Announcement

Collapse
No announcement yet.

Περί ΚΟΜΙΞ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 丹野
    replied
    Διαβάζοντας για τους απένταρους εκατομμυριούχους, έπεσα πάνω σ' αυτό.

Walt Disney

Πριν γίνει διάσημος, τόσο ο ίδιος όσο και οι ήρωες του, ο Walt Disney είχε χρεοκοπήσει το 1920. Εκείνη την περίοδο είχε μόλις ιδρύσει μια εταιρεία με την επωνυμία Laugh-O-Gram με στόχο την παραγωγή των πρώτων παραμυθιών του.
    Αφού είχε επιλέξει τους συνεργάτες του, φημολογείται πως ο χώρος όπου εργάζονταν είχε κατακλυστεί με ποντίκια… Αυτό ήταν που έκανε μάλιστα τον Walt Disney να εμπνευστεί, τον χαρακτήρα του Mickey. Η τότε εταιρεία του κήρυξε πτώχευση και ο Disney μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στο Χόλυγουντ όπου και ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής με το όνομα του. Κι επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, η περιουσία του Disney υπολογίζεται σήμερα στα 80 δισ. δολάρια.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Must see gia osous den to exoun dei:

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Einai pragmatika ypertato krima pou den grafei poia istories o Rosa, menw anavdos apo to poso gamates htan (kai einai) oi istories tou...

Mou emeinan liges akomh distyxws pou den exw diavasei kai pistevw na tis exw teleiwsei oles mexri to telos ths evdomadas (diavazw 1-2 thn hmera gia na krathsoun kairo ).

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Ευχαριστώ πολύ για την σκέψη, όμως έχω κλείσει τη σειρά εδώ και κάμποσο καιρό . Κατά καιρούς διαβάζω κι εγώ τα παλιά τεύχη και όντως είναι όλα τα λεφτά, καμία σχέση με τα σημερινά.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Aha! Prosfata vrhka kai egw thn syllogh mou, ksekinaei apo to tefxos 22 kai teleiwnei sto 230.
    Endiamesa leipoun gyrw sta 20 tefxh (distyxws kai ta prwta pou eixa agorasei pote mou: 60-65).
    Se rwthsa gia na dw an yphrxe kapoio pou den to eixes kai mporousa na sto dosw.

Exw parei apo thn arxh kai diavazw polles apo tis istories tou Barks kai oles tou Don Rosa, apisteftes istories leme, ksanavgazw to kapelo mou!!!

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Τα έχω όλα από το πρώτο έως το τεύχος που βγήκε μέχρι την ιστορία που περιγράφω παραπάνω όπου και ξενέρωσα και σταμάτησα, δηλαδή μέχρι και το 280. Από τότε πρέπει να έχουν βγει 6-7 τεύχη, από τα οποία πρέπει να αγόρασα επιλεκτικά κάνα δυο, ανάλογα με το τι περιείχαν.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ligo eksw apo to thema tou prwtou post alla hthela Phantom duck na mou peis posa tefxh exeis kai apo poion arithmo mexri poion sto peripou.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Μια χαρά, ουσιαστικά είχα χωρίσει την παρουσίαση σε 3 μέρη αλλά χώραγε και σε 2. Δε με χάλασε το τρίτο αντίγραφο, ταμάμ μου ήρθε. Enjoy !

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Originally posted by Phantom Duck View Post
    Αν γίνεται κάποιος admin ας δημιουργήσει ένα duplicate του πρώτου post ώστε να σπάσω το κείμενο σε δύο posts και να υπάρχει και ένα αξιόλογο opening για το περιοδικό.
    Νομίζω κάτι τέτοιο ήθελες. Δημιούργησα και ένα τρίτο αντίγραφο του αρχικού ποστ σε περίπτωση που το ήθελες. Απλά κάνε edit στο πρώτο και το δεύτερο και βάλε ό,τι θες, και αν δε χρειάζεσαι κάτι το τρίτο πες μου να το σβήσω

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, η κατοχύρωση του ονόματός του είναι πιο πολυσύνθετη. Αν και μέσες άκρες ναι, οι δημιουργοί κόμικς όταν βλέπουν πως είναι δημοφιλείς, διεκδικούν όλο και περισσότερα δικαιώματα, και πολύ καλά κάνουν. Επειδή άλλοι είναι αυτοί που επωμίζονται το πολύ χρήμα που βγαίνει από τις ιστορίες τους. Γι' αυτό και πλέον βλέπουμε το όνομα των σχεδιαστών στα credits των κόμικς αντί να υπογράφονται όλες οι ιστορίες από την εκδότρια εταιρία. Οι επαγγελματικές συνθήκες εργασίας των δημιουργών κόμικς ήταν άθλιες και με τέτοιες προσπάθειες ολοένα και βελτιώνονται. Βέβαια μερικοί μπορεί να πάρουν πολύ ψηλά τον αμανέ και να περάσουν στο άλλο άκρο, όμως δεν νομίζω πως ο Rosa ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Απλά ο τύπος είδε πως στην Ευρώπη κυκλοφορούν ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ σκληρόδετες και ειδικές εκδόσεις αφιερωμένες αποκλειστικά σε αυτόν.

