Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gamers και metal μουσική

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Ground_zero View Post
    Giati prepei son kai kala na exei kapoia ekswterika xarakthristika gnwrismata opoios akouei metal h opoios allazei akousmata me thn hlikia?
    WTF ppl?
    Dhladh egw pou akouw Disco akomh prepei na ntynomai me vates kai na mastourwnw?

Loungek den kserw kan ti einai btw kai variemai akomh kai na googlarw.

Τι disco ακούς; την αμερικάνικη ή italo; αν ακούς italo είσαι θεός

Comment

Άστο Cursed είσαι λάθος.Κι εγώ θα μπορούσα με τη σειρά μου να πω πως βάσει εξαντλητικής παρατήρησης και δικής μου θεωρίας,όποιος δεν ακούει μέταλ είναι άσχετος με τη μουσική,αλλά επειδή έτυχε εγώ να έχω λάθος κριτήρια και μη αντικειμενική κρίση δεν πάει να πει ότι θα ήμουν και σωστός.
      Carpe diem

Comment

Τι disco ακούς; την αμερικάνικη ή italo; αν ακούς italo είσαι θεός
        Ola, alla nai eimai theos.
        "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
        But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
        Kindred, this blade and I.
        "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
        Greek Gaming Videos
        Greek Final Fantasy Forum

Comment

Δεν υπάρχει "πρέπει", ας ακούει ό,τι θέλει. Δεν είναι κάτι του στυλ "ακούω το τάδε για να είμαι ώριμος", αλλά "αν είμαι ώριμος, δεν ακούω το τάδε".

Προκύπτουν από εξαντλητική προσωπική παρατήρηση τέτοιων περιπτώσεων κι επανειλημμένες επιβεβαιώσεις της θεωρίας (και την προς το παρόν απουσία εξαιρέσεων), αν θες τα δέχεσαι.
          Α δηλαδη δεν ξερεις τι πρεπει να ακουει αλλα εισαι σιγουρος στο τι δεν πρεπει να ακουει.. Προφανως και δεν θα δεχτω 5,6 προσωπικες παρατηρησεις που εκανες με δικα σου κριτηρια για το ποιος ειναι ωριμος και ποιος οχι.. Sorry κιολας και no-offence ετσι..

Comment

Χαρα στο κουραγιο σας που κανετε τετοιες αναλυσεις, εγω ξερω πως σε καθε ειδος μουσικης υπαρχουν καλες και κακες επιλογες (και αυτο ακομα μπορει να ειναι σχετικο πολλες φορες), δε νομιζω να υπαρχουν καλα και κακα ειδη. Εγω (μιλωντας μονο για εμενα) σιγουρα δε θα ειχα σε ιδιαιτερη εκτιμηση καποιον που μια ζωη θα ακουγε μεταλ ουρλιαχτα ή rap του κωλου, αλλα αφενος λεω τη γνωμη μου και μονο και αφετερου σε ολα τα ειδη πιστευω πως υπαρχει κατι καλο. 2 ατομα μπορει να λενε πως ακουνε ηλεκτρονικη μουσικη και ο ενας να ακουει DJ Sakis και ο αλλος Daft Punk, ή να ακουνε metal και ο ενας να ακουει Hate Eternal και ο αλλος Pain of Salvation και σε rap αντιστοιχα μπορει να χουμε απ' τη μια Vanilla Ice και απο την αλλη Nas και δε συμμαζευεται. Μερικα παραδειγματα αναφερω, μη θιξουμε και καναν φαν του Vanilla Ice .
            Ας μη γινομαστε και απολυτοι, δε γινεται πανω σε καθε τι να υπαρχει μια θεωρια που πρεπει ολοι να αποδεχτουν λες και μιλαμε για καποιο αξιωμα.

Comment

Originally posted by Vaynard View Post
              δηλαδη ενας 35αρης δεν μπορει να ακουσει το παρακατω και να μην εχει απωθημενα η να μην παλιμπαιδιζει η να μην ειναι ανωριμος?
              Μα μπορεί. Για φανατικά μέταλλα μιλάμε, τα οποία αρκούνται σχεδόν αποκλειστικά στο κλασικό Metal.

το metal δεν ειναι μονο headbanding,ουρλιαχτα, και distorted φωνητικα
              Ουάου, αλήθεια;

και cursed δεν ξερω γιατι λες οτι δεν γινεται διαλογος , εχω δωσει τροφη για σκεψη αν διαβασεις το προηγουμενο post μου
              Δεν ισχυρίστηκα πως δε γίνεται διάλογος, απλώς η κουβέντα περί του αν "ακούγεται" ή όχι το Metal τον καταστρέφει και απομακρύνει από το θέμα.

Originally posted by KimahriRonso View Post
              Ανώριμο σε κόφτω, που προσπαθεί να πείσεις δεν ξέρω ποιους, αλλά σίγουρα τον εαυτό σου, ότι επειδή ξέκοψες απ΄λ το gaming και το μέταλ, ωρίμασες σαν το κρασί σε δρύινο βαρέλι..
              Καμία σχέση, αλλά μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις. Η αλήθεια είναι πως πολύ καιρό αφού ξέκοψα και από τα δυο άρχισα να συνειδητοποιώ κάποια πράγματα.

Σίγουρα πουθενά δεν έγραψα πως όποιος "κόβει" κάτι απ' τα δυο έχει ωριμάσει, έτσι; Ειδικά στην ηλικία μου. Πολλοί τα έχουν κόψει και τα δυο πολύ νωρίτερα γιατί "το γύρισαν στο σκυλάδικο και βρήκαν γκόμενα", δε λέει κάτι αυτό.

Και σιγά επειδή παρατηρείς τον μικρόκοσμο σου, έχεις φτάσει να το αναγάγεις σε παγκόσμια θεωρία και μάλλον κρίνεις από τα στερεοτυπικα μέταλλα...
              Για τα στερεοτυπικά μέταλλα μιλάμε κι όχι γι' αυτόν ο οποίος θα βάλει μια φορά το μήνα το Be, έτσι, να θυμηθεί τα παλιά.

Α και κάτι τελευταίο...δίσκοι πχ σα το Operation Mimdrime, θεατρικής και κοινωνικοπολιτικής βαρύτητας, δεν συναντάς ούτε στο lounge ούτε στο σκυλοποπ και μπορώ να σου αναφέρω δεκάδες τέτοιους δίσκους...
              Χαρ, χαρ... Κι εγώ έτσι νόμιζα. Δυστυχώς εκεί είναι η μεγάλη τρικλοποδιά με το Metal, έχει την ψευδαίσθηση της "πολιτικοποιημένης" μουσικής και ΟΚ, σε σχέση με τη Lounge είναι, αλλά και πάλι περισσότερο περί ψευδαίσθησης πρόκειται.

Μη μπούμε και σ' αυτήν την κουβέντα γιατί δε θα τελειώσουμε ούτε του χρόνου, το βέβαιο είναι πως ο πολιτικός ρόλος του Metal στην κοινωνία σε σχέση με το πως τον αντιλαμβάνονται πολλοί άνθρωποι (στους οποίους μπορεί και να συμπεριλαμβάνεσαι) είναι πολύ διαφορετικός και μόνο περί "επαναστατικής" μουσικής δεν πρόκειται.

Originally posted by Altair View Post
              Άστο Cursed είσαι λάθος.Κι εγώ θα μπορούσα με τη σειρά μου να πω πως βάσει εξαντλητικής παρατήρησης και δικής μου θεωρίας,όποιος δεν ακούει μέταλ είναι άσχετος με τη μουσική,αλλά επειδή έτυχε εγώ να έχω λάθος κριτήρια και μη αντικειμενική κρίση δεν πάει να πει ότι θα ήμουν και σωστός.
              Μα η παρατήρηση δεν είναι κάτι το τόσο αυθαίρετο. Αν θες ισχυρίσου το και παρατήρησε στην πορεία αν επιβεβαιώνεσαι ή όχι. Εγώ έχω πάρει υπεραρκετές επιβεβαιώσεις για να κατασταλάξω, όσο διαφωνείτε μαζί μου απλώς γελάω με το πόσο παραπλανημένοι δείχνετε στα μάτια μου.

Σίγουρα κάνετε το ίδιο, ΟΚ. Ο καθένας έχει απόψεις οι οποίες είναι λειτουργικές για τον ίδιο και όχι για τους άλλους και χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους οι οποίοι διαφωνούν απλώς γιατί είχαν διαφορετικές εμπειρίες ή κριτήρια και όχι γιατί είτε οι απόψεις μου δεν τους συμφέρουν είτε γιατί "απορρίπτουν κάθε είδους ταμπέλα", δε συμφωνεί μαζί μου η Επιστήμη και άλλους τέτοιους λόγους με αναφορές στην πολιτική ορθότητα των καιρών.

i Have no Equal, δεν περίμενα να δεχτείς τίποτα κι εξαρχής προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου να αποφύγει ν' ανοίξει αυτήν την κουβέντα (εν τέλει δεν κρατήθηκα ), γιατί ήξερα πως κανείς δεν πρόκειται να το λάβει υπόψιν έστω και λίγο και αντ' αυτού θα φάω κράξιμο (όπως κι έγινε και περίμενα και ακόμη χειρότερα - ίσως να έρχονται). Αλλά τι να κάνουμε, το πιστεύω ακράδαντα, το έχω δει ξανά και ξανά και ξανά... Σίγουρα δε μιλάμε για πέντε ή έξι στον αριθμό παρατηρήσεις.
              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Α ρε καημένεεεε!Αν εμείς είμαστε παραπλανημένοι,εσύ που είσαι φαντασμένος είσαι σε χειρότερη μοίρα.Άντε,περαστικά.Α!Και μπράβο σου.Είσαι πολύ μάγκας που κατάφερες να ξεφύγεις από αυτήν την παιδική ασθένεια,αυτή τη λαίλαπα που ονομάζεται μέταλ.Μπράβο.Είσαι μάγκας και ξεχωριστός.
                Πάω να ακούσω τους πολιτικούς στίχους των Nevermore οι οποίοι τελικά,όπως μας διαφώτισες μόλις τώρα δεν είναι,αλλά πρόκειται περί ψευδαίσθησης.Ευχαριστούμε φωστήρα,να'σαι καλά.
                Carpe diem

Comment

Cursed μάλλον σου φάγε καμιά γκόμενα κανάς Necromayhem και λες ότι σου κατέβει..
                  ΑΛήθεια, σπουδάζεις κάτι σε κοινωνιολογία?Γιατί τα όσα λες, εκεί με παραπέμπουν συνέχεια.
                  Και επίσης, κάνεις λάθος.Δεν μίλησα εγώ για πολιτική διάσταση και μόνο.
                  Μίλησα για μουσική και δίσκους, οι οποίοι προσπαθούν να αποδώσουν κάποια βαθύτερα concept. Δεν είναι μια ψευδαίσθηση, είναι μια αλήθεια, σε ένα σύνολο δίσκων με θέματα εσωτερικά, κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά κοκ και φυσικά ανφέρομαι στο σύνολο του ηλεκτρικού ήχου.

Παρόλα αυτά, δεν μου απάντησες στο τι άκουγες και στο τι ακούνε οι φίλοι σου, τα πειραματοζώα σου για να στο θέσω πιο λιανά.

edit:Τώρα το διάβασα και μου στρίψε λιγο. Προφανώς, το παλικάρι εγώ δεν το ξέρω, εσείς το ξέρετε περισσότερο, αλλά για να γράφει κάποιος ότι "γελάει με εμάς τους παραπλανημένοους", ε εντάξει...παραπαίνρει στα πολύ σοβαρά τον εαυτο του.
                  Fake edit:εσύ δεν ήσουν που φόραγες κοντομάνικο σε τίγκα καταχείμωνο??Όλα κομμάτια ενός παζλ, ναπολεώντειου μεγαλείου...

Comment

ΟΚ, Altair γράψε ό,τι θέλεις, αλλά σε παρακαλώ μη διαστρεβλώνεις τα γραφόμενά μου. Πουθενά δεν έγραψα κάτι του στυλ "Είμαι πολύ μάγκας που κατάφερες να ξεφύγεις από αυτήν την παιδική ασθένεια,αυτή τη λαίλαπα που ονομάζεται μέταλ." ή οτιδήποτε έστω και κατά φαντασίαν συναφές. Δηλαδή καλός ο σαρκασμός, τον χρησιμοποίησα κι εγώ πολύ, αλλά μην το χρησιμοποιούμε για κακόβουλη παρερμηνεία.

Ευχαριστώ.

Cursed μάλλον σου φάγε καμιά γκόμενα κανάς Necromayhem και λες ότι σου κατέβει..

ΑΛήθεια, σπουδάζεις κάτι σε κοινωνιολογία?Γιατί τα όσα λες, εκεί με παραπέμπουν συνέχεια.
                    Οικονομολόγος ευελπιστώ να γίνω μια μέρα.

Μίλησα για μουσική και δίσκους, οι οποίοι προσπαθούν να αποδώσουν κάποια βαθύτερα concept. Δεν είναι μια ψευδαίσθηση, είναι μια αλήθεια, σε ένα σύνολο δίσκων με θέματα εσωτερικά, κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά κοκ και φυσικά ανφέρομαι στο σύνολο του ηλεκτρικού ήχου.
                    Ναι, ΟΚ, σε γενικότερο πλαίσιο "βαθύτερων θεμάτων" έχουμε πολλά παραδείγματα από το Metal. Άλλο αυτό και άλλο ο πολιτικός του ρόλος στην κοινωνία (ο οποίος διαμορφώνεται από την πλειονότητα του Metal ήχου, καθώς αυτός καθορίζει την παιδεία που δίνει το συγκεκριμένο είδος κι όχι οι κάπως σπανιότερες περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεσαι).

Παρόλα αυτά, δεν μου απάντησες στο τι άκουγες και στο τι ακούνε οι φίλοι σου, τα πειραματοζώα σου για να στο θέσω πιο λιανά.
                    Επίτηδες δεν απάντησα, το θεωρώ άσχετο με την ουσία της κουβέντας, όποια κι αν είναι η απάντηση. Άκουγα πολλά πράγματα πάντως και μπάντες όπως οι Queensrÿche και οι Pain of Salvation οι οποίοι αναφέρθηκαν, μου είναι αρκετά οικείες. Ιδιαίτερα οι δεύτεροι, μπορεί να σε διαβεβαιώσει ο Altair γι' αυτό.

edit:Τώρα το διάβασα και μου στρίψε λιγο. Προφανώς, το παλικάρι εγώ δεν το ξέρω, εσείς το ξέρετε περισσότερο, αλλά για να γράφει κάποιος ότι "γελάει με εμάς τους παραπλανημένοους", ε εντάξει...παραπαίνρει στα πολύ σοβαρά τον εαυτο του.
                    Σχήμα λόγου ήταν και το ξέρεις, αλλά πέραν τούτου, ισχυρίζεσαι πως κάνεις κάτι διαφορετικό μαζί μου εν προκειμένω; Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους δηλαδή...

ake edit:εσύ δεν ήσουν που φόραγες κοντομάνικο σε τίγκα καταχείμωνο??Όλα κομμάτια ενός παζλ, ναπολεώντειου μεγαλείου...
                    Πάλι άσχετα, χαίρομαι...

Comment

Όταν λες ότι γελάς μαζί μας,αυτό δεν είναι κακόβουλο σχόλιο;Η ειρωνία σε πείραξε;Δύο μέτρα και δύο σταθμά έτσι;Πάω για ύπνο γιατί θα καραφλιάσω με αυτά που διαβάζω.
                      Carpe diem

Comment

Πιστεύω ότι για να καταλάβουμε πλήρως τον Cursed πρέπει να μας κάνει μια ανάλυση.Το είπε και στην αρχή εξάλλου ότι έχει πάρα πολλά να πει αλλά δεν θα επεκταθεί.Του ζητάω λοιπόν να επεκταθεί και να αναλύσει πλήρως αυτά που θέλει να μας πει.Να δούμε τι έχει ερευνήσει όπως λέει.Δώσε το σεντόνι λέμε!Το ξέρουμε ότι το'χεις!
                        Nintendo I.D.: paixtis
                        3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

cursed και μενα την ιδια εντυπωση με τον kimahri μου δινεις (οχι παντα) μπλεκεσαι πολυ στη θεωρια οταν αρχιζεις να διατυπωνεις κατι και καπου δινεις την αισθηση οτι εχει το σεντουκι με τις χρυσες αληθειες και τις απολυτες κοσμοθεωριες (ουτε παρατηρητης απο το fringe να ησουνα) αυτοματως καταληγεις αθελα σου ενδεχομενως να παρερμηνευεσαι γιατι αυτος που διαβαζει τι γραφεις αν εχει την προδιαθεση να διαφωνισει με αυτα που θιγεις νομιζει οτι πουλας πνευμα (που μπορει να ειναι αυτος ο στοχος σου δεν γνωριζω)

πρωτον δεν ξερω γιατι συνεχιζεις να εστιαζεις (και απο την αρχη της κουβεντας) στο ''στερεοτυπο 16χρονο μεταλα με ακμη'' ,δεν γινεται ολοι οι υπολοιποι να μιλανε για τις μεμονομενες σπανιες περιπτωσεις (που στηριζονται σε βιωματα τους) και η παρατηρησεις σου να αφορουν την πλειοψηφεια

δευτερον ξαφνικα το πηγαινεις στις κοινωνικοπολιτκες διαστασεις , προσπερνωντας το ποιο απλο ενδεχομενο, οτι για να ακουει ο αλλος το ταδε του προκαλει ευχαριστηση στα αυτια του την δεδομενη χρονικη στιγμη και μπορει να του την προσφερει για 1λεπτο μπορει και για μια ολοκληρη ζωη , γιατι ντε και καλα αυτο πρεπει να κρυβει απο πισω μια επανασταση, ενα αποθυμενο, μια χυλοπιτα, μια προσωπικη στραβη η οτιδηποτε αλλο? η μηπως αυτο παραειναι πεζο για την αλανθαστη παρατηρηση σου και την βαθυστοχαστη αναλυση σου?

εγω προσωπικα δεν θελω να δω κανενα σεντονι , δεν το χρειαζεσαι για να γινεις αντιληπτος οταν θες να γινεις αντιληπτος, αν χρειαζεσαι το σεντονι το πιθανοτερο ειναι οτι ειτε πλατιαζεις σκοπιμως ειτε υποτιμας την νοημοσυνη των συνομιλητων σου, δεν μιλαμε δα και για την θεωρεια της σχετικοτητας αλλα για games και για μουσικη, το καλυτερο σε αυτες τις περιπτωσεις : καλυτερα να μασας a.k.a να ακους (μουσικη) και να παιζεις (games) παρα να μιλας;):troll:

Comment

Originally posted by Altair View Post
                            Όταν λες ότι γελάς μαζί μας,αυτό δεν είναι κακόβουλο σχόλιο;Η ειρωνία σε πείραξε;Δύο μέτρα και δύο σταθμά έτσι;Πάω για ύπνο γιατί θα καραφλιάσω με αυτά που διαβάζω.
                            Νομίζω πως έγραψα ξεκάθαρα πως το πρόβλημα μου δεν είναι καθεαυτή η ειρωνεία, αλλά η διαστρέβλωση. Κατά τα άλλα δέχομαι να μου απευθύνονται όπως το κάνω και χειρότερα κι επίσης έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι οι διατυπώσεις μου ήταν άγαρμπες και κυνικές υπέρ το δέον, κυρίως λόγω του ότι τα posts γράφτηκαν πολύ βιαστικά και σε σημεία (πολύ κακώς) υιοθέτησα ύφος το οποίο συνηθίζω με την παρέα μου.

Οφείλω ν' απολογηθώ επ' αυτού, ενώπιον του forum γενικότερα. Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να καταστραφεί μια συζήτηση ή να κλειδωθεί ένα θέμα λόγω απροσεξίας διατυπώσεων. Ζητώ δεύτερη ευκαιρία, λοιπόν.

Κατά τ' άλλα το αν είμαι κακόβουλος ή όχι (ασχέτως άλλων παράπλευρων θεμάτων, περί του πόσο στα σοβαρά παίρνω τον εαυτό μου και λοιπά) νομίζω πως έχει φανεί σε βάθος χρόνου. Αν "σας την είπα", το έκανα από ισχυρογνωμοσύνη και όχι για να σας εκθέσω ή οτιδήποτε παρεμφερές.

paixtis, δεν πρόκειται να την ανοίξω αυτήν τη συζήτηση αναλυτικά, πρώτον γιατί δεν έχω τον χρόνο να την κλείσω και δεύτερον γιατί είδες που οδηγεί... Μέχρι κι εγώ παρεκτράπηκα και δε νομίζω πως φημίζομαι για την κακή μου διαγωγή.

cursed και μενα την ιδια εντυπωση με τον kimahri μου δινεις (οχι παντα) μπλεκεσαι πολυ στη θεωρια οταν αρχιζεις να διατυπωνεις κατι και καπου δινεις την αισθηση οτι εχει το σεντουκι με τις χρυσες αληθειες και τις απολυτες κοσμοθεωριες (ουτε παρατηρητης απο το fringe να ησουνα) αυτοματως καταληγεις αθελα σου ενδεχομενως να παρερμηνευεσαι γιατι αυτος που διαβαζει τι γραφεις αν εχει την προδιαθεση να διαφωνισει με αυτα που θιγεις νομιζει οτι πουλας πνευμα (που μπορει να ειναι αυτος ο στοχος σου δεν γνωριζω)
                            That's me, τι να κάνουμε; Πιο πολύ ο κυνισμός είναι το θέμα, παρά "το σεντούκι": Όταν πιστεύω πως έχω δίκιο, δεν το κρύβω, ούτε και το "ντύνω" ωραία. Κακές συνήθειες...

πρωτον δεν ξερω γιατι συνεχιζεις να εστιαζεις (και απο την αρχη της κουβεντας) στο ''στερεοτυπο 16χρονο μεταλα με ακμη'' ,δεν γινεται ολοι οι υπολοιποι να μιλανε για τις μεμονομενες σπανιες περιπτωσεις (που στηριζονται σε βιωματα τους) και η παρατηρησεις σου να αφορουν την πλειοψηφεια
                            Εστιάζω εκεί γιατί εξ' αρχής γι' αυτό μιλούσα. Κάποιον ο οποίος θα ακούσει και Metal μια στο τόσο δε θα τον χαρακτήριζα καν "μέταλλο" προσωπικά.

δευτερον ξαφνικα το πηγαινεις στις κοινωνικοπολιτκες διαστασεις , προσπερνωντας το ποιο απλο ενδεχομενο, οτι για να ακουει ο αλλος το ταδε του προκαλει ευχαριστηση στα αυτια του την δεδομενη χρονικη στιγμη και μπορει να του την προσφερει για 1λεπτο μπορει και για μια ολοκληρη ζωη , γιατι ντε και καλα αυτο πρεπει να κρυβει απο πισω μια επανασταση, ενα αποθυμενο, μια χυλοπιτα, μια προσωπικη στραβη η οτιδηποτε αλλο?
                            Απάντησες μόνος σου:

η μηπως αυτο παραειναι πεζο για την αλανθαστη παρατηρηση σου και την βαθυστοχαστη αναλυση σου?

Πέρα απ' την πλάκα τώρα, θεωρώ πως τα πάντα έχουν σχέση με τα πάντα και τίποτε απολύτως δεν είναι τυχαίο. Μ' αρέσει (σε βαθμό αρρώστιας καμιά φορά) να ψάχνω κίνητρα κι αιτίες πίσω από καταστάσεις και με τον τρόπο μου δεν το κρύβω. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως καλώς ή κακώς αυτό πολύς κόσμος το μισεί, ιδιαίτερα όταν αφορά τους ίδιους. Για τέτοιου είδους παρατηρήσεις δε βρίσκει κανείς εύκολα πρόθυμους συνομιλητές, περισσότερο στο κράξιμο πάει το πράγμα. Βέβαια εν προκειμένω εδώ μέσα δεν ξεκίνησε ουσιαστικά ποτέ εις βάθος η κουβέντα, καθώς δεν αράδιασα ανάλυση του σκεπτικού μου.

