Announcement

Collapse
No announcement yet.

The health thread

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Imrahil
    replied
    JE-RRY JE-RRY JE-RRY!

    Leave a comment:


  • Azrael
    replied
    oxi.


    ama den eixes tha eprepe na fovasai ;)


    :-*

    Leave a comment:


  • Kostakis420
    replied
    ego exo polles trixes ston kolo m prepei na fovamai diladi?

    Leave a comment:


  • Azrael
    replied
    Den exw arrwstisei pote. Egw tha paw mia kai kali


    Burai epos apantisi, paliofakelakia

    Leave a comment:


  • Imrahil
    replied
    Απλά επειδή είμαι πολύ του τσαγιού, αλλά όχι του πράσινου γιατί έχει γεύση εμετού σαύρας, σκέφτομαι αν αξίζει να κλείσω μάτια και μύτη και να το ανεχτώ αν είναι τόσο θαυματουργό. Για τις τρίχες που λες, τι περίμενες κι εσύ με τέτοια φαβορίτα!
    Το δικό μου το κουσούρι είναι χρόνια ρινίτιδα, εν μέρει κληρονομικό και εν μέρει λόγω νεανικών απροσεξιών. Επηρεάζει πολύ το αναπνευστικό όταν δεν αντιμετωπίζεται. Aerius, Xozal και τα ρέστα, αλλά η καλύτερη λύση και με τις λιγότερες παρενέργειες Vix ή Olbas inhaler για τη μύτη. Το βάζεις στο ρουθούνι, ρουφάς και καθάρισε(ς)

    Leave a comment:


  • Altair
    replied
    Σόρρυ,δεν το διευκρίνησα.Ξερόβηχα είχα μόνο.

    Leave a comment:


  • Titus
    replied
    Εξαρτάται. Είχες φλέγματα? Είχες φαγούρα? Εγώ είχα καθαρά ξερόβηχα, δοκίμασα Sinecod και δε μου εκανε απολύτως τίποτα, ενώ με την αγωγή σε 4 - 5 μέρες μου είχαν φύγει όλα και μια δυο φορές που δεν πήρα το χάπι με ξαναέπιασε φαγούρα. Για αυτό είπα πως χρειάζεται καλή διάγνωση γιατί οι παθήσεις του αναπνευστικού έχουν πολύ παρόμοια συμπτώματα.

    Leave a comment:


  • Altair
    replied
    Έχω κλείσει δίμηνα με βήχα.Ξέρεις πως πέρασαν;Mucosolvan (σιρόπι για το βήχα) και τέλος.

    Leave a comment:


  • Titus
    replied
    Ας γράψω κι εγώ ένα αναπνευστικό πρόβλημα που πέρασα

    Ασθματική βρογχίτιδα

    Με άλλα λόγια, κρυολόγημα που υποτροπίασε χοντρά. Προκαλείται από ιό ή βακτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι αντιμετωπίζεται μόνο ιατρικά ενώ έχει επίσης την τάση να υποτροπιάζει για ψύλλου πήδημα. Στην αρχή υπάρχουν τα κλασσικά συμπτώματα βήχα, βουλωμένης μύτης, φλεγμάτων κλπ, όπως σε οποιοδήποτε συνάχι, αλλά μετά την πάροδό τους έχει μείνει ο βήχας. Πιθανώς να συνοδεύεται από δύσπνοια (ελαφριά ή βαριά), ενώ ο βήχας είναι ξερός. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε φλέγματα ή κλείσιμο του λαιμού, το πιο χαρακτηρηστικό είναι η φαγούρα (γαργάλημα) στο λαιμό που σας κάνει να βήχετε αντανακλαστικά και η οποία δεν περνάει με αντιβηχικά. Πολύ σημαντικό είναι το ότι τις νυχτερινές ώρες επιδεινώνεται αρκετά (όταν χαλαρώνει το σώμα στον ύπνο πχ), οδηγώντας σε μακρές νύχτες γεμάτες γκούχου γκούχου.

    Από τι προκαλέιται? Όπως είπα, από ιούς και βακτήρια αν πρόκειται για κάτι που κολλήσατε, λόγω ευαισθησίας του οργανισμού (χρόνιο πρόβλημα πχ) ή γενικά από κάτι που φράσσει τους αεραγωγούς (κάπνισμα, χρόνια έκθεση σε σωματίδια όπως κλωστές ή σκόνη).

    Όπως καταλάβατε, για να διαγνωστεί και να προληφθεί χρειάζεται καλή γνώση του ιστορικού σε αναπνευστικά προβλήματα επειδή τα συμπτώματα μοιάζουν με χρόνιες παθήσεις όπως το άσθμα ή και παροδικές όπως το συνάχι. Αν δείτε βήχα να επιμένει παράλογα (μετά τη μια βδομάδα από την υποχώρηση των υπόλοιπων συμπτωμάτων) επισκευθείτε ΩΡΛ ή παθολόγο γρήγορα, γιατί 1) μπορεί να υποτροπιάσει, και υποτροπιάζει ΠΟΛΥ εύκολα 2) μπορεί να μετατραπεί σε χρόνιο πρόβλημα και να ταλαιπωρηθείτε άδικα. Η σωστή διάγνωση από ειδικό είναι πολύ σημαντική για να καταλάβετε τι ακριβώς έχετε.

    Θεραπεύεται μόνο με αγωγή, που περιλαμβάνει χάπια (Xozal) και ανάσες (δε θυμάμαι) οι οποίες παίρνονται μετά από συνταγή γιατρού για ενάμισι με δύο μήνες περίπου. Ίσως ξεγελαστείτε από τη γρήγορη καλυτέρευση, αλλά αυτό το ρημάδι εξακολουθεί να είναι εκεί και να σας κάνει να βήχετε σα φυματικός αν δεν προσέξετε.

    Η προσωπική μου εμπειρία βγήκε από τους Metallica, όπου έχοντας μείνει ελαφρά βρεγμένος και ιδρωμένος μέσα σε τόσο κόσμο κρύωσα. Λόγω καλής κράσης και καθαρού ιστορικού δεν έδωσα σημασία και το θεώρησα εντελώς παροδικό, αλλά μόλις τα χρειάστηκα με το βήχα ένα δεκαήμερο μετά (και δυο μέρες συνεχόμενης αϋπνίας) πήγα σε ένα γιατρό για τα περαιτέρω. Είναι κάτι συνηθισμένο που δε χρειάζεται φόβο αλλά και που μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ'όσα αξίζει πραγματικά.





    EDIT - ο Burai έδωσε την καλύτερη ιατρική συμβουλή που θα μπορούσε να δοθεί για οποιοδήποτε θέμα. Στην Ιρλανδία μάλιστα, μέχρι περίπου το '60, γράφανε μια ποσότητα Guiness στις έγκυους γιατί υποτίθεται πως περιέχει πολλές πρωτεϊνες, ιχνοστοιχεία και κυρίως σίδηρο. Τους λατρεύω...

    Α, και πάνω απ'όλα ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα.

    Leave a comment:


  • Somari
    replied
    Πολλές φορές σας ανεβαίνει η πίεση και σας προκαλεί φρικτό πονοκέφαλο. Σε κάποιες περιπτώσεις θα ψηθείτε στον πυρετό και θα νοιώσετε για μία στιγμή ζαλάδες. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις θα σας φέρει ή γρίππη ή ίωση.
    Δε φέρνει ο πονόλαιμος γρίπη και ίωση, το ανάποδο γίνεται, ήμαρτον.

    Leave a comment:


  • TheCursed
    replied
    Originally posted by Imrahil View Post
    Εγώ που δεν είμαι πολύ τριχωτός χρειάζεται να ανησυχώ για την κύστη; Δηλαδή έχει να κάνει με την ποσότητα της τρίχας στην περιοχή;
    Το πράσινο τσάι μήπως είναι περισσότερο ψυχολογικό το αποτέλεσμά του ή πραγματικά βοηθάει;
    Δεν ξέρω αν κάνεις πλάκα (η δεύτερη ερώτηση μου φαίνεται κάπω ς αστεία), αλλά ας γίνω γραφικός κι ας απαντήσω σοβαρά :

    Κύστη κόκκυγα εμφανίζουν και οι λιγότερο τριχωτοί. Η δασύτριχοι, όμως, εμφανίζουν συχνότερα. Αλλά γενικά είναι τόσο άσχημο πράγμα που και μια τρίχα να έχεις, θα πρότεινα αποτρίχωση. Δεν αξίζει το παραμικρό ρίσκο. Σαν πάθηση, πάντως, μπορεί να έχει και άλλα αίτια (π.χ. κάποιο τραύμα στην περιοχή), οπότε σε εκείνη την περίπτωση δε μπορείς να κάνεις κάτι, παρά να προσέχεις την υγιεινή στην περιοχή ώστε να περιορίσεις την κύστη ή να φροντίσεις να εγχειριστείς γρήγορα, πριν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο.

    Τα αποτελέσματα του πράσινου τσαγιού, όχι δεν είναι ψυχολογικά, ή τουλάχιστον όχι μόνο. Δε μπορώ να εγγυηθώ ότι θα έχει στον οποιοδήποτε τα ίδια αποτελέσματα που έχει σ' εμένα, πάντως εγώ τα βιώνω όντως.

    Και περί μπρόκολου που ανέφερε ο Ryu, έχω να πω ότι παντζάρι > all.

    Leave a comment:


  • Ryu_gr
    replied
    Τρώτε μπρόκολο για αντικαρκινικές και πολλές άλλες ιδιότητες!

    Leave a comment:


  • Imrahil
    replied
    Εγώ που δεν είμαι πολύ τριχωτός χρειάζεται να ανησυχώ για την κύστη; Δηλαδή έχει να κάνει με την ποσότητα της τρίχας στην περιοχή;
    Το πράσινο τσάι μήπως είναι περισσότερο ψυχολογικό το αποτέλεσμά του ή πραγματικά βοηθάει;

    Leave a comment:


  • Somari
    replied
    ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ

    Γιατί δε θέλετε να το πάθετε: γιατί σας τρυπάει τον εγκέφαλο κανονικότατα αν είναι πόνος φλεγμονής και νιώθετε τρυπάνια στο κρανίο σας να φτιάχνουν πολυκατοικία.

    Αντιμετώπιση: Υποθέτοντας πως σας πιάνει το βράδυ και δεν έχετε δυνατό αναλγητικό (μονο αντιφλεγμονώδες, τα ντεπόν πονστάν κλπ ξεχάστε τα, είναι νουμπς για τον πόνο των δοντιών), αφήστε βλακείες του στυλ ούζο ασπιρίνες εντριβή κλπ. Εκτός του ότι δε κάνουν τπτ θα σας κάψουν και τα ούλα (πιθανώς). Εγώ πως βρήκα την ανακούφιση (προσωρινή βεβαια αλλά...); Μπουκώματα με ζεστό χαμομήλι! Δε ξέρω γιατί, το διάβασα, το έφτιαξα και μου πέρασε ο πόνος.

    Επίσης προφανώς καλό είναι να υπάρχει γαρυφαλλέλαιο στο φαρμακείο για αυτές τις περιπτώσεις... είναι φυσικό παυσίπονο και αυτό που μας πασαλείβει ο οδοντίατρος πριν αρχίσει τους σαδισμούς.

    Leave a comment:


  • 丹野
    replied
    Πονόλαιμος

    Συμπτώματα: Βήχας, συνάχι.

    Γιατί δεν θέλετε να το πάθετε: Πολλές φορές σας ανεβαίνει η πίεση και σας προκαλεί φρικτό πονοκέφαλο. Σε κάποιες περιπτώσεις θα ψηθείτε στον πυρετό και θα νοιώσετε για μία στιγμή ζαλάδες. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις θα σας φέρει ή γρίππη ή ίωση.

    Αντιμετώπιση: Πάντα να πίνετε χαμομήλι ή σκέτο τσάι και να φοράτε κάτι ζεστό προκειμένου να πέσει ο πυρετός και να φύγει γρήγορα ο πυρετός και ταυτόχρονα ο πονόλαιμος. Θα σας πάρει από 3 μέρες ως και μία βδομάδα να σας περάσει, ίσως και παραπάνω.

    Leave a comment:

Working...
X