερο υποκατάστατο για όλους τους Dragonball maniacs που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να βρουν ένα καλό Dragonball παιχνίδι, μιας και όλα όσα κυκλοφορούσαν ήταν επιεικώς για τα μπάζα

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

Το Kula, το Kurushi και φυσικά το Croc είναι από τους αγαπημένους μου τίτλους όχι μόνο στο PlayStation, αλλά γενικά. Το Kurushi και ειδικά το Kula, τα θεωρώ πανέξυπνα και πολύ πρωτότυπα puzzle games. Το Kula ακόμα και σήμερα παίζεται εξαιρετικά.

Όσον αφορά το Croc είναι απλά από τα αγαπημένα μου 3D platformers. Παρόλο που σαν παιχνίδι είχε πολλά προβλήματα και τελικά δύσκολα ξεφεύγει από το φάσμα του μετρίου, το είχα χαρεί αφάνταστα καθώς, σε μια εποχή που το adventure στοιχείο είχε μπει για τα καλά στο είδος, ήταν από τις ελάχιστες περιπτώσεις 3D platform που προσπάθησαν να αποδώσουν τη παραδοσιακή pure platform λογική των κλασικών τίτλων σε 3D. Τα Crash Bandicoot δε τα λαμβάνω υπ’ όψιν, καθώς αποτελούν ιδιαίτερη περίπτωση.

Στη τριάδα Croc, Kula, Kurushi, θα πρόσθετα και τα Overboard, SkullMonkeys που συνολικά αποτελούν τη πεντάδα των αγαπημένων μου cult games της κονσόλας.

Προτείνω σε όσους άρεσε το Apocalypse να τσεκάρουν το One καθώς οι δυο τίτλοι μοιράζονται αρκετά κοινά. Κατά κάποιο τρόπο, θα έλεγα ότι το One αποτελούσε αυτό που το Contra: Legacy of War θα ήθελε να είναι.

Η συνεισφορά μου στο thread θα είναι αυτή του Omega Boost, πολύ καλό Rail Shooter από τη Polyphony Digital που πατάει στα χνάρια των Panzer Dragoon. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι, σε αισθητικό επίπεδο, έχει μια μακρινή συγγένεια με το Rez.

Και το The Divide: Enemies Within, ένας τίτλος που ανακάλυψα τυχαία πριν από μερικά χρόνια από κάποια αναφορά σε ξένο forum. Πρόκειται για περίπτωση Metroid clone σε 3D. Θυμάμαι ότι μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και μπήκα στο πειρασμό να το δοκιμάσω. Το είχα προχωρήσει, αλλά το άφησα μετά από ένα σημείο. Μπορώ να πω ότι ήταν ανέλπιστα καλό και θα το πρότεινα στους fans του είδους για δόκιμη.
            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Κάποια που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό πέραν φυσικά αυτών που αναφέρθηκαν από το Loggo- ok πέραν του Croc

G-Darius.
              Για να πω την αμαρτία μου το είχα νοικιάσει σαν νέους και δε μ είχε αφήσει καλή εντύπωση. Πριν από 3-4 χρόνια το είχα πετύχει σε εξευτελιστική τιμή 5 ή 6 € και είπα να το πάρω. Ε τελικά αποδείχθηκε πόσο άδικο είχα. Αρκετά challenging shooter, πολύ όμορφο και σήμερα κι ας είναι τίτλος του ps1. Το θέμα είναι πως δύσκολα θα δω ποτέ όλες τις πίστες.

Shadow Master
              Αυτό ήταν η ένοχη απόλαυση μαζί με το demo του Trash it. Psygnosis το πρώτο που εκείνη την περίοδο έβγαζε αρκετά games- κυμαινόμενης ποιότητας είναι η αλήθεια. Απλά το συγκεκριμένο game μου έβγαζε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και είχα παίξει αρκετά. Το δε Trashit demo ήταν από τα αγαπημένα για γρήγορο co op με τον bro όποτε βαριόμασταν, το game δεν το βρήκα ποτέ.

Deathtrap Dungeon
              . Αυτό σίγουρα το θυμάστε αρκετοί μιας και είχε "φάει" αρκετή προβολή εκείνη την εποχή όπως και το Nightmare Creatures. Το δεύτερο δεν το χώνεψα ποτέ. Το πρώτο ήταν ακόμη μία ένοχη απόλαυση. Δεν είναι τπτ το ιδιαίτερο αλλά κάτι η medieval ατμόσφαιρα και η sword n sworcery επιρροή μου προκαλούσαν έναν εθισμό. Παράλληλα είχε ένα από τα χειρότερα endings ever. Ωστόσο ακόμη θεωρώ πως δεν ήταν άσχημο παιχνίδι, ειδικά για όσους ψάχνουν ένα Tomb Raider σε medieval setting. Έχει κάποια καλά στοιχεία

V-Rally: Το πρώτο και imo καλύτερο της σειράς για μένα. Για κάποιο λόγο το 2 δεν το συμπάθησα ποτέ μου ιδιαίτερα. Άπειρο λιώσιμο με Renault Megane απίστευτα νεύρα εθισμός στα ύψη. Αυτό και το NFS III μου έχουν μείνει σαν ανάμνηση από racers στο psone. Το V-Rally παραμένει έρωτας για μένα κι ας ξέρω πως για πολλούς είναι απλά καλό.

Σίγουρα κάποια θα ξεχνώ μιας και κακά τα ψέματα στο ps1 είχαμε όλοι μα επαφή με πάρα πολλά games είτε μέσω των demo discs είτε δια της άλλης οδού- βέβαια εγώ είχα ενα power replay με ελατήριο που απαιτούσε να βάλεις ενα αυθεντικό disc πρώτα και μετά το cdr. Eνδεικτικά αναφέρω το πρώτο Bugs Bunny lost in time και το Bugs and Taz Time Busters που ήταν και τα δύο αξιοπρεπέστατα platformers ή το Sheep Dog n Wolf. Αξίζει αναφορά και στα πολύ καλά Lightgun games της Namco με κορυφή για μένα τα Point Blank. Απίστευτο γέλιο τοσο σε arcade όσο και στις πολύ καλές μεταφορές στο psone.

«Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Προσπερνάω το G-Darius που ήταν καλό παιχνίδι και νομίζω οτι μας ειχε εντυπωσιάσει όλους όντας ενα από τα πρώτα shumps με 3D γραφικά που είχαμε δει, για να σταθώ σε αυτό:
                Originally posted by Burai_Fighter View Post
                βέβαια εγώ είχα ενα power replay με ελατήριο που απαιτούσε να βάλεις ενα αυθεντικό disc πρώτα και μετά το cdr.
                ΝΑΙ ΔΙΑΟΛΕ, ΝΑΙ.

Κι εγώ αυτό είχα, μάλιστα ένα από τα "εξωτερικά τσιπάκια" όπως τα λέγανε στη πιάτσα, είχε την ονομασία Blue Cheetah, βγάζοντας τη φάτσα ενός μπλε cheetah στην οθόνη πριν μπεις στο menu!

Επικές πατέντες όταν χανόταν το ειδικό ελατήριο, με οδοντογλυφίδες, συνδετήρες κλπ.
                There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:

Comment

Εννοείται πως το το Power Replay το έχω ακόμη και λειτουργεί άψογα. Μάλιστα το ελατήριο το είχα χάσει κι εγώ και πηγαίνοντας στο γνωστό πειρατή της πόλης μασκαρεμένο με original μπροστά- μου είχε δώσει ένα δεύτερο που είχε κρατήσει μήπως και χρειαζόταν σε κάποιον χωρίς να μ το χρεώσει- πρωτοφανές

Προσευχές να παίξει το cd-r, πατέντες με γυρίσματα του psone για να το διαβάσει κτλ ήταν ρουτίνα όπως και το σπαστικό πως δεν έπαιζε τα multi discs games σε cd-r. Toυλάχιστον όχι το power replay. Και φυσικά επιβεβαιώνω πως είχε την ονομασία εξωτερικό τσιπάκι. Α ρε εποχές.
                  «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Originally posted by Burai_Fighter View Post

Αξίζει αναφορά και στα πολύ καλά Lightgun games της Namco με κορυφή για μένα τα Point Blank. Απίστευτο γέλιο τοσο σε arcade όσο και στις πολύ καλές μεταφορές στο psone.

Μέγιστε Burai Fighter,σαν άλλη Abstergo (Assassins Creed) έκανες Unlock σε μία απο τις σπουδαιότερες αναμνήσεις που είχα απο αυτή την κονσόλα.Προς χάρην του Point Blank,είχα αγοράσει κάποτε το Predator 2,το απόλυτο light gun που κυκλοφορούσε τότε στα "καράβια" που αρμένιζαν στην δικιά τους "Καραϊβική" σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και μας προμήθευανε με ultra cult gadgets,αλλά λειτουργικά και άλλα που ήτανε εσαει σε ένα κουτί,που με τα χρόνια ξεθώριασε ώσπου να πωληθεί σε τιμή ξευτίλα μιας και κάπου μεταξύ 2007 με 2009 τα πειρατικά βουλιάξανε στον βυθό της next generation bullshit.Το είχα αγοράσει για περίπου 20 ευρώ αν θυμάμαι καλά,και όταν το είχα πρωτοκρατήσει στα χέρια μου ένοιωθα σαν τον Judge Dredd καθώς τα κόκκινα λαμπάκια αναβοσβήνανε σαν εκείνα απο το όπλο του Sylvester στην θρυλική εκείνη ταινία.

Έτσι λοιπόν θα κάνω μια μικρή παράβαση,και θα κάνω μνεία σε αυτό το Weapon from Hell που λεγότανε Predator 2 απο την Logic 3.Απολαύστε:

Comment

Εγώ είχα και έχω ακόμη κουτάτο κτλ το Thrustmaster PumpAction Blaster. Και εννοείται κι εγώ από τον πειρατή της πόλης. Απλά το μόνο μου παράπονο ήταν πως δεν έκανε καλό calibration για κάποιο λόγο στο Point Blank 2.

Comment

To V-Rally μπορω να πω οτι δεν μου αρεσε καθολου(oυτε το Ridge Racer). Ειδικα οταν επαιζα sega Rally και μετα αυτο(αν και διαφορετικα παιχνιδια),ενιωθα οτι ηταν κλασεις ανωτερο το πρωτο.

Τα racing games του psone που με εντυπωσιασαν και με εκαναν να ξεχασω το Sega Rally,ηταν το Porsche Challenge και το πρωτο Colin Mc'Rae.

Comment

To Rage Racer kai to Ridge Racer Type-4 htan ta kala arcade rally games sto PSOne.
                          Apo ta agaphmena mou games, to V-Rally oute se emena arese toso.

Gia shooting games, panta tha eimai fan tou Time Crisis to opoio epaiza me afto:

Se magazi me konsoles vevaia, den htan diko mou.
                          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                          Kindred, this blade and I.
                          "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                          Greek Gaming Videos
                          Greek Final Fantasy Forum

Comment

Εγώ είχα scorpion & eraser από όπλα,κάποια άλλη στιγμή θα ανεβάσω και φωτογραφίες,μιας και τα έχω ακόμα κουτάτα.
                            Carpe diem

Comment

Είμαι στην 5η πίστα του Wild 9. Άρε, δεν ξέρω πως στο διάτανο έμπλεξα με jRPGs, εγώ είμαι platform player. Ευελπιστώ να το τερματίσω. Επίσης μιας και θυμήθηκα το Kula World (επειδή το είχα μέσα στο Playstation) μάλλον θα το παρατήσω. Το έχω προχωρήσει πάαααρα πολύ, όμως δεν νομίζω να ασχοληθώ περαιτέρω. Ίσως που και που καμία πίστα για να περνάει η ώρα, όμως το save είναι λίγο μυστήριο, επομένως μάλλον θα μείνει στη δισκοθήκη προς το παρόν.

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

Jikkyou J League 1999 - Perfect Striker

Ειμουν σίγουρος ότι κάπου, κάπως, κάποτε, είχα παίξει σε κόπια ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στο PS1 που ήταν έκδοσή των ISS από το N64. Τελικά κατέβασα από το SnesOrama τον εν λόγω τίτλο και το μυστήριο λύθηκε. Internation Superstar Soccer και στο PlayStation λοιπόν και με την έκδοσή μάλιστα να είναι πολύ καλή.

Πέρα από τον τεχνικό τομέα που λογικό είναι να υστερεί σε σύγκριση με την version του Nintendo 64, η μοναδική μου ένσταση έχει να κάνει με τα controls που ολοφάνερα είχαν προσαρμοστεί πάνω στο pad του N64, αλλά όπως και να χει αυτό συνηθίζεται. Έχω την εντύπωση ότι το control scheme είναι ίδιο με εκείνο των ISS του SNES (μιας και τα pads των SNES-PS1 έχουν ίδια λογική στη διάταξη των κουμπιών).

Το προτείνω σε όλους καθώς, πέρα από εξαιρετικό παιχνίδι, θεωρώ ότι τα ISS είναι η σειρά ποδοσφαίρου που εχει γεράσει καλύτερα από κάθε άλλη από εκείνη τη γενιά. Με τη πρώτη ευκαιρία θα το το βάλω στο PSP.

Όπως πάντα, μια ευγενική χορηγία του SnesOrama.

Comment

Working...
                                X