Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tattoos

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Καταρχάς καμία γυμναστική ποτέ δεν αντικαθιστά ένα τατουάζ (δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο) και το ότι κάνεις ένα τατουάζ φυσικά και δεν σημαίνει ότι έχεις κόμπλεξ με το σώμα σου χωρίς αυτό. Αν θες να το πάμε εκεί, κανείς δεν πρέπει να νοιάζεται για το ντύσιμό του, το κούρεμά του, το nickname και το avatar του στο forum και τόσο άλλα.
    Εσύ το πας ακόμα πιο βαθιά. ’λλο να κανεις κάτι μόνιμο στο σώμα σου το οποιο είναι αρνητικό από όλες τις ουσιαστικές απόψεις. Δεν είναι κάτι που βάζεις και βγάζεις. ’Αλλο να βάλεις ένα μαγιό σαν του Borat και άλλο να κόψεις το αυτί σου. Είναι σαν κάτι χωρίς ουσία που το κρατάς για πάντα πάνω σου.
    ...μπορώ να σου απαντήσω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες έτσι, για να θυμούνται δηλαδή στιγμές. Όσοι δεν το κάνουν (όπως εγώ) θα έπρεπε να τους κατηγορούν ότι χρειάζονται μια εικόνα να τους το θυμίζει;
    Είναι κάτι διαφορετικό. Κάτι θετικό που πέρασε (δεν βγάζουμε photos σε κηδείες) να το έχεις "φυλαγμένο" σε ένα κομμάτι χαρτί για να το κοιτάς και να σου έρχονται διαφορα συναισθήματα όπως νοσταλγία, χαρά... Δείχνει κάτι που υπήρξε (τουλάχιστον από άποψη φυσική), όπως και το όταν διαβάζεις ένα ημερολόγιο. Και κυρίως, δεν είναι κάτι μόνιμο πάνω σου. Το tattoo είναι κάτι που δημιουργείται σε αυτή την περίπτωση με βάση κάτι που πέρασε κάποιος, κάνοντας έτσι κάποιο σημάδι στο στόμα του. Αν ήταν τόσο σημαντικό, η ανθρώπινη μνήμη, τα βιώματα, η ένα ημερολόγιο όπως προείπα, είναι αρκετά. Δεν χρειάζεται να παίρνει μορφή με φιόγκους και βιτρίνα. Δεν είναι ουσιαστικός λόγος τουλάχιστον. Έχτος και αν... θέλεις να δείξεις.

Είναι κάτι διαφορετικό. Κάτι θετικό που πέρασε (δεν βγάζουμε photos σε κηδείες) να το έχεις "φυλαγμένο" σε ένα κομμάτι χαρτί για να το κοιτάς και να σου έρχονται διαφορα συναισθήματα όπως νοσταλγία, χαρά... Δείχνει κάτι που υπήρξε (τουλάχιστον από άποψη φυσική), όπως και το όταν διαβάζεις ένα ημερολόγιο. Και κυρίως, δεν είναι κάτι μόνιμο πάνω σου. Το tattoo είναι κάτι που δημιουργείται σε αυτή την περίπτωση με βάση κάτι που πέρασε κάποιος, κάνοντας έτσι κάποιο σημάδι στο στόμα του. Αν ήταν τόσο σημαντικό, η ανθρώπινη μνήμη, τα βιώματα, η ένα ημερολόγιο όπως προείπα, είναι αρκετά. Δεν χρειάζεται να παίρνει μορφή με φιόγκους και βιτρίνα. Δεν είναι ουσιαστικός λόγος τουλάχιστον. Έχτος και αν... θέλεις να δείξεις.

Ο τρόπος αντιμετώπισης σου παραπέμπει σε λεπτά και συνάμα απλά ζητήματα όπως ακόμα και τον τρόπο που τρώει ο άνθρωπος, η την ψυχολογία του με τις φωτογραφίες όπως είπες. Δεν νομίζω να πρέπει να το αναλύσουμε. Το ότι διαφωνείς όμως it's ok, σε καταλαβαίνω.

Comment

Originally posted by Aion View Post

"Θα το κάνω απλά επειδή φαίνεται ωραίο, cool." κάποιοι θα πουν. Η απάντηση σε αυτό είναι "Αν δεν σου είναι αρκετό το σώμα σου από μονο του έτσι όπως είσαι, καταλαβαίνω το κόμπλεξ σου και την αδυναμία σου στο νa μην το κανεις πιο αθλητικό για παράδειγμα, έτσι κανε ένα tattoo να προσπαθήσεις να πλασάρεις κάτι ωραίο να νιώσεις και λίγο καλύτερα poor fella".
      Επειδη γραφεις "Location: In the gym" ...μηπως σου εφαγε την γκομενα κανενας με τατουαζ;Πολυ στραβα το εχεις παρει το ολο θεμα.

Comment

Το τατουάζ έχει γεννηθεί από κουλτούρες και πολιτισμούς, όπως και το piercing. Σε αντίθεση με το τελευταίο όμως, το τατουάζ μου αρέσει. Και τα δύο είναι στη μόδα, από την άποψη του ότι είναι mainstream αυτές τις εποχές, αλλά τουλάχιστον το τατουάζ δε παύει να είναι κάτι μαγευτικό στο μυαλό μου, ως ένα σύμβολο πάνω στο σώμα σου που δύναται να σημαίνει πολλά.

Ο Νίκος Καββαδίας είχε, εκτός των άλλων, τατουάζ μία γοργόνα στο αριστερό του μπράτσο. Συγκεκριμένα, γράφει:

"Γδύσου. Θα σου δώσω για φόρεμα το πούσι. Θα πιω άλλο ένα, για χάρη της θάλασσας... Για χάρη της γοργόνας που' χω στο μπράτσο μου. Που σαλπάρει τη θάλασσα κάθε νύχτα και με κερατώνει με το Ποσειδώνα. Γυρίζει το πρωί που κοιμάμαι, γιομάτη φύκια και τσουκνίδες της θάλασσας. Όταν πιάνουμε στεριά, για καιρό μαραζώνει και χάνει τα χρώματά της."

Comment

Προσωπικα εχω ενα Tattoo εκ φυσεων, μην γελατε, ειναι απολυτα αληθες. Ξεκινα απο τον καρπο του αριστερου χεριου μου και καταληγει ακριβως επανω στο μερος της καρδιας. Οποιος με εχει δει απο κοντα ξερει (ή τουλαχιστον ετσι νομιζω).

Απο εκει και περα εχω στα πλανα να κανω κι εγω ενα tattoo στην πλατη, αλλα ενα πραγμα φοβαμαι: οτι απαξ και κανω ενα, μετα θα γινει Dennis Rodman ή Cisse και θα γεμισω... αν και παλι.... Τελος παντων, προσωπικα θα το κανω καποια στιγμη.
          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Τώρα βγαίνει και η Yakuza φύση σου στη φόρα! Α ρε ο αρχηγός, κρύβει τόσα πολλά μέχρι και από τους πιο έμπιστούς του...

Comment

Aion, ωραία τα λες και το post σου έχει ενδιαφέρον. Κάνεις όμως ένα μεγάλο σφάλμα(και παραδόξως αναφέρομαι και στον Κερστ): οι συνομιλητές σου δεν είναι ούτε πειρατές, ούτε ninja ούτε κάτι εξίσου cool (με εξαίρεση τον Pritt που είναι rock star). Ένας πειρατής, μπορεί να θυμάται το πώς απέκτησε κάθε λίρα, τις τοποθεσίες της κρυψώνας κάθε θησαυρού όπως και ένας ninja, τη στιγμή που παραλίγο να πεθάνει αλλά τελικά τους γάμησε όλους με μόνο ένα shuriken. Ο μέσος άνθρωπος όμως, ευτυχώς δεν ζει τόσο πολυτάραχη ζωή με αποτέλεσμα (imo πάντα) οι αναμνήσεις που τελικά θα συγκρατήσει μάλλον να είναι πότε πήδηξε πρώτη φορά, πότε ερωτεύτηκε, πότε πήρε πτυχίο, πότε απολύθηκε από το στρατό, πότε πήρε σύνταξη ή κάτι παρεμφερές (με εξαίρεση τους καλλιτέχνες που θυμούνται πότε ξάπλωσαν στο γρασίδι κάτω από το πλάτανο και παρακολούθησαν το ηλιοβασίλεμα υπό τη συνοδεία κελαηδίσματος σπουργιτιών,αηδονιών και λοιπών πτηνών).Τουλάχιστον για μένα, αν και είμαι αρκετά ικανός στο να συγκρατώ άσχετα πράγματα, είναι δύσκολο να ανακαλέσω διάφορες αναμνήσεις που νομίζω ότι το αξίζουν (π.χ. να κάθομαι με φίλους, να λέμε βλακείες και να περνάμε καλά). Από την εποχή της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας σητν καθημερινή ζωή δε, έχω πάψει να πιστεύω στην φυσική επιλογή οπότε χρησιμοποιώ φωτογραφική μηχανή για να με βοηθάει να κρατάω για πάντα τέτοια στιγμιότυπα.Με αυτή την λογική, καταλαβαίνω το να δικαιολογήσει κάποιος ένα τατουάζ με το ότι σημαίνει κάτι για αυτόν.

Βέβαια, συνήθως η ποραπάνω αιτιολόγηση είναι μαλακία και βρίσκει τις ρίζες της σε διάφορες ταινίες του Hollywood. O συνήθης πραγματικός λόγος που κάνει κάποιος τατουάζ είναι απλός: "θέλει να δείχνει γαμάτος". Αυτή η συμβολική πρόταση μπορεί να ερμηνευθεί ως:α) θέλει να προκαλέσει, β) πιστεύει ότι του πάει γ) πιστεύει ότι δεν του πάει και δ) άλλα τέτοια, μια καλή παράφρασή της είναι όμως: θέλει να περάσει ένα συγκεκριμένο "μήνυμα" στους άλλους. |

Το μη προφανές conclusion είναι ότι η αδυναμία που αναφέρεις πάνω Aion υπάρχει και είναι προφανής: οι άνθρωποι είναι θηλαστικά. Ως εκ τούτου, θέλουν να αναπαραχθούν και προκειμένου να το κάνουν αυτό πρέπει με κάποιο τρόπο να εντυπωσιάσουν. Γιαυτό και άλλοι κάνουν τατουάζ, άλλοι piercings, άλλοι αφήνουν μούσια, άλλοι λιώνουν στο γυμναστήριο, άλλοι στο διάβασμα κ.ο.κ. (Βάση των παραπάνω, οι πιο ανεξάρτητοι θα ήταν αυτοί που λιώνουν στις μπύρες, πράγμα που θα ίσχυε ΑΝ δεν τους ενδιέφερε να βρουν γκόμενα).

Originally posted by Raphael
              Σε αντίθεση με το τελευταίο όμως, το τατουάζ μου αρέσει. Και τα δύο είναι στη μόδα, από την άποψη του ότι είναι mainstream αυτές τις εποχές
              Ναι. Αφού από ΌΛΟΥΣ τους γνωστούς μου, το πολύ 5 να έχουν κάνει τατουάζ.

Originally posted by TheCursed
              Όσοι δεν το κάνουν (όπως εγώ) θα έπρεπε να τους κατηγορούν ότι χρειάζονται μια εικόνα να τους το θυμίζει;
              Νταξ, εσύ είσαι γαμάτος, το ξέρουμε. Οι φωτογραφίες στα Γιάννενα και στην Πάτρα πρέπει να με τιμούν ή σημαίνει ότι απλώς θα με ξεχνούσες πολύ γρήγορα;

Υ.Γ: Για την ιστορία, εγώ δε νομίζω να κάνω tattoo, πολύ απλά γιατί είμαι σίγουρος ότι κάτι που με εκφράζει τώρα, δεν θα με εκφράζει στα 90 μου (ναι, σκοπεύω να ζήσω τόσο).
              "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

Originally posted by _Lloyd View Post
                Μπλα μπλα μπλα
                Fail.
                "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Μιας που αναφερθηκα,ας με προωθησω λιγο :

Mad About's profile including the latest music, albums, songs, music videos and more updates.

Comment

Ο μέσος άνθρωπος όμως, ευτυχώς δεν ζει τόσο πολυτάραχη ζωή με αποτέλεσμα (imo πάντα) οι αναμνήσεις που τελικά θα συγκρατήσει μάλλον να είναι πότε πήδηξε πρώτη φορά, πότε ερωτεύτηκε, πότε πήρε πτυχίο, πότε απολύθηκε από το στρατό, πότε πήρε σύνταξη ή κάτι παρεμφερές

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει μικρές ή μεγαλύτερες στιγμές τις οποίες θα θέλει να θυμάται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι ιδιαίτερος ή...νίντζα.
                    Για παράδειγμα, εγώ έχω αντιμετωπίσει κατάματα το θάνατο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μου (και θα ήταν πολύ άσχημο εάν παρέσερνες και αυτά μου τα λόγια στο γαμάτο κατά τα άλλα χιούμορ σου).

Ναι. Αφού από ΌΛΟΥΣ τους γνωστούς μου, το πολύ 5 να έχουν κάνει τατουάζ.

Το τατουάζ, από στίγμα φυλακισμένου ή ναυτικού ή πόρνης, ή και ακόμα από παράδοση κάποιας αρχέγονης φυλής, έχει διαμορφωθεί σε κοινωνικά αποδεκτή συνήθεια. Δε νομίζω πως μπορούμε να αρνηθούμε κάτι τέτοιο.
                    Επίσης, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως για μία πράξη που θα σε σημαδεύει για μία ζωή, το "mainstream" αποκτά άλλα στάνταρ.
                    Αλλά από την άλλη βέβαια, με τη σειρά μου, απ' όλους τους γνωστούς μου, μονάχα 6-7 έχουν iPhone.

Comment

Ηθελα να κανω στα 18/19 μου φαινοταν cool αλλα μετα που εγινε μοδα ξενερωσα, χαιρομαι που δεν εκανα τελικα γιατι αν κρινω απο αυτα που σκεφτομουν τοτε θα το ειχα μετανιωσει τρελα..

Comment

Γενικά συνηθίζω να αντιμετωπίζω το mainstream συνολικά χωρίς να διαφοροποιώ τα στάνταρ μου ανάλογα το αντικείμενο, ως κάτι που κάνει η μάζα. Και ναι, οκ είναι αποδεκτό, αποδεκτές είναι και οι φόρμες, αυτό όμως δεν τις κάνει maistream. Ωραίο το παράδειμα με το iphone, μάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο τα πράγματα να είναι διαφορετικά όμως. Το ίδιο λες να συμβαίνει και με το τατουάζ; Δεν ξέρω.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει μικρές ή μεγαλύτερες στιγμές τις οποίες θα θέλει να θυμάται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι ιδιαίτερος ή...νίντζα.
                        Για παράδειγμα, εγώ έχω αντιμετωπίσει κατάματα το θάνατο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μου

Αυτό που εννοούσα είναι ότι imo ο μέσος άνθρωπος τελικά τείνει να θυμάται πράγματα που σημάδεψαν τη ζωή του, ή/και ήταν σταθμοί για αυτήν και όχι, για παράδειγμα, μια από τις πολλές φορές που βγήκε για καφέ. Αυτό που αναφέρεις δεν ξεφεύγει από τα παραπάνω.

Anyway, τελειώνω εδώ με το off - topic.

