Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι πιστεύετε για τον Θεό?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Εμ....

Η σωστη φραση ειναι "Πιστευε και μη, (κομμα,ΝΑΙ ΚΟΜΜΑ) ερευνα".

Δηλαδη ειτε το πιστευεις ειτε οχι, ερευνησε το.

Ρωτηστε και κανεναν δασκαλο του δημοτικου, την εκτη δεν την βγαλατε ακομα;
    [/b]
    Dj λες μαλακιες, αντε διαβασε λιγο και προσεχε τι λες γιατι ο Θεος σε βλεπει και θα σε τιμωρησει γι'αυτη σου την υβρη.
    Do a barrel roll!

Comment

• Είμαι off-topic, αλλά θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα:

α)Υποθέτω προφανώς και πρωταρχικός σκοπός κανενός δεν είναι να κάνει κάποιον άλλο να ενστερνιστεί τις απόψεις του, αλλά η συζήτηση αυτή καθαυτή όπως και κάθε forum. Απλά το σημειώνω γιατί ειπώθηκαν πολλές φορές σχόλια του τύπου "δεν πρόκειται να μας πείσεις" κ.λ.π. Πέρα από αυτό όμως, το να ξεκινάει κάποιος έχοντας αυτό στο μυαλό του δηλώνει προκατάλειψη.
      β) Καλό θα είναι όσοι κάνουν ιστορικές αναφορές να παραθέτουν και πηγές, όπως ελάχιστοι έχουν κάνει μέχρι τώρα και γενικότερα να επιχειρηματολογούν και όχι να αναλώνονται σε ανούσιες και πολλές φορές υβριστικές επιθέσεις ενάντια αυτών που το κάνουν (κάτι τέτοιο αναδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων άλλωστε και ίσως και φανατισμό).

Επίσης, ας θέσω και δυο θέματα προς συζήτηση (απλές σκέψεις/απορίες):
      Απορώ αν έχει κανείς σκεφτεί ή ασχοληθεί ποτέ με την θέση της τόσο αβίαστα αποκαλούμενης σήμερα μυθολογίας στην δωδεκαθεϊστική Ελλάδα και αν ύστερα έχει κάνει μια σύγκριση με την Αγία Γραφή την οποία τόσο εύκολα επικαλείται ο οποιοσδήποτε για να στηρίξει τα λεγόμενά του.
      Επίσης, αναρωτιέμαι αν έχει κανείς αναλογιστεί ποτέ ουσιαστικά την περίπτωση της γέννησής του σε χώρα με διαφορετικό θρήσκευμα και τη θρησκεία στην οποία θα πίστευε καθώς και τις πεποιθήσεις που θα είχε τότε.
      "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

• Oλοκληρη η Δομη του Χριστιανισμου εχει πατησει πανω στην αρχαια ελληνικη θρησκεια, ενοωντας τις γιορτες και το στυλ, αυτο συνεβει για να ειναι πιο ομαλη η αλλαγη απο τη μια θρησκεια στην αλλη.

Θα πω μερικα παραδειγματα.

12 αποστολοι-12 Θεοι (σημ. το 12 ειναι ενας απο τους μαγικους αριθμους σε θρησκειες και μαγεια οι υπολοιποι ειναι, 3,4,7,12,24)

Ο Προμηθεας ηταν ο πρωτος σταυρωμενος της ιστοριας αυτο ειναι γνωστο το αγνωστο ειναι πως η απελευθερωση του απο τα δεσμα γιορταζοταν με λαμπαδοφορια , οι λαμπαδες της αναστασης με λιγα λογια.

Τα δικα μας χριστουγεννα και Πασχα αλλα και το καλοκαιρι της Παναγιας ηταν αντιστοιχες μεγαλες αρχαιες γιορτες.

Υπηρχε αντιστοιχη θεοτητα σαν το προφητη Ηλια του οποιου χτιζαν μικρους ναους σε πολυ ηψηλα μερη.

Τωρα θα υπαρχουν και αλλα παραδειγματα απλα αυτα μου ηρθαν ετσι γρηγορα στο μυαλο.

Comment

• Ρε ΦΥΓΕ αν και δεν τα είπες κακοπροέρετα ως πιστός χριστιανός αυτά που είπες είναι λάθος. Τους πρώτους αιώνες τα χριστούγεννα δεν γιορτάζονταν 25 Δεκεμβρίου αλλά νωρίτερα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε. Αργότερα άρχισαν να γιορτάζονται 25 Δεκεμβρίου ως αντίβαρο στην ειδωλολατρική εορτή του "θεού ήλιου" για το χειμερινό ηλιοστάσιο.
          Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Αυτο με τα Χριστούγεννα που αναφέρεις ΦΥΓΕ είναι η γιορτή του Θεού Ήλιου.
            Επίσης ήταν πολύ λογικό που γιόρταζαν του Προμηθέα την απελευθέρωση με λαμπαδοφορία μιας και είχε δώσει στους ανθρώπους την φωτιά (την έκλεψε από τους θεούς)
            BogBoss δεν είπε κάτι λάθος.Απλά δεν ανέφερε πως αρχικά γιορτάζοταν αλλοτε.
            Επίσης πολλοί χριστιανικοί ναοί έχουν χτιστεί πάνω σε αρχαιοελληνικούς.
            Kαι δεν βλέπω κάτι κακοπροέραιτο στα λόγια του.Εκτός και αν είναι απόγονος του Ιουλιανού.
            Originally posted by Raf
            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• H αυταρέσκεια με την οποία περιβάλλεις τα λεγόμενα σου δεσποινίς Kiku και η ψευδαίσθηση ότι εμείς οι Χριστιανοί παπαγαλίζουμε τα όσα μας μάθαν στο σχολείο, σε αντίθεση με την δική σας Πεφωτισμένη και Λόγια αντίληψη, δεν σου έδωσαν δυστυχώς τα εχέγγυα να αντιληφθείς ότι πολλοί τυχαίνει να έχουν το ίδιο επίθετο απλώς, χωρίς να ταυτίζονται..
              Κοινώς άλλος είναι ο William Makepeace Thackeray και άλλος ο Henry St John Thackeray, θεωρούμενος από τους μεγαλύτερους αναλυτές/μελετητές του Ιώσηπου και ο οποίος αναφέρει αυτά που προείπα σε προηγούμενο Post, ότι δηλαδή ο πυρήνας του χωρίου είναι αληθινός και απλώς υπήρχε μια μετριασμένη προσθήκη..
              Δεν θέλω να συνεχίσω, γιατί φάνηκε πως η σιγουριά με την οποία περιβάλλεις τα λεγόμενα σου είναι ένα απλώς ένα πέπλο εντυπωσιασμού και επίσης πως δεν σε ενδιαφέρει η συζήτηση αλλά η προβολή σου ώς "famous scholar" και η μείωση των προβάτων Χριστιανών...
              [/b]
              Η σιγουριά με την οποία περιβάλω τα λεγόμενα μου είναι η ίδια σιγουριά με την οποιά περιβάλλετε εσείς τη πίστη σας και στηρίζεται στα όσα ξέρω και πιστεύω, όπως και η δική σας.

Ο λόγος που παραθέτω στοιχεία για κάθετι που λέω είναι ακριβώς επειδή αντιλαμβάνομαι πως το θέμα είναι σοβαρό και δεν χωράει αφηρημένη επιχειρηματολογία. Τώρα, αν εκλαμβάνετε την επιχειρηματολογία σαν μέσο εντυπωσιασμού, τότε τι να πω...έχετε παρεξηγήσει τελείως και τη προθεση μου και τη συζήτηση.

