Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pen and paper RPG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Τωρα που το λέτε ψήνομαι για ενα DnD απλώς πριν αρχίσουμε εγώ (και αρκετοί άλλοι φανταζομαι ;) ) θα χρειαστούμε αρκετή ενημέρωση
    "to katarameno mixanima de deixnei ti photo... axristi eparxia, den vazan perysi kai mia fwtia se ayto to net cafe na ta pernan ola kainouria grrrr"

by Fyge 114 Amaliada edition

"Εγώ όμως και μόνο που πατάω goombas με το Mario αφηνιάζω! "

by Chaoscrow

Comment

Ξεκίνησα γύρω στα 15 μου, πριν από 6 χρόνια δηλαδή. Βρέθηκα τυχαία μια φορά παρόν σε ένα session κάποιων φίλων, οι οποίοι παίζαν αρκετό καιρό πριν και μου άρεσε η όλη ιστορία. Ξεκίνησα να παίζω στο setting των core rulebooks της έκδοσης DnD 3.1 (δε ξέρω αν έχει κάποιο όνομα). Χάρτες, πόλεις, τοποθεσίες και τα λοιπά ήταν εντελώς fictional. Μετέπειτα αρχίσαμε να ψάχνουμε για έτοιμους κόσμους, κυρίως για να βρούμε κάποιους έτοιμους χάρτες. Μας άρεσε πολύ ο Ansalon. Όταν ήρθα φοιτητής ξεκινήσαμε με κάτι παιδιά από εδώ να παίζουμε Forgotten Realms. Στο forum του CGM έστησα ένα ιβρύδιο Dragonlance με τις classes και το πάνθεον των Core Rulebooks για τα παιδιά που ήθελαν να συμμετάσχουν και θα μπορούσα να βοηθήσω και εδώ σε κάτι τέτοιο (θα μπορούσα να κάνω και DM αλλά πάντα προτιμούσα να είμαι παίκτης). DM έχω κάνει πολλές φορές. Η παρέα μου γενικά προτιμά campaigns με ελευθερία, όπως κι εγώ φυσικά, και συνηθίζουμε να προσπαθούμε να το προσφέρουμε αυτό στους υπόλοιπους όταν στήνουμε κάποιο campaign. Από όλα τα στοιχεία του PnP μου αρέσει περισσότερο το role playing σε συνδιασμό με το χαβαλέ που γίνεται συνήθως για τα γκαντεμόζαρα. Μ' αρέσει τέλος να παίζω ιδιαίτερους χαρακτήρες (έχω στήσει για παράδειγμα δικό μου prestige class το οποίο λέγεται Bladedancer - fighter με μεγάλο charisma και ανεπτυγμένα fighting technics).

Comment

Έχω παίξει 2 φορές DnD σε Forgotten Realms setting. Υποκλιθείτε.
        "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

Getta Robo μπορώ μήπως να κατασκηνώσω δίπλα από την βιβλιοθήκη σου? Ε? 'Ελα τώρα δεν θα αρνηθείς σε έναν συνφορουμιστή σωστά???

Καλά ρε θηρίο πόσα χρήματα έχεις δώσει για WoD related???

Πάντως να πω ότι προσφατα έπεσαν στα χέρια μου το core rulebook του d20 modern και ενα συνοδευτικο που λέγεται Apocalypse.
          Θελει κανεις fallout περιπέτεια?
          You are a hero...and you must leave

Comment

Ο πρώτος χαρακτήρας μου, ήταν ένας palladin (ναι Psycomaniac, καλά άκουσες) εν έτει 1996, σε aD&D σύστημα (2η έκδοση). GameMaster ήταν ο αδελφός ενός συμμαθητή μου, ο οποίος θεωρείται ακόμα και σήμερα, τεράστιο ταλέντο. Είχε ταλέντο, χρόνο και μεράκι να σχεδιάζει και να σκιτσάρει το κάθε τι και αυτό, σε συνδυασμό με την γενικότερη ατμόσφαιρα, μουσική κτλ κτλ, έδιναν πολλά συν στα sessions.

Έκτοτε, πολλοί χαρακτήρες, πολλά sessions, πολλά συστήματα. Έχω δοκιμάσει Vampyre, Mage, Legend of the 5 Rings, C.U.R.P.S., αλλά και κλασσικά d20 με μακροβιότερη ίσως την 3η έκδοση του D&D.

Πρώτη φορά, έπαιξα ως GameMaster το 2002 και από τότε, για κάποιον περίεργο λόγο ( ) φέτος κατάφερα πάλι να εισχωρήσω σε πάρτυ ως παίκτης. Στα 6 αυτά χρόνια, έπαιξα κλασσικό fantasy setting σε Forgotten Realms, αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν όταν δημιούργησα έναν δικό μου κόσμο, με δικά μου Πάνθεον, status quo, πολιτικο/κοινωνικές καταστάσεις και κυρίως, archetypes. Οι κανόνες ήταν προσαρμοσμένοι (στα απαραίτητα σημεία) της έκδοσης 3.5 και συνολικά το campaign κράτησε περίπου 3 χρόνια (με μεγάλα κενά), χωρίς δυστυχώς να ολοκληρωθεί ποτέ, αν και είχα σίγουρη την συμμετοχή και την φάτσα του υπερκακούλη!!!! Φανταστείτε ότι οι συμμετοχές έφτασαν στους 10 παίκτες (χωρίς εμένα) και αναγκάστηκα να χωρίσω τις ομάδες, οπότε έτρεχα 2 parties με διαφορές ημερών μεταξύ τους, σε συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα, κάτι που κατέστει αδύνατο από ένα σημείο και μετά...

Έχω στα σκαριά κι ένα δικό μου σύστημα, το οποίο αν και δουλεύω χρόνια, δεν έχω τον χρόνο να το ολοκληρώσω. Το setting είναι αποκλειστικά η μεσαιωνική Ιαπωνία, με κανόνες και συστήματα που αντικατοπτρίζουν πλήρως την εποχή και τις συνθήκες (easy fight, easy death). Ενώ υπάρχουν παίκτες πρόθυμοι για play testing, έχω αφήσει την δημιουργία σε ένα επίπεδο λεπτομερειών, όπως πίνακες όπλων, γενικότερος εξοπλισμός, λεπτομέρειες για τα classes κτλ κτλ. Ευτυχώς, ως setting η ιστορία από μόνη της με βοηθάει με πολλές λεπτομέρειες, όπως χάρτες, τοποθεσίες, γνωστά γεγονότα και ανάπτυξη φιλοσοφίας.

Τέλος, έχω βοηθήσει έναν φίλο στην προσαρμογή ενός custom δικού του συστήματος, το οποίο είναι μεν ένας revised d20 κώδικας, αλλά έχει αφαιρεθεί η βασική διαφωνία με το D&D, το vitality του παίκτη και η ικανότητά του να κάνει ό,τι θα έκανε με full life, στο 1 hit point. Είναι αλλαγμένα τα deities, ενώ δεν υπάρχουν ουσιαστικά classes και levels, "αγοράζεις" όποιο feat, skill, spell θέλεις, αυξάνεις όποιο ability θέλεις, ξοδεύοντας τα ΧΡ που μαζεύεις παίζοντας. Και η μαγεία, έχει έναν εντελώς επικουρικό ρόλο στον κόσμο, ώστε να αποφεφχθεί το power gaming από την πλευρά των μάγων, κληρικών, δρυίδων.

Προς το παρόν, ετοιμάζομαι να ξεκινήσω (ξέρω ότι θα με ξεκάνει από άποψη χρόνου, αλλά μου λείπει το καταραμένο) 2 campaings Star Wars, καθώς με το που είπα σε γνωστούς ότι ξεκινάω παιχνίδι μαζεύτηκαν 11 άτομα με την μία. Αναγκαστικά, θα χωρίσω τους light oriented με τους dark oriented characters και πιστεύω πως σε περίπου 2 εβδομάδες, θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Πολύ ενδιαφέρον το σύστημα, για όσους δεν το έχουν δει, είναι revised κώδικας d20, αλλά με εξαιρετικές -για το setting- προσαρμογές και προεκτάσεις.
            OniBocho Η Θέα μέσα από ένα Ζωντανό Κουτί

Σ.Π.Ι.Χ. Productions Όραμα, Ιδέες, Αγάπη

Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it... - Lord Lucifer Morningstar

Comment

Υay, να παίξουμε στο forum με setting την μεσαιωνική Ιαπωνία (και για πιστό rp να μάθουμε ιαπωνικά). Τέλος πάντων, όταν λέτε να παίξουμε στο forum, τι ακριβώς εννοείτε; Πώς θα γίνεται το session; Θα μαζευόμαστε μια συγκεκριμένη ώρα και θα "παίζουμε" με posts ? (ή απλά θα δίνουμε ραντεβού irl για να το κάνουμε ). Όπως και να ΄χει, εγώ είμαι μέσα πάντως.
              "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

Θα μαζευόμαστε μια συγκεκριμένη ώρα και θα "παίζουμε" με posts ? (ή απλά θα δίνουμε ραντεβού irl για να το κάνουμε ). Όπως και να ΄χει, εγώ είμαι μέσα πάντως.
                [/b]

Χμμμμ θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνεται έτσι.Το forum δεν είναι κατάληλο για insant messaging συνπεώ ο καθένας θα έχει την σειρά του και θα κοιτάει να δει μήπως είρθε η σειρά του να ποστάρει... υποθέτω γτ είναι κρίμα να χαθεί μαι session και να ξεμείνει ένας παίκτης αν κάτι του έτυχε....

όπως και να είναι πάντως εγώ είμαι μέσα...

Comment

Και εγώ θα ήθελα να συμμετέχω αν και δεν έχω ιδέα απο αυτά και θα χρειάζομαι αρκετή καθοδήγηση μέρχι να του πάρω τον αέρα
                  "to katarameno mixanima de deixnei ti photo... axristi eparxia, den vazan perysi kai mia fwtia se ayto to net cafe na ta pernan ola kainouria grrrr"

by Fyge 114 Amaliada edition

"Εγώ όμως και μόνο που πατάω goombas με το Mario αφηνιάζω! "

by Chaoscrow

Comment

Λοιπόν, ακούστε πώς το παίζαμε στο cgm. Καταρχάς τα ζάρια τα ρίχνει ο DM. Όλα τα ζάρια. Δεύτερον, δεν μαζευόμαστε συγκεκριμένη ώρα. Καθένας ποστάρει όποτε θέλει (όποτε έχει κάτι να πει στο rp ή όποτε έρθει η σειρά του σε μια μάχη). Στην μάχη τώρα, ο DM ρίχνει τα initiatives και δηλώνει στο πρόχειρο την σειρά που παίζουν. Ο πρώτος παίκτης ποστάρει την κίνησή του και περιμένει τον DM να ρίξει τα ζάρια και να ανακοινώσει το αποτέλεσμα. Μετά είναι σειρά του δεύτερου παίκτη κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να είναι όλοι οι παίκτες online για να γίνει κάτι τέτοιο, απλά οι υπόλοιποι περιμένουν αυτόν που λείπει για να μπει και να κάνει την κίνησή του. Αν δεν μπει για κάποιο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα μπαίνει σε NPC mode μέχρι να μπει και να ζητήσει πίσω τον έλεγχο του χαρακτήρα του από τον DM. Είναι αρκετά λειτουργικό αλλά σχετικά αργό.

Αν θέλει κάποιος να γίνει DM ας το πει. Θα το έκανα εγώ αλλά δυστυχώς δεν έχω γνώσεις σε αυτόν τον τομέα καθώς έχω υπάρξει μόνο παίκτης. Psyco τι λες; Έχεις χρόνο για άλλο ένα DnD;

Comment

Για παιχνίδι μπορείτε να δοκιμάσετε το IRC. Έχει το πολύ θετικό πως φορτώνετε ένα dicebot για τις ζαριές και πως μπορείτε να κάνετε ένα απλό scrolling για να δείτε τι συμβαίνει. Το αρνητικό είναι μια διαφορά φάσης που υπάρχει εκ των πραγμάτων.

Για όσους θυμούνται...

Μιτς Γιώτιξ GM - Zombie Hunters - 17 Avgoustou. ΚΑΨΙΜΟ!!!

αν και είχα σίγουρη την συμμετοχή και την φάτσα του υπερκακούλη!!!![/b]
                      Οποιαδήποτε ομοιότητα με καταστάσεις και (κυρίως) πρόσωπα είναι φανταστική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα... :blink: <_< :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted:

Τώρα, για το δικό μου στάνταρ χαρακτήρα...Σκληρός και μυστηριώδης two - weapon fighter, βαρύς, λιγομίλητος, υπολογιστής αλλά με κοντό φυτίλι και εκρηκτικός, μαύρος μανδύας με κουκούλα, ψηλές μαύρες μπότες με μαύρο παντελόνι και μαύρο πουκάμισο με γιλέκο (η ζώνη έχει ασημένια πόρπη) κουβαλάει ΠΟΛΥ παρελθόν, δε δεσμεύεται από πολιτική ορθότητα, ευγένεια ή το αν θα προσβάλει κάποιον, κοφτός στις κινήσεις και με μάτι που κόβει, σβέλτος, σαν prestige class θα έπαιρνα shadow walker, με κάποιες καλά θαμμένες ευαισθησίες και ηγετικά χαρακτηρηστικά. Ο τύπος που πριν μπει στη μάχη έχει μετρήσει τις πιθανότητες να πεθάνει από απλή περιέργεια.
                      Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Για παιχνίδι μπορείτε να δοκιμάσετε το IRC. Έχει το πολύ θετικό πως φορτώνετε ένα dicebot για τις ζαριές και πως μπορείτε να κάνετε ένα απλό scrolling για να δείτε τι συμβαίνει. Το αρνητικό είναι μια διαφορά φάσης που υπάρχει εκ των πραγμάτων.[/b]

Εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με irc οπότε θα πρέπει να μου πείτε πολλά στην αρχή για το ίδιο το irc αν καταλήξουμε εκεί...

prestige class
                        [/b]

Πότε αποφασίσαμε τι σύστημα θα παίξουμε?

Titus - Γιατί, ποιός σου είπε ότι θα παίξω?

Comment

Εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με irc οπότε θα πρέπει να μου πείτε πολλά στην αρχή για το ίδιο το irc αν καταλήξουμε εκεί...
                          [/b]

Υay, irc, γουστάρω. Παλιές εποχές ftw. Orpheus απλά πήγαινε στο google, πάτα mIRC για να κατεβάσεις έναν από τους καλύτερους clients (νομίζω) μετά εγκατέστησέ το. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα καταλάβεις και μόνος σου.
                          Το σημαντικό είναι όταν μπεις να-
                          ...
                          ...
                          ...
                          Οmg&#33; Μόλις ανακάλυψα ότι έχω ξεχάσει τις εντολές&#33; Όλες&#33;

Edit: Αν είναι πάντως προτείνω να παίξουμε μέρω irc (η ιδέα του Τίτου κυβερνάει) και να κανονίσουμε ραντεβού για irc, για να κανονίσουμε τα διαδικαστικά. Εν τω μεταξύ να βρεθεί κάποιος imba με botάκι που να ψήνεται για DM (ο άνθρωπος, όχι το botάκι). Άντε, τι περιμένετε; Get the work done people&#33;

Comment

Έχω ένα ωραίο και αρκετά βολικό dicebot, όποιος θέλει να το έχει ας στείλει ΠΜ. Για IRC, οι βασικές εντολές είναι

/server τάδε πχ /server nana.irc.gr
                            /j #κανάλι πχ /j #computer_games

και σαφώς λίγο ψάξιμο στο νετ δεν έβλαψε κανέναν

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Από την εμπειρία μου, πέρα από αμεσότητα στις απαντήσεις, αλλά και "διαφάνεια" στις ζαριές, η εφαρμογή ενός παιχνιδιού μέσω IRC, δεν είναι ιδανική, εκτός αν πρόκειτα για hack n&#39; slash sessions κι όχι ongoing campaign.

Κι αυτό γιατί, παίζουν όσοι καταφέρουν να μαζευτούν μια συγκεκριμένη ώρα σε ένα κανάλι, κυριαρχεί χαβαλές, Out Of Character σχόλια και γενικώς, το role playing, περιοριζέται αισθητά.

Αντιθέτως, όταν η διαδικασία κινείται με δημοσιεύσεις σε ένα φόρουμ, στην χειρότερη περίπτωση, οι tactical διαδικασίες να καθυστερήσουν ένα 24ωρο, πράγμα όχι και τόσο τραγικό. Στις καθαρά role playing όμως καταστάσεις, η εφαρμογή του forum-based posting κερδίζει, καθώς έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα καλογραμμένο ποστ, χωρίς παρεξηγήσεις και ασάφειες, πλήρη περιγραφή συναισθημάτων, εικόνων, εντυπώσεων, και το κυριότερο, αυτά που γράφεις μένουν και δημοσιεύονται ώστε να τα βλέπουν και οι υπόλοιποι.

Η λύση της καταγραφής των IRC logs και η δημοσίευσή τους στο forum είναι ίσως μια καλή περίπτωση για το τελευταίο που αναφέρω, αλλά γενικώς, για την ατμόσφαιρα και το role playing δεν το προτείνω. Ιδιαιτέρως, στα όσα αφορούν τον GM, ο οποίος χρειάζεται απαραιτήτως χρόνο και σκέψη, καθώς ένα λάθος του, θα μπορούσε να οδηγήσει τους παίκτες σε "καταστροφικές" αποφάσεις...
                              OniBocho Η Θέα μέσα από ένα Ζωντανό Κουτί

Σ.Π.Ι.Χ. Productions Όραμα, Ιδέες, Αγάπη

Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it... - Lord Lucifer Morningstar

Comment

Το αν έχεις όρεξη για RP δεν έχει να κάνει με το μέσο. Το πιο εκνευριστικό είναι πως γράφουν όλοι παράλληλα οπότε πετάγονται διάφορα in game μεν, ασύνδετα δε σχόλια. Επίσης οι περιγραφές είναι αρκετά δύσκολες, και μια βιαστική ανάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε σχόλια του τύπου "ρε γελοίε, δεν υπάρχει πόρτα εκεί&#33;&#33;&#33;", "ποιό δάσος???" ή "πού βρέθηκε αυτό, πέντε δεν ήταν τα όρκ?". Θέλει πειθαρχία γενικά και η φάση μπορεί να εκφυλιστεί εύκολα, αλλά η αμεσότητα και η άνεση πιστεύω είναι κλειδιά. Δοκιμάστε το στην τελική, και αν δε σας κάνει και είστε στάνταρ άτομα δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα να δημιουργηθεί ένα hidden sub forum για σας.

Εγώ τότε βέβαια θα το παίζω κομμάντο

Comment

Working...
                                X