Announcement

Collapse
No announcement yet.

My future (η γνωμη σας μετραει!!!)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Rapha, αν ημουν τοσο σιγουρος δε θα το συζητουσα και τοσο πολυ...

Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Αν δεν είσαι σίγουρος να μην υπάρχει καθόλου συζήτηση. Μπορείς να καταστρέψεις τη ζωή σου με με τέτοιο τρόπο..θέλω να πω μπορεί να είναι αρκετά δύσκολα. Αλλά ξέρεις καλύτερα..! ;)

Comment

Oxi Ραιγιού,θα διαφωνήσω οριζοντίως καθέτως και όπως αλλιώς μπορώ.Όσο έτοιμα και να τα πάρεις,πάντα θα χρειάζεσαι τα μαθηματικά.Εκτός και αν θες να χρησιμοποιείς ακόμα και για το σκορ του παιχνιδιού σου...έτοιμα counters!!! Που τότε δεν είσαι game dev,απλά παίζεις Kodu.
      Originally posted by Raf
      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Αν και λιγο πιο διαγωνια θα συμφωνησω με Somari. Φυσικα και υπαρχουν ετοιμοι αλγοριθμοι οπως και στη φυσικοι υπαρχουν ετοιμοι τυποι που καποιοι μαγκες φαγανε ωρες σε πινακα για να τους βρουν αλλα αμα δεν εισαι σε θεση να τους κατανοησεις δε πας πουθενα. Αν ηταν ετσι οπως λες Ryu τα πραγματα τοτε σε ενα game studio δε θα υπηρχαν προγραμματιστες. Δε δουλευουν με Game Maker, και ετοιμη μηχανη να παρουν κωδικας ειναι κι οτι αλλαγες χρειαστουν θα γινουν πανω στο κωδικα. Μη πιστευεις οτι θα πας σε ενα game studio, θα τους πεις "ξερω να καλω ετοιμες συναρτησεις σε C++" και θα σε παρουν.

Anyway DJ η συζητηση αυτη ειναι ακαδημαϊκου ενδιαφεροντος , εσυ μη μασας πηγαινε κανονικα. Αν δε το δοκιμασεις μπορει να το μετανιωσεις, αν παλι πας και αλλαξεις γνωμη θα σε περιμενει πισω μια καλυτερη, σοσιαλιστικη Ελλαδα.
        Do a barrel roll!

Comment

Originally posted by Ryu_gr View Post
          Περι μαθηματικών, συναρτήσεων, γεωμετρίας κτλ να θυμίσω ότι ζούμε στο 2009. Τι σημαίνει αυτό; ..... Σίγουρα ο προγραμματισμός είναι από τις πιο πολύπλοκες ασχολίες κατά τη γνώμη μου, όμως, ο προγραμματιστής του σήμερα, είναι στην προνομιακή θέση να χρησιμοποιεί όλη αυτή την ηλεκτρονική κληρονομιά που έχει αφήσει η εξέλιξη μέχρι σήμερα.
          Ναι υπάρχουν πολλές έτοιμες βιβλιοθήκες. Αλλά όπως είπε και ο Ramparter, το ότι δεν ανακαλύπτεις τον τροχό, δεν σημαίνει ότι κατα την διάρκεια ενός μεγάλου project δεν θα φτιάξεις τίποτα καινούριο. Το αντίθετο μάλιστα. Αν όλοι χρησιμοποιούσαν συνέχεια τα έτοιμα, ακόμα και αυτά θα είχαν πολύ αργή ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, όσοι έχουν προγραμματίσει σε οποιαδήποτε γλώσσα μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τίποτα έτοιμο δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες. Υπάρχει ένα trade off ανάμεσα στην ευκολία χρήσης και το έυρος κάλυψης αναγκών.

Πάντως για να επανέλθουμε, Solid θα σε συμβούλευα προτού γραφτείς σε κάποια σχολή, να αρχίσεις να ψάχνεσαι (Internet, βιβλία) και σε θέματα software development αλλά και σε θέματα παιχνιδιών, κανόνων κ.λ.π.
          Μην ξεχνάς ότι πολλοί άνθρωποι διέπρεψαν στην ζωή τους χωρίς να έχουν ακαδημαικά πτυχία. Ο John Carmack ας πούμε παράτησε τα πάντα και έλιωνε σε pen'n'paper RPGs και μπροστά στον υπολογιστή του.
          Insert Coin

Comment

Επειδη ισως να εχει παρει μια αλλη τροπη η συζητηση και να ξεφευγουμε, θα πρεπει να ξεκαθαρισω κατι:

Εαν θα παω εκει θα παω για να ΔΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ, με πρωτο στοχο ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ και μετα θα δω ΕΑΝ θα μπω πανεπιστημιο. Το γεγονος οτι θα ηθελα να τα συνδιασω δεν παει να πει απαραιτητα οτι θα μπορεσω και να το κανω. Οπως ειπα, ειναι ενα ΟΝΕΙΡΟ, ενας ΣΤΟΧΟΣ δυσκολος ο οποιος με την ολη κουβεντα ξεδιπλωνεται και καταλαβαινω το τι παιζει σχετικα με την σχολη.

Ακομα και να ΜΗΝ παω στην σχολη ομως, its a Win - Win situation για μενα. Γιατι;

Γιατι οπως ειπα, η δουλεια εκει αφορα το ΥΠΑΡΧΟΝ γνωστικο μου στοιχειο, δλδ ειναι μια τουριστικη επιχειρηση. Δουλευοντας δεν παραταω αυτο που ηδη ξερω, αλλα το εμπλουτιζω με προϋπηρεσια, λεφτα και εμπειρια. Απο εκει και περα, εαν κανω κατι παραπανω, ειναι ενα συν.

Η πλακα ειναι η εξης: τωρα που βλεπω το Aerospace Engineering Course το οποιο ειναι το μονο που εχει το πανεπιστημιο στα Αγγλικα, εχει πολυ μεγαλο ενδιαφερον! Για ριξτε οι σχετικοι μια ματια:

:tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Aπο οτι εχω καταλαβει και στην Ελλαδα στον αερα εισαι, δεν εχεις στανταρ δουλεια και εισοδημα, πηγαινε καλυτερα ολλανδια λοιπον, στην αναγκη λογο και του κλιματος εκει γινεσαι gay και επιβιωνεις αν δε πανε τα πραματα κατ ευχην...

Comment

lol αμα λαχει παντρευεται κι ολας
                " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Somari οριζόντια διαφωνία είναι συμφωνία!
                  Πέρα απ' την πλάκα παίδες σωστά τα λέτε και εσείς, δεν νομίζω ότι διαφωνούμε αλλά συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Αν τρώγαμε συνεχώς από τα έτοιμα δεν θα υπήρχε εξέλιξη. Άρα υπάρχει ανάγκη για νέες τεχνολογίες οπότε... back to maths...Από την άλλη ένας νέος προγραμματιστής δεν έχει την ανάγκη να μάθει π.χ. γλώσσα μηχανής ή assembly (να γνωρίζει τη λογική ναι, αλλά μέχρι εκεί), όλα είναι τακτοποιημένα για αυτόν στις γλώσσες υψηλού επιπέδου. Εκεί που θα πάει να δουλέψει θα πρέπει να μάθει το εργαλείο που θα του δώσει η εταιρία, το οποίο του δίνει στη στιγμή άπειρες δυνατότητες, αλλά ναι άμα δεν έχει γνώσεις προγραμματισμού και μαθηματικών σίγουρα θα τα βρει σκούρα.

Τώρα Dj και γω μια απ' τα ίδια δυστυχώς: Σπουδές και δουλειά δε συμβαδίζουν. Αν πήγαινα θα έκανα ένα από τα 2. Αλλά όπως είπες και εσύ, αφού πας κυρίως για τη δουλειά, τότε ναι γιατί όχι; Go for it! Αν η δουλειά σου εξασφαλίσει τη ζωή που θες, τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι άλλο .
                  The illusion of free will is an illusion.

Comment

Originally posted by Strawhat Nikos View Post
                    Aπο οτι εχω καταλαβει και στην Ελλαδα στον αερα εισαι, δεν εχεις στανταρ δουλεια και εισοδημα, πηγαινε καλυτερα ολλανδια λοιπον, στην αναγκη λογο και του κλιματος εκει γινεσαι gay και επιβιωνεις αν δε πανε τα πραματα κατ ευχην...

Best post ever.
                    Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

Όσον αφορά το θέμα των βιβλιοθηκών προσωπικά πιστεύω πως μόνο θετικό μπορεί να είναι να κάνεις λίγα μαθηματικά παραπάνω, σε κακό πάντως δε θα βγει. Ακόμα και να δουλεύεις εξ ολοκλήρου με έτοιμες βιβλιοθήκες δε μπορείς να τις χρησιμοποιείς εντελώς σαν μαύρο κουτί, πρέπει να ξέρεις και 5 πράγματα για το τι κάνουν. Και κάποιες φορές είναι πιο εύκολο να γράψεις κάτι μόνος σου από το να ψάχνεις τη βιβλιοθήκη ή την έτοιμη ρουτίνα.
                      Κατά την άποψή μου όσο πιο πολλά μαθηματικά τόσο καλύτερα (όσο δεν είναι εις βάρος άλλων μαθημάτων). Αν δεν τα φοβάσαι, όσο δύσκολα και να είναι, όσο ρίχνεις δουλειά και έχεις καλούς καθηγητές δε νομίζω πως είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πιθανά προαπαιτούμενα στα μαθήματα του πανεπιστημίου.

