Announcement
Collapse
No announcement yet.
Φωτογραφία
Collapse
X
-
Ο μικρός είναι κορίτσι.O Mikros exei poly gelio alla den einai abuse?
Leave a comment:
-
Wraio to art attack
O Mikros exei poly gelio alla den einai abuse?
Leave a comment:
-
Μου το έστειλαν πρόσφατα με εμαιλ. Γενικά ότι έχει να κάνει με μωρά είναι καλό αλλά αυτό ξεφεύγει αρκετά (και το μωράκι είναι το ίδιο σε όλες τις φωτογραφίες). Θυμίζει το ART attack, μια εκπομπή που είχε στην ΕΡΤ νομίζω όταν ήμουν μικρός.
Leave a comment:
-
θέα από το Λυκαβηττό, η πρώτη απόπειρα για HDR από 1 raw
(ok δεν της άλλαξα και τραγικά τα φώτα)
Leave a comment:
-
Το λιμανι της Πυλου, τη φωτογραφια την ανεβασε ενας φιλος μου στο facebook κι ειπα να τη μοιραστω εδω γιατι τα σπαει.
Leave a comment:
-
Megaman art σε τοίχο! Αντικατέστησαν τα pixels με μικρα πλακάκια. Φοβερή έμπνευση! Crpl δίπλα από τα καλά καθούμενα είναι!
Leave a comment:
-
Ισχύουν οι προθεσμίες, το είχα δει τέλη Οκτωβρίου και σκέφτηκα να δηλώσω συμμετοχή, αλλά 100€ για (ουσιαστικά) portfolio reviews δε θα έδινα, πόσο μάλιστα όταν δε θα έβλεπαν τις δικές μου φωτογραφίες μια που θα ήμουν από τους τελευταίους
. Μία φορά έδωσα 75€ για reviews στα πλαίσια της PhotoBiennale, δε θα το ξανάκανα αν δεν είχα ένα ολοκληρωμένο έργο. Στην Biennale πάντως πήγα χύμα στο κύμα και, παρόλο που σαν εμπειρία άξιζε, δεν μπορώ να πω ότι αποκόμισα κάτι (και είναι λογικό, όταν δεν έχεις πολλή δουλειά να δείξεις, οι κριτικές και συμβουλές που θα δεχτείς θα είναι ανάλογες).
Ο Ριβέλλης είναι (από ότι λένε) ίσως ο καλύτερος δάσκαλος φωτογραφίας στην Ελλάδα, γνώρισα άτομα που παρακολούθησαν το 10ήμερο σεμινάριο που κάνει στο σπίτι του στη Σύρο τα καλοκαίρια και ήταν πέρα για πέρα ενθουσιασμένοι. 750€ βέβαια για 10 μέρες χωρίς φυσικά να έχεις εξασφαλισμένη κατοικία δίνουν πολλοί λίγοι και, παρόλο που θα ήθελα πάρα πολύ να συμμετάσχω, δε νομίζω να το κάνω.
Αυτό το φεστιβάλ πάντως είναι αρκετά μεγάλο και είναι η πρώτη χρονιά που θα το παρακολουθήσω. Έχω ήδη σημειώσει κάποιες εκθέσεις που θέλω να πάω. Ήθελα να πάω και στη φωτογραφική ομάδα που το διοργανώνει, αλλά είναι πάρα πολύ μακριά από το σπίτι μου και δε με βολεύει με τίποτα
. Ευτυχώς υπάρχουν και εναλλακτικές στο κέντρο.
Πάντως Lloyd συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, η φωτογραφία από τη δημιουργία της μέχρι την εκτύπωση της είναι διαδικασία επέμβασης και αποκοπής, οπότε πρακτικά σε όλες τις λήψεις υπάρχει η έννοια του στησίματος - σκηνοθεσίας.
Leave a comment:
-
Πολύ σωστό αυτό που λέει ο Evans (και ο γνωστός φωτογράφος και ο δικός μας). Άποψή μου είναι, ότι όλες οι φωτογραφίες είναι στημένες με την έννοια του ότι υπάρχει πάντοτε η επιλογή του κάδρου, η επιλογή του τί ο φωτογράφος θα δείξει (και παράλληλα τι θα αποκρύψει) στον θεατή. Πάνω σε αυτό το θέμα επίσης, υπάρχει και το σκεπτικό ότι μια φωτογραφία στην οποία ο ίδιος ο φωτογράφος έχει τοποθετήσει o ίδιος τα " αντικείμενα" (όπως ανθρώπους
) στο κάδρο του είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Παράδειγμα ο Philip-Lorca diCorcia που για μένα είναι απίστευτος.