Αυτός δεν πληρώνεται απολύτως τίποτα για αυτά, πληρώθηκε μόνο την πρώτη φορά που έδωσε την ιστορία στον πρώτο Αμερικάνο εκδότη. Αυτοί που βγάζουν χρήμα είναι η Disney που πουλάει το συμβόλαιο στους εκδότες όλων των χωρών για να έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν ιστορίες της εταιρίας, και φυσικά οι εκδότες επειδή ξεμπερδεύουν μόνο πληρώνοντας το συμβόλαιό τους, και έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν τις ιστορίες όπου θέλουν, όσες φορές θέλουν. Από τη στιγμή που ο κόσμος αγοράζει έναν τόμο με ιστορίες του Rosa, τα λεφτά πηγαίνουν στον εκάστοτε εκδότη, όχι στον Rosa. Όταν λοιπόν ο δημιουργός βλέπει πως στην γηραιά ήπειρο υπάρχει τεράστια απήχηση στις ιστορίες του, και άλλος κόσμος βγάζει πολύ περισσότερο χρήμα απ' ό,τι ο ίδιος που δημιούργησε τις ιστορίες, ε, αποφάσισε να διεκδικήσει κάποια πράγματα παραπάνω.

Τέλος πάντων, ακολούθησα τη συμβουλή του I Have No Equal και έγραψα ένα κατατοπιστικό άρθρο για το περιοδικό και την κατάσταση γενικότερα σε άλλο forum, και συμπεριέλαβα και τα παραπάνω. Απλά είναι τόσο μεγάλο που δεν χωράει σε ένα post (45.000 χαρακτήρες ενώ υπάρχει περιορισμός στους 30.000).

Αν γίνεται κάποιος admin ας δημιουργήσει ένα duplicate του πρώτου post ώστε να σπάσω το κείμενο σε δύο posts και να υπάρχει και ένα αξιόλογο opening για το περιοδικό.

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Καλά, εννοείται. Τι ρωτάω και 'γω. Όχι όμως πως είναι και ο πλέον φραγκάτος. Έτσι όπως το βλέπω τώρα, καλά έκανε.

On June 2, 2008, during an interview at the Danish Komiks.dk fair, Don stated that he would not do any more Disney comics, citing eye troubles, low pay, and the constant use of his stories in special hardback or album editions by international Disney licensees without any payment of royalties or requests for permission for the use of his name.
    Rosa is popular with readers in Europe. He considers himself rather obscure in his native United States. According to him, even his next-door neighbor does not know his profession.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Raphael View Post
    κατωχύρωσε και το όνομά του ο Rosa (δε γνωρίζω γιατί, αλλά έλεος)
    $$$

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Διάβασα βιαστικά όλο το post σου. Τα είπες πολύ ωραία. Όσο για 'μένα, σχέση με το Κόμιξ δεν έχω εδώ και πολύ καιρό αλλά όσα τεύχη έχω μαζέψει (από τη καλύτερη εποχή του κατ' εμέ, που οργίαζαν οι ιστορίες του Rosa) τα διαβάζω πολύ συχνά.
    Όταν είδα μαζεμένα πολλά διπλά τεύχη σε ένα μαγαζί στο μέρος μου, σκανδαλίστηκα να τα αγοράσω όλα! Αλλά μία τα εξώφυλλα, μία οι ιστορίες που είδα πως περιείχαν, συνηγόρησαν κατά.
    Κρίμα, γιατί είναι και ένα έντονο κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας. Αλλά περνάνε οι εποχές, μικραίνει και το απόθεμα αξιόλογων ιστοριών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, όπως είπες κατωχύρωσε και το όνομά του ο Rosa (δε γνωρίζω γιατί, αλλά έλεος) και δεν είχε το περιοδικό τη στοιχειώδη πυγμή να πληρώσει τα δικαιώματα ( ; )

Leave a comment:

• Imrahil
    replied
    Originally posted by Tanno View Post
    Πάλι καλά που ο Αρκάς είναι κλάσης ανώτερος από τα εκτρώματα του ΚΟΜΙΞ. Άμα τους αρέσει να φέρονται έτσι στους αναγνωστές τους, τότε δεν τους ξεχωρίζω αυτούς από της Microsoft, μίας που είναι κάσης χειρότερης σαν τους ΚΟΜΙΞ.

Θα πρέπει να πράξεις δικαστικώς να κλείσει η εταιρεία αυτή και ν' απολυθούν οι εργαζόμενοι αυτοί για δυσφήμιση και κάκιστη πελατειακή εξυπηρέτηση.
    +1

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Πάλι καλά που ο Αρκάς είναι κλάσης ανώτερος από τα εκτρώματα του ΚΟΜΙΞ. Άμα τους αρέσει να φέρονται έτσι στους αναγνωστές τους, τότε δεν τους ξεχωρίζω αυτούς από της Microsoft, μίας που είναι κάσης χειρότερης σαν τους ΚΟΜΙΞ.

Θα πρέπει να πράξεις δικαστικώς να κλείσει η εταιρεία αυτή και ν' απολυθούν οι εργαζόμενοι αυτοί για δυσφήμιση και κάκιστη πελατειακή εξυπηρέτηση.

Leave a comment:

Working...
X