Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pen and paper RPG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pen and paper RPG

Για να μετρηθούμε και να γνωριστούμε...

Αξίζει τον κόπο να πάρω το ρίσκο για ένα θέμα που ποτέ δεν πήγε καλά, αν και υπάρχουν ανάμεσά μας πολλοί που έχουν έρθει σε επαφή με επιτραπέζια RPG. Ό,τι έχει σχέση με χάρια, χαρτιά, κανόνες και settings έχει θέση εδώ. Πώς και πότε ήρθατε σε επαφή με το άθλημα? Σε ποιό setting ξεκινήσατε και ποιά άλλα έχετε παίξει? Ποιό είναι το αγαπημένο σας? Τι έχετε να προτείνετε σε άλλους? Έχετε κάνει DMs ή έχετε ασχοληθεί με custom campaigns? Τι χαρακτήρες/ classes παίζετε συνήθως και τι στοιχεία σας αρέσουν στο παιχνίδι σας (low/ high/ no magic, "ρεαλισμός", χαβαλές, σοβαρότητα, power playing, role playing, προδοσίες, φιλοσοφία, ξύλο, fantasy, cyberpunk, crossovers, οτιδήποτε άλλο)?

Κάποια πράγματα για μένα, για να ξεκινήσει το θέμα. Έχω παίξει ελάχιστες φορές επιτραπέζιο RPG, κυρίως επειδή δεν επεδίωξα ποτέ να προσκολληθώ σε ένα party. Απεναντίας μου αρέσει πολύ να διαβάζω settings και backgrounds, ειδικά αν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω σε κάποιο παιχνίδι υπολογιστή. Έχω πολλά βιβλία διαφόρων settings, από διάφορες εκδόσεις DnD μέχρι πολύ πράμα από Masquerade, Darksun, Birthright και custom campaigns τύπου Dune Highlander κ.α. Αγαπημένο μου setting και φιλοσοφία αυτή του Masquerade (το Requiem μου φαίνεται χάλι μαύρο) αλλά δυστυχώς δεν έχω παίξει ποτέ, ενώ έχω ασχοληθεί για την πλάκα μου με δημιουργία campaign και το στήσιμο ενός custom ROG setting, του Zombie Hunters. Ήμουν από αυτούς που συμμετείχαν όταν είχε πρωτοξεκινήσει και είχα δουλέψει αρκετά στους κανόνες και το playtesting, με αρκετά καλά αποτελέσματα (εύσημα επίσης στο Παραπληγικό Φαρμακοτρίφτη DM Mits Giotix και τον Λύκο DarkWolf του RPG.gr). Πολύ διασκεδαστική εμπειρία, που μεταφερόταν και στο IRC σε ένα ωραίο campaign με την Αθήνα πλημμυρισμένη στα ζόμπια, σαν το Resident Evil με ατμόσφαιρα The Thing και σενάριο στρατιωτικής συνομωσίας και παράνοιας.

Το ζάρι σε σας!
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Προσωπικά έχω ασχοληθεί ελάχιστα, αλλά μιας και άνοιξες αυτό το θέμα... Ψήνεται κανείς να ξεκινήσουμε κανένα DnD στο forum; Στο forum του CGM ήδη παίζουμε εδώ και αρκετό καιρό (από το καλοκαίρι σχεδόν) και δεν θα με χαλούσε να ξεκινούσα κι εδώ ένα παιχνίδι. Χρειάζεται, βέβαια, να βρεθεί ένας GM με πολλή υπομονή, διάθεση και ατσάλινα νεύρα.

Είναι κανείς μέσα;
    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Ενδιαφέρον πρόταση, μα δεν έχω ΙΔΕΑ πως παίζετε.
      Αν αποφασίσετε, βάλτε και *How to play*.

Comment

Ενδιαφέρον πρόταση, μα δεν έχω ΙΔΕΑ πως παίζετε.
        Αν αποφασίσετε, βάλτε και *How to play*.
        [/b]
        Θέλει ψάξιμο η υπόθεση, αλλά θα τα καταφέρεις. Προς το παρόν είναι νωρίς, όμως. Άμα δω ότι υπάρχει ενδιαφέρον θα δώσω βοήθεια σε όσους την χρειάζονται.
        "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Εμένα παίζει ο Big brother στο rpg.gr και στο mirc και επειδή ποτέ δεν τον ρώτησα πως παίζεται δεν έχω ιδέα πως το playing...τέσπα κάποιες φορές νομίζω ότι με ξυπνάει ο θόρυβος των μηχανημάτων που κάνουν στην απέναντι οικοδομή αλλά τελικά την πατάω και είναι ο Silverarmon... <_<

Τέσπα είμαι μέσα αλλα Dungeon master δεν γίνομαι...

Comment

Εγω εχω μια σχετικα μικρη εμπειρα με pen &#39;n&#39; paper rpg κυριως requiem(αν και θελω να δω το masquerade),mage,λιγο werewolf,ακομα λιγοτερο prometheus και φυσικα dnd σε forgoten realms και dragonlance...
            Μην ξεχάσω και το ιστορικο playing του zombie hunters με τους mits_giotix και lykos ως gm...Titus συγχαριτηρια&#33;&#33;&#33;&#33;

Παντως περισοτερο με κερδισε το world of darknes(o κοσμος των requiem,werewolf,mage,prometheus)...

Αν παιξει τπτ για rpg στο forum ειμαι μεσα παντως...
            You are a hero...and you must leave

Comment

Eδώ και 6 χρόνια πάιζω κάθε Κυριακή Dungeons&Dragons.

Βασικά παίζω ακόμα παλιότερα αλλά απο το 2001 περίπου άρχισα να πάιζω σοβαρά.
              Eχω δοκιμάσει παρα πολλά settings, σχεδόν όλα της Wizards. Απο άλλα συστηματα και κόσμους πέρασα για ενα φεγγάρι απο το Vampire The Masquerade αλλα το κλίμα δε με σήκωνε. Ειδα πολλούς καμμένους εκεί και τρόμαξα&#33;

Αγαπημένος κόσμος το Dragonlance αν και για το campaign που όλοι με θυμούνται ήταν το Mithril:Scarred Lands.
              Παίζαμε πάνω απο ενα χρόνο...Τι να πώ ήταν επική περίοδος.
              Είμαι ο Resident Dungeon Master αν και αυτη τη στιγμή πάιζω πάιχτης μετά απο πολύ καιρό σε Campaign Forgotten Realms ενος φίλου. Ο χαρακτήρας μου είναι μια 17χρονη Ιέρεια του Θεού Helm με το όνομα Tear.

Ανυπομονώ να βγεί η 4η εκδοση τώρα την Άνοιξη γιατι δε λέω πλάκα εχει που πάιζω σαν παίχτης αλλα μου έλλειψε το dming. H νέα εκδοση του dnd θα φέρει μια ανανέωση που χρειαζόταν και τη καλύτερη δικαιολογία να επιστρέψω στα καθηκοντά μου.

Εντω μεταξύ κάτι άσχετο αλλα βλέπωντας τη κίνηση στο topic δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι κονσολάδες δεν ασχολούνται με pen n paper rpgs σε αντίθεση με τους pcάδες.

Comment

Τα PC έχουν πολύ περισσότερα δυτικού τύπου RPG που όπως και να το κάνεις μοιάζουν περισσότερο στο DnD style πιστεύω.

Ωραίο το DnD αλλά ρε γμτ πολύ δύσκολο για να μάθεις και θες και κάποιον DM να ξέρει να παίζει και να ασχολείται :/

Θα ήθελα να δω πως είναι να παίζεις αλλά μου φαίνεται θα είναι δύσκολο αρκετά έστω σαν θεατής.
                "...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."

Comment

Είμαι ένας από τους παίκτες στο DnD που λαμβάνει χώρα στο φόρουμ του CGM, οπότε αν θέλετε, θα σας εξηγήσουμε πώς έχουν τα πράγματα μαζί με τον TheCursed. Είναι πολύ ενδιαφέρον, περισσότερο rp παρά μάχες, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι κυλάει πολύυυυυ αργά. Να φανταστείτε, αποφασίσαμε κάπου τον Αύγουστο να το ξεκινήσουμε, αρχίσαμε να παίζουμε τέλη Σεπτέμβρη και μέχρι τώρα είμαστε 2 level (εκτός από τον χαρακτήρα του TheCursed που ήταν αναίσθητος από την αρχή της μάχης και είναι ακόμα noobas ), ενώ η ιστορία μόλις και έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Πολλές κόντρες μεταξύ των χαρακτήρων, αψιμαχίες, υπερβάλλον ζήλος κτλ, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μέχρι τώρα το παιχνίδι.

Δεν θα με χάλαγε καθόλου να ξεκινήσουμε άλλο ένα εδώ αφού, μιας και βλέπω μεγαλύτερη κίνηση, το παιχνίδι θα κινείται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς και θα είναι πιο ενδιαφέρον. Ποιος προσφέρεται για DM;

Comment

Αν το κάνετε μετά τις πανελλήνιες είμαι και εγώ μέσα..

Comment

Έχω παίξει adnd, dnd, vampire, werewolf, angel, warhammer rpg και μια ελληνική μ.... αίνιγμα λεγότανε νομίζω...έπαιζα ας πούμε από τα δώδεκα μου και μάλιστα η αρχή έγινε με την ιστορική μέρα όπου βρεθήκαμε τα κολλητάρια και είπα εγώ με ένα φίλο το ιστορικό ?χεϊ, να παίξουμε αυτό το παιχνίδι για μεγάλους που παίζουνε τα αδέλφια-ξαδέλφια μας;? και ετσι αρχίσανε όλα, από τότε λιώναμε ότι rpg μας ερχότανε, αρχίσαμε με το adnd, μετά λόγο πλειοψηφίας (δυστυχώς) περάσαμε στο dnd όπου το λιώναμε μέχρι τέλους, περάσαμε πολλές φορές σε whitewolf καταστάσεις όπου το ψιλό λιώσαμε (άρχισε η περίοδος ψαξίματος για κάτι νέο βλέπετε) και τέλος φτάσαμε στον κόσμο του warhammer (ναι, για το αίνιγμα ούτε λόγος&#33;) όπου έπαιξα το καλύτερο rpg που έχω παίξει ποτέ, αν και δεν το τελειώσαμε ποτέ...πέρσι ακολούθησε ένα διάλειμμα λόγο οτι πήγα φαντάρος, οταν όμως ήρθα, είδα οτι για να παίξω κάτι πάλι πρέπει να υπόσχεται υπέρ-υψηλά στάνταρ απο απλό χαβαλέ μέχρι τρομεροφόβερο κλίμα (μάλλον βαρέθηκα πια) ..αλλά επειδή ποτέ δεν ύπαρχει κάτι τέτοιο, σταμάτησα γιατί όλα φτάσανε σε ένα τέλμα, δεν ξέρω αν θα ξαναρχίσω κάποτε, αλλά αν υπάρχει αυτό το κάποτε, μάλλον το βλέπω πολύ μακριά τελικά...δεν ξέρω...
                      (Βέβαια, βασικά, όποτε κατέβει ξανά ο mits giotix δεν θα χάσω ευκαιρία για zombie hunters, ποτέ&#33;&#33;&#33;&#33;….)

Πάντως οποίος να είναι ο dm στο παιχνίδι σας και θέλει καμία βοήθεια (για ότι νανε και μπορώ), θα χαιρόμουνα να βοηθήσω, να θυμηθώ πως είναι να δουλεύεις για κανένα σενάριο
                      COBRAAAA SSSSSSS&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;

Comment

Λοιπόν, για να οργανωθούμε. Θέλουμε έναν DM με καλές γνώσεις των μηχανισμών του παιχνιδιού, πολύ όρεξη και ακόμη περισσότερη υπομονή. Προσφέρεται κανείς; Θα το έκανα εγώ αλλά δεν ξέρω τόσο καλά τους κανόνες και θα έκανα πολλές πατάτες. Όποιος τελικά αποφασίσει να θυσιαστεί και να το κάνει, μπορούμε εγώ και o TheCursed να του πούμε πώς να προσαρμόσει τους κανόνες ώστε να μπορούμε να παίξουμε στο φόρουμ (ήδη δοκιμασμένο και δουλεύει αρκετά καλά στο cgm φόρουμ).

Επίσης, θέλουμε και παίκτες. Πιστεύω θα είναι καλό να κάνουμε κάτι παρόμοιο με αυτό που κάναμε στο άλλο φόρουμ, δύο party που θα παίζουν παράλληλα, χωρίς να ξέρει το ένα τι κάνει το άλλο, και κάποια στιγμή να ενωθούν οι ιστορίες τους σε μια μάχη ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων (αυτό θα καθοριστεί από το σενάριο που θα σκεφτεί ο DM). Αν έχει όρεξη, μπορεί να βάλει και άλλο ένα party ή και δύο ακόμα ώστε να μπορούν να παίξουν περισσότερα μέλη, αλλά κάτι τέτοιο αυξάνει κατακόρυφα την δουλειά του DM και δεν το προτείνω. Εκτός κι αν βρούμε και δεύτερο

Εγώ είμαι μέσα πάντως. Προσπαθώ να αποφασίσω κιόλας τι χαρακτήρα να παίξω

Comment

Προσωπικά θα πρότεινα Vampire για PnP αφού το DND υπάρχει και στο forum του cgm..Τώρα επειδή η συμμετοχη μου δεν είναι σίγουρη παίξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο ;)

Comment

Η πρωτη μου επαφη με τα pen and paper rpgs ηταν απο το αθανατο pixel, και απο εναν ξαδελφο μου, που χωθηκε στα προιστορικα τοτε χρονια μαζι με καποιους φιλους του.
                            Πρωτο δειλο βημα σε advance dungeons and dragons second edition, ξεχασμενο καπου στο μακρυνο παρελθον, και μεγαλυτερο και ποιο προσφατο καπου στο 2000, με την τοτε βοηθεια στο να βρω αλλους παικτες απο εναν πολυ καλο φιλο.
                            Αν και εχω περασει / παιξει / ασχοληθει με παρα παρα παρα πολλα συστηματα και παιχνιδια, ο αγαπημενος μου κοσμος και συστημα ειναι το (παλιο καλο) world of darkness, και το D10.
                            Αν και ολα τα παιχνιδια στη σειρα ειναι τουλαχιστον πολυ καλα, μακραν αγαπημενο μου ειναι το Werewolf the apocalypse, χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι δεν ασχοληθηκα / ασχολουμε και με αλλα παιχνιδια.
                            Τολμω να πω, οτι οι ωρες διασκεδασης και παιχνιδιου που ειχα με φιλους και γνωστους, ξεπερνουν κατα πολυ τις αντιστοιχες που ειχα με video games η με οτιδηποτε αλλο, μιας και απλα μια ιστορια μπορει να κρατησει για παντα.
                            Αυτο το καιρο παιζω ενα vampire the masquerade και ενα mage the ascension.
                            Για τελος, δυο φωτογραφιες που εχω απο τα βιβλια μου.. Διαμαντια αναμεσα σε τοσα πολλα βιβλια, το 1st, 2nd & revised edition του werewolf the apocalypse.

softcovers

hardcovers
                            Ned Stark

A man draws his sword in order to protect the small wound deep in his heart.
                            It was inflicted in the days long past,at the farthest reach of his memories.
                            A man wields his sword in order to depart life with a smile.
                            In the days far ahead,beyond the reach of his memory.
                            Ειναι ανθρωπος, κι ομως δεν εχει αδυναμιες.
                            Εχει υλικη υποσταση, κι ομως δεν υπαρχει.
                            Ειναι ο Getta Robo.

Comment

Orea vrikame DM gia ena game me vivlia apo werewolf,vampire kai world of darckness&#33;&#33;&#33;

Comment

Working...
                              X