Announcement

Collapse
No announcement yet.

Συνταγές Μαγειρικής

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

[Οff topic mode: on]
    Aυτό κυρίες και κύριοι, είναι καθαρή παραπληροφόρηση. Ουδέποτε μίλησα με τον εν λόγω κύριο για την συγκεκριμένη συνταγή και δη στο msn. Η συνταγή φυλασσόταν ως επτασφράγιστο μυστικό σε μια πυραμίδα στα βάθη της Αιγύπτου (όπου εγώ και μια ομάδα από ριψοκίνδυνους και ταλαντούχους εξερευνητές την ανακτήσαμε με κίνδυνο της ζωής μας). Ναι, είχαμε μια κουβέντα σχετική με μακαρονάδα, το ομολογώ, αλλά αυτή σε καμία περίπτωση δεν περιείχε ούτε σάλτσα, ούτε ντομάτες, ούτε tabasco, ούτε φούρνο (εξ'ου και το μη λιωμένο τυρί). Ως γνωστόν στον φούρνο τα πάντα λιώνουν.

[Off Topic mode: Off]
    [/b]

Οφειλω να ομολογήσω ότι είχα ξεχάσει το στοιχειο του φουρνου οποτε οκ.
    Εγώ πάντως δεν είμαι ριψοκύνδινος και ταλαντούχος εξερευνητης. Είμαι απλά ο πιλότος του ελικοπτέρου που τους πήγε ως εκεί(και εκανε την βλακεία να τους φέρει πίσω.... :icon_twisted: )

You are a hero...and you must leave

Comment

Τσιζ Κέικ

Υλικά
      (Για τη βάση)
      15 με 20 μπισκότα πτι-μπερ
      2 κουτάλια βούτηρο
      (Για την επικάλυψη)
      1 κουτί τυρί-κρέμα φιλαδέλφια
      1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
      1 κουτί κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
      1 βανίλια (προαιρετικό)

Σάββ... ε, Παρασκευή
      (Για τη βάση)
      Τρίβετε (αλέθετε) τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια, σχεδόν σκόνη. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολυμιξεράκι, γουδί, ή αν δεν έχετε τίποτα τέτοιο πάρτε ένα τάπερ, βάλτε μέσα τα μπισκότα κι αρχίστε να τα πατάτε με ένα κουτάλι μέχρι να τριφτούν. Λιώστε το βούτυρο και μετά ρίξτε το στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατέψτε. Πάρτε το μίγμα και απλώστε το σε ένα ταψί 9 ιντσών. Ψήστε για κανένα 15λεπτο σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 180 με 200 βαθμούς. Βγάζοντας το ταψί, θα πρέπει η βάση να έχει στερεωθεί αρκετά.κ
      (Για την επικάλυψη)
      Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέβετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
      (Τελικό στάδιο)
      Απλώνετε την επικάλυψη πάνω από τη βάση και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο. Μετά από κανένα 6ωρο το βγάζετε και προσθέτετε οτιδήποτε dressing θέλετε. Μαρμελάδα, μέλι, ξηρούς καρπούς, τρούφα, σοκολάτα, οτιδήποτε. Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψηγείο. Μετά από ανάδερ 6 ώρες λογικά θα έχει στερεοποιηθεί αρκετά για να τρώγεται.

Μια σημείωση. Αν το ταψάκι σας έχει ψηλά τοιχώματα το γλυκό θα βγαίνει πολύ δύσκολα. Κάτι που μπορείτε να κάνετε είναι να στρώσετε λίγο αντικολλητικό χαρτί στο ταψί πριν βάλετε το μπισκότο και αφού το γλυκό κρυώσει μπορείτε να το τραβήξετε ολόκληρο από το χαρτί και να το βάλετε σε μια πιατέλα. Για να μη γίνει κομμάτια σ' αυτή τη περίπτωση, βάλτε καμιά κουταλιά βούτηρο παραπάνω όταν φτιάχνετε τη βάση.

Comment

Σωστος ο παικτης αλλα να κανω κι εγω τη δικια μου εισφορα στο θεμα.
        Το τσιζκεικ θελει μπισκοτα αλλου τυπου, κατα προτιμηση digestive.
        Πιστεψτε με κανουν διαφορα και το τελικο αποτελεσμα ειναι ιδιο με ενα γνησιο ny style cheesecake.

Επισης ενδιαφερουσα ειναι η ιδεα του να βαλετε ricotta (τυρι) μαζι με το philadelphia αν θελετε κατι πιο αφρατο στην κρεμα.. Αυτο παραπεμπει σε κατι πιο.. ιταλικο .

Oπως και να χει καλες μασες.
        Τα ΤΖΙΣΚΕΙΚΣ τα σπανε.

Comment

Working...
        X