Δεν προσπαθώ ούτε να διαφημίσω τις γνώσεις μου, ούτε να κλονίσω τη πίστη κανενός. Δεν δίνω εξετάσεις για καθηγήτρια, ούτε έχω μετοχές σε καμία αθεϊστική οργάνωση. Απλά εκπροσωπώ την αντίθετη πλευρά, όπως κι εσείς τη δική σας. Η συζήτηση γίνεται για την προβολή και την ανταλλαγή απόψεων, όχι για την επιβολή τους.
              Εγώ δεν γύρισα ποτέ να πω ότι λέτε μαλακίες, δεν επιτέθηκα σε κανέναν προσωπικά. Εσείς γιατί το κάνετε? Γιατί δε ψάχνετε να βρείτε περισσότερα στοιχεία να μου παραθέσετε αντί να φωνάζετε?

Επίσης, δεν θεωρώ τους χριστιανούς πρόβατα. Υπάρχουν σκεπτόμενοι πιστοί και μη σκεπτόμενοι πιστοί σε κάθε θρησκεία και φιλοσοφικό κίνημα. Έχω κάνει την ίδια συζήτηση με ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και δογμάτων κι ο καθένας είναι διαφορετικός.

Τέλος, για τον κύριο Thackeray, ομολογώ πως δεν τον ξέρω (εξ ου και η παρεξήγηση). Αυτό που με προβληματίζει είναι πως δεν μπορώ να βρω στοιχεία γι αυτόν ούτε στην εγκυκλοπαίδεια, ούτε στο Internet (πράγμα παράξενο για κάποιον θεωρητικά σπουδαίο ερευνητή). Από αυτή την άποψη χρειάζομαι περισσότερα στοιχεία πριν τον λάβω υπόψην (αν έχετε, είναι φυσικά καλοδεχούμενα).
              Βέβαια, αν το St σημαίνει αυτό που νομίζω και πρόκειται για Άγιο της Καθολικής ή άλλης εκκλησίας, τότε λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά όπως και κάθε ενδοχριστιανική πηγή για προφανείς λόγους.

PS: ποτέ δεν είπα ότι είμαι famous κι όταν αυτοαποκαλούμαι διανοούμενη, προφανώς, κάνω πλάκα
              Now Playing:

Vampire: The Masquerade Bloodlines

Comment

• Η σιγουριά με την οποία περιβάλω τα λεγόμενα μου είναι η ίδια σιγουριά με την οποιά περιβάλλετε εσείς τη πίστη σας και στηρίζεται στα όσα ξέρω και πιστεύω, όπως και η δική σας.

Ο λόγος που παραθέτω στοιχεία για κάθετι που λέω είναι ακριβώς επειδή αντιλαμβάνομαι πως το θέμα είναι σοβαρό και δεν χωράει αφηρημένη επιχειρηματολογία. Τώρα, αν εκλαμβάνετε την επιχειρηματολογία σαν μέσο εντυπωσιασμού, τότε τι να πω...έχετε παρεξηγήσει τελείως και τη προθεση μου και τη συζήτηση.

Δεν προσπαθώ ούτε να διαφημίσω τις γνώσεις μου, ούτε να κλονίσω τη πίστη κανενός. Δεν δίνω εξετάσεις για καθηγήτρια, ούτε έχω μετοχές σε καμία αθεϊστική οργάνωση. Απλά εκπροσωπώ την αντίθετη πλευρά, όπως κι εσείς τη δική σας. Η συζήτηση γίνεται για την προβολή και την ανταλλαγή απόψεων, όχι για την επιβολή τους.
                Εγώ δεν γύρισα ποτέ να πω ότι λέτε μαλακίες, δεν επιτέθηκα σε κανέναν προσωπικά. Εσείς γιατί το κάνετε? Γιατί δε ψάχνετε να βρείτε περισσότερα στοιχεία να μου παραθέσετε αντί να φωνάζετε?

Επίσης, δεν θεωρώ τους χριστιανούς πρόβατα. Υπάρχουν σκεπτόμενοι πιστοί και μη σκεπτόμενοι πιστοί σε κάθε θρησκεία και φιλοσοφικό κίνημα. Έχω κάνει την ίδια συζήτηση με ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και δογμάτων κι ο καθένας είναι διαφορετικός.

Τέλος, για τον κύριο Thackeray, ομολογώ πως δεν τον ξέρω (εξ ου και η παρεξήγηση). Αυτό που με προβληματίζει είναι πως δεν μπορώ να βρω στοιχεία γι αυτόν ούτε στην εγκυκλοπαίδεια, ούτε στο Internet (πράγμα παράξενο για κάποιον θεωρητικά σπουδαίο ερευνητή). Από αυτή την άποψη χρειάζομαι περισσότερα στοιχεία πριν τον λάβω υπόψην (αν έχετε, είναι φυσικά καλοδεχούμενα).
                Βέβαια, αν το St σημαίνει αυτό που νομίζω και πρόκειται για Άγιο της Καθολικής ή άλλης εκκλησίας, τότε λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά όπως και κάθε ενδοχριστιανική πηγή για προφανείς λόγους.
                PS: ποτέ δεν είπα ότι είμαι famous κι όταν αυτοαποκαλούμαι διανοούμενη, προφανώς, κάνω πλάκα
                [/b]
                Διαβλέπω μια αναδίπλωση και ίσως αν ήσουν τόσο ευγενική νωρίτερα και ουχί υπερόπτης και φρόντιζες να ήσουν πιο διαλλακτική στο πως κατηγοριοποιείς τους Χριστιανούς, να μην είχαν υπήρχαν εκτραχύνσεις..
                Προσωπικά δεν μίλησα για μαλακίες...
                Tέλος, επειδή δεν υπάρχει σε ευρείες αναφορές στο Ιnternet, δεν σημαίνει πως ο άνθρωπος δεν υπάρχει..
                Η μελέτη του για τον Ιώσηπο βρίσκεται πχ στο Amazon http://www.amazon.com/Josephus-Henry-St-Jo...y/dp/087068115X

Kαι πραγματικά πρόσεχε τι λες, όχι ο άνθρωπος δεν ήταν άγιος, όπως τόσο αβίαστα και με ευκολία συνήγαγες..
                μελετητήτης/καθηγητής του Ιώσηπου ήταν και μάλιστα διάβασα να τον αποκαλούν και |Prince of Josephus Scholars|...
                Κάτι ανάλογο έπραξες και με τον Μakepeace...έχοντας ήδη λανθασμένα θεωρήσει ποιος είναι, είχες ήδη βρει ότι ζούσε στην θρησκόληπτη Βρεττανία και κατά συνέπεια δεν μπορούσε καν να εκφέρει άποψη..
                Διαστρεβλώνεις τα επιχειρήματα των άλλων με ένα περίεργο τρόπο..
                Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

Let's just all say the magic words and go back to reality.

THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

Comment

• Διαβλέπω μια αναδίπλωση και ίσως αν ήσουν τόσο ευγενική νωρίτερα και ουχί υπερόπτης και φρόντιζες να ήσουν πιο διαλλακτική στο πως κατηγοριοποιείς τους Χριστιανούς, να μην είχαν υπήρχαν εκτραχύνσεις.. [/b]
                  Αποφεύγω να είμαι επιθετική, γιατί δεν μου αρέσουν οι καυγάδες. Καταλαβαίνω πως η τάση μου να αμφισβητώ τα πάντα μπορεί να φανεί επιθετική, αλλά ειλικρινά δεν είναι αυτή η πρόθεση μου.

Προσωπικά δεν μίλησα για μαλακίες...[/b]
                  Δεν αναφερόμουν σε εσένα, ούτως ή άλλως.

Tέλος, επειδή δεν υπάρχει σε ευρείες αναφορές στο Ιnternet, δεν σημαίνει πως ο άνθρωπος δεν υπάρχει..
                  Η μελέτη του για τον Ιώσηπο βρίσκεται πχ στο Amazon http://www.amazon.com/Josephus-Henry.../dp/087068115X

Kαι πραγματικά πρόσεχε τι λες, όχι ο άνθρωπος δεν ήταν άγιος, όπως τόσο αβίαστα και με ευκολία συνήγαγες..
                  μελετητήτης/καθηγητής του Ιώσηπου ήταν και μάλιστα διάβασα να τον αποκαλούν και |Prince of Josephus Scholars|...[/b]
                  Ηρέμησε και ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα. Δεν ακύρωσα τον άνθρωπο, ούτε συμπέρανα αυτόματα πως είναι άγιος. Απλά εξέφρασα κάποιες -λογικές, πιστεύω- αμφιβολίες.
                  Όπως και να έχει, θα το ψάξω το θέμα γιατί έχει ενδιαφέρον.

Διαστρεβλώνεις τα επιχειρήματα των άλλων με ένα περίεργο τρόπο.[/b]
                  Δε σε καταλαβαίνω. Απευθύνομαι πάντα στη λογική και χρησιμοποιώ, όσο μπορώ, βάσιμα επιχειρήματα.
                  Που είναι η διαστρέβλωση?
                  Now Playing:

Vampire: The Masquerade Bloodlines

Comment

• O Θεός είναι μεγάλος.
                    sigpic

Comment

• O Θεός είναι μεγάλος.
                      Katafere na anasthsei afto to thema meta apo 3 xronia!
                      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                      Kindred, this blade and I.
                      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                      Greek Gaming Videos
                      Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Ρε Deus Dope,δεν είχες τι να κάνεις,πήρες το φτύαρι και άρχισες να ξεθάβεις θέματα;
                        Carpe diem

Comment

• Ωραίος ο deus, το κακό είναι πως δύσκολα πλέον βρίσκεις θρήσκους/πιστούς για καλό flaming, όλοι το έχουν ρίξει στο δαρβινισμό, είναι τραγική η κατάσταση

Comment

• Και επιμένω, πρέπει να μπει "like" button στο forum.
                            Originally posted by Raf
                            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Originally posted by deus_d0pe View Post
                              O Θεός είναι μεγάλος.
                              εισαι και τυχερος γιατι επισης συγχωρει....μαγκια (clopyright)

Comment

• Δεν ήξερα για τέτοιο θέμα, γιατί τότε δε ήμουν μέλος σας. Θα πω τα δικά μου πιστεύω.

Αν διαβάσατε για το τέλος του Χριστού και την μαζική θεραπεία σ' όλους ως τους λεπρούς, θα έπρεπε να καταλάβετε ότι ο Θεός μας εγκατέλειψε όλους. Τι σημαίνει αυτό ? Σημαίνει ότι μας άφησε υπεύθυνους του εαυτού μας και της Γης.

Ο Χριστός έμαθε τους μαθητές του και τους Αποστόλους του για τη θρησκεία του, ώστε να μεταδοθεί παντού ως θρησκεία αγάπης και αρμονίας. Και οι εκκλησίες για τον ίδιο ρόλο έχουν χτιστεί και υπάρχουν ως σήμερα, την μετάδοση της θρησκείας του.

Οπότε έχω πάψει να τον πιστεύω, γιατί μας εγκατέλειψε.

Αν υπήρχε ως σήμερα, δεν θα είχα ούτε προβλήματα στα μάτια και στα αυτιά, δεν θα υπήρχε ούτε ένας αναπηρός εδώ κι εκεί, δεν θα υπήρχε ούτε ένας σιαμαίος. Έτσι δεν θα χρειαζόμασταν ούτε τα νοσοκομεία, ούτε και τα στρατόπεδα για να σκοτωνόμαστε συνέχεια. Θα ήμασταν μια χαρά.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X