Το να κάνεις προσωπική επίθεση σε μένα ότι χρησιμοποιώ αγαθά που είναι προϊόν από τον κόπο των εργαζομένων και θέτεις το θέμα της εκμετάλλευσης, ότι είμαι συνυπεύθυνος που τα χρησιμοποιώ είναι πραγματικά ανόητο σαν επιχείρημα δηλαδή άμα τρώω φαγητό και φοράω ρούχα που είναι ήδη πρώτης ανάγκης είμαι συνυπεύθυνος στην εκμετάλλευση του κόπου των ανθρώπων που τα δημιούργησαν.......Δηλαδή η αναψυχή δεν ανήκει στα είδη πρώτης ανάγκης για σένα.Αντί να κατηγορείς το μεσάζοντα που μπαίνει και κερδοσκοπεί εκμεταλλευόμενος την ανάγκη μου ρίχνεις το μπαλάκι σε μένα και με θεωρείς συνυπεύθυνο στην εκμετάλλευση του εργαζόμενου;Πραγματικά αστείο και χάνεις το νόημα των όσων είπα πιο πάνω.
Κάνεις το ζήτημα προσωπικό ενώ δεν είναι, εγώ βγήκα και είπα ότι ο εργαζόμενος είναι αυτός που προσφέρει στην παραγωγή και δημιουργεί τον πλούτο τον οποίο εκμεταλλεύονται αυτοί που ελέγχουν και τα μέσα παραγωγής και είναι στην ουσία κηφήνες κάνοντας τίποτα κερδοσκοπούν σε βάρος τους. Οι εργαζόμενοι παράγουν υπερπλούτο και η ανακατανομή αυτού γίνεται 1 προς 10 υπέρ του κεφαλαιοκράτη. [/b]
Κάνεις το ζήτημα προσωπικό ενώ δεν είναι, εγώ βγήκα και είπα ότι ο εργαζόμενος είναι αυτός που προσφέρει στην παραγωγή και δημιουργεί τον πλούτο τον οποίο εκμεταλλεύονται αυτοί που ελέγχουν και τα μέσα παραγωγής και είναι στην ουσία κηφήνες κάνοντας τίποτα κερδοσκοπούν σε βάρος τους. Οι εργαζόμενοι παράγουν υπερπλούτο και η ανακατανομή αυτού γίνεται 1 προς 10 υπέρ του κεφαλαιοκράτη. [/b]
Το σύστημα του καπιταλισμού βασίζεται κατά κύριο λόγο στην εκμετάλλευση του ανθρώπου. Αυτά που εσύ αποκαλεί είδη αναψυχής είναι προϊόντα αυτού του συστήματος. Αν δεν υπήρχε εκμετάλλευση ανθρώπων εσύ ζητάς, πολύ απλά δεν θα υπήρχαν και αυτά τα είδη αναψυχής. Αν θες να πιστεύεις ότι θα μπορούσες ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς ανθρώπινη εκμετάλλευση απλά ζεις σε μία ουτοπία. Έτσι και αλλιώς εγώ δεν σου είπα να μην τα χρησιμοποιείς. Μην λέμε όμως μετά για συμβιβασμούς και λοιπές ιστορίες την ώρα που επωφελούμαστε από αυτή την εκμετάλλευση.
Όποτε δεν μπορείς να με κατηγορείς ότι συμβιβάζομαι χωρίς κιόλας να με ξέρεις και μας βάζεις όλους υπόλογους στην δική σου "λογική". Άμα είχες βγει σοβαρά στην αγορά εργασίας θα γνώριζες περισσότερα διότι από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω πως δεν έχεις εργαστεί χωρίς αυτό να σε μειώνει και να υποβιβάζει την γνώμη σου αλλά να σου δίνει το δικαίωμα της άγνοιας για τα επιμέρους της παραγωγής και την ανακατανομή της εργασίας που παράγεις,πάλι όμως μπορεί να κάνω και λάθός.[/b]
Στην αγορά εργασίας δεν έχω βγει αλλά δεν έχει σημασία γιατί αυτό για το οποίο μίλησα είναι άσχετο με αυτό που λες
Τώρα για τις διεκδικήσεις των Τούρκων πραγματικά τα πράγματα είναι πολύ αστείο να μιλάμε για αυτές πόσο μάλλον για τις παραβιάσεις του FIR μας από αυτούς. Θα σου απαντήσω στα παραπάνω αν μου απαντήσεις στην ερώτηση έχεις πάει στρατό και μετά συνεχίζουμε την κουβέντα από κει.[/b]
Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο στρατός μας και τα όποια στραβά του, με τις διεκδικήσεις των Τούρκων.
Δεν μου απάντησες στην ερώτηση όμως για την διαφορά που έχει άνθρωπος σε σχέση με τα ζώα....[/b]
Να υπάρχει και λογική στα επιχειρήματα και όχι γενικότητες και συναισθηματισμοί.[/b]
Comment