Καλά άμα το πάμε έτσι, ούτε στην γερμάνια έχει εφαρμοστεί. Γενικά ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Εκλογές 17ης Ιουνίου 2012
Collapse
X
-
Originally posted by sOLiD SNAKE View PostΚαλά άμα το πάμε έτσι, ούτε στην γερμάνια έχει εφαρμοστεί. Γενικά ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα.Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment
-
Originally posted by Somari View PostΌσον αφορά περί ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τότε δεν "την έπεσε" σε βουλευτή του ΛΑΟΣ πχ Βορίδη, Πλεύρη κλπ, που αυτός ήταν ο στόχος τους τότε;
Originally posted by Somari View PostFascism (/ˈfæʃɪzəm/) is a radical authoritarian nationalist political ideology.[1][2] Fascists seek rejuvenation of their nation based on commitment to an organic national community where its individuals are united together as one people in national identity by suprapersonal connections of ancestry, culture, and blood through a totalitarian single-party state that seeks the mass mobilization of a nation through discipline, κατήχηση, physical training, and eugenics.[3][4] Fascism seeks to purify the nation of foreign influences that are deemed to be causing degeneration of the nation or of not fitting into the national culture.
Eμένα γιατί μου θυμίζει την επανάσταση του Απριλίου αυτή η παράγραφος;
1) Ήταν ξενόφερτη (αυτό εξ' ορισμού την καθιστά μη-φασιστική).
2) Δεν εκτέλεσε τους ανθρώπους (πολιτικούς κ.α.) που η ίδια ονόμαζε προδότες και αντ' αυτού τους άφηνε να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό (κάργα αντίθετο με το πως λειτούργησαν τα πραγματικά φασιστικά καθεστώτα).
3) Ήταν πατριδοκάπηλη κι όχι πραγματικά "πατριωτική" (με την πεζή έννοια του όρου τέλος πάντων), πράγμα που καθίστατο ολοφάνερο από τη δυτικολαγνείας της.
4) Δεν άγγιξε την αστική τάξη της χώρας. Είναι μια μεγάλη κουβέντα το αν ο φασισμός χτυπάει επί της ουσίας το κεφάλαιο ή όχι, πάντως είναι ιστορικό γεγονός πως τα πραγματικά φασιστικά καθεστώτα πάτησαν πόδι σε πολλούς κεφαλαιοκράτες.
Όπου "πραγματικά φασιστικό καθεστώς" βάλε φασιστική Ιταλία, ναζιστική Γερμανία κ.α.
Η ελληνική Χούντα ήταν φασιστική όσο κομμουνιστική είναι σήμερα η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας: Καθόλου. Το να ονομάζουμε ένα καθεστώς "φασιστικό" επειδή περιορίζει ελευθερίες και χρησιμοποιεί ανοιχτά βία, είναι απλά λάθος.
EDIT:
Επίσης αίσχος."Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
-
Originally posted by TheCursed View PostΗ ελληνική Χούντα ήταν φασιστική όσο κομμουνιστική είναι σήμερα η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας: Καθόλου. Το να ονομάζουμε ένα καθεστώς "φασιστικό" επειδή περιορίζει ελευθερίες και χρησιμοποιεί ανοιχτά βία, είναι απλά λάθος.
Επίσης αίσχος.Carpe diem
Comment
-
Originally posted by Altair View PostΑπάντησες μόνος σου δε χρειάζεται να πω εγώ κάτι παραπάνω.
Από ποιον βαθμό ανελευθερίας και πάνω μιλάμε για φασισμό, λοιπόν; Γιατί με τον ορισμό που δίνετε εσείς τα πάντα "φασισμός" είναι. Κυριολεκτικά τα πάντα."Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
-
Οι εξορίες και το ξύλο και οι συναθροίσεις κάτω των 3 ατόμων σε συνδυασμό με την έλλειψη ελευθερίας,ελευθεροτυπίας σου φαίνεται πολύ δημοκρατικό έτσι;Τα όσα έγιναν στο πολυτεχνείο επίσης πολύ δημοκρατικά έτσι;Το μιλιταριστικό καθεστώς και αυτό;Δεν ξέρω τι ιστορίες έχεις διαβάσει,αλλά καλό θα είναι να ψάξεις να μάθεις καλύτερα διότι δεν ξέρεις τίποτα.Άντε περαστικά.Carpe diem
Comment
-
Originally posted by Altair View PostΟι εξορίες και το ξύλο και οι συναθροίσεις κάτω των 3 ατόμων σε συνδυασμό με την έλλειψη ελευθερίας,ελευθεροτυπίας σου φαίνεται πολύ δημοκρατικό έτσι;Τα όσα έγιναν στο πολυτεχνείο επίσης πολύ δημοκρατικά έτσι;Το μιλιταριστικό καθεστώς και αυτό;Δεν ξέρω τι ιστορίες έχεις διαβάσει,αλλά καλό θα είναι να ψάξεις να μάθεις καλύτερα διότι δεν ξέρεις τίποτα.Άντε περαστικά.