EDIT:
                            Και άσχετο, αλλά απλά πρέπει να το γράψω... Με το που τελείωσα τη συγγραφή της δημοσίευσης αυτής, με ενημέρωσαν πως είχα δίκιο σε μια μαντεψιά που έκανα με ένα από τα "σύνθετα μοντέλα κοινωνικής ανάλυσης με βάση τις απόλυτες αλήθειες και αλάθητες κοσμοθεωρίες τις οποίες κρύβω στο χρυσό σεντούκι μου". Δεν το γράφω για να πουλήσω πνεύμα, αλλά προσπαθώ λίγο να σας φέρω και στη θέση μου. Όταν επιβεβαιώνομαι πολύ συχνά με την προσέγγιση που έχω σε κάποια θέματα, για ποιο λόγο να την αλλάξω, άσχετα από το πόσο λάθος μπορεί να είναι σε πολύ ευρύτερα, θεωρητικά και ασήμαντα πλαίσια, στα οποία δε μπορεί να εξακριβωθεί ή το πόσο μη-αρεστή μπορεί να είναι σε τρίτους;

Επαναλαμβάνω, μην το πάρετε σαν απόπειρα για εξυπνάδα, δεν είναι τέτοια, πιο πολύ το έλεος σας ζητάω για τις περιπτώσεις στις οποίες ξεφεύγω... Κάποια βιώματά μου είναι που φταίνε. Ορίστε, το εφάρμοσα και στον εαυτό μου!

Comment

Παρακολουθώ τη συζήτηση μέχρι το σημείο που παραβάρυνε. Θα έλεγα πως οι περισσότεροι gamers δεν είναι μουσικόφιλοι, υπό την έννοια ότι το gaming καταλαμβάνει τόσο χρόνο σα δραστηριότητα που και να θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική (ή οτιδήποτε άλλο) δεν το κάνουν. Δε μιλώ για αυτόν που θα βάλει κλασσικά '90s ή 1 - 2 καλλιτέχνες που του αρέσουν ή mainstream για χαλάκι την ώρα που παίζει, αλλά για το χομπίστα - αυτόν που ασχολείται με μουσική συστηματικά, είτε παίζοντας κάποιο όργανο είτε σαν ακροατής. Ασφαλώς ισχύει και το αντίστροφο.

Τώρα, πέρα από μια φαινομενική σχέση ανάμεσα στις θεματολογίες και τα πρότυπα των games και του metal (αντρίλα - σατανίλα - σκοτάδια - ξύλο) που περισσότερο ανήκει στο στερεότυπο παρά στην ουσία, δε βλέπω κάτι παραπάνω. Απλά οι μέταλλοι ξεχωρίζουν λόγω συμπεριφοράς και είναι πιο προφανείς. Από πλευρά επένδυσης, τα epic θέματα κυριαρχούν σε τεράστιο βαθμό σε αντίθεση με τα metal, οπότε δεν είναι το μουσικό κομμάτι που τραβάει ένα μεταλλά. Αν υπήρχει σχέση - και πάλι πολύ τραβηγμένη, ειδικά σήμερα, έχει να κάνει με το coolness/ mainstream του πράγματος. Οι μέταλλοι (ήθελαν να πιστεύουν ότι) βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο, και το ίδιο συνέβαινε πρόσφατα και με το gaming (πριν την εξάπλωση των φορητών, των MMO και του facebook). Την τελευταία 10ετία και αυτό έχει αλλάξει, η εικόνα ενός ανθρώπου που παίζει σε μια τηλεόραση ή οθόνη είναι πολύ πιο αποδεκτή (αν και έχει ακόμα μια χροιά geekiness).

Επίσης μόλις είδα πως τα παραπάνω τα είπε πολύ περιεκτικά ο Somari. Τώρα, για τον κόσμο του forum εδώ, μάλλον εξαιρέσεις μας θεωρώ (ως συνήθως).
                              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Originally posted by Titus View Post
                                δεν είναι το μουσικό κομμάτι που τραβάει ένα μεταλλά. Αν υπήρχει σχέση - και πάλι πολύ τραβηγμένη, ειδικά σήμερα, έχει να κάνει με το coolness/ mainstream του πράγματος. Οι μέταλλοι (ήθελαν να πιστεύουν ότι) βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο, και το ίδιο συνέβαινε πρόσφατα και με το gaming (πριν την εξάπλωση των φορητών, των MMO και του facebook).
                                Ακριβώς.

Comment

Working...
                                X