Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μουντιάλ 2010

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Μαλάκες έχω μείνει!

Έχω μείνει όμως!

Δείξαμε τσαγανό! Πάθος! Νεφρά! Cojones! Άντερα! Τσαμπουκά! Ψυχή! Ειλικρινά, μετά από αυτά που είδα στο πρώτο παιχνίδι δεν περίμενα να μας δω να παίζουμε όχι μπάλα, αλλά σαν ομάδα με αυτοσεβασμό και ομόνοια!

Δυο δεδομένα βέβαια - 1) δεν παίξαμε καλή μπάλα με τη σημερινή έννοια (ελάχιστες κάθετες πάσες, παράλληλη κίνηση, σέντρες και σέντρες) αλλά παίξαμε με αυτοπεποίθηση και θέληση. Ενδεικτική είναι η φάση πριν το γκολ του Σαλπιγγίδη που με 2 κάθετες πάσες τους διαλύσαμε και φροντίσαμε να μην το ξανακάνουμε, μάλλον για να μην τους προσβάλουμε. Κοίταζα τη μεσαία γραμμή της Νιγηρίας και οι τοποθετήσεις τους ήταν εκτός τόπου και χρόνου, με ένα χαφ που το λένε Σωτήρη και βγάζει κάθετες πάσες θα τους είχαμε κάνει γιογιό με συνοπτικές διαδικασίες 2) παίζαμε εναντίον 10 και καλό είναι να μην το ξεχνάμε.

Τι κάναμε στο παιχνίδι που δεν κάναμε εναντίον της Κορέας.

Τρέξαμε.

Πιέσαμε ψηλά και κερδίσαμε το κέντρο.

Είχαμε καθαρό μυαλό και αυτοπεποίθηση.

Το πιστέψαμε.

Παίξαμε τη μπάλα που ξέρουμε, η οποία δεν είναι μεγάλη αλλά την ξέρουμε.

Τι (δεν) κάναμε και (δεν) έπρεπε να κάνουμε

Έπαιξε ο Σαμαράς. Πέρα από την ωραία κεφαλιά που έκανε δε βοήθησε την ομάδα ούτε με κινήσεις ούτε με πάσες ούτε με κάτι άλλο, έμεινε να κάνει το κριάρι και να φτιάχνει το ωραίο του μαλλάκι. Α, και την τελευταία φάση του αγώνα που έπαιξε στη γραμμή του κόρνερ και την είδε Μαϊκόν αντί να πασάρει στο Γκέκα που θα κατέβαινε και θα το κάρφωνε. Γίδι.

Άργησε πολύ να μπει ο Νίνης. Η Νιγηρία στη μεσαία γραμμή ήταν ανύπαρκτη, με λάθος τοποθετήσεις και επιρρεπής στο λάθος, και η κάθετη πάσα προς τους επιθετικούς - το παιχνίδι του Νίνη όλη τη χρονιά - θα τους διέλυε τελείως. Αυτό φάνηκε και στη φάση που έχασε ο Σαλπιγγίδης πριν βάλει το γκολ, που με δυο κάθετες πάσες βγήκε φάτσα τέρμα. Μετά από αυτό, μάλλον από ευγένεια, αρνηθήκαμε να το κάνουμε.

Παίξαμε με σέντρες. Πολλές σέντρες. Πάρα πολλές σέντρες. Είδαμε ακόμα και σέντρα από τη μεγάλη στη μικρή περιοχή. Όπως είπα, αυτό ξέρουμε αυτό κάνουμε, αλλά ειδικά αυτή τη φορά το ξεχέσαμε υπερβολικά απέναντι σε μια ομάδα αργή, κι ένα Σαμαρά που δεν την πάλευε.

Σε άλλα νέα, ο Τζόρβας είναι πραγματικά αλλοπρόσαλλος, αρχίζω και υποψιάζομαι ότι αφήνει και μπαίνει ένα βλαμμένο γκολ στην αρχή για να αποκτά κίνητρο για τη συνέχεια και να κάνει αποκρουσάρες. Τέτοια αιλουροειδή αποφυγή της μπάλας από τερματοφύλακα δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Μετά βέβαια εξιλεώθηκε αλλά...Αλλά. Ο Βύντρα ήταν ο Βύντρα που λατρεύουμε να μισούμε. Ο τύπος που κλώτσησε τον Τοροσίδη με τα σκαριά στο άσχετο γιατί το έκανε??? Τον ευχαριστούμε!!! Ο Νίνης αυτό το λίγο που έπαιξε έδειξε ότι ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν σαν ομάδα - έναν επιτελικό που θα παίξει κάτω και θα βγάλει πάσες στον κενό χώρο και γύρω του.

Χάσαμε ένα τσουβάλι γκολ και είναι πραγματικά κρίμα, γιατί το προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος, μπορούσαμε να έχουμε βάλει τουλάχιστον ένα και θα μας ήταν πολύτιμα. Βέβαια απέναντι σε αυτό τον τερματοφύλακα τα βρήκε σκούρα ο Μέσι, ο Γκέκας θα το'βαζε? Δεν είχαμε κάποιον άνθρωπο που να τελείωνε τις φάσεις, έναν επιθετικό αποτελεσματικό. Και βέβαια ήμασταν άτυχοι, μια δικαιολογία που σε αυτή την περίπτωση είναι απόλυτα δόκιμη. Μια πολύ σωστή παρατήρηση που άκουσα ήταν πως ο ευκολότερος τρόπος να βάλεις γκολ με αυτή τη μπάλα είναι το μακρινό σουτ. Το κλειστό κοντρόλ/τρίπλα είναι δύσκολο για πολύ κόσμο και άρα οι πάσες σε κλειστό χώρο πιο επικίνδυνες, οι τερματοφύλακες τη χάνουν αρκετά συχνά από τα χέρια τους, παίρνει απρόβλεπτες τροχιές, οπότε...Καραγκούνη σταμάτα τις κωλοτούμπες και βάρα από τα 30 μέτρα, κάποτε θα μπει.

Και πάλι μπράβο μας! Δεν είμαστε τεχνική ομάδα, δεν είμαστε ιδιαίτερα έξυπνη ομάδα, δεν είμαστε θεαματική ομάδα αλλά όταν το παλέψουμε κάτι βγάζουμε.

Θα είναι μεγάλο κρίμα να αποκλειστούμε από διαφορά τερμάτων πάντως μετά από τέτοιο παιχνίδι...Και η Αργεντινή δεν την είδα να χαρίζει κάστανα, μπαλάρα, φονική επίθεση, ο Μέσι έχει λυσσάξει να βάλει γκολ, έχουν κι αυτοί ένα Βύντρα στην άμυνα (και γενικά μπάζουν), και δε μας βλέπω καλά...
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Originally posted by Ramparter View Post
      Θα το παλεψει η Νιγηρια; Δε νομιζω...
      Θα παίξει για την νίκη και θα το δεις, ΚΑΙ θα κερδίσει τους Κορεάτες.

Η εθνική έπαιξε εξαιρετικά και προσωπικά δεν έχω να πω κάτι αρνητικό.

Μπράβο και πάλι μπράβο, όλοι τους είχαμε ξεγραμμένους και άμπαλους.
      Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Το ότι κέρδισε η Εθνική μας, δε μεταμόρφωσε σε παικταράδες τους διεθνείς μας. Ας μη γελιόμαστε, άμπαλοι είναι οι περισσότεροι.

Σίγουρα όμως έδειξαν πάθος κι έπαιξαν μέχρι το σημείο που γνωρίζουν. Έτσι κι αλλιώς ποιοτικά δεν έχουν να προσφέρουν πολλά, τουλάχιστον το παλεύουν και δείχνουν φιλότιμο.

Ο Τοροσίδης ΠΟΣΟ ακόμα θα παίζει μπακ! ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ δηλαδή! Το παιδί έχει απίστευτα πνευμόνια και πολύ θράσος, χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου ποδοσφαιριστή. Πρέπει απαραίτητα να περάσει στα χαφ (αριστρό, δεξί, αμυντικό χαφ).

Ο Τζόρβας δυστυχώς είναι εξαιρετικά ασταθής στις επιδόσεις του. Μπαίνει στα ματς χεσμένος. 0% αυτοπεποίθηση και δυστυχώς το συγκεκριμέν χαρακτηριστικό είναι must για τη θέση. Φαίνεται πολύ το κενό που άφησε ο Αντωνάκης... απ'την άλλη ποιός να παίξει? ο Σηφάκης που είναι ίδια ακριβώς περίπτωση? ή ο Χαλκιάς (παναγιά μου φύλα μας!) που πέρα απ'το καλό ύψος του είναι ένας μέτριος προς κακός goalkeeper.