Λέω ένα πολύ απλό πράγμα: Άλλο ανελευθερία, άλλο φασισμός. Ο φασισμός είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και το έχουμε εκφυλίσει ως όρο. Θα μου πεις και ποιος όρος δεν έχει εκφυλιστεί βέβαια... Αλλά εντάξει, πλέον πας να μιλήσεις μ' έναν άνθρωπο για φασισμό (όπως τον όρισαν οι θεωρητικοί του) και δε μπορείς να συνεννοηθείς.
Ο φασισμός δεν είναι "το αντίθετο" της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, όπως ο ακριβώς π.χ. ο μαρξισμός δεν είναι "το αντίθετο" του κοινοβουλευτισμού."Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
-
Άκουσε κάτι για να τελειώνουμε.Εγώ όλα αυτά τα ακούω βερεσέ.Μαρξισμός,Σταλινισμός και παπάρια μάντολες.Για μένα είναι απλά περίπλοκες λέξεις,τίποτα παραπάνω,τίποτα παρακάτω.Δε με ενδιαφέρει να μάθω κάτι επιπλέον.Εγώ αυτό που ξέρω,το ξέρω από πρσοωπικά βιώματα δικών μου ανθρώπων.Όσα σου ανέφερα έχουν συμβεί.Κάτσε λοιπόν στις θεωρίες σου και στις παχιές σου κουβέντες και παράτα μας.
Η 7ετία ήταν φασισμός.Θες να το πεις Δικτατορία ή ανελευθερία;Πες το.Αυτό δεν αλλάζει την ουσία του.Σταμάτα λοιπόν να παίζεις με τις λέξεις και δες τα γεγονότα ως έχουν.Δεν παραληρώ,απλά σου λεώ πως έχουν τα πράγματα.Συνέχισε να διαβάζεις βιβλία με περίεργους όρους και το θέμα θεωρείται λήξαν.Δεν το διαπραγματεύομαι καν.Got it?Carpe diem
Comment
-
Αλταιρ ο cursed δεν υποστήριξε τον φασισμό ούτε υποτίμησε την ανελευθερία που υπήρξε στην χώρα επί χούντας.Απλά υποστήριξε πως το καθεστώς που είχαμε δεν λεγόταν φασιστικό γιατί δεν είχε σχέση με την "ιδεολογία" και τις πρακτικές του φασισμούΠες το χουντικό,πες το τυρρανικό αλλά φασιστικό δεν μπορείς να το πεις και αν σκεφτείς θα το καταλάβεις και εσύ,αυτό που υπήρχε στην Ελλάδα δεν είναι καμία σχέση με τα καθεστώτα του μουσολινι και του χιτλερ..Επίσης ρίξε τους τόνους,όσα λέει ο cursed είναι σωστά και είναι θεωρίες πολιτικής επιστήμης,μπορεί για εσένα όλα αυτά να είναι περίπλοκα και άχρηστα αλλά δεν είναι έτσι,ο φασισμός έχει κάποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χαρακτηριστικά τα οποία δεν είχε η επταετία.Το να χαρακτηρίζεις φασιστικό οτιδήποτε θεωρείς ότι είναι ανελεύθερο είναι λάθος.
Επίσης ρε παιδιά λίγο έλεος πια,αντιπαθώ τους χρυσαυγίτες όσο και εσείς αλλά το να λέμε ότι καλύτερα οι πολιτικοί μας παρά οι χρυσαυγίτες είναι πραγματικά αυτοκαταστροφικό...Ούτε εγώ τους θέλω,αλλά το μένος σας πρέπει να στραφεί ΚΥΡΙΩΣ εναντίον της άχρηστης πολιτικής ηγεσίας και του λαού που τους ψήφιζε.
Tidy!
Do not blame me.Blame yourself or God.
In Matsuno we trust.
Comment
-
Originally posted by sub_zeroΆλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αυτό που προσπαθείς να περιγράψεις πάντως εμένα μου κάνει για ζούγκλα που επικρατεί η γνώμη των πολλών και των ισχυρών και όχι για δημοκρατία. Νόμοι υπάρχουν και πρέπει να εφαρμόζονται ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει ο λαός, δημοκρατία χωρίς δικαιοσύνη δεν υφίσταται.