Μιας που αναφέρθηκε ο Ριβέλλης, να μεταφέρω το εξής:
"Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 από τις 11:00 ως τις 14:00 και από τις 17:00 ως τις 20:00 Προσοχή: Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης «Contrast / Αντίθεση» θα πραγματοποιηθεί εξάωρο σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλλη την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010. Το σεμινάριο θα λειτουργήσει με ελεύθερο και προχωρημένο τρόπο, με αφορμή τις φωτογραφίες των ίδιων των συμμετεχόντων, βασιζόμενο σε σχολιασμό τους και σε παρατηρήσεις γενικότερου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Χρήσιμο θα ήταν οι συμμετέχοντες να καταθέσουν portfolios, πάνω στα οποία θα γίνουν τα σχόλια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και άλλοι πολλοί χωρίς να προσκομίσουν φωτογραφίες. Λόγω της μικρής συνολικής διάρκειας υπάρχει περίπτωση να μην σχολιαστούν όλες οι φωτογραφίες που κατατέθηκαν. Γι’ αυτό θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης των φωτογραφιών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει: 1. Να καταθέσουν (με αναγραφή του ονόματός τους) το ποσό των 100 € στον λογαριασμό
της Εθνικής Τράπεζας: 219/746737-05
2. Να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και να την στείλουν μαζί με αντίγραφο της
απόδειξης της τράπεζας με email ή ταχυδρομικά:
email: fotoporoi@gmail.com
ταχυδρομικά: Τάσος Σχίζας, Τ.Θ. 1614, Τ.Κ. 54006, Θεσσαλονίκη
3. Προαιρετικά, όσοι επιθυμούν να σχολιαστούν οι φωτογραφίες τους, μπορούν να
αποστείλουν portfolios σε ψηφιακή μορφή σε CD στην διεύθυνση:
Τάσος Σχίζας, Τ.Θ. 1614, Τ.Κ. 54006, Θεσσαλονίκη"
Τώρα αν ισχύουν οι προθεσμίες αιτήσεων στην ανακοίνωση μάλλον τσάμπα το γράφω, όμως υπάρχει μια πιθανότητα η συμμετοχή να είναι μικρή και άρα να μην έχουν τόσο πρόβλημα με εκπρόθεσμες αιτήσεις (Δικιά μου εικασία όμως - να μη σας παίρνω στο λαιμό μου). Όσοι δεν έχουν πρόβλημα με το υπερόγκο χρηματικό ποσό και ασχολούνται, πιστεύω ότι θα είναι ενδιαφέρον.
Leave a comment:
-
dp
Titus πάνω σε αυτό που συζητούσαμε νωρίτερα παραθέτω μία φράση του Walker Evans που μόλις ανακάλυψα:
"Ντοκουμέντο δεν υπάρχει, υπάρχει ύφος ντοκουμενταρίστικο"
Όπως προείπα, η φωτογραφία δε θεωρείται ότι λέει την αλήθεια παρά μόνο ότι βασίζεται στον πραγματικό κόσμο, χωρίς όμως αυτό που αποτυπώνεται να είναι, εν τέλει, μία εικόνα του κόσμου αυτό. Το φωτογραφικό παράγωγο, η εικόνα, είναι μία αυθύπαρκτη οντότηα, που ναι μεν συνδέεται ελαφρά με το φωτογραφιζόμενο αντικείμενο, δεν είναι όμως αυτό.
Όχι ότι προσθέτω κάπως στη συζήτηση που έγινε παραπάνω, απλώς θέτω - ίσως - μία νέα διάσταση
.
Leave a comment:
-
Στο παρακάτω site ανεβαίνουν φωτογραφίες για κάθε μέρα του μήνα. Ανέβηκε και μία δικιά μου για τις 15 Οκτωβρίου:
Όποιος θέλει ας την ψηφίσει
.
Leave a comment:
-
Φανταστείτε να ήταν ο Geralt της Rivia o Ασπρόλυκος αυτός. :xp:Originally posted by Titus View PostΜια φωτογραφία που επιτέλους κατάφερα και τη βρήκα! Είναι από ένα διαγωνισμό της Shell για φωτογραφίες άγριας φύσης, και είχα φάει τον τόπο να τη βρω σε αξιοπρεπές μέγεθος!

Πάντως γαμάτη φωτογραφία !
Leave a comment:
-
Παραθέτω ένα link για το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, όπου θα βρείτε τα επεισόδια μίας εκπομπής όπου μιλάει ο Πλάτωνας Ριβέλλης (φωτογράφος και συγγραφέας, έγραψε πάρα πολλά βιβλία για τη φωτογραφία και θεωρείται από τους κορυφαίους "δασκάλους") για τη φωτογραφία και την ιστορία της, με ταυτόχρονη παρουσίαση έργων μεγάλων φωτογράφων. Θα αρχίσω να το βλέπω άμεσα, ίσως και από σήμερα.
Πιστεύω ότι αξίζει να το δει όποιος ενδιαφέρεται για το μέσο. Έχω κι ένα βιβλίο του Ριβέλλη, το οποίο δε διάβασα ακόμα (πέραν δύο-τριών δοκιμίων) και σίγουρα μου άρεσε πολύ το ύφος και ο λόγος του.
Εdit: Ήμαρτον δεν κρατάει το search, βάλτε στην αναζήτηση Πλάτων Ριβέλλης και θα σας τα βγάλει.
Leave a comment:

Leave a comment: