Καταρχάς, Nutella > Merenda και αφήστε τους κουλτουριάρηδες να γαβγίζουν. Ασύγκριτα καλύτερη αντικειμενικά και είναι αστείο να πιστεύουμε ότι η Παυλίδης (της οποίας οι σοκολάτες αξίζουν μόνο σε συνδυασμό με άλλες επιγεύσεις, π.χ. φράουλα, βανίλια - σκέτες δεν λένε απολύτως τίποτα) έχει την παραμικρή πιθανότητα να κάνει κάτι καλύτερο σε επίπεδο πραλίνας φουντουκιού από τον κολοσσό Ferrero που αφ' ενός... "τυγχάνει" να είναι και η επιχείρηση με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως και αφ' ετέρου είναι διάσημη κατά βάση για την πραλίνα φουντουκιού της.
Κατά τα άλλα, παλαιότερα έτρωγα μόνο γλυκές κρέπες, όμως τόσοι μήνες στα Ιωάννινα με έχουν χαλάσει και το έχω ρίξει και στην αλμυρή, η οποία αντικαθιστά συχνά, πλέον, το σάντουιτς στο διαιτολόγιό μου.
Η γλυκιά, λοιπόν, είναι πονεμένη ιστορία. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, το τι θα βάλω αλλάζει ανάλογα με το κατάστημα από το οποίο την προμηθεύομαι. Σε γενικές γραμμές την προτιμώ με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότο, αλλά κάποια φαγάδικα προσφέρουν άλλους, προτιμότερους συνδυασμούς. Παλαιότερα έβαζα και φυστικοβούτυρο, αλλά επειδή το φυστίκι μου προκαλεί ελαφριάς μορφής αλλεργικό σοκ (καταρροή, φτάρνισμα, δάκρυσμα των ματιών), πλέον την έχω κόψει.
Στην αλμυρή το αγαπημένο μου combo είναι μάλλον τυρί, μπέικον, πιπεριά, μαγιονέζα, πατάτες.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Πως την τρώτε...?
Collapse
X
-
Δεν είπα να την γεμίσουν μ' όλα τα είδη !!! Λέω όποιο είδος και να βάλουν, πάλι μ' αρέσει. Γιαυτό είπα απ' όλα !
Leave a comment:
-
Ναι η κρεπα δεν ειναι να τη γεμιζεις. Αυτη τη στιγμη αν ηταν να παρω θα παραγγελνα μια αλμυρη με πολυ τυρι καταρχην και επειτα ζαμπον, ντοματα, τυροσαλατα και καμια πιπερια...
Leave a comment:
-
- Μια κρεπα απ ολα θα ηθελα.
- Βεβαιως.
.. και τελικα φευγεις με μια κρεπα με ζαμπον τυρι μπεικον μανιταρια ντοματα πιπεριες καλαμποκι κοτοπουλο σαλαμι παριζακι μαγιονεζα κετσαπ μουσταρδα φετα τυροσαλατα ρωσικη τζατζικι μπισκοτο καρυδα μπανανα φραουλες amaretto, στημενο λεμονι, merenda κτλ.
Bottom line: κρεπα απ ολα = μπιαχ.
Leave a comment:
-
Δε ξερω αν εχω καλη κρεπα εδω κοντα, μου ανοιξατε την ορεξη τωρα...
Leave a comment:
-
Merenda (Merenda>Nutella) ή σοκολατα bitter, μπισκοτο και ειτε φραουλες, ειτε μπανανα. Στις καλες μου βαζω και κανα Gran Marnier αν κατσει.
Κρεπες δεν ετρωγα συχνα, αλλα εδω στην Κομοτηνη που ειμαι αυτους τους μηνες τις εχω ταραξει. Εχουν και κατι ωραια πραγματακια να βαλεις εκει που πηγαινω οπως 4-5 διαφορετικες σοκολατες, 4-5 τυπους μπισκοτων και κατι πραλινες με γευση φραουλα/πορτοκαλι/μπανανα και αλλα τα οποια στην ουσια ειναι σαν κρεμες με τετοια γευση και τα σπανε.
Γενικα εδω στα βορεια το customization σε κρεπες και σουβλακια/πιτογυρα κτλ ειναι απιστευτο, στην Αθηνα ειμαστε πιο ρηχοι μαλλον
.
Νομιζω πως εγραψα πιο πολλα απ οσα χρειαζοντουσαν but oh well.. Περι ορεξεως..
.
P.S.
Παω να χτυπησω μια επι τοπου ετσι οπως θα γυρναω σε λιγακι.
Leave a comment:
-
Πως την τρώτε...?
......την κρέπα?

Έφαγα πριν λίγο και με το ζόρι κατάφερα να την τελειώσω όλη. Με έπιασε και αναγούλα στο τέλος, όμως τα κατάφερα. Ρώτησα αν μπορούν να βάλουν και marshmallows μέσα, κάτι που τους έκανε να απορήσουν λέγοντας μου ότι πρώτη φορα τους ζητούν κάτι τέτοιο. Τους είπα ότι πάντα υπάρχει η πρώτη φορα, και ήταν όντως νόστιμη τελικά.
Συνήθως όμως επιλέγω nutella και άσπρη, με μπισκότο και φράουλες (η και τρούφα).
Μιας και άνοιξα το θέμα, ας πούμε και για την πιο παράξενη κρέπα που φάγαμε η γίναμε μάρτυρες όταν την έτρωγε κάποιος άλλος. Κάποιος γνωστός μου επιλεγει συνήθως με σοκολάτα (νομίζω άσπρη) και Χαλούμι (Κυπριακό τυρί, αλμυρό) με την δικαιολογία πως άμα τρώμε Κινεζικα το sweet & sour το βρίσκουμε νόστιμο και normal.:fly:
Tags: None
Leave a comment: