Announcement

Collapse
No announcement yet.

Το G-O αποχαιρετά το Steve Jobs

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Altair
    replied
    Βασικά ναι,το θέμα με τις βίδες ήταν λίγο ακραίο,αλλά κατέστησε σαφές το point μου.Φυσικά και δεν θεωρώ ασήμαντη την προσφορά του.Το αντίθετο μάλιστα.Παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το έργο του,τον σέβομαι για όσα έχει προσφέρει,θλίβομαι που έφυγε νέος άνθρωπος,οικογενειάρχης,αλλά ως εκεί.
    Xeno καμία σύγκριση,όσον αφορά το έργο του καθενός.Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και εντελώς άτοπη η όποια σύγκριση.Απλά μου κάνει εντύπωση το ότι κάποιος μπορεί όντως να νιώσει θλίψη για κάποιον που ΙΜΟ δεν του προσέφερε κάτι ουσιαστικό όπως συναίσθημα,χρώμα κλπ,αλλά μόνο μια στεγνή κατασκευή.
    Αυτή είναι και η μοναδική μου ένσταση.Ίσως είμαι εγώ σκληρόπετσος,λάθος μου.

Leave a comment:

• Bartman
    replied
    Ενα ωραιο quote για ολους τους haters του Steve :
    ''Ελλάδα είναι να αμφισβητείς τον δημιουργό μιας εταιρείας που μπορεί να κοστίζει περισσότερο από τη χώρα σου.''
    Rip και απο εμενα. Αυτο το οποιο εμενα με αγγιξε σε αυτον τον ανθρωπο δεν ηταν ουτε το ποσο γαματα πραγματα δημιουργησε η εταιρια του , ουτε τιποτα τετοιο . Ηταν το γεγονος οτι ολος ο κοσμος δεν εχει να πει μια κακια κουβεντα για αυτον , ακομα και οι ανταγωνιστες του λεγανε τα καλυτερα...
    Ηταν Ανθρωπος...

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Originally posted by Altair View Post
    Οκ αν εσύ επηρέαζεσαι από προσωπικότητες που δημιούργησαν κάτι,καλώς.Εγώ με τέτοιους ανθρώπους δεν μπορώ να ταυτιστώ.Πιο πολύ θλίβομαι όταν φεύγει από τη ζωή ένας καλλιτέχνης του οποίου το έργο με έχει αγγίξει και συγκινήσει άπειρες φορές,παρά όταν φεύγει ένας τύπος που έβαλε κάποιες βίδες σε σειρά και έφτιαξε ένα αξιόπιστο και λειτουργικό μηχάνημα.
    Ελπίζω να καταλαβαίνεις που έγκειται η διαφωνία μου.;)
    Καλά κάνεις και θεωρείς σημαντικότερους τους ανθρώπους του "πνεύματος" κτλ, σε αυτό δεν μπορώ να πω κάτι, ασχέτως αν δεν συμφωνώ. Αλλά όταν μιλάς για βίδες το ξεφτυλίζεις. Θα ήμασταν πανευτυχείς και εγώ, και εσύ, και όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα πιστεύω, αν στα 56 μας χρόνια είχαμε "βάλει" το 1/10 από τις βίδες που "έβαλε" ο Jobs.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Δε νομιζω να επηρεαζεται κανεις απο αυτο επειδη απλα δημιουργησε κατι. Σιγουρα καποιοι το τραβανε παρα πολυ πανω στο "hype" των ημερων με αυτα που λενε και κανουν στα διαφορα media και στα social networks ιδιως, αλλα οπως και να χει καποιοι ανθρωποι πρεπει να κρινονται και απο την προσωπικοτητα τους και απο ολα αυτα που εχουν δηλωσει κατα καιρους και σιγουρα μπορεις να παρεις πολλα απο κατι τετοιο, ενω επισης συμφωνω και με τον IHNE (καλα δεν ησουν με το UEG; ) για αυτα που λεει και το ποσο σπουδαιο ειναι να ξεκινας απο το 0 και με 0 ακαδημαϊκη παιδεια και να φτανεις τοσο ψηλα.

Το θεμα ειναι πως και ο Bill Gates εζησε ως ενα βαθμο μια παραλληλη ζωη και οσο ηταν και οι 2 επικεφαλεις στις εταιρειες τους αυτος ηταν το 1ο ονομα, αλλα και παλι δε θα ασχοληθει τοσο πολυ κανεις μαζι του με τη λογικη πως ηταν παντα μακρια απο τον τυπο και διαφορες δηλωσεις κτλ, κοινως δεν επεδιωξε ποτε να εδραιωθει σαν προσωπικοτητα, ειτε επειδη δεν ενδιαφεροταν, ειτε επειδη δε μπορουσε στην τελικη.

Εζησε παντως κι αυτος τη ζωη του, ηξερε ποτε να απομακρυνθει και καλα εκανε εδω που τα λεμε.
    Ξαναλεω πως οποιοσδηποτε ανθρωπος καταφερνει κατι τετοιο αξιζει το σεβασμο και την εκτιμηση των περισσοτερων μας εστω.

Οσοι πατε να συγκρινετε επιχειρηματιες με καλλιτεχνες και φιλοσοφους και δεν ξερω κι εγω τι, τοτε ειναι σαν να συγκρινετε μηλα με πορτοκαλια. Ο καθενας εχει κανει κατι σπουδαιο, αλλα ποιο το νοημα να προσπαθειτε να συγκρινετε ετεροκλητα πραγματα, τι θελετε να αποδειξετε;

Τελος το να λεμε ξερα πως καποιος τα κανει ολα για το χρημα ειναι αστειο. Η επιχειρηματικοτητα και η καινοτομια ειναι μεγαλο και αναποσταστο κομματι της καθημερινοτητας μας. Επειδη απο αρχαιοτατων ετων αναφερουμε ποσο σημαντικοι ηταν διαφοροι επιστημονες/φιλοσοφοι κτλ δε σημαινει πως πρεπει να αρκεστουμε εκει και να απορριπτουμε ολους τους αλλους a priori. Η κοινωνια μας εξελισσεται και μαζι εξελισσονται και οι μεταβλητες με τις οποιες μετραμε καποια πραγματα.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Οκ αν εσύ επηρέαζεσαι από προσωπικότητες που δημιούργησαν κάτι,καλώς.Εγώ με τέτοιους ανθρώπους δεν μπορώ να ταυτιστώ.Πιο πολύ θλίβομαι όταν φεύγει από τη ζωή ένας καλλιτέχνης του οποίου το έργο με έχει αγγίξει και συγκινήσει άπειρες φορές,παρά όταν φεύγει ένας τύπος που έβαλε κάποιες βίδες σε σειρά και έφτιαξε ένα αξιόπιστο και λειτουργικό μηχάνημα.
    Ελπίζω να καταλαβαίνεις που έγκειται η διαφωνία μου.;)

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Λοιπόν κοιτάχτε, ο Steve Jobs δεν είναι ο τύπος του πετυχημένου μεγαλοεπιχειρηματία που επιδίδεται στην συλλογή χρημάτων για να ικανοποιήσει τον εγωισμό του ή την απληστία του. Ό,τι έκανε το έκανε γιατί πίστευε οτι θα προχωρήσει την τεχνολογία μπροστά, θα καλύψει κάποιο κενό στις ανάγκες του κόσμου. Όποιος ασχολείται πολύ με την τεχνολογία και όταν λέω τεχνολογία δεν λέω απλά το Gaming που είναι ένας κλάδος της, είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί με αυτά που λέω γιατί οι πράξεις του Steve Jobs είχαν τεράστια επιρροή απο το τί τεχνολογικά προϊόντα χρησιμοποιούμε σήμερα μέχρι με τι λογική κατασκευάζονται αυτά του αύριο.

Για να πω κάτι τελευταίο, ο TheCursed (αν κατάλαβα καλά απο τα posts) εκτιμάει και πιστεύει ότι πρέπει να χαίρουν παγκόσμιας εκτίμησης άνθρωποι που μέσω της τέχνης και της φιλοσοφίας αφυπνίζουν την συνείδηση του κόσμου. Δεν διαφωνώ, είναι μια πολύ ρομαντική άποψη και δεν λέω οτι ο Steve Jobs επηρέασε τον κόσμο όπως ο Μαρξ και ο Τζον Λένον. Είναι διαφορετικός τύπος προτύπου όμως, αυτός που επηρέασε τον κόσμο με αυτά που δημιούργησε όχι με αυτά που είπε.