Υ.Γ: Το χιούμορ μου έχει πεθάνει εδώ και καιρό.
                        "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

Originally posted by _Lloyd View Post
                          O συνήθης πραγματικός λόγος που κάνει κάποιος τατουάζ είναι απλός: "θέλει να δείχνει γαμάτος". Αυτή η συμβολική πρόταση μπορεί να ερμηνευθεί ως:α) θέλει να προκαλέσει, β) πιστεύει ότι του πάει γ) πιστεύει ότι δεν του πάει και δ) άλλα τέτοια, μια καλή παράφρασή της είναι όμως: θέλει να περάσει ένα συγκεκριμένο "μήνυμα" στους άλλους. |
                          Να σταθώ εδώ. Σωστά το θέτεις, αν και θα έπρεπε να είσαι λίγο πιο ωμος.

Με κάτι χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, μόνιμο, βλαβερό... Θέλει να πλασάρει κάτι που ο ίδιος δεν είναι. Στους ανθρώπους αρέσει να ευαισθητοποιούν κάποια πράγματα, η να δείχνουν κάτι που θα ήθελαν να είναι, να παρατραβούν διαφορα. Κάποια συναισθήματα, όπως ανασφάλεια, κατάθλιψη, αδυναμία... Είναι λόγοι που οδηγούν σε ένα tattoo για να απαλύνουν κάποια πράγματα.

Comment

Τί εννοείς κάτι που δεν είναι; Αν εγώ εκστασιάζομαι κάθε φορά που ακούω μία νότα Metallica ή αγαπάω απίστευτα την Εβίνα και κάνω τατουάζ Metallica ή Εβίνα αντίστοιχα τί πράγμα που δεν είμαι πλασσάρω; Για μένα υπάρχουν 2 ειδών τατουάζ, αυτό που κάτι σημαίνει, και αυτό που σου πάει (ενίοτε μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο). Ο κοινός παρονομαστής όλων είναι ότι είναι απλώς μία "στυλιστική" επιλογή και ως τέτοια δεν την κατακρίνω (ναι, μόνιμη, so what ?) Αλλιώς θα έπρεπε να εξειγίρομαι κάθε φορά που βλέπω ανθρώπους με κασκόλ, ανθρώπους με piercings, ανθρώπους με μπλούζες με στάμπες, ανθρώπους με μούσι, ανθρώπους με σαλβάρι, ανθρώπους με μπλούζα De Puta Madre, ανθρώπους σφίχτες, ανθρώπους με μπυροκοίλια (εν.: μπυροκοίλι το, πληθ.: μπυροκοίλια, τα), ανθρώπους με γυαλιά, ανθρώπους χωρίς γυαλιά κ.ο.κ. και η ζωή είναι μικρή για να εκνευρίζομαι τόσο.

Comment

Δεν είναι καπέλο, είναι κάτι που αγγίζει και άλλους τομείς στην ανθρώπινη ψυχολογία, στον τρόπο που μας επηρεάζει η κοινωνία, η κουλτούρα, είναι επίσης ανθιυγεινό, και ναι μόνιμο.

P.S: Let The Right One In. ;)

Comment

Θα ήταν ψέμα να πει κάποιος ότι κάνει τατουάζ ή βγάζει φωτογραφίες μόνο για την πάρτη του και όχι για να το βλέπουν οι άλλοι. Ίσα ίσα που το 2ο είναι και το φυσιολογικό. Απλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται και λίγο διακριτικά.

Όταν π.χ. γίνεται κάποιος διάσημος και κάνει τατουάζ παντού, αυτό είναι προκλητικό. Όποιος είδε το αγώνα Barca - Inter θα καταλάβει. Τι έγινε ρε παιδιά, πως την είδαν όλοι έτσι; Ανεβάζει την απόδοση στον αγώνα;
                                Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες. Αν βάλει ο άλλος στο facebook 350 φωτογραφίες του, με γυαλιά ηλίου, σοβαρό bad-ass υφάκι, δίπλα σε γυναίκες κτλ, θέλει το άτομο να τραβήξει την προσοχή.
                                Και τις 2 περιπτώσεις τις κατακρίνω.
                                The illusion of free will is an illusion.

Comment

Working...
                                X