Announcement
Collapse
No announcement yet.
GReeK Hiphop
Collapse
X
-
Δε μου άφησε, απ'όσο άκουσα φυσικά, και τις καλύτερες εντυπώσεις το entre la tierra y las estrellas. Τέλος πάντων... Περιπτεράππερ, έχεις να μου προτείνεις κάποια έτσι ωραία ερωτικά ραπ; Όπως ας πούμε την "Απουσία" (δε ξέρω ποιων είναι, αλλά πάει 'όταν η απουσία γίνει τρόπος ζωής'), όπως τις "5 επιστολές" των Dust Rhymes, όπως το "για 'σένα μικρή μου" του Κριτή, το "αφιερωμένο" του Μηδενιστή που είναι επίσης πολύ ωραίο;
Leave a comment:
-
επειδη εισ'ωραιος ραφαηλ δωσε κ το λινκ www.yponoia.com οπου μπορει ο καθενας να κατεβασει 2 πραγματικα εκπληκτικα αλμπουμ:
-σαν ηρωες
-εντρε λα τιερα ι λας εστρελας
Leave a comment:
-
Το ελληνικό χιπ-χοπ έχει καλές στιγμές.
Απο τους νεότερους, έχει ακούσει κανένας Υπόνοια ή Ραψωδό Φιλόλογο;
Leave a comment:
-
Καθε ειδους γενικευση ειναι λαθος.
Εκτος απ'αυτην που ειπα μολις
Leave a comment:
-
greek hip hop = φθηνο copy paste ηλιθιας αμερικανικης μουσικης...
Leave a comment:
-
ΤΟΠ 5 επικες ατακες νηματος:
5.Ότι και να πούμε για το συγκρότημα αυτό είναι λίγο, το πρώτο που εμφανίστηκε και δεν ξέρω αν είναι τυχαίο που από την διάλυση του και μετά έπεσε κατακόρυφα και όλη η φάση
4.Μιλάω για τις "Ρόδες" και το Νικήτα Κλιντ. ΑΥΤΟΙ όντως αξίζουν κι έχουν μπάλες που τις δικαιολογούν με τη στάση και τη μουσική τους
3.δισκαρα σαν το Ριμα Για Χρημα αποκλειεται να ξανακυκλοφορησει
2.ο 8ryloς Taki tsan
1.egw de mporw na thn pesw se prwhn filwn mou.kanenas den eixe gomena
Leave a comment:
-
Το ελληνικο hip-hop και οι ελπιδες μου για αυτο πεθαναν οταν οι ΤΧC βγηκαν και ειπαν συγνωμη για τον καλυτερο δισκο ολων των εποχων στην Ελλαδα, το "H Πολης Εαλω".
Και μονο ο "Ελληνας που εχεις συνηθισει" ειναι η απολυτη καταγραφη της συγχρονης νεοελληνικης πραγματικοτητας.
Το "Μη Φοβασαι" αποτελει υμνο για τον απανταχου πιεσμενο νεο...
Leave a comment:
-
Για Αρτέμη Ευθύμη έχω άλλη άποψη αλλά ας το αφήσουμε εδώ καλύτερα. Κατά τα άλλα δεν είπα ότι διαφοροποιήθηκαν γενικώς αλλά ήταν ουσιαστικά οι μόνοι που φαινόταν να πειρματίζονται γενικώς και να μην μένουν στα ίδια. Από τους υπόλοιπους της περιόδου εκείνης μόνο οι ffc φάνηκε να κάνουν κάτι τέτοιο και αυτό μόνο στον τελευταίο τους δίσκο.
Για το Low Bap δεν θα στο πάω πολύ μακριά, δες πως έφυγε ο Κλιντ και πόσα έχει πει μετά. Και με τους στίχοιμα είχε γίνει ένα περιστατικό που είχε βγει και προς τα έξω (με ποστάρισμα στο φορουμ από τον xplicit) αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχε παιχτεί.
Για τις Ρόδες νομίζω και οι ίδιοι λέγαν ότι δεν είναι hip hop. Εντάξει βέβαια τέτοιοι διαχωρισμοί είναι σχετικοί σε αρκετές περιπτώσεις και γενικώς αν κάποιος ακούει hip hop δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να ακούσει και Ρόδες.
Leave a comment:
-
Δεκτή η διόρθωση για τους TXC, ας μη γενικεύω. Οι Αρτέμης - Ευθύμης στο μυαλό μου είναι ταυτόσημοι με τους TXC. Ότι για την εποχή τους έπαιξαν πιο σκληρή και δημιουργική μουσική απ'ό,τι σχεδόν όλοι μετά από αυτούς είναι γεγονός, αλλά δε νομίζω πως διαφοροποιούνται τόσο πολύ. Επίσης δεν τους αποδίδω εμπορικότητα, τους αποδίδω όπως λες κι εσύ την ιδεολογική τους στροφή και όλα τα τραγελαφικά που έκαναν και είπαν από κάποιο σημείο και μετά. Απ'όσο ξέρω θέλουν να την κουκουλώσουν αυτή την περίοδό τους.
Για το Low Bap ναι, συμβαίνουν αρκετά περίεργα πράγματα και η...κλίκα? σκηνή? κλάδος? είναι σαφώς προσωποκεντρική. Δε γνωρίζω πολλά, αλλά πέρα από το αν και πόσο βρωμάει και ποιός, έχει βγει πολλή σημαντική μουσική από το Πέραμα, και σαν ξεχωριστά κομμάτια και σα δίσκοι.
Τέλος, γιατί δε θα χαρακτήριζες τις Ρόδες χιπ χοπ? Εντάξει, ανακατεύουν σόουλ, ρέγκε και διάφορα άλλα ευχάριστα αλλά δε θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω οτιδήποτε άλλο. Τη θητεία του X-Ray στους Active Member την αφήνω απ'έξω. Θα σου πρότεινα να ψάξεις και τις υπόλοιπες δουλειές τους.
Leave a comment:
-
Originally posted by Titus View Post:xp::xp::xp::xp::xp:
Μαζί σου κι εγώ! Καλά τα λες!
Από ελληνικό χιπ χοπ τα γούστα μου είναι δεινοσαυρικά και κυμαίνονται σαφώς προς τη πλευρά του low bap, που τη θεωρώ από τις πιο αξιόλογες μουσικές προσφορές και εξελίξεις τα τελευταία 20 χρόνια. Πέρα από τα Ημισκούμπρια (που προέφεραν άφθονο γέλιο) και το πολύ καλό "Η Πόλις εαλω" των (απαράδεκτων και εμετικών γενικότερα, για πάρα πολλούς λόγους) TXC, τα υπόλοιπα σχήματα, συγκροτήματα κλπ είναι...ας μην ανοίξω το στόμα μου. Δεν τα θεωρώ απλά κάτω του μετρίου, ούτε κλούβια αυγά δε θα τους πέταγα. Μιμούνται μουσικά στυλ που στο εξωτερικό έχουν ήδη πεθάνει και που στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα.
Απορώ πως δεν αναφέρθηκε κανείς πάντως σε ένα πολύ αξιόλογο νέο σχήμα που έχει πολύ ενδιαφέρον μουσικά, και τα λάιβ τους είναι πολύ όμορφες εμπειρίες. Μιλάω για τις "Ρόδες" και το Νικήτα Κλιντ. ΑΥΤΟΙ όντως αξίζουν κι έχουν μπάλες που τις δικαιολογούν με τη στάση και τη μουσική τους, πράγμα που άλλα "συγκροτήματα" του χώρου το μπερδεύουν με το "μαϊμουδίζουμε μπας και μας περάσουν για το 50 Cent και γλείφουμε για κανά ξεροκόμματο".
Άρχισα να ασχολούμαι με το αντικείμενο το 2003 και για μία τριετία το έψαχνα αρκετά. Μέχρι εκείνο το σημείο είχα τσεκάρει ένα μεγάλο ποσοστό από ότι είχε κυκλοφορήσει. Κάποιες παρατηρήσεις λοιπόν...
Οι txc εμετικοί; Εννοείς τους txc ή τον Αρτέμη και τον Ευθύμη; Εντάξει πολύς λόγος έχει γίνει για αυτούς και άδικα. Εντάξει πολλοί στράβωσαν με την ιδεολογική στροφή τους αλλά αυτή δεν είχε να κάνει με εμπορικούς λόγους. Το η πόλις εάλω όντως είναι ένας από τους κορυφαίους hip hop δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα (άσχετα αν το περιεχόμενο με βρίσκει αντίθετο σε αρκετά πράγματα). Αυτό που μου αρέσει είναι ότι άσχετα με την όποια "επιτυχία" τους δεν κοίταξαν να βγάλουν το "Η πόλις εάλω 2", πειραματίστηκαν με κάτι καινούριο κυρίως στον ήχο. Το ίδιο συνέβη και μετά, πέρα από την ιδεολογική στροφή το "έσσεται ήμαρ" δεν ήταν απλά ένα "η γεύση του μένους 2". Το ίδιο ίσχυσε και στα επόμενα αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Low bap που αναφέρεις... Όντως υπάρχουν κάποια αξιόλογα κομμάτια. Για μένα πάντως το γεγονός ότι φύγανε τόσοι (ακόμα και ο Κλιντ που αναφέρεις παρακάτω) από την φάση (αλλά και ο τρόπος που φύγανε) είναι τουλάχιστον "ύποπτο". Μην ξεχνάμε και ότι ο BD παλιότερα τουλάχιστον ήταν ο μοναδικός που ζούσε από αυτή τη μουσική.
Οι Ρόδες με βάση το πρώτο cd τους που έχω τουλάχιστον και το έχω ακούσει αρκετά είναι μία αξιόλογη προσπάθεια. Άσχετα όμως με το ποιος ήταν ο x-ray (Κλιντ) στο παρελθον και τι μουσική είχε κάνει, οι Ρόδες δεν είναι Hip hop.
Για τους υπόλοιπους: FFC... Το "παραμύθι" ήταν ο πρώτος λόγος που ασχολήθηκα με αυτό το είδος μουσικής (ο δεύτερος ήταν το "έσσεται ήμαρ"). Ότι και να πούμε για το συγκρότημα αυτό είναι λίγο, το πρώτο που εμφανίστηκε και δεν ξέρω αν είναι τυχαίο που από την διάλυση του και μετά έπεσε κατακόρυφα και όλη η φάση. Στο τελευταίο τους cd κάποια τραγούδια σου δίνουν την αίσθηση ότι κάθε λέξη υπάρχει εκεί για κάποιο λόγο χωρίς καμία να είναι περιττή.
Γενικώς έχουν βγει αξιόλογες δουλειές κατά καιρούς. Στίχοιμα, Razastarr, Deadlock, Ominus & Dj S (τα 2 πρώτα τους), οι Παρεμβολές που είχαν βγάλει ένα δίσκο το 99 αλλά μετά δεν συνέχισαν για προσωπικούς λόγους, ο Evnus έχει κάποια καλά κομμάτια, Αλφα Γαμα, οι παλιοί going through. Σίγουρα ξεχνάω κάποιους... Ακόμα και η undergorund σκηνή έδινε καλά κομμάτια. Προσωπικά χάρηκα πολύ όταν πρόσφατα έμαθα ότι ο Ραψωδός Φιλόλογος έχει βγάλει και cd.
Απλά κάποια στιγμή αφού έχεις ακούσει τόσα και τόσα ξαφνικά βλέπεις το ένα μετά το άλλο τα "είδωλα" να πέφτουν και αναρωτιέσαι τι κάθομαι και ακούω ο μ@... και γίνεσαι καχύποπτος με όλους. Το Θηρία από τους Βαβυλώνα στο να δίνει βραβεία στο mad awards. Oi Μπλοφα από το σύγχρονοι ιππότες http://www.youtube.com/watch?v=A_TCS2NKoMM σε διαμάχες μεταξύ μέγα και μιχαλάρα και "έλα να κάνουμε έρωτα"... Η λίστα δυστυχώς είναι μεγάλη.
Leave a comment:
-
:whoops:I got caught
Είναι απλά προσωπική άποψη και δεν προσπαθώ να την πασάρω αλλού γι'αυτό το έγραψα έτσι.;)
Leave a comment:
Leave a comment: