Announcement

Collapse
No announcement yet.

HD6970 ή GTX580;;;;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• HD6970 ή GTX580;;;;

Θέλω να φτιάξω ένα high-end pc και θέλω γνώμες για κάρτα γραφικών, και είμαι ανάμεσα στις δύο κορυφέες, την HD6970 της ATI κ την GTX580 της NVIDIA.
    0
    ATI RADEON HD6970
    0%
    0
    NVIDIA GTX580
    0%
    0

Εξαρτάται την στρατηγική σου, το budget σου, τι θέλεις...

Με απλά λόγια, η GTX 580 beats την ATI 6970.

Εγώ έχω την ATI 6970, και παίζω τα πάντα. Είναι αρκετά πιο φθηνή από την GTX 580.

Είναι καλύτερο όμως να πάρεις μια καλή GTX 580, η δυο ATI 6970 σε crossfire διάταξη δίνοντας λίγο περισσότερο χρήμα αλλα αποκτώντας περισσότερη δύναμη?

Comment

Ναι εκτός της δύναμης η PhysX Engine υποστηρίζεται μόνο απο καρτες nvidia ε;

Comment

αν παρεις 6950 νομιζω μπορεις να την ξεκλειδωσεις σε 6970

Comment

Originally posted by sub_zero View Post
          αν παρεις 6950 νομιζω μπορεις να την ξεκλειδωσεις σε 6970
          +1

Comment

Originally posted by Linkmastersword View Post
            Ναι εκτός της δύναμης η PhysX Engine υποστηρίζεται μόνο απο καρτες nvidia ε;
            Εγώ έχω 5850 overcloced και μία NVIDIA (δε θυμάμαι μοντέλο, από τις φτηνές ήταν) και την ATI την έχω για όλα τα γραφικά ενώ την NVIDIA για το PhysX μόνο. Υπάρχουν drivers που στέλνουν όλους τους υπολογισμούς για το PhysX στην NVIDIA.

Γενικά είναι καλή φάση δεδομένου ότι πλήρωσα 60€ για την NVIDIA και 220€ για την ΑΤΙ.

Comment

Wow μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο; Αυτό θα κάνω! Μία 6970 τουλάχιστον, της Saphire μάλλον!

Τώρα το unlock σε 6970 απο την 6950 πως γίνεται; Modification ή με software;
              Και οι δύο κάρτες γραφικών πως θα "συνεργάζονται" δεν καταλαβαίνω, ώστε η Nvidia μόνο για την PhysX Engine να λειτουργεί;

Και ναι η GTX είναι πολύ ακριβότερη της 6970 αλλα δεν βγαίνει ΚΑΝ σε 2 gb.
              Φυσικά η οικονομικότερη λύση θα είναι η επιλογή μου.

Comment

To ξεκλίδωμα της 6950 σε 6970 ισχύει.

Μπορείς να κάνεις αυτό που έκανε ο Evans αλλά με μία 6950 και ότι θες από nvidia που να υποστηρίζει PhysX.

Eδώ είναι ο τρόπος για να την ξεκλιδώσεις αν θες:

Unlocking the additional shaders is done by flashing the card with a HD 6970 BIOS. Any of these BIOSes will work on any reference design HD 6950 card. You could use the ASUS BIOS which comes with higher clocks & Overdrive limits and enables voltage changes via SmartDoctor, or stick with one of the reference BIOSes in case you are afraid the clocks might be too high.

I will describe the method for flashing from within Windows, which is safe enough on these cards because of the dual BIOS feature that enables easy recovery.
                1. Grab ATI Winflash from here ( http://www.techpowerup.com/downloads..._2.0.1.13.html )(32 & 64-bit).
                2. Download HD 6970 BIOS from http://www.techpowerup.com/vgabios/88845/Sapphire.HD6970.2048.101124.html .The Sapphire one I linked to will work on all reference design cards from any vendor.
                3. Make sure the BIOS switch on the card is set to the 1 position (pictured further down if you don't know where it is).
                4. Run ATI Winflash, click Save to save your BIOS, so you have a backup in case something goes wrong.
                5. Load the HD 6970 BIOS into Winflash by clicking Load Image, followed by Program.
                6. Let the flashing process complete and reboot your system.
                7. Check the shader count using GPU-Z ( http://www.techpowerup.com/downloads/1921/TechPowerUp_GPU-Z_v0.5.0.html ),it should show 1536. Make sure you use version 0.5.0 or newer, the official 0.4.9 version does not support HD 6900 Series properly. If you see a shader count of 1600, your GPU-Z version is outdated.
                8. To ensure maximized performance open Catalyst Control Center, go to the Overdrive tab and set the PowerTune slider to the +20% setting. The "Testing" section of this article has more data on that.
                9. Check stability in Windows desktop applications and games.

Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να πηράξεις τις τάσεις της κάρτας γραφικών!!!

PS: Αλλιός αν δεν θες να ασχολειθείς με αυτά απλά αγόρασε μία 6970 (VaporX κατά προτίμηση).

Comment

Wow μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο; Αυτό θα κάνω! Μία 6970 τουλάχιστον, της Saphire μάλλον!
                  Να προσέξεις μόνο γιατί αν την κάψεις λόγω oc δεν θα στην αλλάξουν μετά, δηλαδή το oc γίνεται με δικιά σου ευθύνη. Η κάρτα του Evans πχ βράζει από το oc. Kαι γω θέλω τον i7 920 απο τα 2,66 να τον πάω στα 4,2 Ghz αλλά δεν το τολμώ ακόμα γιατί έσταξα 265 ευρώ. Μια χαρά άλλωστε είναι όπως είναι.

Και γω μια sapphire 5850 έχω, βάσικα πέρασαν απο το pc μου δυο 5850 (η πρώτη που παρέδωσε πνεύμα και αυτή που έχω τώρα που μου την έστειλε η Sapphire μετά από 1,5 μήνα). Η κάρτα παιζει τα πάντα στο τέρμα. Το πολύ αρκετά αργότερα να πάρω μια 6950 ή 6970 ή κάτι ανώτερο που θα έχει βγει ως τότε.

Τα Physx είναι μια μουφιά και μισή.
                  Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Η κάρτα του Evans πχ βράζει από το oc.
                    Ψήνεις και αβγά suuuuuuuuurrrrrrrrrrrre . Γιατί μιλάς για πράγματα άλλων;

Τα Physx είναι μια μουφιά και μισή.
                    Όταν αποκτήσεις κι εσύ δε θα λες τίποτα .

Comment

Originally posted by Evans View Post
                      Ψήνεις και αβγά suuuuuuuuurrrrrrrrrrrre . Γιατί μιλάς για πράγματα άλλων;

Όταν αποκτήσεις κι εσύ δε θα λες τίποτα .
                      και λιώνει τυρί

Γιατί έχουμε ιδια κάρτα απλώς εσένα φθάνει και τους 90c ενώ εμενα το πολύ να πάει στους 60c για να δειξω στον άπειρο LMS πόσο αυξάνει την θερμοκρασία της κάρτας το oc ώστε να προσέχει γιατί αν κάτι πάει στραβά δεν υπάρχει δικαιολογία, θα κλαίει τα 320 ευρώ της 6970.

Comment

Σαν του Evans θέλω να το κάνω, ή να βάλω δύο 6970 όπως έκανε ο BigBoss, και να χέσω το PhysX, που είναι μουφιά(τελικά τι είναι);

Comment

Σαν του Evans θέλω να το κάνω, ή να βάλω δύο 6970 όπως έκανε ο BigBoss, και να χέσω το PhysX, που είναι μουφιά(τελικά τι είναι);
                          όχι ρε εγώ δεν έχω δύο 5850, απλώς η πρώτη μου ήταν ελλατωματική και χάλασε και μου έστειλαν άλλη 5850. Σκέφτηκα να βάλω και δεύτερη 5850 αλλα δεν ξέρω κάτα πόσο αξίζει αυτό από το να έβαζα μια 6970 ή μια μελλοντική 7970 ας πούμε.

Comment

Originally posted by BigBOSS View Post
                            και λιώνει τυρί

Γιατί έχουμε ιδια κάρτα απλώς εσένα φθάνει και τους 90c ενώ εμενα το πολύ να πάει στους 60c για να δειξω στον άπειρο LMS πόσο αυξάνει την θερμοκρασία της κάρτας το oc ώστε να προσέχει γιατί αν κάτι πάει στραβά δεν υπάρχει δικαιολογία, θα κλαίει τα 320 ευρώ της 6970.
                            Aυτό έχει να κάνει και με άλλα θέματα, το δικό μου κουτί είναι medium και δεν έχει τόσο καλό air flow, έτσι κι αλλιώς όμως οι κάρτες αυτές άνετα αντέχουν αυτές τις θερμοκρασίες. Αν έπιανε τους 91 - 100+ ναι θα είχα θέμα, τώρα όχι.

Comment

Σκέψου λίγο και τα λέφτα που θα κερδίσεις με την 6950.

-----------------------------------------------------------------------------------
                              |
                              |
                              v
                              Video games supporting hardware acceleration by PhysX can be accelerated by a PhysX PPU ,thus offloading physics calculations from the CPU, allowing it to perform other tasks instead — resulting in a smoother gaming experience and additional visual effects.

Comment

Working...
                              X