Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πως την τρώτε...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• straier
    replied
    Καμία σχέση όμως.
    Και όμως έχει αρκετή σχέση. Αφενός το οκονομιγιάκι είναι κάτι σαν γιαπωνέζικη κρέπα (αυγό με αλεύρι) και αφετέρου το να βάζεις ότι θες μέσα είναι πιστό στην έννοια του οκονομιγιάκι (άλλωστε υπάρχουν διάφορες παραλλαγές ανάλογα με την περιοχή), ενώ η ύπαρξη σόγιας το κάνει πιο "γιαπωνέζικο" (αν και η σάλτσα που βάζουν δεν είναι η κλασική σόγιας, μοιάζει αρκετά).

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Πείτε και κανένα μαγαζί να έχουμε στο μυαλό αν τύχει και είμαστε κοντά.

Προσωπική προτίμηση είναι το Hippo Style στο Χαϊδάρι.

Leave a comment:

• Azrael
    replied
    Originally posted by TheCursed View Post
    Καταρχάς, Nutella > Merenda και αφήστε τους κουλτουριάρηδες να γαβγίζουν. Ασύγκριτα καλύτερη αντικειμενικά και είναι αστείο να πιστεύουμε ότι η Παυλίδης (της οποίας οι σοκολάτες αξίζουν μόνο σε συνδυασμό με άλλες επιγεύσεις, π.χ. φράουλα, βανίλια - σκέτες δεν λένε απολύτως τίποτα) έχει την παραμικρή πιθανότητα να κάνει κάτι καλύτερο σε επίπεδο πραλίνας φουντουκιού από τον κολοσσό Ferrero που αφ' ενός... "τυγχάνει" να είναι και η επιχείρηση με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως και αφ' ετέρου είναι διάσημη κατά βάση για την πραλίνα φουντουκιού της.

Xriste mou poso gay post.

Leave a comment:

• Pritt@r@s
    replied
    H βαφλα δεν σηκωνει πολλα πολλα,με πραλινα και τριμμενο μπισκοτο εισαι κομπλε.Το ιδιο παιρνω και σε κρεπα.Καποια πραγματα δεν θελουν περιπλοκους συνδυασμους για να ειναι και γαμω.
    Οσον αφορα το Merenda vs Νutella,η Νutella κερδιζει μονο μεσα σε κρεπα.Σαν γευση απο μονη της δεν μου αρεσει καθολου.Καλυτερη πραλινα γενικα ομως δεν ειναι ουτε η Merenda,ουτε η Nutella.Η Nucrema ειναι.

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Επικάλυψη μερέντα και μπισκότο, σοκολάτα, μπανάνα (οι ροδελίτσες μπανάνας είναι must). Είναι κλασικό, συνηθισμένο, αλλά γαμάτο. Όσον αφορά τις μερέντες δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση μιας και δεν το έχω ψάξει εις βάθος το θέμα, αλλά θα προτιμούσα τον λιγότερο γλυκό συνδιασμό γιατί η κρέπα με τα άνωθεν υλικά είναι ήδη πολύ γλυκιά. Οι αλμυρές κρέπες δεν με ενδιαφέρουν μια, για μένα οι κρέπες έχουν φτιαχτεί για να είναι γλυκές!

Και επειδή νιώθω πως αυτό το θέμα αδικεί άλλα γλυκά που βρίσκονται στο ίδιο, ή ακόμα και μεγαλύτερο επίπεδο απο την κρέπα θα σας πώ πως τρώω και το personal favorite γλυκό μου και αυτό που παίρνει συνήθως την θέση της κρέπας στο τραπέζι και την καρδιά μου, την Βάφλα. Η βάφλα πρέπει να είναι μερεντιασμένη και μετά ανάλογα με την όρεξη να συνοδεύεται με 2 ή 3 μπάλες παγωτού, εγώ συνήθως παίρνω 2 μπαλίτσες, μία μπισκότο και μία σοκολάτα αλλά γενικά η βαφλίτσα σηκώνει πολλούς πειραματισμούς και έτσι πειραματισμοί του τύπου φερέρο ροσέ, μπανάνα, φιστικί μπορεί να προκαλέσουν αναπάντεχη γευστική απόλαυση!

Η βάφλα σε σας!

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Αυτό δεν είναι κρέπα, είναι okonomiyaki.
    Καμία σχέση όμως.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Καποια πραγματα ειναι υποκειμενικα και λιγη σημασια εχει ποιος ειναι ο πρωτοπορος ή ο πιο παλιος.
    Προτιμω merenda απλα επειδη δεν ειναι τοσο γλυκια οσο η Nutella.
    Κοινως ειναι θεμα γουστου.
    Btw πολλες φορες βαζω πικρη σοκολατα και παντα αποφευγω οτιδηποτε τραγικα γλυκο, βλ. σοκολατα γαλακτος / λευκη σοκολατα κτλ.

Επισης αλμυρη κρεπα δεν παιρνω σχεδον ποτε, οποτε το επιχειρησα το μετανιωσα.
    Τις γλυκες παλι παντοτε τις χαιρομαι, παρεπιπτοντως χτυπησα μια σημερα κατα τις 12 το μεσημερι και τωρα που ειναι 6+ το απογευμα δεν εχω πεινασει καθολου.
    Η επιλογη της ημερας ηταν η σταθερη αξια σοκολατα/μπισκοτο/φραουλες.

Leave a comment:

• Cpl_Shephard
    replied
    Nutella > merenda by mothafucking FAR !
    Καλα τα λεει ο cursed για την ferrero, καριοληδες ιταλοι σας ζηλευω
    Επισης οταν ειχα παει γιαννενα πριν 4 χρονια εκδρομη με το σχολειο ειχα βρει μεχρι και "πιτσο-γυρο" σε κανονικο σουβλατζιδικο, ητανε 5 βηματα απο ενα ξενοδοχειο αλλα δεν θυμαμαι τπτ αλλο απο τοτε.

Τις αλμυρες τις προτιμω οπως τις κανει η μανα μου, κοτοπουλο και λαχανικα σαν spring roll, εχουμε 2 πολυ καλα κρεπαδικα διπλα στο προπο, το ενα λεγεται κρεπα-λη και εχει αρκετη ποικιλια, γουσταρω να την στουμπωνω κανονικα, κουβερτουρα - σιροπι φραουλα - καρυδα - μπανανα - μπισκοτο

Ειναι και μια πιτσαρια κοντα στο σπιτι μου το Santos που δεν τις φτιαχνει κατα παραγγελια λογω καταναλωσης αλλα τις πνιγει στην σοκολατα και μαρεσουνε πολυ, η καρυδα και η μπανανα ειναι must imo

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by _Lloyd View Post
    Παρόλα αυτά Merenda > Nutella.
    No.

Leave a comment:

• _Lloyd
    replied
    Καταρχάς, Nutella > Merenda και αφήστε τους κουλτουριάρηδες να γαβγίζουν. Ασύγκριτα καλύτερη αντικειμενικά και είναι αστείο να πιστεύουμε ότι η Παυλίδης (της οποίας οι σοκολάτες αξίζουν μόνο σε συνδυασμό με άλλες επιγεύσεις, π.χ. φράουλα, βανίλια - σκέτες δεν λένε απολύτως τίποτα) έχει την παραμικρή πιθανότητα να κάνει κάτι καλύτερο σε επίπεδο πραλίνας φουντουκιού από τον κολοσσό Ferrero που αφ' ενός... "τυγχάνει" να είναι και η επιχείρηση με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως και αφ' ετέρου είναι διάσημη κατά βάση για την πραλίνα φουντουκιού της.
    Ok. Παρόλα αυτά Merenda > Nutella.

Εγώ είμαι από τους περίεργους τύπους που δεν τρώνε γλυκιές κρέπες.
    Γενικότερα οι κρέπες δεν ειναι στις προτεραιότητές μου άλλα άμα λάχει παίρνω αυστηρώς αλμυρή.

Ένα αγαπημένο μου build είναι ζαμπόν/μπέηκον, τυρί, ντομάτα, πατάτες, τυροκαυτερή (ή χτυπητή/σαλάτα/whatever για τους βάρβαρους). Το build του καταραμένου επίσης μετράει πολύ.

Τώρα, σχετικά με αυτό που λέει ο Xenovagrant περί της ποικιλίας σε χωριά που περιτρυγιρίζουν την Αθήνα, συμβαίνει το εξής: Η Αθήνα σίγουρα έχει μαγαζιά με περισσότερη ποικιλία, και μάλλον ξεπερνούν σε αριθμό αυτά άλλων πόλεων, όμως αυτό που συναντάς συνήθως σε άλλες πόλεις (με τρανή εξαίρεση τα γυράδικα της Πάτρας για κάποιον περίεργο λόγο) είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό καλών φαγάδικων. Σχετικά δηλαδή, τα καλά φαγάδικα είναι περισσότερα σε άλλες πόλεις από ότι στην Αθήνα.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Ryu_gr View Post
    Όταν υπήρχε ο Παυλίδης η Ferrero δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα!
    Η λέξη merenda έχει ταυτηστεί με το προϊόν αυτού του είδους στην Ελλάδα, τέλος!
    Και; Η παλαιότητα της εταιρίας τι σχέση έχει; Η Ferrero έβγαλε πρώτη πραλίνα φουντουκιού κι έγινε παγκοσμίως γνωστή με αυτήν.

Επίσης, στην Ελλάδα τα SUV έχουν ταυτιστεί με την Jeep. Θέλεις ένα κατεβατό με εταιρίες που βγάζουν πολύ καλύτερα τετρακίνητα μοντέλα;

Δεν λένε απολύτως τίποτα αυτά.

Originally posted by Raphael View Post
    Έχω ακούσει κάτι παρόμοιο, για πες τι ξέρεις.

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Η κρέπα συνήθως με μανιτάρι, ελιά (ή πατέ ελιάς), αυγό, φιλαδέλφεια ή τυροκαυτερή.

να είναι και η επιχείρηση με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως

Έχω ακούσει κάτι παρόμοιο, για πες τι ξέρεις.

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Όταν υπήρχε ο Παυλίδης η Ferrero δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα!
    Η λέξη merenda έχει ταυτηστεί με το προϊόν αυτού του είδους στην Ελλάδα, τέλος!

Αλμυρή κρέπα δεν έχω φάει ποτέ! Τη γλυκιά την τρώω όπως ο Azrael!

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Απορούσα και εγώ τι είναι αυτή η Merenda. Heh...

Αλμυρή έχω δοκιμάσει, όμως δεν έχω ενθουσιαστεί ιδιαιτερα.

Μου την σπάει να φτιάχνουν το φύλλο τις με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σαν λάστιχο, ποσο μάλλον αν κρυώσει λίγο.

Leave a comment:

• straier
    replied
    τυρι ζαμπον μανιταρια μπεικον σαλτσα σογιας
    Αυτό δεν είναι κρέπα, είναι okonomiyaki.
    I Loled.
    Γενικα εδω στα βορεια το customization σε κρεπες και σουβλακια/πιτογυρα κτλ ειναι απιστευτο, στην Αθηνα ειμαστε πιο ρηχοι μαλλον
    Μάλλον το κάνεις πολύ λάθος. Πρώτον, το σουβλάκι δε χρειάζεται πολύ customization. Το πατροπαράδοτο είναι και το καλύτερο.-
    Δεύτερον, μάλλον δεν έχεις πάει στο σωστό μαγαζί κρέπας στην Αθήνα. Όλα τα μαγαζιά κρέπας που έχω πάει στην Αθήνα έχουν όλα αυτά που είπες τουλάχιστον και μπορεί και άλλα.

Leave a comment:

Working...
X