Announcement
Collapse
No announcement yet.
Πιστεύετε στο Ταλέντο;
Collapse
X
-
Υπάρχει ταλέντο όντως, μια εγκεφαλική προδιάθεση δηλαδή, την οποία νομίζω όλοι έχουμε σε κάτι απλά οι περισσότεροι δε θα την εκμεταλλευτούμε ποτέ.
-
Ακριβώς. Απλά το "χάρισμα" το συναντάμε συνήθως στις καλές τέχνες. Κάποιοι έχουν αλλου είδους "χαρίσματα", από snowboarding μέχρι και killing people.
Leave a comment:
-
Δεν ξέρω αν μπορεί να το πει κανείς "θεϊκό δώρο", πιστεύω πως κάποιοι εγκέφαλοι και κάποια σώματα είναι φτιαγμένα για να αποδίδουν σε συγκεκριμένες διαδικασίες και πως κάποιοι άνθρωποι έχουν ερεθίσματα που τους βοηθούν να τα καταφέρνουν απέναντι σε συγκεκριμένου τύπου δυσκολίες. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει το πόσο αρέσει σε κάποιον αυτό που κάνει, το οποίο τον βοηθά να συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων δραστηριοτήτων κι άρα να παίρνει τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Leave a comment:
-
Ο αδερφός μου με το που ασχολείται με ένα μουσικό όργανο που του αρέσει προοδεύει πολύ γρήγορα χωρίς καν να κάνει οποιαδήποτε μαθήματα, όπως για παράδειγμα ηλεκτρική κιθάρα. Ένας γνωστός μας που του ήρθε να ασχοληθεί με ηλεκτρική κιθάρα και άρχισε αμέσως τα μαθήματα είναι απλά fail, και ας μην το ξέρει ο ίδιος (αυτό εδώ σημειώστε το γιατί θα το αναφέρω στην συνεχεια). Ένας άλλος γνωστός μας είχε μανία να γίνει τραγουδιστής, πάθος, όμως όταν τραγουδούσε μας έφερνε όλους σε δύσκολη θέση. Ακόμα και μαθήματα φωνητικής έκανε, αλλα...
Ο άνθρωπος έχει ένα computer στο κρανίο, που αυτό αρχίζει να γεμίζει πληροφορίες ακόμα και όταν είναι στην κοιλια της μάνας του. Ανάλογα με τα γεγονότα που θα ζήσει, τα πράγματα που θα δει, το πως θα νιώθει σε συγκεκριμένες στιγμές, από όλες τις πληροφορίες που θα συλλέγει με τον καιρό, έτσι θα διαμορφωθεί, μαζί με όλα τα αλλα, και το γούστο του. Εγώ για παράδειγμα τελευταίος ακούω μουσική house/electro house, όμως έχω και την κλασσική μουσική στη ζωή μου σε μεγάλο βαθμό σχετικά με αλλα είδη. Οι λόγοι που ακούω κλασσική μουσική μπορεί να είναι αρκετοί, όμως ένας κύριος λόγος πιστεύω είναι τα cartoons και επεισόδια όπως αυτό:
Από την άλλη, προσωπικότητες όπως ο Chopin, ο Picasso, ο Beethoven, και πολλοί άλλοι που εμφανίστηκαν κατά καιρούς, είναι τόσο μοναδικές που είναι κάπως αδιανόητο να μην καταλήξεις στο "χάρισμα". Όμως τι θα γινόταν αν κάποιος από αυτούς γεννιόταν σήμερα, σε μια εποχή που ο Justin Bieber είναι το είδωλο?
Πολλοί serial killers είχαν κοινά χαραχτηριστικά, όπως για παράδειγμα όταν ήταν μικροί έβρεχαν το κρεβάτι τους. Είχα δει και ένα ντοκιμαντέρ με ένα γιατρό που είχε δει και μελετήσει τόσους πολλούς serial killers, που ισχυριζόταν ότι ξέρει την "συνταγή" για να δημιουργηθεί ένας.
Αν είναι απλά όλα θέμα σκληρής δουλειάς και practice, τότε γιατί αυτός ο γνωστός μας συνεχίζει να είναι τόσο fail χωρίς να το αντιλαμβάνεται καν? Είναι και θέμα νοημοσύνης?
Προσωπικά, μέχρι αυτή την στιγμή τουλάχιστον, καταλήγω στο ότι όλα παίζουν ρολο. Όσα περνα ο κάθε άνθρωπος τον διαμορφώνουν ναι, όπως φυσικά η σκληρή δουλειά και κυρίως η αγάπη και το πάθος που έχει κάποιος για κάτι, όμως παίζει ρολο και το DNA, τα γονίδια. Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος, όμως το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό, έτσι και το μυαλό σαν όργανο. Δεν υπάρχει λοιπόν σκέτο χάρισμα ή σκέτες εμπειρίες, όλα είναι αποτελέσματα αλυσιδωτών αντιδράσεων από το ποτε γεννιέται κάποιος, που, τι γονίδια έχει, και τι εμπειρίες θα αποκτήσει.
Leave a comment:
-
myth BUSTED !Originally posted by NickTGΘεϊκό δώρο όχι. Άλλωστε ανύπαρκτα πρόσωπα δεν μπορούν να κάνουν και δώρα.
Originally posted by Ramparter View PostΔεν εχει δωρο απο τον αγιο βασιλη για σενα φετος.
Leave a comment:
-
Δεν εχει δωρο απο τον αγιο βασιλη για σενα φετος.Originally posted by NickTGΘεϊκό δώρο όχι. Άλλωστε ανύπαρκτα πρόσωπα δεν μπορούν να κάνουν και δώρα.
Leave a comment:
-
Θεϊκό δώρο όχι. Άλλωστε ανύπαρκτα πρόσωπα δεν μπορούν να κάνουν και δώρα.
Αλλά ταλέντο ναι.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται δουλειά. Απλά με την ίδια δουλειά θα φτάσει πολύ παραπάνω από κάποιον που δεν το έχει και με πολύ δουλειά θα φτάσει σε επίπεδα που άλλος δεν μπορεί καν να δει.
Leave a comment:
-
Και εγώ είμαι με αυτούς που πιστεύουν ότι θέλει δουλειά η υπόθεση
Δεκτόν ότι υπάρχουν άτομα όπως ο Μότσαρντ και άλλες ιδιοφυίες αλλά ο κοινός θνητός για να γίνει προγραμματιστής, γιατρός κτλ, πρέπει να ρίξει δουλειά, there are no shortcuts!
Leave a comment:
-
Den lew pws kapoios me sklhrh douleia den mporei na ftasei ena talento, alla lew pws to talento mporei na se paei ekei grhgorotera.
Leave a comment:
-
Ειμαι της αποψης πως ολοι μπορουν ζωγραφίσουν/τραγουδήσουν/φτιάξουν videogames/παίξουν ποδόσφαιρο αρκει να εξασκηθουν και να εχουν παθος και αγαπη για αυτο.Για εμενα το ταλεντο κατα καποιον τροπο ειναι αυτο ,αγαπη και παθος για κατι που μεταφραζεται σε δουλεια και βλετιωση σε αυτο.
Βεβαια καποιοι μοιαζει να γεννιουνται με ιδιαιτερες δεξιοτητες και να ειναι απο μικροι πολυ καλοι σε κατι (π.χ ο μοτσαρτ μου προαναφερθεικε) αλλα μπορει να ειναι αποτελεσμα ευφυιας.Ειναι πολλοι που ειναι καλοι σε πολλα διαφορετικα πραγματα,δεν ηταν γεννημενοι για αυτο.Ισως ταλεντο να ειναι και η ικανοτητα ενος ανθρωπου να βελτιωνει τις δεξιοτητες του.
Leave a comment:
-
Ναι.Κάποιοι άνθρωποι απλά "το'χουν".
Σκηνικό με φίλο μου.Παίζει ντραμς κάμποσους μήνες με δάσκαλο κλπ,εγώ έχω κάνει 1-2 μαθήματα μόνο και πάω σπίτι του και αρχίζω να παίζω ότι μου έρθει,μιας και δεν έχω δικά μου.
Κάποια στιγμή μου λέει.Παίζεις δέκατα έκτα.Τον κοιτάζω με μια φάτσα όλο απορία;Τι είναι αυτό τρώγεται;Μου εξήγησε τι είναι.Όσο και να προσπάθησα να το ξανακάνω,δεν τα κατάφερα,μπερδευόμουν.Όταν άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο και πάλι το ξανάκανα.
Μου λέει εγώ δεν το έχω καταφέρει ακόμα κι εσύ το έκανες με τη μία;
Από τότε δε με ξανακάλεσε σπίτι του να παίξω ντραμς.

Πέρασαν τα χρόνια πλέον κι έχει γίνει γαμάτος ντράμερ.Αλλά όταν πρωτοξεκίναγε,τον είχα και χωρίς να ασχοληθώ.Ή ταλέντο είναι ή κωλοφαρδία;Δεν ξέρω.
Leave a comment:
Leave a comment: