Announcement

Collapse
No announcement yet.

TV Series

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ChrisTop
    replied
    Εδώ και κάνα 3μηνο έχω αρχίσει να μαζεύω τις σειρές που είχα αρχίσει και δεν είχα τελιώσεις, αυτές που είχα στο νου μου χρόνια και δεν είχα καν ξεκινήσει, και τέλος, πρόσφατες σειρές.
    Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια πραγματικά άριστη εποχή για τηλεόραση που σε χτυπάει στα μούτρα γιαυτό και θα δείτε πολύ ψηλές βαθμολογίες από κάποιον που δεν δίνει εύκολα ψηλές βαθμολογίες.

    Witcher:
    Όταν το άρχισα, και ενώ ήξερα πως θα το τελιώσω, βρήκα μια σειρά που είχε χίλια προβλήματα. Καστινγκ 2ας διαλογής, κακό σκριπτ, και γενική έλλειψη polishing που έχει να κάνει είτε με μέτρια σκηνοθεσία ή περιορισμένο budget ή και τα δύο. Κατά παράδοξο τρόπο, η σειρά μετά το 4ο επεισόδιο με κέρδισε αρκετά για να την δω μέχρι το τέλος ευχάριστα. Είτε εγώ συνήθισα τον ο,τινανισμό που διέπει την σειρά είτε αυτός σερβίρεται αρκετά καλύτερα μετά από κάποιο σημείο και σε συνδυασμό με τις ωραίες μάχες, γρήγορο ρυθμό και το οτι έχω παίξει τα games και είμαι λιγότερο punishing γούσταρα.
    6,5/10

    Bojack Horseman:
    Το συγκεκριμένο το βλέπω σεζόν-σεζόν κάθε χρόνο και το θεωρώ (και όλοι οι άλλοι) από τα κορυφαία δράματα της δεκαετίας. Η προτελευταία σεζόν μας προετοιμάζει για το κλείσιμο που κυκλοφορεί μέσα στον Ιανουάριο (νομίζω) και ως προπαρασκευαστική ήταν αρκετά μέτρια σε σχέση με ό,τι μας είχαν συνηθίσει.
    7/10

    Watchmen:
    O Lindelof είναι πλέον τοπ3 δημιουργός τηλεόρασης. Το Watchmen θα μπορούσε να διδάσκεται στα σχολεία για το πώς να πάρεις ένα αριστούργημα και με τα υλικά του να δημιουργήσεις κάτι τελείως δικό σου. Μάλλον ό,τι καλύτερο θα παίξει σε "υπερηρωική" σειρά για αρκετά καιρό.
    9/10

    Fleabag:
    Αριστούργημα. Δεν ξέρω πόσο χρόνο χρειάστηκε η Phoebe Waller-Bridge για να δημιουργήσει αυτό το πράμα, αλλά φαντάζομαι πολύ γιατί δεν υπάρχει λέξη στις 2 σεζόν του Fleabag που να 'ναι περιττή. Σε συνδυασμό με το all-star καστ του είναι νομίζω μία από τις καλύτερες σειρές που 'χω δει και η μοναδική σειρά που πιστεύω οτι θα άρεσε στο 95% του κόσμου που θα την πρότινα.
    10/10

    The Deuce:
    Η πιο δύσπεπτη σειρά που παρακολούθησα είναι αυτή που ασχολείται με το πορνό και βλέπεις σεξ κάθε 15 λεπτά. Ενώ έχω αρχίσει το The Wire 3 φορές χωρίς να περάσω το 2ο επεισόδιο την συγκεκριμένη την κατέβασα με πόνο καρδιάς σε δύο βδομάδες. Για την ακρίβεια το τελευταίο επεισόδιο το είδα πριν ένα μισάωρο και με γάμησε αρκετά ωστέ να κουνηθώ να γράψω για το τί κυκλοφορεί εκεί έξω στο φορουμάκι μας. Όταν σε μια σειρά 25 επεισοδίων καταφέρνεις να εξερευνήσεις 25~ χαρακτήρες στον βαθμό που το κάνει το Deuce ώστε σε κάθε κομβική στιγμή του κάθε χαρακτήρα σου σφέγγεται η καρδιά και στο τέλος θέλεις να κλείσεις την τηλεόραση για να μην κλάψεις, ξέρεις οτι έχεις μπροστά σου ένα διαμάντι. Σίγουρα θα κάτσω να δω και το The Wire μετά από αυτό το πράμα, αλλά θα χρειαστεί να μαζέψω δυνάμεις γιατί τραβάς και αυτοκτονία με τον τύπο.
    9+/10 γενικά, 10/10 character development

    Leave a comment:


  • thunderjohn
    replied
    Για όσους βλέπουν το Witcher...

    Leave a comment:


  • Roronoa
    replied

    Leave a comment:


  • BigBOSS
    replied
    Ερχεται ο Γκέραλτ!

    Leave a comment:


  • Ground_zero
    replied
    Love Death + Robots, στο Νέτφλιξ. Δεκαοχτώ δεκάλεπτα αυτοτελή επεισόδια με θέμα την αγάπη τον θάνατο και τις μηχανές. Θα αρέσει νομίζω σε όλους!
    Gamato einai, anakoinwthike oti tha vgei kai 2

    Leave a comment:


  • Chief
    replied
    Love Death + Robots, στο Νέτφλιξ. Δεκαοχτώ δεκάλεπτα αυτοτελή επεισόδια με θέμα την αγάπη τον θάνατο και τις μηχανές. Θα αρέσει νομίζω σε όλους!

    Leave a comment:


  • thunderjohn
    replied
    Σφαλιάρα Kreese σε Johny=>
    Cobra kai never dies=>



    80's coming full circle λέμε!

    Leave a comment:


  • Ryu_gr
    replied
    Και για όσους είχαν ακόμα αμφιβολία:

    Leave a comment:


  • thunderjohn
    replied
    ^^^^^^^^

    Last edited by thunderjohn; 18-03-2019, 12:30 PM.

    Leave a comment:


  • Ryu_gr
    replied
    Σας έλειψε; Ξέρω, όχι ιδιαίτερα, αλλά εν τέλει θα αντισταθείτε;

    Leave a comment:


  • straier
    replied
    Δε μου θύμισε ιδιαίτερα το Playtest για να είμαι ειλικρινής. Αν μου θύμιζε κάτι αυτό είναι το Butterfly Effect (ταινία του 2004). Μπορείς να το αναλύσεις λίγο (σε spoiler tags);

    Leave a comment:


  • Chief
    replied
    Το ένα τέλος έμοιαζε πάρα πολύ με το Playtest (s03e02). Με τ' άλλα που λες συμφωνώ κι εγώ τελικά, ωραίο πείραμα αλλά προτιμώ το παραδοσιακό.

    Προσωπική εκτίμηση πως επειδή το meta και σαν μιμίδια και σαν χιούμορ και σαν ψυχαγωγία (βλ. εδώ) υπερχρησιμοποιείται, θα κουράσει γρήγορα, εμένα ήδη με κουράζει, και μετά θα δούμε θεαματική επιστροφή σε πιο παραδοσιακά και formulaic και τάχαμ ξεπερασμένα πράγματα.

    Leave a comment:


  • straier
    replied
    Είδα και γω το Bandersnatch. Έχει λίγο πλάκα το πόσο meta είναι αλλά τελικά με κούρασε και το βρήκα υποδεέστερο από άλλα επεισόδια της σειράς ή και adventure games.
    Αντίστοιχη αίσθηση μου είχε αφήσει και το Stanley Parable. Τελικά μάλλον προτιμώ πράγματα που τελειώνουν κανονικά και δε μου αφήνουν αίσθημα ανικανοποίητου.
    Με ποιο επεισόδιο σου έμοιαζε;

    Επίσης κοντεύω να τελειώσω και το Castlevania και μέχρι τώρα μου αρέσει πάρα πολύ. Πιστεύω πως χρησιμοποιούν το lore της σειράς με εξαιρετικό τρόπο. Χωρίς να περιορίζονται από αυτό αλλά χωρίς να το πετάνε και στα σκουπίδια ενώ και η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ ταιριαστή.

    Leave a comment:


  • Chief
    replied
    Δυο λόγια για το Bandersnatch που ανέβηκε χθες στο Νέτφλιξ χωρίς spoilers.

    Για όσους δεν ξέρουν είναι standalone επεισόδιο/ταινία της σειράς Black Mirror, η οποία είναι ουσιαστικά μια ανθολογία ιστοριών με θέμα τη σκοτεινή πλευρά της τεχνολογίας. Τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη δημοφιλία και ειδικά οι gamers εδώ θα έπρεπε να δουν ορισμένα επεισόδια.
    Το Bandersnatch, που αφορά έναν νεαρό game designer δεκαετία '80, πρωτοτυπεί γιατί είναι interactive, επιλέγεις εσύ τι επιλογές θα κάνει ο χαρακτήρας δηλαδή, κάτι που ακούγεται γκιμικιά αλλά δουλεύει καλά πάνω στη συνταγή του Black Mirror. Πχ το βρήκα λίγο ανιαρό στην αρχή κι αντίστοιχα έκανα τις επιλογές μου, αλλά είχε να μου δώσει απάντηση σε αυτό, με τη μορφή ενός dead-end που μου έλεγε «ρε φίλε αλλού είναι το ψωμί της ιστορίας, ξαναπροσπάθησε». Λίγο αυτό το μπρος-πίσω μπορεί να κουράσει. Κάθισα πολλή ώρα και νομίζω είδα όλα τα τέλη μέχρι που έπεσα σε αυτό που με ικανοποίησε και που βρήκα περισσότερο black mirrorish, που όμως ανακυκλώνει μια ιδέα από προηγούμενο επεισόδιο. Γενικώς και η 4η σεζόν είχε αυτό το προβληματάκι. Αλλά ένιωθα πως είναι πολύ σωστό δημιουργικό βήμα για τη σειρά και για το μέσο γενικότερα. Νομίζω πως το BM θα γίνει ακόμη περισσότερο γνωστό, γιατί μπορεί να εκμεταλλευτεί πολλές ιδέες και να συνεχίσει να εκπλήσσει με έναν καλό ρυθμό.

    Leave a comment:


  • Altair
    replied
    O τρίτος κύκλος είναι εντελώς αντισυμβατικός αλλά είναι τόσο σκοτεινός και γαμώψυχος όσο πρέπει,και γουστάρω άπειρα,χτες τον τελείωσα.Θυμίζει πολύ γραφή Frank Miller/Jeph Loeb.Σκοτεινό,με ίντριγκα και πολλές προεκτάσεις.
    Δείτε το.

    Leave a comment:

Working...
X