Originally posted by Deus
View Post
Παρακάτω βλέπεις επίσης το 1963, τον Walt να δίνει διακρίσεις (είτε Mousecar, είτε Duckster) σε διάφορα άτομα που θεώρησε σημαντικά. Ανάμεσά τους, για τους γνώστες των Disney κόμικς, ξεχωρίζουν οι Floyd Gottfredson & Al Taliaferro.
Σε αυτά τα πλαίσια, οι τύποι της Diamond Comics ήθελαν να δίνουν βραβειάκια σαν Όσκαρ σε κομικσάδες σαν κι αυτά. Έτσι στα πλαίσια του Duckster, έβγαλαν το Barkster. Ανέθεσαν στον Barks να σχεδιάσει αναλυτικά το πώς θα ήθελε να είναι το αγαλματίδιο, το κατασκεύασε ο Randy Bowen, και όταν ήρθε η ώρα η εταιρία να κάνει την βράβευση και να παρουσιάσουν ουσιαστικά για πρώτη φορά τα αγαλματίδια στο κοινό, φώναξαν και τον Carl Barks για να του δώσουν τιμής ένεκεν το βραβείο που ο ίδιος έφτιαξε
Σε αντίθεση με τα αγαλματίδια της Disney που ανέγραφαν πάνω τους το άτομο για το οποίο προορίζονταν, αυτά εδώ βγήκαν χωρίς κάποιο όνομα επάνω, με πιστοποιητικά αυθεντικότητας και 100 αριθμημένα κομμάτια. Λογικά θα ήθελαν να δώσουν κάποια σε ορισμένους γνωστούς, και να πουλήσουν ως συλλεκτικά τα υπόλοιπα, πράγμα το οποίο κατάφεραν, αφού πλέον για να αγοράσεις ένα Barkster θέλεις αρκετές εκατοντάδες $$$.
Εγώ ήμουν τυχερός, επειδή ένας φίλος το είχε αγοράσει κατά το 2008 (εποχές των παχιών αγελάδων) γύρω στα 300$ τότε. Θυμόμουν πως του είχε μείνει η κασέτα, και τώρα που κατάφερα να κάνω μόντα να περνάω βιντεοκασέτες στον υπολογιστή, του την ζήτησα, μου την εμπιστεύθηκε (πολύ σημαντικό αυτό, εγώ δεν ξέρω αν θα το έκανα ) και βουαλά.
Comment