Γενικά, παρατηρώ ότι απ'την Εθνική μας λείπει η προσωπικότητα. Η καραγκούνα θέλει αλλά δε μπορεί, ο Κατσουράνης δεν είναι ίδιος με παλιά...

Τεσπά, εύχομαι να κερδίουμε την Αργεντινή. Ο Μαραντόνα ίσως προφυλάξει παίκτες και να δώσει χρόνο σε κάποιους.

Κρίμα που τη φάγαμε απ'τα Σαπάκια τους Κορεάτες.

BTw, τρελό χάλι η Νιγηρία. Αυτοί κι αν δε θυμίζουν τις παλιές δόξες τους

ΥΣ - θα συμφωνήσω με Titus. Ο Σαμαράς ξεκίνησε σαν ταλεντάρα κι έχει καταλήξει μία Ελληνίδα barbie. Ωστόσο, δεν παίζει στη θέση του και σίγουρα τον προτειμώ απ'το Χαριστέα
        " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

• Πάλι γκρινιάζουμε, μου φαίνεται δεν ξέρουμε τι θέλουμε...

Χάνουμε είμαστε άμπαλοι...........νικάμε "εντάξει δεν είμαστε και Βραζιλία" λες και κάποιος ζήτησε ή είπε κάτι τέτοιο.

Εγώ είμαι ικανοποιημένος γιατί οι παίχτες έπαιξαν με ψυχή πανώ απ'όλα και μπορούσαν άνετα να βάλουν και τουλάχιστον άλλο ένα γκολ. Το ότι οι άλλοι παίζαν με 10 δεν μειώνει ΤΙΠΟΤΑ και εσείς που ξέρετε απο μπάλα καταλαβαίνεται τι εννοώ. Πρώτη φορά βάλαμε γκολ σε μουντιάλ και νικήσαμε μετά απο 4 αγώνες. Είναι ιστορική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απο όλα αυτά κρατάω τις δηλώσεις του Τοροσίδη, λεπτά μετά την λήξη του αγώνα. Τα είπε έξω απο τα δόντια.

Comment

• δεν είναι θέμα γκρίνιας, είναι η πραγματικότητσ. Η νίκη δε συνεπάγεται με την ποιότητα.
            " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

• Σήμερα είδα ένα τρομερό match, σε μερικές φάσεις, μου είχε κοπεί η ανάσα στην κυριολεξία!
              Φοβεροί οι Έλληνες, τους τσακίσαμε τους Μαύρους!

Comment

• Μεξικάρα ΟΛΕ! , Μπραβο στους Μεξικανούς που έκαναν το σωστό! Καλά για την Αργεντινή τι να πω , σε κάθε ματς με καλύτερη , την περιμένω με την Ελλάδα να κάνει show

Comment

• Τοροσίδης θεός, κρίμα που το θέατρο φάνηκε μόνο στο live.
                  Συνειδητοποίηση μαλακίας μαύρου που δεν τον πέτυχε-απόφαση να βουτήξει και να σφαδάξει-αμεσο σήκωμα με το που βγαίνει η κάρτα. Μόνος του το πήρε το ματς.

Αγωνιστικά, πέρα από το ότι έλειπαν Σειταρίδης-Χαριστέας και παίζαμε με 11, δεν έγιναν ξαφνικά όλοι παιχταράδες και ψυχάρες. Σίγουρα έπαιξαν καλύτερα, αλλά καθένας μπορούσε να δει πως οι Νιγηριανοί 60 λεπτά μαρκάρανε με τα μάτια, με μια μπαλιά πατούσαμε περιοχή, κάθε κατεβασιά και ευκαιρία. Σαν να βαριούνταν ήταν οι καημένοι.
                  Όταν σε πιέζουν, όπως οι Κορεάτες, χάνεσαι, αν ο άλλος κάθεται και σε κοιτάει, φαίνεσαι γαμάτος, έτσι πάει.