Το τσιτάτο δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς δικαιοσύνη από που το ξεσήκωσες; Αν μαζευτούμε εδώ 10 άτομα και τα 9 αποφασίσουμε να σκοτώσουμε το 10ο, δεν είναι αυτό δημοκρατικό; Δημοκρατικότατο είναι. Είναι δίκαιο; Δεν ξέρω και δε μας ενδιαφέρει, η αδυναμία απαντήσεως αυτομάτως αποδεικνύει πως η δημοκρατία υπάρχει και χωρίς τη δικαιοσύνη, ως αυτόνομος τρόπος λήψης αποφάσεων. Η δικαιοσύνη προυπήρχε ως έννοια και προδιάθεση του ανθρώπινου είδους πολύ πριν τη δημοκρατία και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτήν. Υπήρχε επί φαραώ, επί τυράννων, επί ολιγαρχιών, βασιλιάδων, αυτοκρατόρων και λοιπών. Δε δημιουργήθηκε από τη δημοκρατία ούτε θα πεθάνει μαζί της. Ο γαλλικός αστικός κώδικας που αποτελεί σήμερα τη βάση για τα συστήματα δικαιοσύνης σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη γράφτηκε από αυτοκράτορα, όχι από δημοκράτη. Οπότε βρες άλλο τσιτάτο για να δικαιολογήσεις τη δικαιοσύνη που θες να επιβάλλεις εσύ και το παρεάκι σου (υπάρχουν πολλά, δε θα'χεις πρόβλημα)
Originally posted by sub_zeroΗ πραγματική δημοκρατία φροντίζει να δημιουργεί τους πολίτες οι οποίοι θα την στηρίξουν. Το σημερινό σύστημα ταγάρια χρειάζεται για να επιβιώσει και ταγάρια δημιουργούσε τόσα χρόνια.
Εκτός κι αν εννοείς το σύστημα του μεγάλου κεφαλαίου. Για πες μου, ποιο είναι το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα. Ο Μπόμπολας και οι 4 πολυεθνικές που έχουν απομείνει; Κι αν έκανε τόσο καλή δουλειά αυτό το σύστημα, γιατί πάει για κυβέρνηση ο Σύριζα; Α, ξέρω, επειδή ξυπνήσανε οι Έλληνες λόγω της συσσωρευμένης μορφώσεως που έλαβαν τα τελευταία 2 χρόνια (όχι επειδή κόπηκαν τα διακοποδάνεια). Μα τι χαζό σύστημα όμως, γιατί δεν έδινε περισσότερα λεφτά να μην ξυπνήσει ο λαός; Τόσο μεγάλο κεφάλαιο υπάρχει, οι εφοπλιστές γιατί δε δίνουν κάτι παραπάνω να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε; Χαζούλικο σύστημα, να τώρα, την πάτησες. Πάντως πραγματικά, αν ξέρεις που είναι αυτό το συστημικό κεφάλαιο να το δείξεις και στον Σύριζα γιατί πρέπει να το φορολογήσει για να μας δώσει πίσω τα λεφτά μας.
Originally posted by sub_zeroΕντάξει εσύ είσαι το φωτεινό παράδειγμα που κατάφερε να πάρει μόρφωση και παιδεία οπότε μπορείς να κρίνεις όλους τους υπόλοιπους που χάθηκαν στο βούρκο της ελληνικής παιδείας και τρώνε αμάσητη την προπαγάνδα του μεγκα.
Originally posted by sub_zeroΤα όρια είναι αυτά που περιγράφεις. Το θέμα είναι ότι αυτά τα έχεις δει καιρό τώρα και όχι σήμερα. Αυτό που είδα σήμερα εγώ είναι ένα show επιπέδου trash tv (ερωτοδικειο κι ετσι) το οποίο έπαιζε στα όρια του στημένου.
Originally posted by TheCursed View PostImrahil, καλά τα λες. Αυτό που με εκπλήσσει σ' εσένα είναι το πως είναι δυνατόν ακόμη να υπερασπίζεσαι τον κοινοβουλευτισμό, με όλα αυτά που του προσάπτεις.
Comment
-
Originally posted by sOLiD SNAKE View PostΕντάξει έχεις δίκιο για την χουντα, μπορεί να χρησιμοποίησε κάποιες τακτικές που είναι συνυφασμένες με τον φασισμό αλλά δεν ήταν πραγματικός φασισμός. Αλλά από την άλλη αν το πάμε πολύ συγκεκριμένα και ο ορίτζιναλ (ιταλια) φασισμός έχει/είχε πολλές διαφορές από τον ναζισμό του Χίτλερ.
Deus αυτά είναι λεπτομέρειες,η ουσία δεν αλλάζει,πάρτε το χαμπάρι.Η δικτατορία και Μπάμπη να την πεις,παραμένει δικτατορία.Απλά πράγματα.Carpe diem
Comment
-
Originally posted by Altair View PostΚαι τα δυτικά rpg έχουν πολλές διαφορές με τα ανατολικά,αλλά πάλι rpg λέγονται και πάλι μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά.Η ουσία είναι η ίδια.
Deus αυτά είναι λεπτομέρειες,η ουσία δεν αλλάζει,πάρτε το χαμπάρι.Η δικτατορία και Μπάμπη να την πεις,παραμένει δικτατορία.Απλά πράγματα.
Ενημερωτικά,άτομα της οικογένειάς μου είχαν στοχοποιηθεί από το καθεστώς.
Tidy!
Do not blame me.Blame yourself or God.
In Matsuno we trust.
Comment
-
Originally posted by TheCursedΕίναι λίγο περασμένη ώρα και δε διάβασα όλα όσα έγραψες, αλλά επ' αυτού:
Που πέτυχε, δηλαδή;
Comment
Comment