Υ.Γ. Αν είναι μόνο για τη δουλειά δεν τίθεται θέμα. Έφυγες κιόλας. Και στον ελεύθερό σου χρόνο κατέβασε Microsoft Visual C++ και άρχισε να παίζεις.
                      Originally posted by Squall Leonhart
                      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                      Originally posted by 丹野
                      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                      Originally posted by Ryu_gr
                      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Ακομα και να ΜΗΝ παω στην σχολη ομως, its a Win - Win situation για μενα. Γιατι;

Γιατι οπως ειπα, η δουλεια εκει αφορα το ΥΠΑΡΧΟΝ γνωστικο μου στοιχειο, δλδ ειναι μια τουριστικη επιχειρηση. Δουλευοντας δεν παραταω αυτο που ηδη ξερω, αλλα το εμπλουτιζω με προϋπηρεσια, λεφτα και εμπειρια. Απο εκει και περα, εαν κανω κατι παραπανω, ειναι ενα συν.
                        Afto pou sou eipa, fevgeis na doulepseis me thn hsyxia sou kai na matheis thn glwssa kai merika xronia meta, ama niwtheis anetos kai wraios kaneis oti goustareis.
                        "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                        But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                        Kindred, this blade and I.
                        "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                        Greek Gaming Videos
                        Greek Final Fantasy Forum

Comment

Πρωτα απο ολα θε ηθελα να σας ευχαριστησω ολους που μου δωσατε τον χρονο σας και τις σκεψεις σας. Μου ειναι πολυτιμο να ξερω οτι καποιοι μπορουν να μου δωσουν συμβουλες και να με βοηθησουν σε οτιδηποτε με προβληματιζει.

Ομως δυστυχως η δουλεια στραβωσε, καθοτι τελικα δεν υπαρχει η δυνατοτητα να παω στην Ολλανδια γιατι η προταση που μου καναν αναιρεθηκε.

Δεν με πειραζει ομως, ουτως ή αλλως ηταν long shot.
                          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Krima re! Mia kalh efkairia xathike, omws don't worry tha yparksoun alles esy na eisai kala.
                            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                            Kindred, this blade and I.
                            "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                            Greek Gaming Videos
                            Greek Final Fantasy Forum

Comment

Μην το βαζεις κατω, μπορεις να κυνηγησεις μονος σου μια καλη δουλεια στο χωρο σου εντος και εκτος συνορων και οταν εχεις ενα ικανοποιητικο ποσο στην ακρη να πας οπουδηποτε τα διδακτρα ειναι προσιτα.
                              Ξερω ατομα που δουλεψαν 1 χρονο σε εστιατορια και καφετεριες κανοντας οικονομιες και μετα πηγαν να σπουδασουν δουλευοντας part time (4 hrs per day max). Περιττο να πω πως πολλα πανεπιστημια εχουν γραφεια διασυνδεσεων για να βρισκουν δουλειες σε φοιτητες.
                              Bottom line το οτι μπορει να εισαι αυτονομος χωρις να εξαρτασαι απο αλλους γιατι τα παραπανω που ανεφερα ξερω πως εχουν δουλεψει more than once.
                              Λιγο θαρρος θελει και λιγο περισσοτερο θρασος.

Αν σε καιει το εξωτερικο υπαρχουν πολλες αγγλοφωνες επιλογες για να γλυτωσεις εναν βασικο μπελα (νεα γλωσσα) και σε πολλες χωρες τα διδακτρα ειναι ΠΟΛΥ χαμηλα (Σκωτια, Ολλανδια) και το μορφωτικο επιπεδο ικανοποιητικοτατο.

Το ονειρο δεν τελειωνει στο Delft, act on your own και πιστευω πως αν το θες πραγματικα τοτε θα πετυχεις ο,τι επιθυμεις.

Comment

Οσοι στην ελλαδα ασχολουντε με videogames ειναι πρωην ντεμαδες και αυτοδιδακτοι, απο την ελαχιστη επαφη μου με το προγραμματισμο ειναι σα να εξασκησε σε μια ξενη γλωσσα την οποια μπορεις να εξελεξεις μονος αν αφοπσιωθεις σε διαβασμα και εξασκηση παραλληλα, αντι λοιπον να κυνηγας σπουδες γιατι αρχικα δε τσιμπας κανα βιβλιαρακι για C++ και αργοτερα να βρεις κανα γκρουπ ατομων που ασχωλουνται με γραφικα κλπ ενω παραλληλα θα δουλευεις ομορφα και ωραια?

Προταση μου λοιπον ειναι αντι να διαλαξεις αναμεσα σε δυο ακρεες λυσεις να βαδισεις τη μεση οδο της λογικης και της συναισης και προσπαθησε να μην εισαι μαλακας Ελληνας τυπου "δε ξερω τιποτα ελατε διδαξτε με σοφοι ξενοι!" αν γουσταρεις κατι κατσε ασχολησου και μαθε το, εγω πχ πριν χρονια εμαθα απεξω και ανακατωτα το Corel draw τη στιγμη που ενας φιλος μου το διδασκοταν στη σχολη του και εδινε εξετασεις για αυτο!

Βεβαια δεν εισαι τοσο γαματος οσο εγω αλλα μπορεις να προσπαθησεις!

Comment

Working...
                                X