Comment

• Originally posted by Imrahil View Post
                    Τοροσίδης θεός, κρίμα που το θέατρο φάνηκε μόνο στο live.
                    Συνειδητοποίηση μαλακίας μαύρου που δεν τον πέτυχε-απόφαση να βουτήξει και να σφαδάξει-αμεσο σήκωμα με το που βγαίνει η κάρτα. Μόνος του το πήρε το ματς.
                    Ντάξει αυτό το κόλπο (κόλπο sniper - πέφτεις λες και σε χτύπησαν με sniper από τις κερκίδες) είναι γνωστό, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι το κάνουν.

Μια χαρά έπαιξε η Ελλαδίτσα μας. Είδαμε και οι μεγάλες ομάδες τι μπάλα παίζουν. Αν έχουμε εμείς παρόπονο, τι να πουν Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι. Μην πω και για Γαλλίες, Βραζιλίες και τα λοιπά!!

Πάμε αντρικά ρε πούστη μου να πάρουμε καλό αποτέλεσμα και μετά! Η Καραγκούνα μου άρεσε, έκανε καλά σουτάκια και από αυτόν προήλθε και το γκολ!
                    The illusion of free will is an illusion.

Comment

• Επιτελους νικησαμε σε τελικη φαση μουντιαλ και με διακατεχει μια στεναχωρια , επειδη αν η εντεκαδα ηταν διαφορετικη στο ματς με την Κορεα θα ειχαμε ζευγαρωσει τις νικες και θα ειχαμε βασιμες ελπιδες για προκριση.Και κλεινω με την ατακα του Χελακη οταν ισοφαρισαμε : ''ισοφαριζουμε ο διαολος να παρει , μα τις χιλιες βουβουζελες , ΕΛΛΑΔΑ Νιγηρια 1-1 ....''

Η Εθνική μας πέτυχε το πρώτο της γκολ σε Μουντιάλ και ο Γιώργος Χελάκης το περιγράφει με τον μοναδικό του τρόπο. Πάντα μέσα από τη συχνότητα των 94,6 και τον NovaΣΠΟΡ FM.
                      Deus Misereatur...
                      Gloria filiorum patres i.e.m.e
                      Viva los Vatos Locos

---------------------
                      UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL...

Comment

• Originally posted by Scatman View Post
                        δεν είναι θέμα γκρίνιας, είναι η πραγματικότητσ. Η νίκη δε συνεπάγεται με την ποιότητα.
                        Άντε πάλι, τι το λες τώρα αυτό για να μειώσεις κάτι; δεν είπε κανείς ότι ανήκουμε στις top 10 ομάδες του κόσμου. Εδώ θα μου πεις πως όταν πήραν το Euro πολλοί τους κατηγορούσαν.....ναι τελικά είμαστε για ένα χέρι ξύλο ομαδικώς

Χθες προσωπικά είδα το καλύτερο παιχνίδι έως τώρα του μουντιάλ και την πρώτη ανατροπή. Είμαι υπερευχαριστημένος και δεν εχω καμιά απαίτηση πια να προκριθούμε ή να νικήσουμε την Αργεντινή.

Originally posted by enwsiths View Post
                        επειδη αν η εντεκαδα ηταν διαφορετικη στο ματς με την Κορεα θα ειχαμε ζευγαρωσει τις νικες και θα ειχαμε βασιμες ελπιδες για προκριση.
                        Πράματι το στήσιμο της ομάδας έφταιγε.

Comment

• Είμαι ο μόνος που είδε το Νιγηριανό να ρίχνει όντως σκαριά στο μηρό του Τοροσίδη, τον Τοροσίδη να τον κοιτάει σαν ηλίθιος γιατί αυτό που έκανε ήταν θεόκουφο, και μετά να έρχεται ο διαιτητής και να δείχνει κάρτα? Μήπως υπάρχει βίντεο κάπου να το ξαναδώ?
                          Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Α ρε γμτ τέτοια παιχνίδια είναι που δίνουν την αξία τους στο άθλημα.Κρίμα που δεν είναι όλα έτσι και κρίμα που δεν είδα παρά ελάχιστα το χθεσινό.Μπράβο μωρή Ελλαδάρα.
                            Carpe diem

Comment

• Τι κάναμε στο παιχνίδι που δεν κάναμε εναντίον της Κορέας.
                              Tous kaname na paizoun me 10 paixtes?
                              Kserw bad humor...
                              "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                              But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                              Kindred, this blade and I.
                              "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                              Greek Gaming Videos
                              Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Working...
                                X