Announcement

Collapse
No announcement yet.

Retro Game(r)s' Heaven: Nostalgia Inside

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Kalo einai na ta pairnis apo tis arxes pou kikloforoun. Eida prin ligo kairo na poulane to border down 125 euro konta,kai tin apli ekdosi malista! Alla i epanaklikloforia tou Border Down evnoise merikous! ^^

    Comment


    • #77
      Το Σάββατο είχα μια συζήτηση με τον Loggo about FFVII για το ότι απλά έχει περάσει στην λήθη σαν μηχανισμός RPG και ότι δεν είναι το standar πλέον στην βιομηχανία και έχουν βγει και καλύτερα RPG μετά από αυτό.

      Παρακάτω παραθέτω ένα άρθρο από το games radar για τα παιχνίδια που απλά δεν αξίζουν την νοσταλγία πλέον και είναι ξεπερασμένα. Αν και σε αρκετά σημεία δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος με ότι γράφει ο τύπος το δίνω για να ακούσω απόψεις.

      FFVII don't deserve nostalgia

      Μην το κάνουμε αφορμή για fanboyισμούς εδώ μέσα απλά όση συμφωνείτε παραθέστε και ποια RPG εσείς θεωρείτε καλύτερα και για ποιο λόγο.(Ground Zero ακούς).

      Comment


      • #78
        Γνώμη του και σεβαστή και μάλιστα έχει κάποιες καλές παρατηρήσεις.Εγώ και άλλοι πόσοι "ασυνειδητοποίητοι" gamers που δεν είχαμε,για πάμπολλους λόγους παίξει jrpgs νωρίτερα από το FF 7,το λατρέψαμε γιατί πέρα του ότι ήταν το πρώτο του είδους για μας ήταν και από τους καλύτερους αντιπροσώπους από άποψης story και gameplay.Kαι πού να πάρει...ήμαστε 12-14 χρονων όταν το πρωτοπαίξαμε!!!Πώς να μην παρασυρθούμε από τα περιοδικά της εποχής και το όλο hype?(καμμία σχέση με σημερα αλλά υπήρξε προώθηση και μάλιστα άριστη)

        Σαφέστατα εαν είχα παίξει το FF 6 ή κάποιο άλλο εκτός σειράς(από phantasy star μέχρι breath of fire)μπορεί να είχα διαφορετική άποψη.Ξέρω άτομα που λατρεύουν το Shining the Holy Ark και το Panzer Dragoon Saga σαν jrpgs.Και καλά κάνουν.Σε κάποια πράγματα μετράει η νοσταλγία.Από μουσική μέχρι βιβλία και games.

        Και το A link to the past είναι το πρώτο Zelda που αγόρασα και έλιωσα(αν εξαιρέσουμε το πρώτο που ήταν δανεικό από φίλο)και το λατρεύω και το θεωρώ ό,τι καλύτερο έχω παίξει ποτέ.Σε κάποια πράγματα υπάρχει αγάπη λόγω αναμνήσεων και της αθωότητας.Άλλο το πρώτο game άλλο το νιοστό κακά τα ψέματα.

        Για μένα άξιο νοσταλγίας είναι κάθε παιχνίδι που σου έχει προκαλέσει κάτι από το licensed TMNT για NES μέχρι το Super Mario 3.Άλλωστε και μεγάλες εταιρείες όπως η Sega και Ninty στη νοσταλγία των gamers πατάνε και δίνουν ξανά και ξανά Sonic και Mario-ο σεβασμός που δείχνουν είναι άλλο πράγμα.

        Καλύτερα jrpgs σίγουρα υπάρχουν πλέον και μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και νωρίτερα του FF 7 ίσως,μιας και μιλάμε για ένα ιδιαίτερο είδος games.Το θέμα είναι τι νόημα έχει κάτι τέτοιο μιας και για την εποχή του ήταν κάτι το πολύ καλό αν και θα τολμούσα να πω σχεδόν άριστο.Σε αυτό πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο,καθοριστικός ήταν ο ρόλος των production values-promotion.Ήταν ένα ρίσκο και απέδωσε μιας και καθόρισε σχεδόν την τύχη της 32bit era-αποτελούσε από τις καλύτερες διαφημίσεις για το psx.

        .Τώρα να διυλίζουμε τον κώνωπα σε τέτοια θέματα δε θα αποφέρει imho και τπτ(nah...scratch that...λάθος μου ).Το FF 7 δυστυχώς ή ευτυχώς παραμένει και μάλλον θα παραμένει το αγαπημένο jrpg πλήθους gamers παγκοσμίως.Δε βρίσκω κάτι μεμπτό ωστόσο σε αυτό.

        Από εκεί και πέρα για να επανέλθω στο θέμα.Υπάρχουν άριστα jrpgs,έχει μαλλιάσει η γλώσσα πολλών και εδώ και σε άλλα fora να τα προτείνουν αλλά όντως το FF 7 σύνδρομο είναι κάπως ενοχλητικό.Παράδειγμα που οφείλω να αναφέρω είναι το Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο Dragon Quest VIII το οποίο αν και από κριτικούς και gamers αγαπήθηκε δεν καθιερώθηκε στις συνειδήσεις δεν πούλησε όσο ένα FF(και λογικό κτλ κτλ)Δεν καταπιάνομαι με jrpgs από Atlus μεριά όπως και με την αδικία της σειράς Shadow Hearts...

        Υπάρχει πλέον η πεποίθηση και κυρίως μετά το FF 7,πως υπάρχουν τα FF and the rest jrpgs,but that story shall also ne told...που θα έλεγε και στο Conan

        Έπεσαν μερικά EDITs οπότε ζητώ συγγνώμη για την έκταση.
        «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

        Comment


        • #79
          Αρα για τους περισσότερους που δεν έπαιζαν μέχρι τότε JRPG το FFVII κρατάει όπως και σε μένα άλλωστε μια ξεχωριστή θέση στην καρδία τους(απλά τότε το περίμενα πως και πως και δεν ήταν το πρώτο μου JRPG) πραγματικά μέχρι πρότινος το θεωρούσα αριστούργημα.

          ΑΛΛΑ όπως και να το κάνουμε όπως και το είπες και εσύ είχαν βγει και καλύτερα JRPG πριν και μετά το FFVII, όπως Chrono Trigger, Panzer Dragoon Saga, Shining The Holy Ark(πραγματικά τέλειο), Grandia(όλη η σειρά),Phantasy Star,Golden Sun,Baten Kaitos.

          Απλά δεν κάνω bashing το FFVII θέλω όμως να δω AN το παίζατε τώρα το FFVII πως θα σας φαίνονταν η σκηνοθεσία του,οι μηχανισμοί gameplay ακόμα και οι αναφορές σε διαφορά κοινωνικά θέματα που θίγει και προσπαθούν να σε προβληματίσουν. Τι θα λέγατε τώρα χωρίς συναισθηματισμούς αυτό θέλω να προσπαθήσω να καταλάβω.

          Comment


          • #80
            Προσωπικά,δυστυχώς,ίσως δεν μπορώ να αποστασιοποιηθώ,όσο θα έπρεπε για να μιλήσω αντικειμενικά...Αλλά και πάλι imho θα ήταν άνω του μετρίου ίσως και πολύ καλό-προφανώς με ρετουσάρισμα σε τεχνικούς τομείς.Ωστόσο είναι κάπως δύσκολο το θέμα μιας και αν το παρήγαγε η Square Enix θα είχε πάλι σαν FF υψηλά production values etc.Για να είμαι ειλικρινής πραγματικά δεν ξέρω και μπερδεύτηκα τώρα.. :wacko:
            Από gameplay ωστόσο,πλέον,ναι δεν είναι κατι το απλησίαστο ή αγέραστο.Τουλάχιστον όσο άλλοι τίτλοι.Βέβαια εγώ παίζω άνετα το FF 4 οπότε ίσως δεν είμαι και ο καλύτερος κριτής.
            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

            Comment


            • #81
              Προσωπικά,δυστυχώς,ίσως δεν μπορώ να αποστασιοποιηθώ,όσο θα έπρεπε για να μιλήσω αντικειμενικά...Αλλά και πάλι imho θα ήταν άνω του μετρίου ίσως και πολύ καλό-προφανώς με ρετουσάρισμα σε τεχνικούς τομείς.Ωστόσο είναι κάπως δύσκολο το θέμα μιας και αν το παρήγαγε η Square Enix θα είχε πάλι σαν FF υψηλά production values etc.Για να είμαι ειλικρινής πραγματικά δεν ξέρω και μπερδεύτηκα τώρα.. :wacko:
              Από gameplay ωστόσο,πλέον,ναι δεν είναι κατι το απλησίαστο ή αγέραστο.Τουλάχιστον όσο άλλοι τίτλοι.Βέβαια εγώ παίζω άνετα το FF 4 οπότε ίσως δεν είμαι και ο καλύτερος κριτής.
              [/b]
              Ρε τι μου λες τώρα εγώ παίζω Lufia 1 σε emu και λιώνω απλά επειδή τα RPG πέρα από σενάριο τους θέλω να βλέπω και στιβαρούς μηχανισμούς στο Gameplay και να καταπιάνομαι με αυτούς μετά την επαφή μου με το Baten Kaitos (και τεχνικά δεν διαφέρει πολύ με το FFVII) αλλά οι μηχανισμοί του με έκαναν να το θεοποιήσω.

              Το θεωρώ πλέον σαν standar για μένα για τα επόμενα RPG που θα παίξω.....Αν και πρέπει να ξεπεράσουν το Chrono Trigger πρώτα.

              Comment


              • #82
                Πολλα παλια παιχνιδια ειναι πλεον παρωχημενα και σαφως και το nostalgia factor μας κανει να τα θυμομαστε και να αναπολουμε στιγμες, αλλα ενα rpg δε χρειαζεται να ειναι απαραιτητα διαφορετικο/επαναστατικο/αρτιο whatever για να το ανακηρυξουμε σε επικο ή παιχνιδι οροσημο ή ο,τι θελετε.

                Σχεδον ολα οσα αναφερθηκαν μαλλον εχουν ξεχωριστει, απλα το FF VII παντα θα δημιουργει ενα κλιμα εχθρας γιατι πολλοι υπεραντιδρουν στο ολο praise, αλλα κι αυτοι τελικα πανε στο αλλο ακρο.

                Εγω θεωρω ολα τα RPG 10ετιας παρωχημενα, αλλα αυτο δεν εχει αρνητικη χροια απαραιτητα. Τα χαρηκα τοτε και δε σκεφτομαι πως θα τα εβλεπα τωρα. Δε μπορει παντως το FF VII να φαινεται σημερα χαλια και ολα τα αλλα παιχνιδια 16-32 bit εποχης να μενουν στην απ'εξω.

                Απλα το FF VII καταφερνει και κεντριζει την προσοχη ολων και ολα τα πυρα στρεφονται σε αυτο τελικα.

                Υ.Γ.

                Δεν ειναι καν το αγαπημενο μου rpg αλλα δεν παυει να ειναι μια απο τις καλυτερες gaming εμπειριες μου.

                Αυτα, flame at will.

                Comment


                • #83
                  Άσχετα εάν πολύς κόσμος έμαθε τα RPG με το Final Fantasy VII.
                  Άσχετα εάν είναι καρά-mainstream του κέρατα.
                  Άσχετα εάν για τους δυο αυτούς λόγους πολλοί έχουν λανθασμένα θεοποιήσει τον τίτλο.
                  Άσχετα εάν πολλοί έμαθαν και σταμάτησαν τα RPG με εκείνον τίτλο.
                  Άσχετα εάν είχε φάει το promotion του κερατά.

                  Το Final Fantasy VII ήταν και παραμένει παιχνιδάρα.

                  Σίγουρα εάν ο ίδιος κόσμος είχε παίξει Final Fantasy VI ή Chrono Trigger πιο πριν, το Final Fantasy VII θα τους έκανε λιγότερη αίσθηση.
                  Σίγουρα υπάρχουν τίτλοι που σε συγκεκριμένους τομείς έχουν ξεπεράσει το Final Fantasy VII.
                  Σίγουρα ο τίτλος σήμερα φαντάζει παρωχημένος σε κάποια θέματα, σκηνοθεσία πχ, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με την άμεση επιρροή που έχει επάνω τους ο απολιθωμένος τεχνικός τομέας.

                  Η σεναριακή προσέγγιση, τα κοινωνικά, πολιτικά, ιδεολογικά ακόμα και φιλοσοφικά ζητήματα που θίγονται μέσα στο παιχνίδι, δεν επηρεάζονται καθόλου από την πάροδο των χρόνων, ούτε τυρί είναι να μουχλιάσει, ούτε γραφικά να ξεπεραστούν, παραμένουν όσο δυνατά ήταν κι 11 χρόνια πριν, το θέμα είναι καταρχήν να μπορέσει να τα διακρίνει κάποιος, να τα καταλάβει και στη συνεχεία να τα αναλύσει και να προβληματιστεί, το σεναριακό υπόβαθρο και οι προβληματισμοί του Final Fantasy VII ελάχιστα παιχνίδια το φτάνουν, RPG και μη.

                  Καλύτερο το Golden Sun, το Phantasy Star και το Baten Kaitos από το Final Fantasy VII δεν είναι ποτέ και με καμία δύναμη, όλα είναι καλά παιχνίδια μεν, αλλά όχι καλύτερα από το FFVII. Βέβαια το mainstream και 11 ετών FFVII γίνεται πολύ πιο εύκολα ξεπερασμένο, από το λιγότερο mainstream κι αδικημένο Final Fantasy VI, Phantasy Star κλπ. Τα μόνα που δέχομαι στο ίδιο επίπεδο με το FFVII από τη λίστα, είναι το Chrono Trigger και το Panzer Dragoon Saga.
                  There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                  Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                  Comment


                  • #84
                    +1.
                    Οντως κατι συγκρισεις ιδιως με golden sun ειναι για γελια (no offense οσο γινεται αλλα πραγματικα.. for christ's sake!).
                    Θα μπορουσα να πω πολλα και για τα grandia αλλα δε ξερω αν εχει νοημα... Πολυ μου αρεσε παντως, ιδιως το 2, αλλα το οτι ηταν ευχαριστο δεν το κανει απαραιτητα ποιοτικο (τραγικη πλοκη, σκηνοθεσια κτλ). Ναι ειχε αριστες μαχες που ανεβαζαν το gameplay τρελα, αλλα οκ μη τα ισοπεδωνουμε ολα.

                    Ας παρει τη σκυταλη αλλος.

                    Comment


                    • #85
                      Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για videogames και τα RPG δεν περιορίζονται μόνο στα Videogames.

                      Όταν μιλάμε για JRPG και videogames απλά ο παράγοντας gameplay παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα videoπαιχνίδι. Κάτι που μερικοί απλά το περνάνε στο "άσχετο" και στο manstream. Το Final Fantasy δεν ήταν ούτε θα γίνει ποτέ mainstream. Δημοφιλές ήταν στις πωλήσεις και μόνο και αμφιβάλω αν έστω πέρα από τους "core" gamers ασχολήθηκε σοβαρά με το παιχνίδι. Λοιπόν δεν μπήκα σε αυτήν την συζήτηση για να υπερασπιστώ κανένα τίτλο πόσο μάλλον το Golden Sun.

                      Λοιπόν μάλλον κάποιοι θυμούνται αμυδρά τον τίτλο και αναφέρουν στοιχεία που δείχνουν το FFVII ότι ήταν από πρώτα JRPG που έθιξαν κοινωνικούς προβληματισμούς....Ποσό μα πόσο λάθος να φέρνουμε τέτοια επιχειρήματα στο τραπέζι μιας και το Final Fantasy 7 περνά και δεν ακουμπά σε βάθος τους λεγόμενους κοινωνικούς προβληματισμούς(ταξικές αναφορές,πολιτικοποιημένα μηνύματα,συνειδητές επιλογές που επηρεάζουν το σενάριο).

                      Κανένα από τα παραπάνω κοινωνικά θέματα δεν θίγονται εις βάθος στο παιχνίδι. O Sakaguchi και Kitase έγραψαν ένα σενάριο με κύριο θέμα μια τραγική ιστορία με πολλά twists και είχε θεματολογία τις διαπροσωπικές σχέσεις των χαρακτήρων και άμα το προχώραγες λίγο παραπέρα μάθαινες και το παρελθόν τους. Εγώ δεν θα παραθέσω παρακάτω την άποψη μου ΑΛΛΑ θα κάνω μια ερώτηση και θέλω να μου πείτε πια κοινωνικά θέματα και σε πιο σημείο του παιχνιδιού τα αναφέρει και τα αναλύει εις βάθος και κάνει εντύπωση το παιχνίδι ακόμα και σήμερα;

                      Comment


                      • #86
                        Πάντως το άρθρο αν το διαβάσετε και πέρα από το FF 7 έχει λίγο περίεργες απόψεις...Το Final Fight bashing για παράδειγμα και γενικά των 2d beat em ups,να μην πω και την εντελώς άσχετη αναφορά-σε εικόνα-του Sunset Riders-αν είναι δυνατόν δλδ.δεν είναι καν beat em up

                        Tα licensed games από Konami crap??Don;t think so...Tiny Toon NES,Mega Drive SNES,το πρώτο Turtles είναι καλό game πέραν της δυσκολίας(ας μην πιάσουμε και τα υπόλοιπα της σειράς γιατί πέρα από ορκισμένο fanboy που είμαι ήταν πραγματικά καλά games)και φυσικά η Capcom με τα Disney based games είχε βγάλει βλακείες όπως το Magical Kingdom Adventure και το Talespin.

                        H τριλογία των Star Wars όντως δεν έχει γεράσει καλά,αλλά ήταν πραγματικά ό,τι καλύτερο και άξιο αναφοράς για τη σειρά την εποχή που κυκλοφόρησαν πέρα από τα γραφικά-χρήση της Δύναμης,καλά shooting sections και φυσικά καλές Mode 7 χρήσεις.Κάποτε η δυσκολία ήταν μέσο να αυξηθεί η διάρκεια του παιχνιδιού καλώς ή κακώς και part of the fun.Ας το δούνε αυτό οι γκρινιάρες Κασσάνδρες που θέλουν να κατακρίνουν οτιδήποτε δεν βγαίνει με την μία και την παραμικρή προσπάθεια.Αν είχε και Contra bashing θα ήμουν ήδη έξω από τα γραφεία τοποθετώντας βόμβα

                        Για το FF 7,ωστόσο το ξαναλέω,έχει κάποιες σωστές παρατηρήσεις.
                        «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                        Comment


                        • #87
                          Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τη λογική σου, δηλαδή ο mainstream που παίζει GTA, βγάζει 100% τον τίτλο, κάνει ότι παπαριά έχει μέσα το παιχνίδι και το λιώνει;
                          Όχι
                          Άρα το GTA δεν είναι mainstream;

                          Το Final Fantasy είναι η πιο mainstream RPG σειρά, και το VII το πιο mainstream παιχνίδι της, είτε το εξετάσεις αποκλειστικά από την σκοπιά των RPG, είτε στην αγορά των video games γενικότερα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να κάνουμε ζήτημα ακόμα και τα αυτονόητα, τι με ενδιαφέρει πόσο ασχολήθηκε ο καθένας στον τίτλο με το σύστημα μάχης ή την ανάλυση σεναρίου, πιθανότατα ελάχιστα, αλλά τι σημασία έχει αυτό; Ίσα ίσα που με τα λεγόμενά σου, ισχυροποιείς αυτό ακριβώς, ότι ο τίτλος δηλαδή είναι mainstream.

                          Συμφωνώ ότι σεναριακά ο τίτλος δεν επικεντρώθηκε στα παραπάνω μηνύματα, αλλά το να τα αγνοείς είναι τεράστιο λάθος και μπακαλίστικη προσέγγιση, κι ένα ποίημα κινείται συνήθως γύρω από έναν άξονα, ένα μοτίβο, αλλά κατά τη διάρκεια του κειμένου θίγονται πολλά ζητήματα και περνάνε άλλα τόσα μηνύματα, και στο Final Fantasy VII καλώς ή κακώς υπήρχαν πολλά τέτοια, που ξέφευγαν από τις clich? παπαριές.

                          Γενικά το άρθρο δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προσωπική άποψη ενός gamer, απόλυτα δεκτή, αλλά δε πάει να πει ότι έχει δίκιο, αύριο μπορεί κάλλιστα να βγει κάποιος και να μας επιχειρηματολογεί για τον μύθο του overrated Ocarina of Time ή την αλήθεια πίσω απ’ τη ?φλυαρία? του πρώτου Gran Turismo, όταν κάτι είναι πετυχημένο, mainstream, έχει φάει hype κλπ, πάντα θα βρεθεί η φωνή της ?αντιπολιτευτικής αλήθειας? να βάλει τα πράγματα στη ?θέση? τους, δεν έχει νόημα. Συμφωνώ με όσα είπε ο Burai από πάνω, ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν κι εγώ όταν διάβαζα το κείμενο.
                          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                          Comment


                          • #88

                            Κανένα από τα παραπάνω κοινωνικά θέματα δεν θίγονται εις βάθος στο παιχνίδι. O Sakaguchi και Kitase έγραψαν ένα σενάριο με κύριο θέμα μια τραγική ιστορία με πολλά twists και είχε θεματολογία τις διαπροσωπικές σχέσεις των χαρακτήρων και άμα το προχώραγες λίγο παραπέρα μάθαινες και το παρελθόν τους. Εγώ δεν θα παραθέσω παρακάτω την άποψη μου ΑΛΛΑ θα κάνω μια ερώτηση και θέλω να μου πείτε πια κοινωνικά θέματα και σε πιο σημείο του παιχνιδιού τα αναφέρει και τα αναλύει εις βάθος και κάνει εντύπωση το παιχνίδι ακόμα και σήμερα;
                            [/b]
                            Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς με τα παραπάνω. Δηλαδή θες να πεις ότι μόνο αν θίγει κοινωνικά θέματα ένα RPG μπορεί να κάνει εντύπωση ακόμα και σήμερα;


                            Comment


                            • #89
                              Και μιας που τα λέμε for old time's sake,κάποτε τα licensed games είχαν και μία ποικιλία ρε γμτ.Διαφορετική έκδοση για κάθε σύστημα.Το Turtles ή Τiny Toon και άλλα πόσα,δεν ήταν απλά μεταφορές από SNES σε Mega Drive αλλά διαφορετικά games και μαντέψτε-ήταν πολύ καλά.

                              Δυστυχώς σήμερα με την αύξηση των εξόδων για την παραγωγή χάθηκε και το μεράκι για ουσιαστικές διαφορές από έκδοση σε έκδοση.Και όσο να ναι άλλο να έχεις μία ομάδα ανάπτυξης της Konami ή Capcom για ανάπτυξη τίτλου και άλλο ένα no name προχειροφτιαγμένο studios για τα παρεξηγημένα licensed games.Κρίμα πάντως γιατί εκεί που παλιότερα το license έδινε δυνατότητα για πειραματισμούς,σήμερα το περιορίζει το marketing.Aπό ταινίες μέχρι σειρές cartoon...

                              Θυμάμαι για παράδειγμα το πρώτο Batman για NES,που είχε ελάχιστη σχέση με την ταινία,αλλά αυτό δεν το εμπόδισε από το να είναι μια μοναδική platform εμπειρία.Τόσο που είχε και sequel-παρεξηγημένο κατ'εμέ και ανώτερο του αντίστοιχου για Mega Drive-το Return of the Joker.Αχχ αυτές τις εποχές και αν νοσταλγώ γμτ.
                              «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                              Comment


                              • #90
                                Λοιπόν για να καταλάβουμε πρέπει να θέσουμε βάσεις σε μία λογική το final fantasy 7 άμα το πάμε από πάμε από την άποψη αν είναι mainstream ή όχι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι το mainstream.

                                Για εκείνη την εποχή το FFVII ΗΤΑΝ mainstream ΑΛΛΑ τώρα το εξετάζουμε σαν παιχνίδι που προσέφερε στην ανάπτυξή των JRPG σαν σύνολο, δηλαδή αν ακολούθησαν παιχνίδια που ήταν ΣΑΝ το FFVII ώστε NA γίνει standar για όλα τα JRPG. Το μόνο mainstream και όχι τόσο πλέον είναι το ΟΝΟΜΑ Final Fantasy και όχι το FFVII σαν τίτλος.

                                Οτιδήποτε είναι δημοφιλές για μία περίοδο το κάνει mainstream ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ την περίοδο μόνο ΑΥΤΟ είναι αυτονόητο πιστεύω από όλους. Για αυτό ακριβώς το λόγο τώρα είναι μια σωστή περίοδος να κρίνουμε ένα παιχνίδι μετά από 11 που έχει περάσει το Hype είμαστε πιο νηφάλιοι όσοι τελικά το αγόρασαν και το έπαιξαν και να κρίνουμε αν το Final Fantasy 7 είναι κλασικό παιχνίδι,αν έχει γεράσει σωστά ώστε αν κάποιος το πιάσει τώρα και το παίξει θα του αφήσει την ίδια αίσθηση όπως εμάς τότε.....Απλό;;; Πιστεύω ότι οι μηχανισμοί ενός κλασικού παιχνιδιού δεν γερνούν και αναφέρομαι στο gameplay κυρίως κάνουν το παιχνίδι μια εμπειρία που μπορείς να επαναλαμβάνεις συνέχεια και να σε διασκεδάζει το ίδιο όπως την πρώτη φορά.

                                Παράδειγμα το Chrono Trigger δεν το έπαιξα 1994 το έπαιξα το 2007 και μου έκανε την αίσθηση που λένε άτομα που το υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα ως το αριστούργημά της Squaresoft όσες φορές και να το παίξω. Ακόμα και σήμερα οι μηχανισμοί(gameplay) του είναι πολύ πιο μπροστά από την πλειάδα JRPG που κυκλοφορούν σήμερα. Για αυτό το λόγο λέω πως είναι ακόμα μπροστά σαν παιχνίδι έχοντας αρκετά JRPG και όχι μόνο κάτω από την ζώνη μου.

                                Και επειδή στο FFVII δεν αγνοώ σε καμία περίπτωση τις κοινωνικές αναφορές αλλά τις θεωρούσα δεδομένες σε ένα σενάριο που είναι βασισμένο σε ένα "διαφορετικό" παρόν που εξελίσσεται η ιστορία απλά εσύ μου είπες και καταπιάνεσαι ότι αυτές οι αναφορές είναι που το διαφοροποιεί και το κάνει παιχνιδάρα ακόμα και σήμερα σε σχέση με ότι έχει βγει, δηλαδή το σενάριο του. Έχω καταλάβει λάθος;;;

                                Το Final Fantasy VII είναι παιχνιδάρα δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό αλλά προς θεού δεν είναι CLASSIC παιχνίδι που θα βασιστεί κάποιος σήμερα στους μηχανισμούς του για να φτιάξει ένα παιχνίδι JRPG ήμαρτον αυτό λέω.

                                Comment

                                Working...
                                X