Leave a comment:

• Imrahil
    replied
    Εγώ προσωπικά δε στενοχωρήθηκα, αλλά είναι δυσάρεστο να πεθαίνουν καινοτόμοι άνθρωποι, σε οποιονδήποτε τομέα, πριν το προσδόκιμο όριο ζωής, ενώ εκατομμύρια καθυστερημένοι επιμένουν να ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Παίδες, οποιοσδήποτε γνωρίζει έναν άνθρωπο εμμέσως μέσα από το έργο του, είναι λογικό να στεναχωριέται έστω και λίγο όταν πεθαίνει, ακόμα και αν δεν τον γνωρίζει προσωπικά. Κι εγώ είχα κατεβάσει μαύρα πανιά όταν πέθανε ο Carl Barks, ενώ τον Jobs πριν πεθάνει δεν τον γνώριζα καν Είναι ανάλογα και με το τι ασχολείται ο καθένας.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Όταν κάποιος έχει σαν πρότυπό τον Bill Gates και τον Steve Jobs κάτι κάνει λάθος ή απλά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το χρήμα.
    Ειναι πανεξυπνοι ανθρωποι που πετυχαν στην ζωη τους απο το 0 και καταφεραν να φτιαξουν παγκοσμιους κολοσσους. Δεν αρκει αυτο για να ειναι προτυπα? Η μηπως πρεπει να εχουμε τον καθε αταλαντο καλλιτεχνη επειδη του δοθηκε ενα ταλεντο απο τη φυση..

Γενικα ισχυροι ανθρωποι σαν τον jobs και τον gates εκτος οτι συμβαλουν δραματικα στην αναπτυξη της τεχνολογιας κανουν επισης και μεγαλο φιλανθρωπικο εργο. Απο την αλλη δυσκολα θα στεναχωρηθω για καλλιτεχνη πραγματικα, ειδικα οταν δεν τον ξερει κανεις οπως αυτος που αναφερθηκε.

PS: Αταλαντος που του δοθηκε ταλεντο.. Ωραια τα λεω..

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Originally posted by Spahar View Post

@Altair αυτό που λες για τα λεφτά είναι άτοπο κατά τη γνώμη μου, δεν στεναχωρήθηκε κανείς επειδή έφυγε μία μηχανή παραγωγής δολαρίων, προσωπικά στεναχωρήθηκα που έφυγε ένα άτομο, που από τα επιτεύγματά του τον θεωρώ αξιόλογο και πρότυπο προς μίμηση όσον αφορά τον ζήλο και το πάθος του για αυτό που αγαπούσε.
    Δεν κατάλαβες τι λέω.Επιχειρηματίας ήταν,το κέρδος ήθελε.Απλά έκανε ότι πίστευε πως θα του προσφέρει ακόμα πιο πολλά.Ποτέ δεν νοιάστηκε για τους καταναλωτές,απόδειξη οι τιμές των Apple products.Όχι ότι είναι ο μόνος,αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.Εν όλιγοις ότι έκανε δεν το έκανε για τους άλλους,για τον ίδιο το έκανε.Μπράβο του,μαγκιά του αλλά ως εκεί.

edit:Οι μόνοι που μπορούν να λένε ότι βελτιώθηκε η ζωή τους λόγω των Apple products,είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν,γιατί τους έδωσε ψωμί.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Θεωρείς ότι ήταν άδικα γνωστός ο Jobs; Ότι ήταν μία προσωπικότητα που δεν άξιζε να την γνωρίζεις και δεν έχει τίποτα να σου διδάξει; Γιατί εγώ εκεί καταλαβαίνω ότι εντοπίζεις το πρόβλημα.
    Θέτεις δυο ερωτήματα, στο πρώτο η απάντηση είναι "ναι", στο δεύτερο είναι "όχι δεν το πιστεύω αυτό και δεν είπα κάτι τέτοιο".

Originally posted by straier View Post
    Για πολλά ήταν γνωστός ο Steve Jobs, η πραότητα δεν ήταν ένα από αυτά.
    Στον Bill Gates δεν αναφερόταν ο BigBOSS;

Ο τραγουδιστής που είπες TheCursed ούτε που ήξερα ποιος είναι οπότε προφανώς και δε με επηρέασε έστω και στο ελάχιστο ο θάνατός του.
    Προφανώς, το θέμα είναι όμως ότι θα έπρεπε να ξέρεις ποιος είναι. Όχι ότι φταις εσύ που αυτό δεν συμβαίνει.

Για κάποιους τα Apple προϊόντα άλλαξαν τη ζωή τους.
    Κάποιος ο οποίος ποτέ του δεν πήρε κάτι από μεγάλες ιδέες, εμπειρίες, απόψεις και γενικά, όλα αυτά τα διάφορα που διαμορφώνουν τον περισσότερο κόσμο στην πορεία της ζωής του, ναι, μπορεί να νομίζει ότι αυτό που πήρε από τα προϊόντα της Apple είναι αυτό που λέμε "life-changing". Αλλά δυστυχώς κάνει λάθος...

Leave a comment:

• straier
    replied
    Γενικά απέπνεε μια πραότητα.
    Για πολλά ήταν γνωστός ο Steve Jobs, η πραότητα δεν ήταν ένα από αυτά.
    Η "στενοχώρια" νομίζω πως έχει να κάνει με το γεγονός πως πέθανε ένας νέος άνθρωπος τον οποίο αν και δεν ξέραμε προσωπικά, τύχαινε να έχουμε έμμεση επαφή μαζί του και (καλώς ή κακώς, πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία) επηρέασε τον κόσμο με κάποιον τρόπο.
    Προσωπικά δε φόρεσα μαύρες πλερέζες αλλά σίγουρα δε χάρηκα.
    Ο τραγουδιστής που είπες TheCursed ούτε που ήξερα ποιος είναι οπότε προφανώς και δε με επηρέασε έστω και στο ελάχιστο ο θάνατός του. Το για ποιου το θάνατο θα πρέπει να στενοχωριόμαστε νομίζω πως είναι πολύ μεγάλη συζήτηση πάντως. Για κάποιους τα Apple προϊόντα άλλαξαν τη ζωή τους.

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Originally posted by TheCursed View Post
    δείχνει τι πρότυπα ακολουθούνται, ποιοι άνθρωποι γίνονται γνωστοί και γενικά τι αντιλήψεις κι ενδιαφέρονται υπάρχουν στην κοινωνία.
    Θεωρείς ότι ήταν άδικα γνωστός ο Jobs; Ότι ήταν μία προσωπικότητα που δεν άξιζε να την γνωρίζεις και δεν έχει τίποτα να σου διδάξει; Γιατί εγώ εκεί καταλαβαίνω ότι εντοπίζεις το πρόβλημα.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Τώρα οι σύγκριση με άλλα άτομα (διαφορετικής περιόδου, κλάδου κτλ), του στυλ "για αυτόν δεν σε είδα να στεναχωριέσαι" είναι τελείως ανούσια κατά τη γνώμη μου.
    Αν δεν περιοριστεί σε ένα άτομο ("σε εσένα", "στον τάδε" κ.λ.π.) ασφαλώς κι έχει νόημα, γιατί δείχνει τι πρότυπα ακολουθούνται, ποιοι άνθρωποι γίνονται γνωστοί και γενικά τι αντιλήψεις κι ενδιαφέρονται υπάρχουν στην κοινωνία. Ο καθένας ατομικά σαφώς και δεν είναι θέμα, αλλά οι επικρατούσες τάσεις είναι.

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το δεις το θέμα. Προσωπικά, όπως λέει και ο ChrisTop, πάντα νιώθω έναν θαυμασμό και σεβασμό για άτομα που ξεκινάνε από το 0 και καταφέρνουν τόσα πολλά. Δεν θα κρίνω αν έκανε τη ζωή μας καλύτερη (μπορεί να την έκανε και χειρότερη από μία έννοια), αλλά σαν προσωπικότητα στον τομέα της δουλειάς είναι αξιοθαύμαστα όλα αυτά που πέτυχε και διαβάζοντας για τέτοια άτομα σου δίνουν και εσένα έμπνευση κατά κάποιο τρόπο.

@Altair αυτό που λες για τα λεφτά είναι άτοπο κατά τη γνώμη μου, δεν στεναχωρήθηκε κανείς επειδή έφυγε μία μηχανή παραγωγής δολαρίων, προσωπικά στεναχωρήθηκα που έφυγε ένα άτομο, που από τα επιτεύγματά του τον θεωρώ αξιόλογο και πρότυπο προς μίμηση όσον αφορά τον ζήλο και το πάθος του για αυτό που αγαπούσε.

Τώρα οι σύγκριση με άλλα άτομα (διαφορετικής περιόδου, κλάδου κτλ), του στυλ "για αυτόν δεν σε είδα να στεναχωριέσαι" είναι τελείως ανούσια κατά τη γνώμη μου.

Leave a comment:

Working...
X